top of page

EMBODIMENTFESTIVALEN, MUNDEKULLA  24 - 28 JULI, 2024

​EMBODIMENTFESTIVALENS WORKSHOPLEDARE

HALLÅ MOVERS, DREAMERS, YOGIS, DANCERS, BREATHERS, ARTISTS AND UNICORNS

Välkommen till 25+ workshopledare som erbjuder mer än 60 workshops och sessioner inom rörelse, dans, lek, andning, meditation, konst, ljud, naturanknytning! Njut av många olika former av rörelse, stillhet, relation och uttryck. Lyssna och känna, sakta ner och låta gravitationen hålla oss. Det kommer att finnas många olika vinklar, perspektiv och upplevelser att utforska tillsammans utifrån olika stämningar och intressen.

BJÖRN KARLSSON – BREATHING EXERCISES, STRETCHING
CANDRA KARLHOLM - FAMILY CONSTELLATION, MEDITATION

LENNART HALLSTRÖM - DJEMBE & POLYRHYTMIC SOUND

EVA DUNDER - DANCER, MUSICIAN, SINGER SONGWRITER

ELISAH PALS – ACROYOGA , THAI YOGA MASSAGE

LEIKA MARK NOPPENAU – EMBODIED YOGA, SOMATIC MOVEMENT THERAPY
DIANA BOLO - SINGER,  KIRTAN & MEDICINE SONG
NIKLAS GUSTAVSSON – DJ
ELIN NORDENBERG  - EMBODIED GARDENING & KINSHIP

PETER BERTILSSON – FREE MOVEMENT DANCE

JULIETTE VIGER - GRINBERG METHOD

PATRIK HANSSON – COSMIC DANCE, HEALING QIGONG

SVEN KIHLSTRÖM & ELISABETH REGINA NORBERG – CEREMONIAL CONCERTS

LINN LÖF – EMBODIED RELATING
ANN-LOUISE FRANSSON – HERBAL WALKS - MEDICINAL WILD PLANTS

MARK REEVES – RECONNECTION WORKSHOPS

CARMEN OLSSON – BODY WEATHER DANCE WORKSHOP

ANGELICA NANDA SCHÄFER – FREEMOVE YOGA
OSKAR AHLYR – GUIDED SAUNA SESSIONS

JANNE LÖFVENBERG – WORKSHOP "CONSCIOUS MOVEMENT"

CAMILLA EDINGER BJERKE – TAPPING, EFT

BIRGIT SONJA ERIKSSON – HEALING MOVEMENT WORKSHOP

Workshop-översikt

RÖRELSE &
LEK


Workshops som medveten och vild dans, connective och centrerande yoga, balanserande qigong, lekfull acroyoga, att hitta din tyngdpunkt mellan kroppar i kontakt-improvisation, känna in din djurkropp i lekkamp och att skifta perspektiv med handbalans. Medveten rörelse kan ge stöd i att känna vår kropp och ge oss en starkare kroppslig medvetenhet. Leken kan koppla ihop våra kroppar med andras och vår egen energi på ett intuitivt sätt.

SJÄLV-UTFORSKNING & UTTRYCKSSÄTT

Workshops som att fördjupa sig i meditation, utnyttja din kreativitet inom konst, helande vibrationer, lära känna din kropp i dans och upptäcka din rösts unika uttryck. När vi grundas i våra kroppar, och i nuet, stiger vårt genuina kreativa självuttryck upp som en inre spontan impuls och kan föras fram.

VISDOM
& MEDVETENHET


Föreläsningar och workshops som utforskar ämnen som nervsystemet och hur vi kan självreglera, relatera med andra genom att känna efter i kroppen och bekanta sig med sina egna gränser, embodied vägledning/ledarskap, hur vi kan leva och styra våra handlingar utifrån det som är viktigt för oss, familjekonstellationer och gåvorna från det kollektiva medvetandet, naturanknytning och vilken roll kroppen har för att skapa hälsosamma vanor. Att lära av den visdom och intelligens som kroppen har att erbjuda oss inom alla olika områden av livet.

GEMENSKAP &
FIRANDE


Vi samlas på kvällarna för magiska konserter, sound healing-resor, extatisk dans och öppen scen. Att vara i nuet och fira livet!

BODYWORK

SESSIONER

 

Under festivalen kommer du att kunna boka och ta bodywork-sessioner, för att tacka och uppskatta ditt vackra hem! Detta kommer att vara ett sätt för dig att jorda, känna, släppa spänningar, slappna av, få kontakt och integrera under festivalen. Du bokar och betalar på plats, läs mer här om våra fantastiska body-workers.

Möt workshopledarna

(med reservation för ändringar)

BJÖRN KARLSSON
ANDNINGSÖVNINGAR, STRETCHING, BODY-MIND-CONNECTION


Björn Karlsson är en inspirerande hälsocoach och certifierad Level2 Wim Hof Method instruktör. Träning och hälsa har varit hans passion och intresse under hela hans liv, men efter att ha övervunnit personliga hälsoutmaningar, inklusive utmattningssyndrom, har han vänt sitt intresse till en professionell väg. Nu inspirerar han andra att uppnå en kombination av fysiskt och mentalt välbefinnande och är engagerad i att leda evenemang som utforskar sambandet mellan kropp och sinne, effekterna av hur vi andas, och kombinerar detta med rörlighetsträning och meditation för att förbättra både fysisk prestation och mentalt fokus.

Wim Hof-metoden, med stöd av forskning med sin unika kombination av andningstekniker, kylexponering och mental träning, har visat sig ha flera hälsofördelar, inklusive ett stärkt immunförsvar och stresskontroll. Björn är superentusiastisk över att leda årets Embodiment Festival i Mundekulla och dela med sig av sina erfarenheter genom sina workshops.

CANDRA KARLHOLM
FAMILJEKONSTELLATIONER,

OSHO DYNAMIC MEDITATION

Candra Karlholm är mycket uppskattad för sin värme, tydlighet och skicklighet i familjekonstellationsarbete – en unik metod för personlig utveckling. Genom en gestaltning av underliggande mönster i vårt familjesystem kan vi nå insikt i frågor rörande t.ex. arbete, hälsa, relationer och livsbeslut. Vi kan utforska vilka steg som är möjliga att ta mot försoning, läkning och inre växande, ofta på ett berörande och konkret sätt.

Candra har 25 års erfarenhet av personlig utveckling under vägledning av framstående lärare. Konstellationsarbete och counseling har hon lärt sedan 2015 i ett nära samarbete med Svagito Liebermeister. Candra är mindfulnessinstruktör, dramapedagog, coach och terapeut, samt därtill en av grundarna av Spread the Word, som arrangerar evenemang med världskända inspiratörer som Eckhart Tolle, Byron Katie och Deva Premal & Miten m.fl.

Mer info: candrakarlholm.com

LENNART HALLSTRÖM
DJEMBE, POLYRYTMISKA LJUD & SAMSKAPANDE


Lennart Hallström är djembe-lärare, afrikansk dans-musiker och teambuildingledare sedan mer än 25 år. Lennarts djembe-workshops är baserade på den moderna djembe-traditionen och börjar på nybörjarnivå med de grundläggande slagen som sakta avancerar in i hela ensemblens polyrytmiska ljud. Ingen tidigare erfarenhet krävs – alla kan vara med! Djembes tillhandahålls för alla.

 

Mer info på hemsidorna

www.djembe.se (svenska) och www.djembecenter.se

EVA DUNDER
DANCER, ARTIST, MUSICIAN, SINGER & SONGWRITER

Eva Dunder har dansat och uppträtt i hela sitt liv! Hon fann den västafrikanska dansen och djembetrumman 2012 och har sedan dess dansat, uppträtt och hållit kurser på massor av festivaler och kursgårdar runtom i Sverige och i världen.

 

Evas passion och mission i livet är att sprida sprudlande glädje, kärlek, livskonst och inspiration genom dansen, musiken och artisteriet. På festivalen kommer vi att dansa till levande djembetrummor som väcker dansaren i oss och får oss att känna en otrolig urkraft och livsglädje! Att dansa är ett fantastiskt stärkande, helande och glädjefyllt sätt att röra kroppen och generera massor med energi! 

Bli inspirerad av Eva Dunders dans och musik redan nu: Instagram.com/evadundersol

ELISAH PALS
ACROYOGA, THAI YOGA MASSAGE

Elisah Pals har varit arrangör och jam-värd under de senaste 9 åren, för veckolånga events, såväl som större årliga evenemang. Hon älskar att föra samman människor och anknyta i rörelse och lek. Hennes speciella fokus ligger på Thai Yoga Massage och AcroYoga, men hon är också en erfaren ”mover” och har en nyfikenhet på olika sätt att föra samman människor.

I det dagliga livet är hon en miljövän och psykolog som hjälper människor och samhället i stort att göra bättre och mer hållbara val, med hjälp av positiv psykologi. Hon bryr sig mycket om naturen. Elisah är med oss för första gången och är ivrig att dela med sig av sina kunskaper. Hon kommer att få dig att känna dig som hemma i sina workshops och i din kropp. Hennes workshops kretsar kring lek, nöje, tillit, balans, kroppsmedvetenhet och kommunikation. Vi är säkra på att du kommer att älska det!

LEIKA MARK NOPPENAU
EMBODIED YOGA, SOMATIC MOVEMENT THERAPY

 

Leika är en Embodied Flow och Embodied Yin-inspirerad lärare. Hon har en bakgrund i Yogic Arts – en kampsport/dans/vinyasa yogaform. Embodied Flow Somatic Movement Therapy stödjer hennes arbete som kvalitativ, djupgående yogalärare såväl som holistisk terapeut. Hon erbjuder även Kranio sakral samt Energiarbete/healing. Leika undervisar också i Embodied Astrology.

"Det slutar aldrig att förvåna mig hur invecklad vår kropp är. Jagets mysterium är djupt fascinerande för mig. Jag är fortfarande förvånad över hur vi som människor kan kommunicera, heala och förvandla våra Body-minds. Människor är så extraordinära och kraftfulla varelser som med ökad medvetenhet och rätt verktyg kan återansluta till det som är dolt och därigenom bli rikare, lättare och mer glada och balanserade varelser. Jag älskar mitt arbete. Det är min dharma och passion.”

Leika kommer att erbjuda fyra workshops inom Embodied Yoga.

BIRGIT SONJA ERIKSSON

WORKSHOP HELANDE RÖRELSE

Birgit har studerat och arbetat med alternativa metoder sedan slutet av 80-talet. Lärare i Rytmisk rörelseträning BRMT, Sensomotorik tränare, Qi gong instruktör, Certifierad massör och Shiatsuterapeut. Hon har studerat kroppsterapier både i Sverige, Japan och Kina.

Birgits workshop handlar om att utforska kroppens naturliga rörelsemönster och släppa på spänningar och begränsningar för att känna sig friare i kroppen. Rörelserna påverkar nervnätet i hjärnan och den fysiska, mentala och känslomässiga hälsan.

Med metoden BRMT kan man också jobba med att korrigera hållning och snedställningar i kroppen. Enkla rörelser som gör stor skillnad.

Läs mer

DIANA BOLO
SINGER & SONGWRITER, KIRTAN & MEDICINE SONG, VOICE TRAUMA HEALING

 

Diana Bolo är en sångerska och låtskrivare som ser det som sitt livsuppdrag att ge människor möjlighet att ljuda och sjunga. Hon började skriva sin egen musik efter att ha varit operasångerska i flera år. Den heliga musikvärlden är hennes favoritmiljö eftersom den har mycket mer frihet jämfört med stelheten i akademisk sång.

 

Diana delar med sig av sina medicinsånger på engelska och spanska och Kirtan-mantran i Europa och Centralamerika. Hon kommer också hålla en workshop på temat "Voice Opening and Voice Trauma Healing".

 

Upptäck Diana Bolos musik

NIKLAS GUSTAVSSON
DJ OCH SIDEKICK TILL BJÖRN

 

Hej,

 

Vem är jag? Vem jag är?

Du kan kalla mig Nicke. En varm vän för livet. Vibar till allt som vibar. Gillar eftertänksamhet i samtal, lyssnar ogärna på ytliga konversationer.

 

Intresset är stort för kropp, sinne & själ.

Mystik & Filosofi

Solnedgångar

Vardags-yoga, Dans & Musik

Ultralöpning

Tung fysisk aktivitet

Mat

 

Sidekick till Björn(Isbjörn) Jag kommer även att spela (DJ:a) elektronisk musik, inspirerat afrohouse/deep funky house bla. vid några arrangerade tillfällen under festivalen.

 

Namaste, Vem är det som frågar?

ELIN NORDENBERG
ODLING, SKOGSTRÄDGÅRD OCH SLÄKTSKAP


Elin är Mundekullas trädgårdsmästare och matskogsentusiast. Hon har studerat Permakultur med Kostersträdgårdar och jobbar sedan flera år inom det området. Under 2019, efter en tid på The Ecovillage design education i Schweiz, startade hon och hennes partner sitt första matskogsprojekt i en ekoby i Tyskland.

Permakultur och matskogsbruk i kombination med embodiment har varit en startpunkt för Elin att engagera sig i livet fullt ut. När vi börjar känna vår egen kropp, våra känslor och förnimmelser kan vi också känna vad som finns omkring oss och vi börjar känna jorden. Det är tydligt i de flesta inhemska kulturer att ordet natur är överflödigt, varför skulle vi behöva detta ord? Vi behöver det bara om vi inte känner igen oss själva som medskapare i våra ekosystem. Hon vill väva samman dessa trådar mellan människa och ekosystem. Elin kommer att utforska dessa ämnen, med enkla övningar och förfrågningar.

En dag på festivalen

07.00 - 08.00 ~ Morgonövning
Vakna upp på ett mjukt sätt – med vackra morgonmeditationer, yoga eller qigong

08.15 - 09.00 ~ Frukost

10.00 - 11.00 ~ Gemenskapstid

Samling i en morgoncirkel för att mötas och gå igenom de roliga möjligheter som finns under dagen

11.15 - 13.00 ~ Utforskning, upptäckter och lek
Första omgången av parallella workshops i allt från måleri till hur man står på händerna, från föreläsningar om nervsystemet till familjekonstellationers visdom, skogsbad och qi gong

13.00 -14.00 ~ Lunch, Mindful and Embodied Eating

 Vårda din kropp med hälsosam och fantastiskt god vegansk eller vegetarisk mat gjord på lokala och ekologiska produkter.

14.00 - 15.00 ~ Tid att vara

Ligga i solen, fika, bada i sjön, promenera i skogens grönska, njuta av blomsterfälten och spendera tid tillsammans

15.00 -16.30 ~ Utforskning, upptäckter och lek
Andra omgången av parallella workshops

16.45 -18.45 ~ Utforskning, upptäckter och lek
Tredje omgången av parallella workshops

19.00-19.45 ~ Middag

20.30 - 22.30 ~ Kvällsmys och firande
Konserter, öppen scen och extatisk dans

22.30 - 07.00  Vila och återhämtning 
Njut av nattens djupa tystnad och känslan av solen som aldrig riktigt vill lägga sig

PRAKTISK INFO OCH BOKNING

Embodimentfestivalen på Mundekulla, i södra Sverige

Onsdag 24 juli - söndag 28 juli


Incheckning och ankomst från kl. 16.00 den 24 juli.
Middag kl. 17.30; Öppningscirkel och konsert kl 19.00.
Festivalen avslutas klockan 15.00 söndagen den 28 juli.

FESTIVALBILJETT
Pris: 2100 kr

Deltagande på hela festivalen inkluderar alla workshops och aktiviteter inklusive konserter, bastu och lägereld.
Kost och logi tillkommer, se nedan.

Måltider
Pris: 2000kr
Tre måltider per dag per dag, inklusive te och kaffe.

Boende

Boka rum, sovalkov, tält/husbils-plats eller bo utanför området: från 800 kr.
Spädbarn (0-3 år): Gratis (utan separat säng)

 

BOKA HÄR>> 

TASTE OF EMBODIMENT FESTIVAL
Deltagande under festivalens två första dagar. I priset ingår full tillgång till festivalaktiviteter under två dagar, boende i eget tält eller husbil samt måltider. Förläng din vistelse under festivalen om du vill.

 

Vuxen (över 18): 2 700 kr
Barn (4-17 år): 1 000 kr
Spädbarn (0-3 år): gratis

BOKA HÄR>> 

Betalning

Vid bokning debiteras 50 % av det totala beloppet. Resterande avgift betalas på plats vid incheckning.

 

Bokningsregler

Vid avbokning gäller följande avgifter:

 • Mer än två veckor före evenemanget: 1000 SEK per vuxen deltagare och 600 SEK per deltagare i åldern 4-14 år, med en maxgräns på 2000 SEK per bokning/familj.

 • Mindre än två veckor före evenemanget: Avbokningsavgiften motsvarar hela betalda beloppet. Vid uppvisande av läkarintyg är avgiften 1000 SEK per vuxen och 600 SEK per deltagare i åldern 4-14 år, med en maxgräns på 2000 SEK per bokning/familj.

Läs fullständiga bokningsregler här.

Vill du vara volontär? 

Som volontär får du 1000 kr rabatt på din kost och logi. Du kommer att bidra med 12,5 timmars arbete totalt, cirka 2,5 timmar per dag. Vissa dagar kan det vara mer jobb och vissa dagar mindre. Tillsammans med din del av teamet sätter du arbetsschemat för festivalen. Sysslorna kommer att bestå av försköning och städning av allmänna utrymmen samt diskning efter måltiderna. Vänligen observera att vi inte accepterar föräldrar som kommer med barn under 7 år som volontärer.

För att boka din volontärbiljett, vänligen skriv till info@mundekulla.se.

Mat och praktisk info

 • Mundekulla serverar ekologisk, vegansk eller vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar eller har allergier. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.

 • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen och betala återstående festivalkostnad vid ankomst.

 • Ta med egna lakan och handdukar eller hyr på Mundekulla för 150 kr/set vid incheckning.

 • Deltagarna städar sina rum efter festivalen, eller köper denna tjänst för 300 kr per rum, som kan bokas vid ankomst eller vid utcheckning. För icke utförd slutstädning av deltagare debiteras en avgift på 400 kr.

 • Det är inte tillåtet att använda levande ljus på rummen.

 • Husdjur får inte tas med till anläggningen, men det finns ett hundhotell 7 km från Mundekulla

 • Det kan vara trevligt att ta med kläder för naturvandringar.

Alkohol- och drogfritt

Mundekulla är ett alkohol- och drogfritt center. Med undantag för kaffe och choklad :)) Annars har vi nolltolerans. Vi ber alla att respektera detta. Ingen alkohol eller droger kommer att serveras eller tillåtas i lokalerna, inte heller att vara påverkad av något av dessa ämnen. Om du upptäcks påverkad kommer vi att be dig lämna festivalen och området omedelbart.

Resa till Mundekulla
Mundekulla är beläget utanför Emmaboda i Småland. Endast 3 timmar med direkttåg från Köpenhamn.
Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.

Samåkning

Välkommen att gå med i vår samåkningsgrupp på Facebook där du kan önska eller erbjuda skjuts till ett specifikt event på Mundekulla.

Frågor?

Skriv till Brittany på info@mundekulla.se

PETER BERTILSSON

FRIGÖRANDE DANS

 

Peter är utbildad frigörande dansinspiratör vid Frigörande dansakademin, utbildad hos Anne Grundel. Han är även utbildad musikpedagog inom slagverk och arbetar som musiker och låtskrivare.

När Peter leder frigörande dans inspirerar han kursdeltagarna att ge sig ut på upptäcksfärd i dansen. Han lägger stor vikt vid att guida dem till att lyssna inåt till sig själva, samtidigt som de får möjlighet att uttrycka sina kroppar i full frihet. Peter använder sig också av olika typer av slagverksinstrument under dansen, som till exempel Djembetrummor, olika handtrummor, Surdo och klangskålar.

Vid sin sida har han sin fru, Ulla, som assisterar och agerar översättare vid behov. Ulla är utbildad kinesiolog.

”Jag ser mycket fram emot att komma till Mundekulla i sommar. Vi ses på dansgolvet!”

JULIETTE VIGER

GRINBERG METODEN
 

Juliette Viger är en hängiven utövare av Grinbergmetoden, en erfaren facilitator av fridans och en mångsidig bild- och berättarkonstnär. Under de senaste sju åren har hon delat med sig av sin expertis i Tyskland, Frankrike och Danmark inom konst, dans och kroppsarbete, och guidat otaliga individer på en resa mot större frihet, anslutning och syfte i deras liv. Med ett djupt engagemang för sin livsuppgift strävar Juliette efter att leda människor tillbaka hem – in i deras kroppar och deras medfödda kreativa väsen.

Följ med Juliette i självupptäckt, förkroppsligande och transformativ dansövning genom två workshops.

 • "Making Room": Utforska fri rörelse för att återta ditt inre och yttre utrymme

 • "Stepping into Presence": Bemästra kroppslära grunderna för att lugna ditt sinne och återansluta med din kropp, vilket förbättrar din närvaro.

PATRIK HANSSON

KOSMISK DANS, LÄKANDE QIGONG, SKOGSBAD MED VETENSKAPLIG INRIKTNING

 

Patrik är certifierad lärare inom energiarbete (qigong), coaching (Zen Coaching), meditation (vipassana), mindfulness (sati) och skogsbad (shinrin yoku). Han har lång erfarenhet inom en rad olika traditioner och har bland annat studerat med Jack Kornfield och Tara Brach (MMTCP). Han för samman sin erfarenhet genom Frameless Meditation där han erbjuder coaching, workshops, utbildningar och retreats.

På festivalen kommer Patrik att hålla workshops inom Qigong, Cosmic Dance och skogsbad med vetenskaplig touch, samt erbjuda individuell coaching och sessioner för empatiskt stöd. Patrik brinner för att skapa trygga platser som hjälper oss hitta hem till oss själva. Detta tillstånd bortom stress och dömande är kärnan av vårt varande.

SVEN KIHLSTRÖM OCH ELISABETH REGINA NORBERG

CEREMONIELLA KONSERTER

Sven Kihlström och Elisabeth Regina Norberg förenar sina krafter för en unik konsertupplevelse. Sven, med urkraften från sina instrument, skapar musik som återknyter till skapandets ursprung, inspirerad av solen, månen och naturen. Hans ljudlandskap omfattar Naturtrummor, Gong-gongar, Sruthibox, Tambura, Klangskålar, Tagelharpa, Hang och Harmonium, med sånger på svenska som berör runor, naturväsen, samt gudar och gudinnor.

"Urkraften i Trummornas rytmer, Gongar och klanger har alltid guidat min livsväg," säger Sven, vars musik är en hyllning till naturens cykler. Elisabeth, en nordisk sedvandrare och storyteller, kompletterar denna musikaliska resa med sitt engagemang för nordiska traditioner och berättarkonst, drivet av ett liv i nära samspel med naturen. Tillsammans skapar de en konstupplevelse som är en djupdykning i nordisk mytologi och musikens förmåga att beröra själen. De håller även en skymningskonsert på temat ”Gongbad och Trumsalut”.

BIRGIT SONJA ERIKSSON

WORKSHOP HELANDE RÖRELSE

Birgit har studerat och arbetat med alternativa metoder sedan slutet av 80-talet. Lärare i Rytmisk rörelseträning BRMT, Sensomotorik tränare, Qi gong instruktör, Certifierad massör och Shiatsuterapeut. Hon har studerat kroppsterapier både i Sverige, Japan och Kina.

Birgits workshop handlar om att utforska kroppens naturliga rörelsemönster och släppa på spänningar och begränsningar för att känna sig friare i kroppen. Rörelserna påverkar nervnätet i hjärnan och den fysiska, mentala och känslomässiga hälsan.

Med metoden BRMT kan man också jobba med att korrigera hållning och snedställningar i kroppen. Enkla rörelser som gör stor skillnad.

Läs mer

PATRIK HANSSON

KOSMISK DANS, LÄKANDE QIGONG, SKOGSBAD MED VETENSKAPLIG INRIKTNING

 

Patrik är certifierad lärare inom energiarbete (qigong), coaching (Zen Coaching), meditation (vipassana), mindfulness (sati) och skogsbad (shinrin yoku). Han har lång erfarenhet inom en rad olika traditioner och har bland annat studerat med Jack Kornfield och Tara Brach (MMTCP). Han för samman sin erfarenhet genom Frameless Meditation där han erbjuder coaching, workshops, utbildningar och retreats.

På festivalen kommer Patrik att hålla workshops inom Qigong, Cosmic Dance och skogsbad med vetenskaplig touch, samt erbjuda individuell coaching och sessioner för empatiskt stöd. Patrik brinner för att skapa trygga platser som hjälper oss hitta hem till oss själva. Detta tillstånd bortom stress och dömande är kärnan av vårt varande.

SVEN KIHLSTRÖM OCH ELISABETH REGINA NORBERG

CEREMONIELLA KONSERTER

Sven Kihlström och Elisabeth Regina Norberg förenar sina krafter för en unik konsertupplevelse. Sven, med urkraften från sina instrument, skapar musik som återknyter till skapandets ursprung, inspirerad av solen, månen och naturen. Hans ljudlandskap omfattar Naturtrummor, Gong-gongar, Sruthibox, Tambura, Klangskålar, Tagelharpa, Hang och Harmonium, med sånger på svenska som berör runor, naturväsen, samt gudar och gudinnor.

"Urkraften i Trummornas rytmer, Gongar och klanger har alltid guidat min livsväg," säger Sven, vars musik är en hyllning till naturens cykler. Elisabeth, en nordisk sedvandrare och storyteller, kompletterar denna musikaliska resa med sitt engagemang för nordiska traditioner och berättarkonst, drivet av ett liv i nära samspel med naturen. Tillsammans skapar de en konstupplevelse som är en djupdykning i nordisk mytologi och musikens förmåga att beröra själen. De håller även en skymningskonsert på temat ”Gongbad och Trumsalut”.

PATRIK HANSSON

KOSMISK DANS, LÄKANDE QIGONG, SKOGSBAD MED VETENSKAPLIG INRIKTNING

 

Patrik är certifierad lärare inom energiarbete (qigong), coaching (Zen Coaching), meditation (vipassana), mindfulness (sati) och skogsbad (shinrin yoku). Han har lång erfarenhet inom en rad olika traditioner och har bland annat studerat med Jack Kornfield och Tara Brach (MMTCP). Han för samman sin erfarenhet genom Frameless Meditation där han erbjuder coaching, workshops, utbildningar och retreats.

På festivalen kommer Patrik att hålla workshops inom Qigong, Cosmic Dance och skogsbad med vetenskaplig touch, samt erbjuda individuell coaching och sessioner för empatiskt stöd. Patrik brinner för att skapa trygga platser som hjälper oss hitta hem till oss själva. Detta tillstånd bortom stress och dömande är kärnan av vårt varande.

SVEN KIHLSTRÖM OCH ELISABETH REGINA NORBERG

CEREMONIELLA KONSERTER

Sven Kihlström och Elisabeth Regina Norberg förenar sina krafter för en unik konsertupplevelse. Sven, med urkraften från sina instrument, skapar musik som återknyter till skapandets ursprung, inspirerad av solen, månen och naturen. Hans ljudlandskap omfattar Naturtrummor, Gong-gongar, Sruthibox, Tambura, Klangskålar, Tagelharpa, Hang och Harmonium, med sånger på svenska som berör runor, naturväsen, samt gudar och gudinnor.

"Urkraften i Trummornas rytmer, Gongar och klanger har alltid guidat min livsväg," säger Sven, vars musik är en hyllning till naturens cykler. Elisabeth, en nordisk sedvandrare och storyteller, kompletterar denna musikaliska resa med sitt engagemang för nordiska traditioner och berättarkonst, drivet av ett liv i nära samspel med naturen. Tillsammans skapar de en konstupplevelse som är en djupdykning i nordisk mytologi och musikens förmåga att beröra själen. De håller även en skymningskonsert på temat ”Gongbad och Trumsalut”.

LINN LÖF

EMBODIED RELATING

 

Embodied Relating - Kommunikation, nervsystemets språk & kontaktskapande möten.

Linn är en hängiven Somatisk coach & pedagog som arbetar utifrån beprövade och vetenskapliga principer samtidigt som hon ger utrymme för det oförutsägbara att få plats. Hon har fördjupat sig i utbildningar och integrerat i sitt arbete praktiker som NARM, Embodiment, meditation, klassisk tantra, Feldenkrais, kontakt improvisation och NVC. Med intentionen att bidra till något som berör på djupet riktar sig dessa workshops mot kärnan av vad som gör oss till människor.

 

• Kommunikation bortom rätt och fel.

Hur kan vi lyssna till andra och kommunicera våra autentiska behov i tider av ovisshet, stress och oro.

 

• Längtan & gränser, ur ett aknytningsperspektiv.

För mer intimitet och djup i relationen.

 

Linn erbjuder även Somatic Coaching sessioner till individer & par under festivalen. Läs mer

ANN-LOUISE FRANSSON

ÖRTVANDRINGAR – MEDICINALA VILDA VÄXTER

Ann-Louise Fransson är ört och näringsmedicinare som skapat företaget Botanikan som finns i trakten av Mundekulla. Ett företag som lever av det som naturen ger och har som sin grund att ta tillvara och göra det enkelt. En egen hälsopraktik med ört- och näringsmedicin och mängder med kurser i att leva av naturen genom mat, medicin, hantverk.

Ann-Louise kommer ta dig med på vandringar i Mundekullas vackra natur och lära dig om de växter som går att äta respektive att använda som mat och medicin. Det blir en vandring med vingslag tillbaka till forna tider där dörrar öppnas till en källa av kunskap som de flesta idag inte tror finns.

Välkommen med att se hur du kan göra det enkelt att bringa hälsa av vanliga svenska växter, de som bara finns där till för oss. Enkelt, självklart genuint!

MARK REEVES

RECONNECTION WORKSHOPS

Mark är en integrativ psykoterapeut, coach och naturbaserad terapeut. Han har drivit grupper inom självkännedom och terapeutisk healing i över 25 år och skapar en unikt trygg miljö där människor kan vara sig själva och utforska allt som finns inom dem, på ett sätt som känns enkelt och naturligt.

Hans Reconnection Workshops är för alla som värdesätter autenticitet, sårbarhet och sanning.

Ett säkert utrymme att vara DIG, utan maskerna. Genom att dela och undersöka utforskar vi valet att stanna i våra välbekanta mönster som ger komfort och skydd men får oss att känna oss åtskilda och stängda, eller att ge upp och släppa taget, så att barriärerna faller bort.

Mark brinner för vår potential att släppa separationen och hitta förening och anknytning. Han erbjuder även skogsbad och driver workshops i familjekonstellationer. Läs mer

CARMEN OLSSON

BODY WEATHER DANSWORKSHOP

Kroppen är i ständig förändring, precis som vädret. I workshopen försöker vi lyssna till kroppen och bjuda in den omgivande miljön. Body Weather är en mångsidig dans/rörelse praktik, som undersöker kroppen och de miljöer den existerar i och relaterar till. Body Weather utvecklades på 80-talet i Japan av dansare Min Tanaka och sträcker sig från dynamiska och fysiska övningar till sensitiva. Arbetet en process och ett utforskande. Träningen är relevant för alla som är intresserade av kroppsligt baserat undersökande, oavsett tidigare erfarenhet.

Carmen Olsson, dansare & koreograf, har arbetat med Body Weather sedan 1993, i Japan, Europa och Australien. Håller kurser för både oerfarna och professionella, skapa föreställningar för olika situationer och scenrum, är även utbildad landskapsarkitekt, vilket ger flera ingångar och fördjupar hennes arbete kring kropp-plats. Läs mer

Foto: Patrik Gunnar Helin

ANGELICA NANDA SCHÄFER

FREEMOVE YOGA

Angelica är en uppskattad pedagog och hon har undervisat i mer än 20 år. Hon älskar kopplingen mellan att röra på kroppen och att stillna i sinnet. Med sin varma och genuina närvaro inspirerar hon dej till att kommunicera med och lita till din kropp som din egna kloka lärare. Du bjuds in till att kreativt utforska rörelse och stillhet genom djupt lyssnande och överlämnande till de kroppsliga impulserna här och nu. Hennes undervisning är ärlig och intuitiv och hon skapar ett hållet och tryggt space för dig att blomma fullt ut i.

Angelica är grundaren av Freemove Yoga och driver sedan 9 år tillbaka sin egna yogastudio där hon också delar med sig av sin djupa kunskap inom Ayurveda, massageterapi och holistisk coachning. Hon arrangerar retreats i Sverige och utomlands, är en flitigt anlitad inspiratör samt koordinerar Ängsbacka Yoga & Dans festival.

Läs mer

OSKAR AHLYR

AUFGUSS BASTUMÄSTARE MED GUIDADE SESSIONER

Oskar är en glad jätte från Gotland. Skådespelare i själ och hjärta, tillika Wim Hof instruktör och Bastumästare. Tanken är att kombinera Wim Hofs möte med andningen och Bastumästarens roll att hantera värmen tillsammans med dofter och musik för att få kroppen att bättre hantera vardagsstressen samt väcka den naturliga kunskap kroppen har att hantera trauman. Han vill visa hur man når fram till själen genom att ta ett medvetet andetag mot ett gladare, hälsosammare och starkare jag.

Oskar ser fram emot att möta er i Bastun som Bastumästare / Aufguss under festivalen för att leda er i olika upplevelser och själaresor. I bastun finns sanningen - “Sauna Veritas", där är vi alla lika. Aufguss bastu är i grunden en Tysk ritual designad för att maximera fördelarna med termoterapi genom en intensifierad termisk cykel, berikat med eteriska oljor guidad av en bastumästare.

CAMILLA EDINGER BJERKE

TAPPING, EFT – EMOTIONAL FREEDOM TECHNIQUE

2018 kom Camilla i kontakt med EFT, en akupressurteknik som kombinerar uråldrig kinesisk medicin med modern psykologi. Genom att knacka på specifika meridianpunkter på kroppen kan tapping hjälpa till med att påverka och förändra bland annat negativa beteende- och känslomönster, hjälpa till vid trauman, stressreducering, lindra ångest, förbereda sig inför en kommande obekväm situation och sömnstörningar. Camilla har sedan dess hjälpt både enskilda personer, mindre grupper men även medverkat på festivaler.

Camilla kommer att erbjuda en workshop vid två olika tillfällen; ”Från huvud till kropp”. Vi medvetandegör vår kontroll som oftast finns i huvudet, accepterar och omfamnar den och försöker se varifrån den kommer. Därigenom minskar kontrollen och du kommer ner mer i kroppen – embodiment.

JANNE LÖFVENBERG

WORKSHOP ”MEDVETEN RÖRELSE”

Förkroppsligande av frihet. Artist, dansare och musiker Janne Löfvenberg förkroppsligar andan av frihet genom rörelse. Som en grundläggande utövare av ”the Art of Breaking”, allmänt känd som Breakdance, har han rest världen runt med denna konstform sedan början av 2000-talet och delat dess glädje i över två decennier. Med utgångspunkt från sin omfattande erfarenhet av Breakdance, såväl som sitt utövande inom Capoeira och gymnastik, tar Janne med sig en blandning av influenser till sina workshops. Med olika perspektiv från dessa discipliner leder han klasser som höjer energin och ökar kroppsmedvetenheten.

Följ med Janne på en energifylld workshop för alla, där du fördjupar dig i din inre balans och omfamnar din kropp som ditt tempel och ditt heliga kärl. Välkommen till en resa av självupptäckt genom rörelse.

Oändlig frid

JOHANNES EBERT

BREATH AND TOUCH

Upptäck ditt inre ljus och vakna upp till ditt sanna jag. Johannes Ebert är en guide i konsten av "soft touch" De-Armouring, energiarbete och personlig vägledning. Med expertis inom bodywork leder han transformativa resor av självläkning och utstrålning.

Som personlig guide stödjer Johannes människor genom lager av utveckling, som förankrar nya kopplingar inom dig själv och ditt liv. Hans uppdrag är att skapa en fristad för kropp och själ att kommunicera och uppenbara ditt autentiska Jag. Johannes harmoniserar kropp, ande och sinne och bryter ner känslomässiga, energimässiga, andliga och fysiska barriärer. Hans avsikt är att skapa en personlig och individuell resa i långsam takt, med medkänsla och tålamod för förändring. På festivalen kommer Johannes tillsammans med sin partner Marloes skapa ett energiskt utrymme för att knyta an till oss själva från en autentisk och djup plats.

Se mer: Hemsida   instagram

MARLOES HOVESTAD (ADEMLOES)

BREATH AND TOUCH

Marloes Hovestad (Ademloes) faciliterar inre resor som syftar till att förstärka känslor, leva medvetet och öka självinsikten. Hon erbjuder breathwork och coaching och arbetar passionerat med grupper både online och offline. Med medveten andning, Psychedelic Breath® och andra kraftfulla andningstekniker stödjer hon dig i att möta (o)medvetna spänningar och känslor som sitter fast i kroppen och inbjuder dig att öppna ditt hjärta för mer medvetenhet, medkänsla och (själv)kärlek. Med mjukhet och respekt för kroppens tempo skapar hon ett utrymme där kroppen säkert kan öppna sig, läkning kan ske och insikter kan landa.

På festivalen kommer hon att co-facilitera en Psychedelic Breath®-session med Johannes, en dynamisk andningsmetod och medvetandehöjande andningsresa ackompanjerad av elektronisk musik.

 

Se mer: Hemsida   @ademloes

bottom of page