top of page
DJI_0765.JPG

WEEKEND: Isbad, Wim Hof-metoden, Hälsa, Andningsövningar

Stärk hälsan med Wim Hof Metodens tre pelare andning, kyla, mindset

En unik helg med WHM-coach Björn Karlsson

Wim Hof Method Weekend - Höst 2023.
8-10 december

 

Vi är otroligt glada att kunna bjuda in dig till isbad enligt den berömda Wim Hof-metoden, tillsammans med WHM certifierad instruktör Björn Karlsson! Du kommer få djupgående kunskap om Wim Hof-metodens 3 pelare: andningsteknik, köldexponering och mindset/engagemang och få reda på hur du kan använda syre och kyla för att optimera både kropp och själ, samt lära dig om den underliggande fysiologin.

 

Wim Hof Method Weekend

Under den här helgen tar Björn Karlsson med dig på en tre dagars resa för en utökad Wim Hof Metod-träningsupplevelse. WHM Weekends är tänkta att vara en djupare utforskning av Wim Hof-metoden än vad som kan behandlas i en workshop.
 
Under loppet av den här helgen kommer alla aspekter av Wim Hof-metoden att täckas utförligt. Du kommer att lära dig om de fysiologiska mekanismer som spelar in och engagera dig i en mängd olika andnings- och kylterapiaktiviteter. Björn införlivar andra aktiviteter som fungerar i synergi med Wim Hof-metoden – såsom meditation, näring, fysisk prestationsförmåga, stresshantering, mental mindset för fokus etc. – baserat på coach Björns egna specialisering och expertområden.
 

Unna dig själv att under 3 dagar i en fantastisk miljö kunna lämna vardagen för en helg och lära dig eller fördjupa dig i verktygen som gör dig stark, lycklig och hälsosam. En djupdykning i den otroligt populära och vetenskapligt underbyggda Wim Hof metoden för bättre hälsa genom de tre pelarna andning, kyla och mindset. 

 

Att genomföra en Wim Hof weekend på Mundekulla ger dig mer än “bara” en unik upplevelse i rogivande långt från vardagens stress. Du fylls med ny kunskap och insikter både för att förbättra din hälsa, hantera stress och öka sin fysiska prestationsförmåga. Men också  att dela en helt unik upplevelse tillsammans. En återkommande återkoppling jag får från mina Wim Hof evenemang är i stil med "nästan provocerande att man inte fått lära sig några av dessa grundläggande saker om andning redan i grundskolan". Denna respons får jag från såväl " kontorsarbetaren" som "ironman-atleten." 

 

Träna mindfulness och koncentration, lär dig metoden som både kan reglera ditt autonoma nervsystem och immunförsvar, träna dina blodkärl samtidigt som man stärker kroppen, gör den mer motståndskraftig, minskar inflammation och utvecklar flexibilitet och smidighet både i sinne och kropp. WHM Weekends passar såväl dig som är ny för metoden, som dig som redan praktiserar. 

 

Helgen kommer att undervisas av en erfaren certifierad nivå 2-instruktör, med begränsat antal deltagare. Detta innebär högkvalitativ undervisning och mycket personlig uppmärksamhet. Vår bas kommer att vara Mundekulla Retreat center och vi kommer även ta del av dess vackra omgivning och natur. 

Oavsett om du vill förbättra din mentala eller fysiska prestationsförmåga, bli mästare på att bemästra stress, lindra symtom relaterade till en inflammatorisk sjukdom eller bara är nyfiken på vad Wim Hof-metoden handlar om. Du får reda på hur andning och kyla kortvarigt kan stressa din kropp för ett lugnande, välgörande, stärkande och  och läkande,och  lära dig hur sinnet kan kontrolleras och vilka möjligheter du har att faktiskt påverka din fysiska reaktion och förmåga på stress genom hur du väljer nyttja dina tankar och andning.

Vem vänder sig denna weekend till?

Denna workshop passar alla, men kräver en grundläggande hälsonivå. Av försiktighetsskäl avråder vi från deltagande under graviditet, eller om du har epilepsi. Personer med kardiovaskulära problem eller andra allvarliga hälsotillstånd bör alltid rådfråga en läkare innan Wim Hof-metoden påbörjas.

whm_certified_instructor_logo_mono.png
20220115_130410.jpg

Praktisk information

Ice-Bathing Weekend

Wim Hof Method

Fredag 8 – Söndag 10 december 2023
Early Bird t.o.m. 15 okt! 200 sek rabatt!

Boka här med discount code: WHMDEC200!


Fredag 
Check-in:16.00 - 18.00.

Registrering & hälsodeklaration från 17.00 - 18.00
Middag: 19.00

 

Söndag 
Check-out 15.00-16.00


Adress
Mundekulla 101, Långasjö (Kalmar Län)

Kurs- och boendekostnad

För hela helgen, inkl mat och boende:

 

Enkelrum med badrum: 5250 kr

Del i dubbelrum med badrum: 4850 kr
Del i dubbelrum gemensam badrum: 465
0 kr

Sovalkov med delat badrum: 4350 kr

Boka Early Bird och få 200 sek rabatt!

Är du redo? Tag med:

- Badkläder
- Handduk
- Badtofflor
- Bekväma och ej åtsittande kläder

Kontakt

För frågor om workshopen, maila Björn på info@coachbjorn.se

 

För frågor om bokning, matallergier eller Mundekulla, maila  info@mundekulla.se

Testimonials

"Toppbetyg för denna berikande kurs!!
Det var en otroligt givande och inspirerande dag och jag känner mig både glad och tacksam för denna erfarenhet! Björn är en kunnig, varm och pedagogisk instruktör med tydlig medkänsla och engagemang och som verkligen brinner för ämnet. Han förmedlar en trygghet och ett lugn som gjorde dagen väldigt harmonisk och på något vi lyckades han till och med få mig att slappna av i 2 minuter av isbad!
"
/Louise sydbeck


"När jag bokade kursen så gjorde jag det som en del av min personliga utveckling. Jag hade ingen djupare kunskap om metoden men en snabb undersökning på nätet gjorde att jag kände att Björn och Mundekulla var något jag ville undersöka
närmre. Jag fick ett mycket trevligt bemötande som varade hela kursen. Björn var tydlig  och lyssnande och anpassade innehållet efter oss deltagare så att vi fick ut mesta möjliga. Stämningen som Björn och Mundekulla skapade gjorde att man gärna rekommenderar och själv funderar på fortsättningskurs. Andningsövningarna var för mig kraftfulla och gav en större effekt än förväntat. Isbadet var överraskande kallt men Björns guidning gjorde så att jag på ett medvetet sätt hanterade situationen. Effekten av dagen höll i sig och jag hade ett lugn som jag inte haft på länge. Så jag är självklart mycket nöjd efter kursen och rekommenderar Björn som coach.
"
/Rickard Holmberg


"kursen för mig har verkligen påverkat mig på djupet, det jag var ute efter har jag funnit genom dig, tack för ditt engagemang och stöttning genom isbadet som jag gick igenom på 2 min det hade aldrig gått utan dig, det stärkte mig efteråt att kunna utmana mig mer än jag trodde
"
/Christian karlsson

Instruktören: Björn Karlsson

Björn är en Wim Hof-instruktör från Kalmar, 43 år gammal med en son på 9 år. Träning och kost har varit hans sanna passion så länge han kan minnas, men det var inte hans yrke. Att bli Wim Hof-instruktör har givit honom otroligt mycket och att kunna inspirera andra till bättre hälsa är något han brinner för. Att varje gång få vara närvarande med en annan människa när dom upptäcker något helt nytt och ofta omvälvande för första gången inom sig.

"Efter att jag själv gått igenom utmattningssyndrom för två år sedan på grund av alltför hektiska 20 år i IT- och projektledningsverksamhet upptäckte jag själv de genomgripande effekterna av Wim Hof-metoden. Förutom att få tillbaka energin och minska stressen upptäckte jag också snabbt att mina symptom av astma försvann och mitt problem med kalla vita fingrar under vintertid försvann helt. Idag behöver jag inte ens handskar när jag leker i snön med min 9-åriga son.

Jag insåg också att jag verkligen älskar att inspirera andra till bättre hälsa både fysiskt och mentalt. Jag bestämde mig för att ge mig ut på resan mot en ny karriär för att bli hälsocoach och bli en certifierad Wim Hof-instruktör. Jag är övertygad om att vem som helst kan ta tillbaka kontrollen över sin hälsa precis som jag gjorde, och är superglad över att hjälpa dig på din egen resa."

Läs mer om Björn här

 

Läs mer om Wim Hof-metoden här

Vi ser fram emot att ses!

Övrig praktisk information

Information mat och boende

  • Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.

  • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.

  • Tag med lakan och handduk. Kan också hyras för 150 kr/set i receptionen.

  • Var och en städar sitt rum efter avslutad kurs. Städning kan köpas för 300 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.

  • Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.

  • Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka diskpass).

  • Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

Bokningsregler

Läs våra bokningsregler här

Resa till Mundekulla

Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.


 

DJI_0762.jpg
_DSC7136.jpg
IMG_3279.JPG
Copy of _DSC4669.jpg
IMG_3335_edited.jpg
_DSC4404.jpg
bottom of page