RETREAT: Mindfulness, kärleksfull vänlighet, acceptans

DSCF0499_edited.jpg

Mindfulness-baserad Retreat

Kärleksfull vänlighet, acceptans
och försoning

2 - 7 september 2022

Retreratledare: Katarina Lundblad, Camilla Sköld

Kärleksfull vänlighet, acceptans och försoning är bärande fundament under retreaten som vi utforskar och möter i olika meditativa övningar.
 

Veckans upplägg

Att öppna oss för livet som det är just nu, att öppna hjärtat är den röda tråden som kommer att leda oss igenom hela retreaten. Vi utforskar att lyssna, verkligen lyssna till oss själva och vila med det som är. Kärleksfull vänlighet, acceptans och försoning är bärande fundament under retreaten som vi utforskar och möter i olika meditativa övningar. Vi välkomnar gamla mönster av kamp och flykt och ser på det genom hjärtas förståelse liksom vi möter gamla vanor och beteende som kan komma upp i tystnaden. Vi kommer att göra meditativa övningar i vacker natur som stödjer tillit i att allt är som det skall vara.

Förkunskap: Någon erfarenhet av Mindfulness.

Retreaten ger behörighet i lärarutbildningen i MBSR och MSC Teacher Training.Camilla Sköld

Leg Sjukgymnast och med dr i neurovetenskap. Camilla är grundare av Center for Mindfulness Sweden, CfMS, och lärare i MBSR från Center for Mindfulness i USA. Camilla är också utbildad i Mindfulness Based Cognitive Therapy mot återfall i depression och är certifierad lärare i Samayoga enligt Yoga Alliance. Hon undervisar både på Center for Mindfulness i Sverige och i USA och är också kursansvarig för Mindulnessbaserad Stresshantering på Karolinska Institutet som erbjuds inom ramen för alla grundutbildningsprogrammen (ex läkar-, sjukgymnast-, psykolog- och logopedprogrammen osv) och inom vissa fördjupningsprogram.

 

Katarina Lundblad

Är internationellt certifierad lärare i mindfulness, MBSR (mindfulnessbaserad stressreduktion, originalprogrammet av Jon Kabat Zinn) vid Center for Mindfulness i Massachusetts, USA. Hon är socionom, meditationslärare och har grundläggande psykoterapiutbildning. Katarina är också lärare i Mindful Self-Compassion och Mindful Eating samt är författare till böcker om mindfulness..


Praktiska detaljer

Kurskostnad
7900 kr inkl moms för privatpersoner och exkl moms för företag/org, kost & logi tillkommer, se nedan. Du som tidigare varit med på en av våra Mundekulla retreater får 790 kr rabatt.


Kostnad för "kost och logi", tors-tis
Enkelrum med dusch/wc: 6 250 kr
Enkelrum med delad dusch/wc: 5 500 kr
Del i dubbelrum med egen dusch/wc: 5 250 kr

Del i dubbelrum med delad dusch/wc: 4 750 kr

Bokas i samband med din anmälan och betalas till Mundekulla vid incheckning.

 

Antal platser
Antalet platser är begränsade. Din plats garanteras när du har betalt kursavgiften som faktureras i samband med anmälan. Mat och boende betalas när du är på plats på Mundekulla kursgård.

Betalningsvillkor
Din plats till retreaten garanteras när du har betalt retreatavgiften. Faktura kommer att skickas till den adress som du angivit i din anmälan. Vid återbud senast fyra veckor före retreat-starten återbetalas hela retreatavgiften minus 20% i administrationskostnad. Bokar du av senare än två veckor före starten får du stå för hela retreatavgiften. Om du blir sjuk eller om vi måste ställa in pga ändrade rekommendationer gällande Covid19, återbetalas hela retreatavgiften.

Ankomst och avslutning
Retreaten inleds med gemensam middag den 2/9 kl 17.00. Receptionen öppnar kl 16.00. Kom innan kl 17 så du hinner installera dig. 

Vi avslutar retreaten den 7/9 kl 17.00.

 

Om kosten
I kosten ingår frukost, lunch, em fika och kvällsmat. Endast kvällsmat ingår första dagen. Om du har några speciella allergier ange det i formuläret när du anmäler dig.

Information mat och boende

  • Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.

  • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.

  • Ta med lakan och handduk. Kan också hyras för 150 kr/set i receptionen.

  • Var och en städar sitt rum. Städning kan köpas för 300 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.

  • Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.

  • Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka diskpass).

  • Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

Coronastrategi

Läs om hur vi anpassar eventet med anledning av Corona här

Samåkning

Välkommen att gå med i vår samåkningsgrupp på Facebook där du kan önska eller erbjuda skjuts till ett specifikt event på Mundekulla.

DSCF0204.jpg

Ungefärligt dagsprogram


06.30 – 08.00   morgon meditation
08.00 – 09.30   frukost
09.30 – 12.00   meditationspass
12.00 – 14.00   lunch
14.00 – 17.00   meditationspass
17.00 – 18.00   måltid
18.00 – 20.00   kvällspass

Datum & Tider

Datum 2 - 7 september 2022

Incheckning kl 16.00 -17.00
Retreaten inleds kl 17.00

Retreaten avslutas kl 17.00 på onsdagen.

Kontakt

 

För frågor om kursen kontakta:

Camilla Sköld kontakt@cfms.se

Katarina Lundblad info@levnu.net


För frågor om anmälan kontakta Elisabet Lee: 

elisabet@levnu.net

073-385 36 43

Camilla-Sköld-CfMS.jpg

Kursledare: Camilla Sköld

LevNU-Katarina-Lundblad.jpg

Kursledare: Katarina Lundblad

White Sand and Stone