top of page
embodiment 1.jpg

EMBODIMENT FESTIVALEN

2.png

MUNDEKULLA: 26 - 30 JULI, 2023

EMBODIMENTFESTIVALEN: EN SOMMARDRÖM I DE SMÅLÄNDSKA SKOGARNA

EN FESTIVAL FYLLD MED RÖRELSE, LEK, VISDOM, NATUR, KONST & LJUD

Över 25 artister, rörelse-älskare, yogis, massageterapeuter & musiker kommer att dela med sig av sin magi ✨

Dans / Somatic Awareness / Yoga / Playfight / Primal Movement / Extatic / Meditation / Primärlek / AcroYoga / Reiki / Massage / Zen Coaching / Helande ljud / Skogsbad / Polyrytmiska trummor / Shiatsu / Andningsarbete / Kirtan / Yogisk Konst / Karate / Familjekonstellationer / Handstående / Alchemy of Touch / Intuitiv rörelse

4.png

Vi är glada att bjuda in dig till fem sommardagars firande av den fantastiska, mystiska och kloka människokroppen.

 

Vi kommer att föra in våra sinnen i dans, musik, yoga, meditation, akrobatik, föreläsningar, konst och mycket mer – fira, lek, lär och koppla samman.

 

Allt kommer att ske i idylliska omgivningar i Mundekullas skog, vackra byggnader, grönskande natur och gemenskap.

DSCF4449.jpg

BOKA TILLSAMMANS OCH FÅ 200 SEK RABATT PÅ VARJE BILJETT

t.o.m. 30 juni

BOKA TILLSAMMANS OCH FÅ 200 SEK RABATT PÅ VARJE BILJETT

t.o.m. 30 juni

Acrobatik, Lek
& Yoga

Meditation &  

Breathwork 

Outdoor Dinning

Samhörighet &
Gemenskap

DSCF2269.jpg

Dans &
Rörelse

DSCF0291.jpg

Skogs- &
Naturbadande

JPG_mateuzs o leona071644509315341.jpg

Musik &
Ljud

DSCF3385_edited.jpg

Vacker

Mat & Bakverk

DSCF2263.jpg

Firande

& Magi

Bodywork Workshops & Sessioner

VÄLKOMMEN TILL EMBODIMENT-FESTIVALEN
 

Embodimentfestivalen är den första i sitt slag i Mundekulla och har sitt ursprung i vår passion och kärlek till detta förhållningssätt. Vi är mycket glada över att se en växande rörelse i världen och tacksamma över att få vara en del av denna vackra och meningsfulla resa. Dagarna kommer vara en inbjudan till att utforska vad det innebär att leva i vår egen kropp; att fira gåvorna vi hittar och upptäcka den djupa visdom som bor i oss alla!

Festivalen är skapad med en rik och mångsidig grupp av över 25 workshopledare, alla djupt passionerade av embodiment, som kommer att dela med sig av sina kunskaper och metoder. Vi kommer att samlas, fira, njuta, dela, upptäcka, utforska och vara tillsammans under den vackra svenska sommaren i djupet av Mundekullaskogen.

 

Du kan delta så mycket, eller lite, du vill i programmet som erbjuds och kommer att serveras hälsosam, god och hållbar växtbaserad mat tre gånger om dagen. I vårt café serverar vi läckra hembakade kakor (både raw, tillagade, glutenfria, veganska och supersöta!), kaffe, te och kalla drycker. Detta är också ett mysigt ställe att bara umgås, samtala med en nyfunnen vän eller njuta av naturen och landskapet i tysthet. Varje morgon samlas vi för att mötas, reflektera och landa i våra kroppar, samt gå igenom allt det roliga på dagsschemat!

I vackra mundekulla

What is embodiment?
DSCF0751.jpg

VAD ÄR EMBODIMENT?

Har du någonsin kommit på dig själv med att tänka på din kropp som ett verktyg för att bära runt ditt huvud? :) Under de här dagarna utforskar vi ett lite annorlunda perspektiv: Vi låter vårt fantastiska sinne stanna där det är medan vi faller ner och in i kroppens helhet, ser vad det kan betyda för vårt välbefinnande, känsla av balans, hur vi orienterar oss i livet, healing, förändring och hur vi agerar, relaterar och är i världen.

Embodiment belyser och bjuder in medvetenheten till den naturliga levnadsprocessen och varandet. Att relatera och agera genom och som våra vackra kroppar. Man kan säga att embodiments synsätt uppfattar kroppen som den grund som vår mänskliga erfarenhet vilar på och där livet uttrycker sig. Det är en övning i självkännedom, självreglering och menings-skapande genom att arbeta med relationen mellan kropp och sinne. Det involverar övningar såsom att genom våra sinnen vara i samklang och i kontakt med vår omgivning och att ha kontakt med våra inre fysiska förnimmelser (som kroppsliga behov och känslor).

 “Livet föds ur rörelse. Ett oändligt uttryck som färdas genom, mellan och ibland oss. När vi återförenas med detta flöde lär vi känna livet på det mest intima sättet – omedelbart, sårbart och ocensurerat. Och vi upptäcker att våra kroppar är sammanflätade med detta universella flöde.”

4.png

EMBODIMENT SOM EN INBJUDAN

Embodiment bjuder in oss till att bli medvetna om förnimmelser i vår fysiska kropp, om känslovågor och om rörelser i vårt sinne såväl som i miljön omkring oss. Det inbjuder oss att vara närvarande i vårt liv: att vara just här och nu.

Vi älskar hur embodiment kan hålla utrymme för att lyssna, besvara och lära av våra egna kroppars budskap, behov och visdom. Det stöder oss att gå från att förstå något till att leva det, som ett sätt att vara eller en inre kvalitet.

Embodiment kan hjälpa oss att gå från att objektifiera våra kroppar till att uppfatta dem som levande organismer som ger vägledning om våra behov.

NÅGRA EMBODIMENT-GÅVOR VI KAN

TA MED HEM FRÅN FESTIVALEN

 • Att vara närvarande och jordad

 • Få tillgång till vår egen livsenergi och bli mer livfulla, vitala och spontana

 • Att få kontakt med våra känslor, som fysiska förnimmelser, som kan guida oss till våra värderingar och vad som är viktigt för oss. Som gör det möjligt för oss att orientera oss och agera utifrån en inre kompass

 • Att vara med i flödet av inre rörelser, (känslor, tankar, förnimmelser, energier) och stärka vår "kroppsliga behållare", göra oss mer motståndskraftiga att hantera och möta livet

 • Att bli mer känsliga för våra kroppars budskap och behov: om vi är stressade, avslappnade, om vi är hungriga, för kalla eller varma, står för nära någon, var våra gränser går, vad vi älskar, när vår energinivå tar slut och vi kan vara mer exakta i hur vi reagerar och agerar

 • Att berika ditt liv med skönhet, grace och kreativitet

 • Att förstå våra egna beteenden och mönster, kliva ur våra automatiska reaktioner och öka vår känsla av frihet

 • Få insikter och djup

 • Att känna sig hemma och en tillhörighet

 • Att möta andra på ett autentiskt sätt

 • Att känna att vi är en del av ett större sammanhang

 • Att bli mer medvetna om vår energi och hur den rör sig i vårt system

 • Att lättare fatta beslut

4.png

För vem?

För dig som älskar...

 • Att hänga med ett gäng vackra människor i naturen

 • Rörelse, lek och kreativa uttryck

 • Hälsosam utsökt mat & meningsfulla möten

 • Att lära sig nya saker och upptäcka nya sätt att se på livet

 • Anknytning, närvaro och medvetenhet

 • Att utforska den kloka och magnifika kroppen

 • Att bli en embodiment-nörd (om du inte redan var det :)

 • Att helt enkelt fira livet och vara tillsammans!

Kom själv eller ta med din älskade, dina vänner, familj, partner, arbetskamrater och deras fantastiska kroppar! Avsikten är att skapa en välkomnande och öppen atmosfär där vi med en nybörjares sinne kan dyka in i utforskandet av embodiment, samtidigt som vi njuter av att vara tillsammans mitt i den vackra sommaren med en sol som bara aldrig riktigt vill gå ner! Vi välkomnar dig precis som du är.

EVENTET HAR PASSERAT
4.png

Möt festivalarrangörerna:

DSCF3637.jpg

SANDRA GEITZ

För Sandra blev resan med embodiment en bro till ett mer holistiskt sätt att orientera sig, fatta beslut, relatera och vila i livet. Det visade sig vara det perfekta komplementet och balansen till hennes analytiska och problemlösande sinne!

Embodiment har öppnat Sandra för mer kreativitet och lekfullhet, lärt henne om självreglering, gett henne ett djupare förtroende och ett lugn, en intimare relation till naturen och ett växande intresse för hållbarhet. Hon ser embodiment som en praxis för att utnyttja helheten av den mänskliga potentialen och aspekterna av intelligens, där kropp-sinne är en enhet. Denna stora kärlek till embodiment har vuxit under åren och hon är superglad över att, tillsammans med Pernilla, få skapa och bjuda in alla dessa fantastiska lärare och utövare till denna festival och fira och lära tillsammans!

Läs mer om Sandra och hennes arbete under workshopledarna

121690433_4546429985432274_5064028199568575366_n.jpg

PERNILLA FRANZÉN

Pernilla beskriver sig själv som en fri själ och så länge hon kan minnas har hon haft en önskan att alltid vilja utforska livets mysterier på djupet och vända och vrida på varje sten för att hitta det som är sant och äkta. Så småningom fann hon att sökandet på utsidan alltid ledde till det som är sant och äkta inombords. Det finns där och bara väntar på att bli sett, hört och omfamnat.

Pernilla brinner för hur vi kan skapa mer människovänliga, trauma-informerade miljöer och sammanhang och älskar att dela med sig av de verktyg hon själv använder för att grunda sig och öka självmedkänslan. Genom sina workshops kommer hon att bjuda in dig att återknyta till din kropps visdom där du kan hitta, utforska och omfamna både din sårbarhet och dina styrkor.

Läs mer om Pernilla och hennes arbete under workshopledarna

4.png

Embodiment festival photography credits to the amazing Sara Vitale

EVENTET HAR PASSERAT

BOKA TILLSAMMANS OCH FÅ 200 SEK RABATT PÅ VARJE BILJETT

t.o.m. 30 juni

BOKA TILLSAMMANS OCH FÅ 200 SEK RABATT PÅ VARJE BILJETT

t.o.m. 30 juni

bottom of page