top of page

Retreat: Retreat Self-Compassion – Say Yes

April 01 - 06, 2024

LANGUAGE: SWEDISH

Retreat leader: Mumina Katarina Lundblad, Camilla Sköld

Rabatt 2000 kr på ordinarie pris om du anmäler dig 24/2 - 1/3.​

Självmedkänsla, inquiry och rörelse – tyst retreat

Temat  under dessa dagar är att säga ja till det som är precis som det är,  stund för stund. Självmedkänsla inbjuder till att möta oss själva med  trygghet, tillåtelse, värme, kärlek och förståelse så att vi kan lugna  och trösta oss själva när vi har ont och är sårade.

Inquiry,  utforskande frågor är ett kraftfullt meditativt verktyg för ökad  medvetenhet, klarhet och självförståelse. Det innebär att fråga inåt  utan att veta svaret. Att utforska med nyfikenhet, svara spontant och  praktisera ”not knowing”. Vi utforskar specifika frågor parvis och  skriftar regelbundet par. Genom närvaro, villighet och mod i mötet med  den andre kan vi spegla och bli speglade.

För  att understödja processen växlar vi mellan rörelse och stillhet, ljud  och tystnad. Självmedkänsla, meditation och trauma-sensitivitet är  bärande element genom hela retreaten. Vi stannar upp tillsammans med  hjälp av tystnaden i naturen och genom att pausa får vi möjlighet att  tillåta att öppna upp och släppa.
Vi kommer att ha sharings i grupp för att stödja processen.

Exempel på frågor som vi utforskar:
Vem är jag? Är jag ärlig mot mig själv? Vad hindrar mig från att vara  ärlig mot mig själv? Vad är jag öppen för att släppa taget om? Vad  längtar jag verkligen efter? Vad har jag för värderingar om mig själv  och andra?
Reflektiv meditativ dialog ”inquiry” är ett av dem bärande elementen i mindfulness- och medkänslofokuserad metodik.

"Metoden att fråga inåt är att vända sinnets utåtriktade uppmärksamhet tillbaka till sin egen källa, hjärtat."
Ramana

För vem

Till  alla som har nyfikenhet och villighet att möta sig själv och andra i en  atmosfär av värme, naturlighet och lekfullhet. I denna retreaten kommer  vi att utforska med ord genom inquiry en meditativ teknik. Förutom  dessa moment är retreaten i tystnad.

Du  kommer som privatperson eller arbetar med människovårdande yrken.  Kanske håller du på att utbilda dig till lärare i mindfulnessbaserad och  medkänslofokuserad metodik, då ger denna retreat behörighet.

Utbildning som likställs med egenterapi​

Ta  kontakt med utbildningsansvarig på terapeututbildning för information  om våra kurser i mindfulness, MBSR och självmedkänsla, MSC uppfyller  kraven på egenterapi. Varje utbildningsinstitut har sina egna regler.

Camilla Sköld
Camilla är med Dr i neurovetenskap och leg Sjukgymnast, har  grundläggande psykoterapeututbildning med relationell inriktning, är  grundare av Center for Mindfulness Sweden, CFMSweden. Hon har  lärarcertifiering i Mindfulnessbaserad Stress Reduction, MBSR och är en  bland ett mindre antal i världen med certifiering i att utbilda  MBSR-lärare med utbildning från Center for Mindfulness, University of  Massachusetts Medical School, numera Mindfulness Center at Brown  University i USA.
Hon är initiativtagare till och kursansvarig för Mindfulnessbaserad  Stresshantering på Karolinska Institutet, som sedan 2007 erbjuds inom  ramen för alla grundutbildnings-programmen. Detta var den första kursen i  mindfulnessbaserad metodik vid en medicinsk fakultet i Sverige. Läs  mer här.

Mumina Katarina Lundblad

Katarina  är internationellt certifierad lärare i mindfulness, MBSR  (mindfulnessbaserad stressreduktion, originalprogrammet av Jon Kabat  Zinn) vid Center for Mindfulness i Massachusetts, USA. Hon är socionom,  meditationslärare och har grundläggande psykoterapiutbildning. Katarina  är också lärare i Mindful Self-Compassion och Mindful Eating samt är  författare till böcker om mindfulness. Läs mer här.

Praktiska detaljer

Retreatkostnad
5900 kr inkl moms privatpersoner

5900 kr exkl moms företag och organisationer

​​

Rabatt 2000 kr på ordinarie pris om du anmäler dig 24/2 - 1/3.

3900 kr inkl moms privat personer
3900 kr exkl moms företag och organisationer

Kostnad för "kost och logi" (betalas på plats vid incheckning)
Enkelrum med egen dusch/wc: 7250 kr
Enkelrum med delad dusch/wc: 6750 kr
Del i dubbelrum med egen dusch/wc: 6250 kr

Del i dubbelrum med delad dusch/wc: 5750 kr

​​

För aktuella rumsalternativ, se arrangörens hemsida.

Bokas i samband med din anmälan och betalas till Mundekulla vid incheckning.

Antal platser
max 50 deltagare

​​

Betalning och avbokning
Se arrangörens hemsida för betalnings- och avbokningsregler.

​​

​​

Om kosten
I kosten ingår frukost, lunch, fika och kvällsmat. Mundekulla serverar  ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria  alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga  dieter. Om du har några speciella allergier ange det i formuläret när du  anmäler dig. För frågor om maten kontakta info@mundekulla.se.

​​

Information boende

  • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.

  • Ta med lakan och handduk. Kan också hyras för 150 kr/set i receptionen.

  • Var och en städar sitt rum. Städning kan köpas för 300 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.

  • Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.

  • Som en övning i praktisk närvaro hjälper deltagarna till med disken efter varje måltid (enstaka diskpass)

  • Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

​​Preliminary Schedule

06:30 - 08:00 morning session

08:00 - 09:30 breakfast

09:30 - 12:00 morning

12:00 - 14:00 lunch

14:00 - 17:30 afternoon session

17:30 - 19:00 meal

19:00 - 20:30 evening session

​​​

Samåkning

Välkommen att gå med i vår samåkningsgrupp på Facebook där du kan önska eller erbjuda skjuts till ett specifikt event på Mundekulla.

bottom of page