top of page

Tillhörighet+

En 10 dagars utbildning för ungdomsarbetare, samfinansierad av Europeiska unionens Erasmus+-program 

 

1-12 juli 2024

Kursledare: Sandra Geitz & Hanne Pedersen
Arrangör: Mundekulla Friends 

Vi förstår att tillhörighet är en grundläggande aspekt av människans existens och att när vi känner att vi hör hemma börjar något i oss inte bara bry sig utan också kännas omhändertaget – och världen är i desperat behov av vård.

Information om utbildningen 

Vi ser möjligheten för konst att fungera som en kreativ praktik som kan vägleda oss att bli medvetna om vårt eget autentiska uttryck inom den djupare rörelsen som sammanflätar oss alla. 

Utövandet av förkroppsligande och naturförbindelse visar oss vår inneboende tillhörighet genom vår egen direkta erfarenhet. Vi kan uppfatta oss själva som en del av ekosystemets delade livsrum och sammanlänkade väv av relationer – där mångfald verkligen kan firas och vår unikhet kan finna sin plats som ett bidrag till helheten.

 

Tillhörighet+ föreslår praxis som underlättar en återgång till det kännbara sinnet och en fördjupad koppling till den naturliga världen. Genom att engagera sig i förkroppsligade upplevelser och konstnärliga uttryck kan ungdomsarbetare och ungdomar återupptäcka sina inre landskap, kreativa bidrag och autentiska tillhörighet.

Syftet med Belongingess+ 

Vårt mål är att ge ungdomsarbetare möjlighet att dela transformativa processer till en känsla av tillhörighet genom konst, naturanslutning och förkroppsligande. Deltagarna kommer att gå igenom en personlig upplevelse, reflektera över processen och träna för att stödja andra med samma sak. Detta projekt syftar till att ge verktyg och praxis som kan stödja oss att odla självmedvetenhet, empati och en känsla av sammankoppling på en personlig, gemenskaps- och systemnivå. 

Deltagande organisationer

SVERIGE - Mundekullas Vänner

TYSKLAND - Jonglirium

SPANIEN - Dinamica

UKRAINA- Kattfarm

RUMÄNIEN - Micile Bucurii

SLOVENIEN - Moave

NEDERLÄNDERNA- Gen-NL

ITALIEN - Ny hälsoutbildning

PORTUGAL - African Way

FRANKRIKE - Kattfarm

 

Kursledare:


Sandra Geitz
Sandra Geitz (35) är grundaren av Living Inquiry, där hon arbetar som coach med individuella sessioner, facilitator för grupper och projektledare för upplevelsebaserad utbildning. Hon studerar för närvarande Somatic Experiencing och har en bakgrund inom kreativt skrivande, dans, Zen Coaching och Family Constellation. 

Hon har de senaste tre åren arbetat som projektledare för ett ungdomsvolontärprogram i Sustainable Living i Mundekulla, där hon även anordnat en Embodiment Festival med över 20+ Workshopledare. Hennes kompetensområden är inom Coaching, Kreativa processer, Group Facilitation och Embodiment.  I sitt arbete brinner hon för kollektivt lärande, närvarobaserat ledarskap och att koppla ihop olika förhållningssätt  samman till en helhet. 

 

Hanne Pedersen

Hanne Pedersen (45) har en bakgrund från performanceteater, Creative Somatic Movement och Zen Coaching. Hennes expertområden och utbildning ligger inom medvetenhetsbaserad praxis,  kreativ somatisk rörelse, coachning och kommunikation. Hennes utbildning är från Cantabile 2 School of Stage Arts (2003) och University of Central Lancashire MA Dance and Somatic Wellbeing (2016). Hon är också Senior Coach och lärare i Zen Coaching. (Sedan 2008) 

Hanne underlättar kreativa processer för självupptäckt och kollektiv återkoppling,  driver MOMO AKADEMIET - för Interbeing, online och i en studio utanför Oslo, och har lång erfarenhet av att designa, underlätta och styra kreativa processer.

Mundekulla Vänner

Mundekulla Vänner är en ideell förening med kärnvärden ekologi, fred, kultur och hållbarhet sedan starten 2004. Föreningens verksamhet är öppen för alla åldrar och bakgrunder, men har i lag ett stort fokus på aktiviteter för barn och unga.  

Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta någon av våra projektkoordinatorer:

Sandra Geitz på geitz.sandra@gmail.com

Hanne Pedersen på hello@bodymind-inquiry.com 

Denna utbildning har samfinansierats av Erasmus+-programmet. Om du vill veta mer om programmet besöker du eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus_en

Praktisk information 

Detta utbildningsprogram samfinansieras av Europeiska kommissionens program Erasmus+. Bidraget täcker ditt deltagande i utbildningen, boende, mat och material. Resekostnader täcks upp till ett maxbelopp.

Läs mer på webbplatsen Belongingness+ här.

Deltagarna kommer att bo i sovalkover med delade badrum/toaletter, med möjlighet att uppgradera via Mundekulla (länk för bokning kommer att delas i bekräftelsemailet, bokning av uppgraderingar öppnas den 15 juni 2024). 

Filtar och kuddar tillhandahålls, lakan och handdukar finns att hyra (eller ta med eget set). 

ANSÖK HÄR, senast den 25 mars 2024: Klicka här

Information om mat och boende

  • Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som föredrar det. Däremot kan vi inte ta emot tillfälliga dieter.

  • Alla deltagare bör checka in i receptionen vid ankomst.

  • Ta med egna lakan och handdukar eller hyr på Mundekulla för 150 kr/set.

  • Deltagarna städar sina rum efter kursen, eller köper denna tjänst för 300 kr per rum. För rumsstädning ej utförd av deltagare debiteras en avgift på 400 kr.

  • Kursdeltagare hjälper till med att diska efter maten. (2-3 personer/måltid)

  • Det är inte tillåtet att tända ljus i rummen eller att ta med husdjur till anläggningarna.

  • Det kan vara trevligt att ta med kläder för naturvandringar.

​​

Lägg till stycketext. Klicka på "Redigera text" för att uppdatera teckensnitt, storlek och mer. För att ändra och återanvända textteman, gå till Webbplatsstilar.

Datum & Tider

1–12 juli 2024

Incheckning kl. 16.00 - 18.00

Middag kl 18.00

Kursen börjar kl 20:00

Språk

engelsk

Kontakt

För frågor om registrering:

geitz.sandra@gmail.com

Kursledare: Sandra Geitz

Kursledare: Hanne Pedersen

bottom of page