top of page

​MUNDEKULLAFESTIVALEN, 7 - 11 AUGUSTI 2024 - BOKA HÄR

Möt workshopledarna

                                                                                              

(Med reservation för ändringar)

Många fler artister och workshopledare tillkommer!

​ÅRETS TEMA: KEEP THE FIRE BURNING

VÄLKOMMEN TILL
MUNDEKULLAFESTIVALEN

​Välkommen till den 26:e Mundekullafestivalen! Jenny Wessel, vår ceremonimästare, kommer att skapa ett nytt program som bevarar de älskade traditionerna som morgonsamlingarna, kvällskonserter, workshops för barn och den fina känslan av trygghet och gemenskap. Här kan du läsa om årets medverkande. Många fler artister och workshopledare tillkommer inom kort. Early Bird-rabatt till 1 juni!

JENNY WESSEL
MORGONSAMLINGAR, KONSERTER, NIA

 

Jenny Wessel har under många år medverkat på Mundekullafestivalen och uttryckt sin djupa kärlek till Mundekulla. Nu känner hon sig hedrad över att ta på sig ansvaret att HÅLLA ELDEN BRINNANDE, när Peter Elmberg lämnar över festivalen. Som festivalchef kommer Jenny att leda morgonsamlingarna med de älskade Mundekulladanserna, med det övergripande ansvaret för att skapa ett vackert, hjärtcentrerat program.

 

Musik har en speciell plats i Jennys liv och hon kommer att dela med sig av sina musikaliska talanger och leda en mantrasångs- och sound healingsession under festivalen. Du kan lyssna på hennes musik här.

Med nästan två decenniers erfarenhet är hon grundare av Nia Movement i Göteborg där du kan träna vackra rörelser inspirerade av dans, tai-chi, taekwondo och yoga. Jenny kommer även att erbjuda Nia-klasser under festivalen. Läs mer om Nia här. 

JAN ERIC STRÖM
KONSERTER, MORGONSAMLINGAR

 

Jan Eric är en multimusiker som förgyllt många festivaler på Mundekulla genom egna verk samt i husbandet. Han trakterar den akustiska gitarren som få samt elbas och det går inte att förbli oberörd när Jan Eric tar ton. Han medverkar bl a på morgonsamlingarna med Jenny Wessel och Lars-Magnus. Han erbjuder även en sångstund (Bhajans) med några av hans mest uppskattade låtar bestående av livskunskap och underfundigheter!


Jan Eric har även kompat och turnerat med många andra musiker både i Sverige, Europa och Indien. Sedan utbildningen på musikhögskolan har Jan Eric varit gitarrlärare samt även arbetat med teater, men numera ägnar han sig mest åt sina tre ”Ms” nämligen ”Musik, Måleri och Meditation.” Han har släppt en egen skiva ”Reflexion” samt ”Here” med Sara Scheen Otnes och ”12 peaceprayers” med Peter och Lars-Magnus. Lyssna här

​LARS-MAGNUS ÖSTERBERG
MORGONSAMLINGAR, PIANOKONSERT, KOMPMUSIKER

 

Lars-Magnus Österberg är pianist och klaviaturspelare från Göteborg och en av festivalens återkommande musiker. Han är en del av husbandet där han är musiker till olika artister under festivalen bland annat på morgonsamlingarna. Han erbjuder pianoimprovisation under en av luncherna samt håller i öppna scenen.

 

Lars-Magnus har arbetat på musiklinje på folkhögskola under 25 år och han har numera en musikertjänst i Högsbo församling, Göteborg och frilansar också i regionen. Hans CD ”Piano Songs” har uppskattats av många genom åren och finns även på Spotify med några av hans övriga produktioner. Lyssna här

​LARS-MAGNUS ÖSTERBERG
MORGONMÖTE, PIANOKONSERT, KOMP. MUSIKER
.
Lars-Magnus Österberg är pianist och keyboardist från Göteborg och en av festivalens återkommande musiker. Han ingår i husbandet där han är musiker för olika artister under festivalen som till exempel morgonsamlingarna. Han bjuder på pianoimprovisation under en av luncherna och är ansvarig för Öppen scen.

 

Lars-Magnus har arbetat på musikavdelningen på gymnasieskolan i 25 år och har nu en tjänst som musiker i Högsbo församling, Göteborg och även frilansar i regionen. Hans CD "Piano Songs" har uppskattats av många genom åren och finns även på Spotify med några av hans andra produktioner. Lyssna nu

​LARS-MAGNUS ÖSTERBERG
MORGONMÖTE, PIANOKONSERT, KOMP. MUSIKER
.
Lars-Magnus Österberg är pianist och keyboardist från Göteborg och en av festivalens återkommande musiker. Han ingår i husbandet där han är musiker för olika artister under festivalen som till exempel morgonsamlingarna. Han bjuder på pianoimprovisation under en av luncherna och är ansvarig för Öppen scen.

 

Lars-Magnus har arbetat på musikavdelningen på gymnasieskolan i 25 år och har nu en tjänst som musiker i Högsbo församling, Göteborg och även frilansar i regionen. Hans CD "Piano Songs" har uppskattats av många genom åren och finns även på Spotify med några av hans andra produktioner. Lyssna nu

EVA-LOTTA RUNFORS
YOGA OCH FÖRELÄSNING

 

Eva-Lotta arbetade i många år som IT-konsult men sedan 2004 arbetar hon som yoga & mindfulnesslärare samt ledarskaps & livscoach med fokus på självledarskap. Hon har fördjupat sig särskilt inom meditation och yoga i flera olika andliga traditioner men framför allt på egen hand utforskat hur man kan leva och förkroppsliga detta, i relationer, på jobbet och i olika utmaningar i livet.

 

Föreläsningsworkshopen ’Leva sant’ handlar om att våga hänge sig i livet med dess utmaningar och glädjeämnen och att läka relationen med sig själv och sina föräldrar, i sjukdom och nära döden utifrån livsberättelser, dikter och meditation.

 

Yogapasset på temat ”omfamna kropp & själ’ erbjuder mjuk hathayoga, qigong, meditation och skakövningar. Ett tillfälle att i djup närvaro uppleva sin kropp och dess energi för ökad stillhet i sinnet.

MIKAEL BONETT
MEDVETNA LYRISKA SÅNGER

Mikael är en artist, soundhealer, coach för röstförkroppsligande, multiinstrumentalist & medicinman. Han har under många år utforskat det enorma universum av att hela kroppen och harmonisera känslomässiga och energitillstånd med ljud, rösten, intention och rörelse.

Hans nyfikenhet har tagit honom på en resa runt om i världen och han har lärt sig av olika musiker och heliga kretsar och ceremonier. På festivalen kommer han att dela med sig av sina medvetna lyriska låtar och ”live looping” musik som han har arbetat med i många år.

MAGNUS BENGTSSON
CIRKUSKOLA (FÖR BARN OCH UNGDOMAR)

En av festivalens stora hjältar och stora inspiratörer är Magnus Bengtsson som erbjuder Cirkusskola för barn, ungdomar ... och vuxna!

Medan alla vuxna förkovrar sig i allmän klokskap och utvecklande aktiviteter erbjuder Magnus något som kallas för lek, akrobatik, stå på händer, jonglering och annat skoj som de flesta vuxna helt tappat bort på vägen.

Dessutom blir det en avslutande uppvisning på söndagen för alla åldrar (små som stora…) Detta är definitivt något av höjdpunkten på festivalen, åtminstone om barnen får välja! 

FRIDA & JULIA MALMQUIST
MUSIKER/ SOUNDHEALING, HEALING CONCERTS, YOGA

 

Frida & Julia är en musikälskande syskonduo som brinner starkt för att guida människor ner i djup avslappning och låta dem resa till magiska platser i sina inre världar, genom deras meditativa konserter. De beskriver sina soundhealing-sessions som innerliga, vackra och ofta emotionella. ”Vi vill ta dig till platser i ditt inre där du får möta dina gömda skatter. Där du får känna dig levande och vibrerande. Och där du får uppleva att du är hållen och stöttad, och kan vila tryggt i dig själv.”

 

Du kommer ta emot utdragna toner från klanginstrument. Pulserande rytmer från trummor. Lugnande melodier från The Native American Flute. Och sånger som berör djupet av ditt hjärta. Till vardags driver Frida egen verksamhet (Fridfullt i Habo) inom hälsa och personlig utveckling med Yoga, Massage, Meditation och soundhealing. Systrarna delar sin musik på olika events och festivaler runt om i landet. Se mer på instagram: fridfulltihabo och sweet_sound_sisters

BJÖRN BOHLIN
MUSIKER OCH FRISKVÅRDARE

Björn brinner för gränsöverskridande musik och efter ett helt arbetsliv i Symfonikerna i Göteborg , 46 år, så sysslar han mest med Världsmusik och Jazz i  olika konstellationer och sammanhang . I den klassiska musiken hade han en karriär kantad med turnéer över hela världen som medlem i GSO-s Oboesektion. Han var framgångsrik som solist och i många kammarmusik-sammanhang, på festivaler och även tillsammans med andra Orkestrar i Norden. 

 

Björn har alltid sysslat med andra genrer än den klassiska i olika sammanhang. Han har sysslat mycket med improvisation, Jazz, Soundhealing, Rockmusik, Experimentell och Ceremoniell musik. Han spelar, utöver Oboe, Navajoflöjter, Didgeridoo, Duduk, och olika rytminstrument mm. 

FIA (SOFIA) EKBERG
KONSERT OCH WORKSHOP
 

Fia är låtskrivare/ musiker och pedagog från Göteborg, med rötter i Småland. Hon startade som musikalartist, men sedan debuten med EP’n  All The Small Details  2013 har hon rest runt och spelat sina sånger i Norden, USA , Irland och på Grönland, För albumet Bangatan fick hon manifestpriset för årets visa 2022 och just nu är hon aktuell med ” Vackrare nu-en bekännelse”, en personlig musikföreställning som bygger på låtarna från samma skiva.

 

När Fia inte spelar själv driver hon singer/songwriterlinjen på Löftadalens folkhögskola (ÅSA, Halland) och gör även kurser i egen regi. Hon brinner för att skapa och berätta, men brinner också för att skapa rum där andra människor kan göra det. Hennes workshop kommer att bestå av enkla lekfulla skrivövningar kombinerat med rörelse och toning. Du får genom rösten och kroppen kontakt med skrivandet och orden – och tvärtom.

 

Du får skriva, låta, dansa och dela med dig under denna workshop.

AITA PÄTS
QI SENSATION, MEDITATION

 

Aita Päts lever passionärens goda liv i full kreativitet och skaparkraft för att framförallt inspirera och dela sina kunskaper och erfarenheter inom många olika områden såsom Qi Gong, Tai Chi, meditation, energimedicin, sound healing, böcker och målning. Aita lever i Naturhuset Naturligtvis som är hennes egen, speciella skapelse och gåva som inspiration för ett hållbart sätt att leva.

 

Under festivalen får ni träna den shamanska Qigongen, Qi Sensation, som Aita själv utvecklat och hänföras av unika titangong "Heaven nr 8". Tillsammans med Theodor Lindgren väver hon en djupt avslappnade och helande ljudhealingresa med olika instrument, vibrationer, toner och flöjter.

 

Aita är utbildad Osho kroppspsykoterapeut och Body Harmony lärare. Häng med på ett pass Dynamisk kraftfull morgonmeditation eller en eftermiddags kundalinimeditation.

Läs mer här.

ANJA HALLER
KONSERT

Anja Hallner är både artist, låtskrivare och har jobbat som körledare. Hennes musikresa började redan som 2-åring när hon tjatade till sig en fiol.

 

Anja har gått en singer/songwriter utbildning på Kulturama, läst körledarskap på Kungliga Musikhögskolan samt läst Filmmusik på Stockholms universitet.

 

Anjas vision är att beröra andra människor med sin musik och att ge lyssnarna en vacker upplevelse. Med sina mäktiga ballader vill hon dela med sig av sina starka upplevelser och känslor hon bär inom sig. Lyssna här!

LUCAS SCHEFFOLD & HELLE ANDERSEN

POLSKOR I STILLHET

 

Upplev meditativa polskor kryddade med improvisation på elbas och elgitarr. Lucas och Helle har en lång historia bakom sig med sitt eget ganska otraditionella framförande av den skandinaviska folkmusiken, färgad av en lika så otraditionell klangbild på gitarr och elbas.

Här går de ännu ett steg längre då de valt ut riktigt stillsamma polskor där den traditionella dansen inte längre är i samma fokus utan där låtspelet minst lika väl inbjuder till vila och ett inre resande.

MARCO ZIDARIC (DJ MAZZI)

DJ, EXTATISK DANS


DJ Mazzi har alltid älskat musik och samlat instrument, även om han villigt erkänner att han inte spelar dem så bra. 2017 startade han "Circle Flow", medvetna spirituella dansfester i Göteborg som snabbt blev populära. Han blev då inspirerad att DJ:a själv och spelar nu runtom i södra Sverige på olika event. Han skapar sedan mitten av 2023 egna låtar i olika genrer och producerar med andra artister.

DJ Mazzi har en eklektisk smak med en förkärlek för Organic Techno. På en extatisk dans med honom kan du förvänta dig en unik och minnesvärd upplevelse/resa där du får möjlighet att förlora dig själv i musiken och rörelserna. Hans sätt att blanda olika genrer skapar en dynamisk och livfull atmosfär på dansgolvet, där du får möjlighet att utforska olika rörelser och känslor. Du kommer att få dansa till låtar som har valts ut speciellt för att passa stunden och du kommer att vara stjärnan som lyser på dansgolvet.

MARIANNE ANDERSSON

YOGA, HANTVERK & KONST

Marianne driver sitt kreativa företag Mariannes healing arts. Att skapa för hand är hennes kall i livet. Hon är utbildad yogalärare och astrolog, och älskar att utforska och kombinera uråldrig visdom för att se hur den kan användas praktiskt i våra liv idag. Hon är självlärd konstnärinna och målar drömmiga fantasifulla akvareller samt färgglada akrylmålningar. Handgjorda smycken med skatter från naturen som kristaller, snäckor mm. Dessa skapelser kommer hänga med till festivalen! Läs mer!

På festivalen kommer Marianne även dela Yoga Somatics som är en mjuk, flödande yoga för alla som lugnar nervsystemet och låter bindväven släppa spänningar. En stund av närvaro – denna typ av yoga är individanpassad, helt utan krav och prestation. Hon kommer också hålla en workshop i andan “keeping the fire alive”, där vi utforskar de fyra elementen vatten, luft, jord och eld, utifrån både yogiska och astrologiska perspektiv.

RICO PERSSON

COMMUNITY DRUMMING

Rico är en multiinstrumentalist med en emotionell och levande närvaro. Hans musikaliska uttryck är inspirerat av Västafrika och Brasilien, även om hans musik ofta skapas i nuet. Han älskar att kombinera sina stora intressen: musik, närvaro, meditation och fritt uttryck som du kan känna både i live-framträdanden och i hans workshops.

På festivalen kommer Rico att leda trumworkshops. Kvaliteten på den musik som produceras i cirkeln är inte baserad på deltagarnas rytmiska expertis, utan på kvaliteten på deras relation till de andra personerna i cirkeln. Resultatet är de magiska musikaliska ögonblicken där en kraftfull röst skapas av många. I dessa ögonblick slutar spelarna att oroa sig för att hålla tiden eftersom tiden, som de känner den, har stannat.

BEATRICE ANADA NILSSON

CERT. WORLDPEACE GONGSPELARE

GONG är kanske det äldsta instrumentet i världen. Det är ljudet som skapade världen. Ljudet inom alla ljud. Det tar dig till ditt inre sanna jag. Du får känslan av att komma hem. ”Jag bara älskar att skapa upplevelser för att hjälpa och få andra att må bra. Både i kropp och själ.”

 

Beatrice har olika behandlingar, events, retreats, utbildningar samt leder yoga & qigong ifrån flera olika traditioner i sin lokal och Gongtempel på BeasGongYoga i Varberg och på olika platser i världen. Är gonglärare i "The art of playing the Gong”.

På Mundekulla kommer hon hålla i

Gong Avslappning/Gongbad. 

•Släpp taget

•Rensa hjärnan

•Get gonged!

 Välkommen hem!

ARIEL

BLANDAT LIVE/DJ-SET

Den här trollkarlen har DJ:at alla slags genrer i nästan 20 år på olika fester och evenemang i Norden. Numera är han också ”hus- DJ” i en av de största psykedeliska sammankomsterna i Sverige, Forest Star Festival.

Han översätter djupa känslor till frekvenser, skapar vägar till jordad närvaro, mixar och flirtar med ljud som kittlar din hjärna, med en studsig och häftig Psychedelic Progressiv-stil. På senare tid har han låst in sig i sin studio, skapat och utforskat olika världar av frekvenser och är nu redo att dela sina nya låtar med dig, några av dem ännu inte släppta! Räkna med att höra några av hans nya produktioner! Ariel bjuder in er, de bästa dansarna, älvorna, trollen, magikerna, trollkarlar och häxorna till en sann psykedelisk atmosfär. I dansens namn, välkomnar han er alla att följa med på denna resa med ett blandat Live/DJ-set!

Se mer: Soundcloud, Skivbolagprofil

EMMILY BÖRJESGÅRD

DANS, SOUNDHEALING OCH SÅNG

Emmily är en återkommande besökare på Mundekullafestivalen och har vid flera tillfällen äntrat scenen för att dela med sig av sin egenskrivna musik. Hon brinner för att hjälpa oss att skapa mer glöd i livet genom kroppslig närvaro, acceptans och kreativitet.

Emmily har gjort resan från ”Fröken Duktig”, via den berömda väggen, till att idag leva mer utifrån hjärtat. Hon vandrar den feminina energins väg med värden som varande, intuition, kreativitet, läkning, njutning, gemenskap och lekfullhet. I sitt yrke som arbetsterapeut hjälper Emmily människor att hitta tillbaka till sin egen kraft och att skapa mer harmoni i livet. På sin fritid skapar hon sammanhang där människor får möta sig själva i en trygg gemenskap med andra.

I år tar Emmily steget till att vara workshopledare och kommer att guida oss till mer närvaro, kraft och flöde i våra kroppar genom dans, soundhealing och sång. Läs mer här

THEODOR LINDGREN

SOUND-HEALER OCH INSTRUMENT-SKAPARE

Theodor kommer från Varberg i Halland. Han är en passionerad musik-lover och har skapat musik under många år, då främst improvisation direkt från hjärtat. Han är fascinerad av hur ljud och vibrationer påverkar oss och hur det kan föra oss till ett annat medvetande, som i sin tur skapar ett lugnt och harmoniskt tillstånd. Han arbetar mest med trummor, klangskålar, flöjt, didgeridoo samt sin egen röst.

På festivalen kommer Theodor att erbjuda en sound-healing tillsammans med Aita Päts. De skapar en djup och avslappnande upplevelse med olika instrument, helande sång samt toning. Han kommer också erbjuda en Trumresa, som är inspirerad  av det schamanska sättet att använda trumman på. Här kommer deltagarna att få en möjlighet att gå i en djupare inre upplevelse.

ELIN NORDENBERG

VISNING AV MUNDEKULLAS ODLINGAR

Elin ansvarar för odlingarna på Mundekulla. Hon har ett flerårigt intresse för skogsträdgårdsodling (läs ätliga perenner) och en passion för hållbar matförsörjning. Elin jobbar med permakultur och med olika regenerativa metoder för att expandera och sätta Mundekulla på kartan som en plats för hållbart lantbruk. Följ med henne på rundvandring i trädgården, dofta på blommorna och låt dig inspireras av våra planer.

Under 2023 har odlingarna utvecklats med ett större växthus. Elin bedriver odlingarna tillsammans med 8 volontärer som är på Mundekulla under 7 månader. Mundekullas odlingar har vuxit fram under de senaste 5 åren på initiativ av Clinton Pereira som omsorgsfullt med hjälp av biokol, flis, grenar, kompost, insektshotell byggt upp en cirkelformad bädd som nu producerar grönsaker av olika slag till Mundekullas kök.

bottom of page