top of page

Nia Retreat

6-8 september, 2024

Retreatledare: Britta Von Tagen (USA), Emma Stålvik & Jenny Wessel (Göteborg)

Språk: Engelska och svenska

En gåva till Dig själv

En retreat är en gåva till dig själv. En möjlighet att djupna in i kontakten med dig själv genom rörelse och stillhet, dans och yoga. Du guidas in i närvaro, där livet blir rikare och sinnena mer levande. Du får vila, slappna av och fylla på med glädje, värme och gemenskap. Allting är ordnat för att Din upplevelse ska bli så rik och närande som möjligt. Platsen, maten, omgivningarna och lokalerna – allt för att sätta guldkant på Dina dagar. Välkommen att njuta och resa, både inom och utom, med oss!

 

Låt oss kliva in....

Denna helg kommer du att ha möjlighet att utforska dig själv genom naturens element. Nias underbara principer kommer att vägleda oss in i en vacker resa av självutforskande och gemenskap. Vi kommer att bjuda in den vackra naturen i våra övningar. Du kommer få kontakt med din rörelseglädje, livskraft och upplevelsen av inre stillhet. Stunder av meditation och yoga kommer att smälta samman med Nia för skapa en harmonisk balans under helgen.

 

Nia är en holistisk rörelseform som kombinerar rörelser från Yoga, Tai Chi, Dans och Kampsport. Ett dynamiskt och livsbejakande möte mellan öst och väst till inspirerande musik. Hjärtat i Nia är välbehag och rörelseglädje. Alla kan vara med på Nia. Du anpassar rörelserna så att de utgår från din kropp och dina behov. Rörelserna i Nia öppnar upp för dig att leva i kontakt med allt du är!

 

Den yoga vi kommer utföra tillsammans är inspirerad av Yin Yoga och Yoga Restorative. Det blir en mjuk, avslappnande yoga där du får möjlighet att varsamt möta dig själv. Denna helg passar för alla, oavsett tidigare erfarenhet av rörelse, yoga eller sång. Du behöver inga förkunskaper. Bara komma som du är.

 

 

Jenny Wessel 

Jenny är en av grundarna till Nia Movement i Göteborg. Där delar hon med sig av kraftfulla och lekfulla Nia-pass, Yin Yoga samt Yoga Somatics. Jenny är Cert Nia Black Belt Instructor och 5 Stages Instructor. Rörelse har alltid varit en självklar del i hennes liv och när hon mötte rörelseformen Nia blev hon direkt förälskad. Nu har hon arbetat med Nia i 20 år. Jenny har en stor passion för röst och sång. Hon har en röst med stark förmåga att beröra människors hjärtan. Hon håller också tema-klasser i Röst och Rörelse och leder även Mantra-sång på Nia Movement.

 

”När jag möte Nia så kände jag verkligen att jag hittade hem till mig själv. En upplevelse av full kontakt med hela mig själv som människa. Både min fysiska kropp, mina tankar, mina känslor och min själ landade in i en underbar förening. Nia tillåter mig vara i min storhet, i min kraft, i min lekfullhet, i min sårbarhet. I hela mig själv."

 

 

Emma Stålvik

Emma är en av grundarna till Nia Movement. Hon leder Nia, Zumba och Yin Yoga. Hennes Nia-klasser är själfulla med mycket energi, livsglädje och närvaro. Hon leder Yoga på ett mjukt och utforskande sätt, med plats för stillhet och djup inre kontakt. Emma har arbetat med rörelseformen Nia i snart tjugo år och är Cert. Nia Brown Belt Instructor utbildad av Nia-grundarna Debbie och Carlos Rosas.

 

“Nia är en av mina stora källor till livsglädje och kontakt med mig själv. I Nia får jag utlopp för min kreativitet, min kraft och passion för musik och rörelse. Nia är en resa som bara går djupare och djupare. Resan att omfamna Allt Jag Är. Att vara den jag är.”

 

 

Britta von Tagen (Idaho, USA)

Britta har undervisat Nia sedan 1995. Hon undervisar över hela världen i de tre första nivåerna av Nia-träning; Vitt, grönt och blått bälte. Hon tar med den heliga konsten av storytelling till alla sina Nia-klasser, som ett sätt för människor att gå djupare in i sin fantasi och kreativa livsprocess.

 

När Britta inte är ute och reser har hon lärt sig den fina konsten av enkla snickeriarbeten samt undervisar barn i Nia och ”Nia i vattnet”. När Britta inte undervisar i sin studio, hittar du henne på vandring i bergen och badande i de naturliga varma källorna.


Praktiska detaljer

Pris: Totalpriset varierar från 6045 – 7095 kr för hela helgen inklusive vistelse, alla pass och härlig mat. Priset beror på vilken rumstyp du väljer.

Bokningen sker i två steg:

1. Boka din plats genom att betala kursavgiften.

2. Boka din typ av rum (du betalar 50% vid bokning, och resten vid ankomst).

 

Du hittar länkarna för att boka både retreatplats och ditt rum här

OBS! Observera att du måste boka din plats innan du bokar ditt rum. Bokningen är bindande.

Information mat och boende

  • Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.

  • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst och betala återstående kostnad för kost och logi.

  • Tag med lakan och handduk. Kan även hyras för 150 kr/set i receptionen.

  • Deltagare städar sitt rum efter kurs/retreat. Slutstädning kan köpas för 300 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.

  • Stearinljus får inte användas på rummen.

  • Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

Resa till Mundekulla

Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.

Samåkning

Välkommen att gå med i vår samåkningsgrupp på Facebook där du kan önska eller erbjuda skjuts till ett specifikt event på Mundekulla.

Lägg till stycketext. Klicka på "Redigera text" för att uppdatera teckensnitt, storlek och mer. För att ändra och återanvända textteman, gå till Webbplatsstilar.

Datum & tider

6-8 September 2024

Incheckning kl 15.00-16.00

Nia-pass kl 16.30-17.30

Middag kl 18.00

 

Retreaten avslutas kl 14.00 på söndagen.

Språk

Engelska och svenska

Kontakt

Vid frågor kontakta oss på:

info@niamovement.se

Jenny Wessel och Emma Stålvik

Britta Von Tagen

bottom of page