top of page

Stärk hälsan med Wim Hof Metodens
tre pelare andning, 
kyla, mindset


En unik helg med Wim Hof method instruktör Coach Björn
Wim Hof Method Weekend

Nytt datum kommer inom kort. Om du vill få besked när datumet är bestämt, så klicka här för att anmäla intresse, så får du ett mail från Björn när det är dags.
 
Vi är glada att välkomna dig till en inspirerande helg med Wim Hof-metoden, ledd av den certifierade level 2 instruktören Björn Karlsson! Under denna helg kommer du att utforska de tre pelarna i Wim Hof-metoden: andningsteknik, att utsätta sig för kyla och mentalt fokus/ inställning.
 
Det är inspirerande att se att Wim Hof-aktiviteter bokas av en så mångsidig skara människor.  Oavsett din ålder, yrkesbakgrund eller intressen, kommer du att få en fördjupad förståelse för hur du kan optimera både din fysiska och mentala hälsa och kapacitet. Det är allt från studenter, chefer, pensionärer, industriarbetare och egenföretagare till idrottare. Denna mångfald av deltagare är en av de fantastiska sakerna med att boka en Wim Hof Method-helg, där du kan lära och växa tillsammans med människor från skilda yrkesgrupper och bakgrund. 
 
Denna metod är vetenskapligt grundad och stödd av forskning och studier, vilket ger dig verktygen för att optimera din kropp och ditt sinne för att nå nya höjder. De viktigaste fördelarna med Wim Hof-metoden inkluderar förbättrad mentalt fokus och klarhet, ökad energi och uthållighet, minskad stress och ångest, förstärkt immunförsvar, snabbare återhämtning och ökad tolerans för kyla.

 
Wim Hof Method Weekend

Under den här helgen tar Björn Karlsson med dig på en tre dagars resa för en utökad Wim Hof Metod-träningsupplevelse. WHM Weekends är tänkta att vara en djupare utforskning av Wim Hof-metoden än vad som kan behandlas i en workshop.
 
Under loppet av den här helgen kommer alla aspekter av Wim Hof-metoden att täckas utförligt. Du kommer att lära dig om de fysiologiska mekanismer som spelar in och engagera dig i en mängd olika andnings- och kylterapiaktiviteter. Björn införlivar andra aktiviteter som fungerar i synergi med Wim Hof-metoden – såsom meditation, näring, fysisk prestationsförmåga, stresshantering, mental mindset för fokus etc. – baserat på coach Björns egna specialisering och expertområden.
 
Unna dig själv att under 3 dagar i en fantastisk miljö kunna lämna vardagen för en helg och lära dig eller fördjupa dig i verktygen som gör dig stark, lycklig och hälsosam. En djupdykning i den otroligt populära och vetenskapligt underbyggda Wim Hof metoden för bättre hälsa genom de tre pelarna andning, kyla och mindset. 
 
Att genomföra en Wim Hof weekend på Mundekulla ger dig mer än “bara” en unik upplevelse i rogivande långt från vardagens stress. Du fylls med ny kunskap och insikter både för att förbättra din hälsa, hantera stress och öka sin fysiska prestationsförmåga. Men också  att dela en helt unik upplevelse tillsammans. En återkommande återkoppling jag får från mina Wim Hof evenemang är i stil med "nästan provocerande att man inte fått lära sig några av dessa grundläggande saker om andning redan i grundskolan". Denna respons får jag från såväl " kontorsarbetaren" som "ironman-atleten." 
 
Träna mindfulness och koncentration, lär dig metoden som både kan reglera ditt autonoma nervsystem och immunförsvar, träna dina blodkärl samtidigt som man stärker kroppen, gör den mer motståndskraftig, minskar inflammation och utvecklar flexibilitet och smidighet både i sinne och kropp. WHM Weekends passar såväl dig som är ny för metoden, som dig som redan praktiserar. 
 
Helgen kommer att undervisas av en erfaren certifierad nivå 2-instruktör, med begränsat antal deltagare. Detta innebär högkvalitativ undervisning och mycket personlig uppmärksamhet. Vår bas kommer att vara Mundekulla Retreat center och vi kommer även ta del av dess vackra omgivning och natur. 

Oavsett om du vill förbättra din mentala eller fysiska prestationsförmåga, bli mästare på att bemästra stress, lindra symtom relaterade till en inflammatorisk sjukdom eller bara är nyfiken på vad Wim Hof-metoden handlar om. Du får reda på hur andning och kyla kortvarigt kan stressa din kropp för ett lugnande, välgörande, stärkande och  och läkande,och  lära dig hur sinnet kan kontrolleras och vilka möjligheter du har att faktiskt påverka din fysiska reaktion och förmåga på stress genom hur du väljer nyttja dina tankar och andning.


Vem vänder sig denna weekend till?

Denna workshop passar alla, men kräver en grundläggande hälsonivå. Av försiktighetsskäl avråder vi från deltagande under graviditet, eller om du har epilepsi. Personer med kardiovaskulära problem eller andra allvarliga hälsotillstånd bör alltid rådfråga en läkare innan Wim Hof-metoden påbörjas.

Lägg till stycketext. Klicka på "Redigera text" för att uppdatera teckensnitt, storlek och mer. För att ändra och återanvända textteman, gå till Webbplatsstilar.

Praktisk information

Stärk din hälsa med

Wim Hof-metoden

Nytt datum kommer inom kort

Fredag

Incheckning för boende öppnar kl 16.00.

Registrering & hälsodeklaration öppnar kl 17:00.

Schemalagt program för kvällen startar kl 17.30.

Söndag

Utcheckning kl. 15.00 - 16.00

Adress

Mundekulla 101,  Långasjö (Kalmar Län)

Kurs- och boendekostnad

För hela helgen, inkl mat och boende:

 

Enkelrum med egen dusch/wc: 5600 kr

Enkelrum med delad dusch/toalett: 5400 kr

Del i dubbelrum med dusch/wc: 5200 kr
Del i dubbelrum med delad dusch/wc: 5000 kr

Sovalkov med delad dusch/wc: 4450 kr

Husbil / Tält: 4200 kr
 

Är du redo? Tag med:

- Badkläder
- Handduk

- Badtofflor
- Bekväma och ej åtsittande kläder

Kontakt
För frågor om workshopen, maila Björn på info@coachbjorn.se

 

För frågor om bokning, matallergier eller Mundekulla, maila  info@mundekulla.se

Rekommendationer

"Toppbetyg för denna berikande kurs!!
Det var en enorm givande och inspirerande dag och jag känner mig både glad och tacksam för denna erfarenhet! Björn är en kunnig, varm och pedagogisk instruktör med tydlig medkänsla och engagemang och som verkligen brinner för ämnet. Han förmedlar en trygghet och ett lugnt som gjorde dagen väldigt harmonisk och på något vi lyckades han till och med att få mig att slappna av i 2 minuter av isbad!"

/Louise Sydbeck


"När jag bokade kursen så gjorde jag det som en del av min personliga utveckling. Jag hade ingen djupare kunskap om metoden men en snabb undersökning på nätet gjorde att jag kände att Björn och Mundekulla var något jag ville undersöka närmre. Jag fick ett mycket trevligt bemötande som varade hela kursen. Björn var tydlig  och lyssnande och anpassat innehåll efter oss deltagare så att vi fick ut mesta möjliga. Stämningen som Björn och Mundekulla skapade att man gärna rekommenderar och själv funderar på fortsättningskurs. Andningsövningarna var för mig kraftfulla och gav en större effekt än förväntat. Isbadet var överraskande kallt men Björns guidning gjorde så att jag på ett medvetet sätt hanterade situationen. Effekten av dagen höll i sig och jag hade ett lugnt som jag inte haft på länge. Så jag är självklart mycket nöjd efter kursen och rekommenderar Björn som coach."
/Rickard Holmberg


"kursen för mig har verkligen påverkat mig på djupet, det jag var ute efter att jag funnit genom dig, tack för ditt engagemang och stöttning genom att jag gick igenom på 2 min det hade aldrig gått utan dig, det stärkte mig efteråt att kunna utmana mig mer än jag trodde"
/Christian Karlsson

Instruktören: Björn Karlsson

​Björn är en Wim Hof-instruktör från Kalmar, 43 år gammal med en son på 9 år. Träning och kost har varit hans sanna passion så länge han kan minnas, men det var inte hans yrke. Att bli Wim Hof-instruktör har givit honom extremt mycket och att kunna inspirera andra till bättre hälsa är något han brinner för. Att varje gång få vara närvarande med en annan människa när dom upptäcker något helt nytt och ofta omvälvande för första gången inom sig.

"Efter att jag själv gått igenom utmattningssyndrom för två år sedan på grund av allt för hektiska 20 år i IT- och projektledningsverksamhet upptäckte jag själv de genomgripande effekterna av Wim Hof-metoden. Förutom att få tillbaka energin och minska stressen upptäckte jag också snabbt att mina genomgripande effekter. symptom av astma försvann och mitt problem med kalla vita fingrar under vintertid försvann helt. Idag behöver jag inte ens handskar när jag leker i snön med min 9-åriga son.

Jag insåg också att jag verkligen älskar att inspirera andra till bättre hälsa både fysiskt och mentalt. Jag bestämde mig för att ge mig ut på resan mot en ny karriär för att bli hälsocoach och bli en certifierad Wim Hof-instruktör. Jag är övertygad om att vem som helst kan ta tillbaka kontrollen över sin hälsa precis som jag gjorde, och är superglad över att hjälpa dig på din egen resa."

Läs mer om Björn här

 

Läs mer om Wim Hof-metoden här

Vi ser fram emot att ses!

Övrig praktisk information

Priser

Enkelrum med badrum: 5 600 kr

Enkelrum med delat badrum 5 400 kr

Del i dubbelrum med badrum: 5 200 kr

Del i dubbelrum med badrum: 5 000 kr S

ovsal med delat badrum: 4 450 kr

Egen husbil eller tält: 4 200 kr

Information mat och boende

  • Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Meddela oss vid bokning om du har några allergier.

  • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst och betala resterande kursavgift.

  • Tag med lakan och handduk. Kan också hyras för 150 kr/set i receptionen.

  • Var och en städar sitt rum efter avslutad kurs. Städning kan köpas för 300 kr per rom. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.

  • Stearinljus får inte användas i rummen och husdjur får inte medfölja.

  • Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka diskpass).

  • Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

Betalning

Vid bokning debiteras 50 % av det totala beloppet. Resterande avgift betalas på plats vid incheckning.

Bokningsregler

Läs våra bokningsregler här

Resa till Mundekulla

Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.

bottom of page