top of page

WEEKEND: Isbad, Wim Hof-metoden, Hälsa, Andningsövningar

Isbad med Wim Hof-metoden

Med coach Björn Karlsson

Wim Hof Method Weekend (14 –16 april 2023)
 

Vi är otroligt glada att kunna bjuda in dig till isbad enligt den berömda Wim Hof-metoden, tillsammans med WHM certifierad instruktör Björn Karlsson! Du kommer få djupgående kunskap om Wim Hof-metodens 3 pelare: andningsteknik, köldexponering och mindset/engagemang och få reda på hur du kan använda syre och kyla för att optimera både kropp och själ, samt lära dig om den underliggande fysiologin.

Följ med på denna Wim Hof Metod-helg den 14–16 april 2023. Om du inte vill vänta till april, så erbjuder Björn även en 1-dagars grundkurs i februari. (läs mer här).

 

Vi har isbadat här i Mundekulla under många år i de omgivande vattnen – och vi ser fram emot att dyka djupare in i de olika andningsteknikerna, de färdigheter och tankesätt som kan stödja vår exponering för kylan och vetenskapen bakom hälsofördelarna. Hitta mer info och bokningsalternativ nedan.


 

Wim Hof Method Weekend

Under den här helgen tar Björn Karlsson med dig på en tre dagars resa för en utökad Wim Hof Metod-träningsupplevelse. WHM Weekends är tänkta att vara en djupare utforskning av Wim Hof-metoden än vad som kan behandlas i en workshop.
 
Under loppet av den här helgen kommer alla aspekter av Wim Hof-metoden att täckas utförligt. Du kommer att lära dig om de fysiologiska mekanismer som spelar in och engagera dig i en mängd olika andnings- och kylterapiaktiviteter. Björn införlivar andra aktiviteter som fungerar i synergi med Wim Hof-metoden – såsom meditation, näring, fysisk prestationsförmåga, stresshantering, mental mindset för fokus etc. – baserat på coach Björns egna specialisering och expertområden.
 
WHM-helgen är begränsad till 25 deltagare för att garantera en kvalitet som möjliggör riklig personlig uppmärksamhet och feedback skräddarsydd för din specifika situation. Oavsett om du vill förbättra din mentala eller fysiska prestationsförmåga, lindra symtom relaterade till en sjukdom eller bara är nyfiken på vad Wim Hof-metoden handlar om på djupet och få en unik upplevelse – en WHM-helg erbjuder något för alla.

Vem vänder sig denna weekend till?

Denna workshop passar alla, men kräver en grundläggande hälsonivå. Av försiktighetsskäl avråder vi från deltagande under graviditet, eller om du har epilepsi. Personer med kardiovaskulära problem eller andra allvarliga hälsotillstånd bör alltid rådfråga en läkare innan Wim Hof-metoden påbörjas.

Testimonials

"Toppbetyg för denna berikande kurs!!
Det var en otroligt givande och inspirerande dag och jag känner mig både glad och tacksam för denna erfarenhet! Björn är en kunnig, varm och pedagogisk instruktör med tydlig medkänsla och engagemang och som verkligen brinner för ämnet. Han förmedlar en trygghet och ett lugn som gjorde dagen väldigt harmonisk och på något vi lyckades han till och med få mig att slappna av i 2 minuter av isbad!
"
/Louise sydbeck


"När jag bokade kursen så gjorde jag det som en del av min personliga utveckling. Jag hade ingen djupare kunskap om metoden men en snabb undersökning på nätet gjorde att jag kände att Björn och Mundekulla var något jag ville undersöka
närmre. Jag fick ett mycket trevligt bemötande som varade hela kursen. Björn var tydlig  och lyssnande och anpassade innehållet efter oss deltagare så att vi fick ut mesta möjliga. Stämningen som Björn och Mundekulla skapade gjorde att man gärna rekommenderar och själv funderar på fortsättningskurs. Andningsövningarna var för mig kraftfulla och gav en större effekt än förväntat. Isbadet var överraskande kallt men Björns guidning gjorde så att jag på ett medvetet sätt hanterade situationen. Effekten av dagen höll i sig och jag hade ett lugn som jag inte haft på länge. Så jag är självklart mycket nöjd efter kursen och rekommenderar Björn som coach.
"
/Rickard Holmberg


"kursen för mig har verkligen påverkat mig på djupet, det jag var ute efter har jag funnit genom dig, tack för ditt engagemang och stöttning genom isbadet som jag gick igenom på 2 min det hade aldrig gått utan dig, det stärkte mig efteråt att kunna utmana mig mer än jag trodde
"
/Christian karlsson

Övrig praktisk information

Information mat och boende

  • Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.

  • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.

  • Tag med lakan och handduk. Kan också hyras för 150 kr/set i receptionen.

  • Var och en städar sitt rum efter avslutad kurs. Städning kan köpas för 300 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.

  • Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.

  • Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka diskpass).

  • Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

Bokningsregler

Läs våra bokningsregler här

Resa till Mundekulla

Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.


 

Instruktören: Björn Karlsson

Björn är en Wim Hof-instruktör från Kalmar, 43 år gammal med en son på 9 år. Träning och kost har varit hans sanna passion så länge han kan minnas, men det var inte hans yrke. Att bli Wim Hof-instruktör har givit honom otroligt mycket och att kunna inspirera andra till bättre hälsa är något han brinner för. Att varje gång få vara närvarande med en annan människa när dom upptäcker något helt nytt och ofta omvälvande för första gången inom sig.

"Efter att jag själv gått igenom utmattningssyndrom för två år sedan på grund av alltför hektiska 20 år i IT- och projektledningsverksamhet upptäckte jag själv de genomgripande effekterna av Wim Hof-metoden. Förutom att få tillbaka energin och minska stressen upptäckte jag också snabbt att mina symptom av astma försvann och mitt problem med kalla vita fingrar under vintertid försvann helt. Idag behöver jag inte ens handskar när jag leker i snön med min 9-åriga son.

Jag insåg också att jag verkligen älskar att inspirera andra till bättre hälsa både fysiskt och mentalt. Jag bestämde mig för att ge mig ut på resan mot en ny karriär för att bli hälsocoach och bli en certifierad Wim Hof-instruktör. Jag är övertygad om att vem som helst kan ta tillbaka kontrollen över sin hälsa precis som jag gjorde, och är superglad över att hjälpa dig på din egen resa."

Läs mer om Björn här

 

Läs mer om Wim Hof-metoden här

Vi ser fram emot att ses!

whm_certified_instructor_logo_mono.png
20220115_130410.jpg

Praktisk information

Ice-Bathing Weekend

Wim Hof Method

Fredag 14 – Söndag 16 april 2023

Exakta tider kommer inom kort.
Mundekulla 101, Långasjö (Kalmar Län)

Kurs- och boendekostnad

För hela helgen, inkl mat och boende:

 

Enkelrum med badrum: 4900 kr

Del i dubbelrum med badrum: 4500 kr

Sovalkov med delat badrum: 3900 kr

Är du redo? Tag med:

- Badkläder
- Handduk
- Badtofflor
- Bekväma och ej åtsittande kläder

Kontakt

För frågor om workshopen, maila Björn på info@coachbjorn.se

 

För frågor om bokning, matallergier eller Mundekulla, maila Pernilla på info@mundekulla.se

IMG_3266.JPG
20211013_094723_exported_250703.jpg
IMG_3279.JPG
IMG_3321_16x9.JPG
IMG_3335_edited.jpg
bottom of page