top of page

EMBODIMENT FESTIVALEN

24–28 JULI 2024

EMBODIMENTFESTIVALEN: EN SOMMARDRÖM I DE SMÅLÄNDSKA SKOGARNA

EN FESTIVAL FYLLD MED RÖRELSE, LEK, VISDOM, NATUR, KONST & LJUD

Över 25 artister, rörelse-älskare, yogis, massageterapeuter & musiker kommer att dela med sig av sin magi.

Dans / Somatic Awareness / Yoga / Playfight / Extatic / Meditation / AcroYoga / Massage / Zen Coaching / Helande ljud / Skogsbad / Polyrytmiska trummor / Andningsarbete / Kirtan / Yogisk Konst / Familjekonstellationer / Handstående / Alchemy of Touch / Intuitiv rörelse

Vi är glada att bjuda in dig till fem sommardagars firande av den fantastiska, mystiska och kloka människokroppen.

 

Vi kommer att föra in våra sinnen i dans, musik, yoga, meditation, akrobatik, föreläsningar, konst och mycket mer – fira, lek, lär och koppla samman.

 

Allt kommer att ske i idylliska omgivningar i Mundekullas skog, vackra byggnader, grönskande natur och gemenskap.

​EARLY BIRD-RABATT TILL 1 JUNI – BOKA HÄR

Akrobatik, Lek & Yoga

Akrobatik, Lek & Yoga

Meditation & Breathwork

Samhörighet &
Gemenskap

Dans &
Rörelse

Skogs- &
Naturbadande

Musik &

Ljud

Vacker
Mat & bakverk

Firande &
Magi

Bodywork Workshops & Sessioner

För andra året i rad anordnas Embodiment-festivalen i Mundekulla. Den rungande framgången med förra årets festival härrör från vår djupa passion och kärlek till detta tillvägagångssätt. Vi är mycket glada över att se en växande rörelse i världen och tacksamma över att få vara en del av denna vackra och meningsfulla resa. Dagarna kommer vara en inbjudan till att utforska vad det innebär att leva i vår egen kropp, att fira gåvorna vi hittar och upptäcka den djupa visdom som bor i oss alla!

Festivalen är skapad med en rik och mångsidig grupp av över 25 workshopledare, alla djupt passionerade av embodiment, som kommer att dela med sig av sina kunskaper och metoder. Vi kommer att samlas, fira, njuta, dela, upptäcka, utforska och vara tillsammans under den vackra svenska sommaren i djupet av Mundekullaskogen.

 

Du kan delta så mycket, eller lite, du vill i programmet som erbjuds och kommer att serveras hälsosam, god och hållbar växtbaserad mat tre gånger om dagen. I vårt café serverar vi läckra hembakade kakor (både raw, tillagade, glutenfria, veganska och supersöta!), kaffe, te och kalla drycker. Detta är också ett mysigt ställe att bara umgås, samtala med en nyfunnen vän eller njuta av naturen och landskapet i tysthet. Varje morgon samlas vi för att mötas, reflektera och landa i våra kroppar, samt gå igenom allt det roliga på dagsschemat!

VÄLKOMMEN TILL
EMBODIMENT-FESTIVALEN

VAD ÄR EMBODIMENT?
Har du någonsin kommit på dig själv med att tänka på din kropp som ett verktyg för att bära runt ditt huvud? :) Under de här dagarna utforskar vi ett lite annorlunda perspektiv: Vi låter vårt fantastiska sinne stanna där det är medan vi faller ner och in i kroppens helhet, ser vad det kan betyda för vårt välbefinnande, känsla av balans, hur vi orienterar oss i livet, healing, förändring och hur vi agerar, relaterar och är i världen.

Embodiment belyser och bjuder in medvetenheten till den naturliga levnadsprocessen och varandet. Att relatera och agera genom och som våra vackra kroppar. Man kan säga att embodiments synsätt uppfattar kroppen som den grund som vår mänskliga erfarenhet vilar på och där livet uttrycker sig. Det är en övning i självkännedom, självreglering och menings-skapande genom att arbeta med relationen mellan kropp och sinne. Det involverar övningar såsom att genom våra sinnen vara i samklang och i kontakt med vår omgivning och att ha kontakt med våra inre fysiska förnimmelser (som kroppsliga behov och känslor).

​ "Livet föds ur rörelse. Ett oändligt uttryck som reser genom, mellan och bland oss. När vi åter går med i denna valuta lär vi känna livet på det mest intima sättet – omedelbart, rått och ocensurerat. Och vi upptäcker att våra kroppar är sammanflätade med detta universella flöde."

EMBODIMENT SOM EN INBJUDAN

Embodiment bjuder in oss till att bli medvetna om förnimmelser i vår fysiska kropp, om känslovågor och om rörelser i vårt sinne såväl som i miljön omkring oss. Det inbjuder oss att vara närvarande i vårt liv: att vara just här och nu.

Vi älskar hur embodiment kan hålla utrymme för att lyssna, besvara och lära av våra egna kroppars budskap, behov och visdom. Det stöder oss att gå från att förstå något till att leva det, som ett sätt att vara eller en inre kvalitet.

Embodiment kan hjälpa oss att gå från att objektifiera våra kroppar till att uppfatta dem som levande organismer som ger vägledning om våra behov.

NÅGRA EMBODIMENT-GÅVOR VI KAN TA MED HEM FRÅN FESTIVALEN

 • Att vara närvarande och jordad

 • Få tillgång till vår egen livsenergi och bli mer livfulla, vitala och spontana

 • Att få kontakt med våra känslor, som fysiska förnimmelser, som kan guida oss till våra värderingar och vad som är viktigt för oss. Som gör det möjligt för oss att orientera oss och agera utifrån en inre kompass

 • Att vara med i flödet av inre rörelser, (känslor, tankar, förnimmelser, energier) och stärka vår "kroppsliga behållare", göra oss mer motståndskraftiga att hantera och möta livet

 • Att bli mer känsliga för våra kroppars budskap och behov: om vi är stressade, avslappnade, om vi är hungriga, för kalla eller varma, står för nära någon, var våra gränser går, vad vi älskar, när vår energinivå tar slut och vi kan vara mer exakta i hur vi reagerar och agerar

 • Att berika ditt liv med skönhet, grace och kreativitet

 • Att förstå våra egna beteenden och mönster, kliva ur våra automatiska reaktioner och öka vår känsla av frihet

 • Få insikter och djup

 • Att känna sig hemma och en tillhörighet

 • Att möta andra på ett autentiskt sätt

 • Att känna att vi är en del av ett större sammanhang

 • Att bli mer medvetna om vår energi och hur den rör sig i vårt system

 • Att lättare fatta beslut

För vem?

För dig som älskar...

 • Att hänga med ett gäng vackra människor i naturen

 • Rörelse, lek och kreativa uttryck

 • Hälsosam utsökt mat & meningsfulla möten

 • Att lära sig nya saker och upptäcka nya sätt att se på livet

 • Anknytning, närvaro och medvetenhet

 • Att utforska den kloka och magnifika kroppen

 • Att bli en embodiment-nörd (om du inte redan var det :)

 • Att helt enkelt fira livet och vara tillsammans!

Kom själv eller ta med din älskade, dina vänner, familj, partner, arbetskamrater och deras fantastiska kroppar! Avsikten är att skapa en välkomnande och öppen atmosfär där vi med en nybörjares sinne kan dyka in i utforskandet av embodiment, samtidigt som vi njuter av att vara tillsammans mitt i den vackra sommaren med en sol som bara aldrig riktigt vill gå ner! Vi välkomnar dig precis som du är.

​Embodimentfestival-fotografier av den fantastiska Sara Vitale

EARLY BIRD-RABATT TILL 1 JUNIBOKA HÄR

bottom of page