Leaf
Leaf

Mundekullafestivalen
Workshopledare

Anna Rasmussen.jpg

Anna Rasmussen
Yinyoga, konsert

​År 2006 på en ö i Thailand kom Annas riktiga möte med yogans värld och sedan dess har yogan varit en del av hennes liv. Hon utbildade sig år 2007 till Viryayoga lärare i Stockholm och senare också inom barnyoga och yinyoga.

Hon bär på en kärlek inför yogans många olika delar, de fysiska positionerna, andetaget, meditationen, återhämtningen och livsfilosofin i dess helhet som hon upplever ger stöttning till en rikare vardag. Anna bor i Ronneby och håller med jämna mellanrum kurser i Yoga och meditation samt anordnar events med yogalärare som hon inspireras av. Anna ger även en konsert tillsammans med sin tvillingbror Tomas med utgångspunkt från egna svenska översättning utifrån Buddhist munken Thich Nhat Hanhs lära. Till vardags jobbar hon inom kyrkan med människor som står långt utanför arbetsmarknaden, där kunskaperna inom yogans olika grenar är till stor hjälp och genomsyrar det arbete hon utför. Anna är med i Festivalteamet som står bakom festivalen.

Emma Dinmali.jpg

Emma Dinmali Holmlund
Familjekonstellationer, EFT tapping  

Emma Dinmali Holmlund gick Osho terapeututbildning i Pune, Indien 2002 och i Familjekonstellationer 2003. Hon är även utbildad i EFT tapping (Emotional Freedom Techniques) och ger sessioner och workshops i det. På festivalen håller Emma en workshop som heter ”Tapping, Teckning och Transformation” där du får lära dig EFT tapping tekniken. Det är ett verktyg för att lugna nervsystemet och kunna bearbeta och se minnen, tankar och känslor i ett nytt perspektiv. Med lite enkla teckningar får alla deltagare en chans att testa tekniken på en egen problematik. Emma kommer även att hålla en familjekonstellationsworkshop ”Familjen och kärlekens flöde” där vi kommer att ställa upp 1-2 konstellationer. Genom att se och benämna de intrasslingar som omedvetet uppstått i familjesystemet kan vi bli fria och den kärlek som finns i familjen kan börja flöda igen.

IMG_9272_1 mindre.jpg

Jem Fredriksson
Föreläsningar, mindfulnesswalking, meditation, Qi gong

Jem lämnade en juristkarriär i Stockholm för att leva som munk i 18 år (2002-2020) i Plum Village  i Frankrike och i Kalifornien. Jem har varit Dharmalärare sedan 2010 och Zenmästaren och fredsaktivisten Thich Nhat Hahn är hans lärare. Under sina år som munk har han träffat och undervisat tusentals medmänniskor som sökt utveckling och guidning i sina liv och inre resor. Hösten 2018 drabbades Jem själv av en stor livsprövning när han diagnostiserades med cancer. Händelsen fick honom att söka sig tillbaka till sina rötter och sedan 2020 har JEM lämnat livet som munk och är bosatt i Sverige. Han har fortsatt att viga sitt liv åt att verka som Dharmalärare och har nyligen utbildat sig till qigonglärare. Under festivalen delar han med sig tankar och livsvisdomar från sin livsresa samt erbjuder meditation, mindfulnesswalking och Qi gong. Under senaste året har han hållit både fysiska och livestreamade retreater på Mundekulla och en ny väntar i höst den 27-30 okt. Läs mer här.

magnus-bengtsson.jpg

Magnus Bengtsson
Cirkusskola  (för barn och ungdomar) 

En av festivalens stora hjältar och stora inspiratörer är Magnus Bengtsson som erbjuder Cirkusskola för barn, ungdomar ... och vuxna!


Medan alla vuxna förkovrar sig i allmän klokskap och utvecklande aktiviteter erbjuder Magnus något som kallas för lek, akrobatik, stå på händer, jonglering och annat skoj som de flesta vuxna helt tappat bort på vägen.

 

Dessutom blir det en avslutande uppvisning på söndagen för alla åldrar (små som stora…) Detta är definitivt något av höjdpunkten på festivalen, åtminstone om barnen får välja!  Se klipp

121690433_4546429985432274_5064028199568575366_n.jpg

Pernilla Franzén
Embodied Yoga Principles​

Embodied Yoga Principles (EYP) är ett mindfulnessbaserat sätt att utöva yoga där du får djupa insikter om dig själv. Genom olika yogapositioner utforskar vi tillsammans styrkor och svagheter, upptäcker vad vi behöver mer eller mindre av i våra liv samt får kunskap i hur vi kan komma i kontakt med våra egna superkrafter.

 

Vi får också syn på och möjlighet att balansera de maskulina och feminina kvalitéer som vi alla har inom oss, oavsett kön. Kort sagt - EYP är en fantastisk källa till både självkännedom och empowerment, så varmt välkommen att prova på!

Malin-berghagen-foto-Katarina-di-leva.jpg

Malin Berghagen
Föreläsning 

Malin Berghagen började sin yrkeskarriär som skådespelerska men har sedan hon var liten varit intresserad av hälsa och personlig utveckling. Hon arbetar som yogainspiratör sedan 1998 och håller kurser och föreläsningar över hela världen med fokus på inre frid. 

Hon har även skrivit sex böcker var av fyra av dom om yoga och livslust. 2020 kom hennes bok “Frihet, att leva sin längtan” som handlar om det egna mötet med sig själv, att bli fri sina egna begränsningar och mönster. Att ställa sig frågan är medkänsla något som bara gäller då det passar våra egna behov eller är det i alla lägen? Hon frågar sig själv: “Vem är jag och vem vill jag vara?“. Hon brinner för personlig utveckling och den inre resan och lever efter devisen “Om var och en strävar efter inre harmoni och att må bra kommer även världen må bättre."

Under festivalen får vi höra en föreläsning om hennes livsresa och utmaningar utmed vägen.

(Fler tillkommer efterhand)

Olle-Carlsson-Foto-Karl-Nordlund.jpg

Olle Carlsson
Andakt, föreläsning 

Präst, föreläsare, författare och social entreprenör som prästvigdes i Svenska kyrkan 1980 och sedan dess varit verksam som komminister i Kista församling, Fryshuset, Allhelgonakyrkan och 2009-2019 som kyrkoherde i Katarina församling. Olle har tidigare varit verksam som chef, etisk rådgivare och behandlare på Alfastiftelsen, Provita och Ersta.

 

Han har bl.a. gett ut böckerna Kristendom för ateister, Just idag, Livsstegen, Kallad – kamp och kärlek och nu senast "Om tröst, hopp och livsmod". Olle driver för närvarande Kontempel i Stockholm samt erbjuder dagliga andakter och reflektioner på Facebook. Läs mer här

DSCF4533.jpg

Peter Elmberg
Konserter, föreläsning, morgonsamling 

Peter startade Mundekulla tillsammans med Anne Solveig 1998 efter att ha läst Indianhistoria i USA 1996 och flyttat till en stuga på 10 kvm i Mundekulla för självvald ensamhet. På årets festival erbjuder han en föreläsning på temat ”Tänk sju generationer framåt innan varje viktigt beslut” om sina 25 år i Mundekulla och tankarna om Mundekullas framtid som nu letar en ny ägare som kan driva det vidare i liknande anda.

 

Peter framför även en konsert vid namn "En son och en moder" med låtar skrivna till hans mamma Irene som varit en stor förebild för honom vad gäller försoning och engagemang.

Han leder även morgonsamlingarna, samt framför låtar vid namn "Mindfulness Songs of Mundekulla" inspirerade av Buddhistmunken Thich Nhat Hanh.

Fler workshopledare och musiker tillkommer efterhand.

DSCF3640.jpg

Sandra Geitz
Meditation & Movement Exploration  

Sandra flyttade till Mundekulla i januari 2021 och driver Mundekullas Europeiska volontärprojektet samt är styrelsemedlem i Mundekulla Vänner Ideella förening, där hon arbetar för att starta upp utbildningsprojekt för ungdomsarbetare.

 

Utöver detta arbetar hon med Zen Coaching, i form av individuella sessioner, workshops och mediationssessioner samt frigörande dans och rörelse. Hon kommer under festivalen erbjuda en guidad morgon meditation samt en “movement exploration” workshop som avslutas med fridans.

 

Det går även bra att boka sessioner med Sandra på plats. Läs mer här

Nils Kercher (De), Kira Kaipainen (Fi)
Konsert 

Vi är glada över att multi-instrumentalisten Nils Kercher och Kira Kaipainen återkommer till årets festival. De gjorde ett bejublat framträdande i fjol som inte lämnade någon oberörd. Nils har låtit sig inspireras av den Västafrikanska musiktraditionen kombinerat med den introspektiva meditativa atmosfären från de nordiska landskapen. Tillsammans med Kira Kaipainen sprider de en djup gåva av poetisk världsmusik varvat med pulserande och expressiva rytmer bestående av balfon och Kora (Afrikansk harpa). Kira´s mjuka röst och berörande texter blandas vackert med Nils´ breda och musikaliska rikedom. Tillsammans skapar de melodier som tar med lyssnaren på en resa som klingar långt efter att musiken slutat att ljuda.

"Dense and excitingly varied sound ... virtuoso kora player ... Songs that immediately sweep the listener away. A bridge between cultures" (Deutschland Radio Kultur)  Lyssna här

Nils Kercher Duo 2020.jpg

Jan Eric Ström
Konserter, morgonsamling 

Jan Eric är en multimusiker som förgyllt många festivaler på Mundekulla genom åren genom egna verk samt som komp artist till andra musiker. Han framför både egen musik samt medverkar på morgonsamlingarna med Peter Elmberg. Sedan utbildningen på musikhögskolan har Jan Eric varit gitarrlärare bland annat på Hässleholms kulturskola.

 

Jan Eric har även kompat och turnerat med många andra musiker både i Sverige, Europa och Indien, däribland Kevin James vars skiva Only One han även medverkar på. Jan Eric har även arbetat en hel del med teater men numera ägnar han sig mest åt sina tre ”M” nämligen Musik, måleri och meditation. Det går inte att låta bli att bli berörd när Jan Eric tar ton.

Jan Eric Ström.jpg

Satyadev
Konsert 

Satyadev kommer ursprungligen från Calcutta (Indien) men bor i Danmark med sin fru och barn. Hans musik och mantrasånger går under benämningen Bhakti yoga  (hängivelsens musik). Syftet med Mantrasånger är att frigöra sinnet från vårt konstanta behov av sinnesintryck och istället föra fokuset mot den naturliga vilan och harmonin inombords.

 

Satyadev är en karismatisk artist som har en förmåga att skapa en känsla av frid och glädje bland sina åhörare med hans vackra musik kopplat till kloka insikter och tankar som förmedlas mellan sångerna, vilket stärks av hans vackra gitarrspel och goda humor.

Satyadev-Barman.jpg
Mundekulla_MF_2017-08-187.jpg