top of page

Course: Stärk hälsan med Wim Hof Metoden

March 29 - 31, 2024

En unik helg med WHM-coach Björn Karlsson

Wim Hof Method Weekend: 29 - 31 mars 2024

Vi är glada att välkomna dig till en inspirerande helg med Wim Hof-metoden, ledd av den certifierade level 2 instruktören Björn Karlsson! Under denna helg kommer du att utforska de tre pelarna i Wim Hof-metoden: andningsteknik, att utsätta sig för kyla och mentalt fokus/ inställning.

Det är inspirerande att se att Wim Hof-aktiviteter bokas av en så mångsidig skara människor.  Oavsett din ålder, yrkesbakgrund eller intressen, kommer du att få en fördjupad förståelse för hur du kan optimera både din fysiska och mentala hälsa och kapacitet. Det är allt från studenter, chefer, pensionärer, industriarbetare och egenföretagare till idrottare. Denna mångfald av deltagare är en av de fantastiska sakerna med att boka en Wim Hof Method-helg, där du kan lära och växa tillsammans med människor från skilda yrkesgrupper och bakgrund. 

Denna metod är vetenskapligt grundad och stödd av forskning och studier, vilket ger dig verktygen för att optimera din kropp och ditt sinne för att nå nya höjder. De viktigaste fördelarna med Wim Hof-metoden inkluderar förbättrad mentalt fokus och klarhet, ökad energi och uthållighet, minskad stress och ångest, förstärkt immunförsvar, snabbare återhämtning och ökad tolerans för kyla.

Wim Hof Method Weekend

Under den här helgen tar Björn Karlsson med dig på en tre dagars resa för en utökad Wim Hof Metod-träningsupplevelse. WHM Weekends är tänkta att vara en djupare utforskning av Wim Hof-metoden än vad som kan behandlas i en workshop.

Under loppet av den här helgen kommer alla aspekter av Wim Hof-metoden att täckas utförligt. Du kommer att lära dig om de fysiologiska mekanismer som spelar in och engagera dig i en mängd olika andnings- och kylterapiaktiviteter. Björn införlivar andra aktiviteter som fungerar i synergi med Wim Hof-metoden – såsom meditation, näring, fysisk prestationsförmåga, stresshantering, mental mindset för fokus etc. – baserat på coach Björns egna specialisering och expertområden.

Unna dig själv att under 3 dagar i en fantastisk miljö kunna lämna vardagen för en helg och lära dig eller fördjupa dig i verktygen som gör dig stark, lycklig och hälsosam. En djupdykning i den otroligt populära och vetenskapligt underbyggda Wim Hof metoden för bättre hälsa genom de tre pelarna andning, kyla och mindset. 

Att genomföra en Wim Hof weekend på Mundekulla ger dig mer än “bara” en unik upplevelse i rogivande långt från vardagens stress. Du fylls med ny kunskap och insikter både för att förbättra din hälsa, hantera stress och öka sin fysiska prestationsförmåga. Men också  att dela en helt unik upplevelse tillsammans. En återkommande återkoppling jag får från mina Wim Hof evenemang är i stil med "nästan provocerande att man inte fått lära sig några av dessa grundläggande saker om andning redan i grundskolan". Denna respons får jag från såväl " kontorsarbetaren" som "ironman-atleten." 

Träna mindfulness och koncentration, lär dig metoden som både kan reglera ditt autonoma nervsystem och immunförsvar, träna dina blodkärl samtidigt som man stärker kroppen, gör den mer motståndskraftig, minskar inflammation och utvecklar flexibilitet och smidighet både i sinne och kropp. WHM Weekends passar såväl dig som är ny för metoden, som dig som redan praktiserar. 

Helgen kommer att undervisas av en erfaren certifierad nivå 2-instruktör, med begränsat antal deltagare. Detta innebär högkvalitativ undervisning och mycket personlig uppmärksamhet. Vår bas kommer att vara Mundekulla Retreat center och vi kommer även ta del av dess vackra omgivning och natur. 

Oavsett om du vill förbättra din mentala eller fysiska prestationsförmåga, bli mästare på att bemästra stress, lindra symtom relaterade till en inflammatorisk sjukdom eller bara är nyfiken på vad Wim Hof-metoden handlar om. Du får reda på hur andning och kyla kortvarigt kan stressa din kropp för ett lugnande, välgörande, stärkande och  och läkande,och  lära dig hur sinnet kan kontrolleras och vilka möjligheter du har att faktiskt påverka din fysiska reaktion och förmåga på stress genom hur du väljer nyttja dina tankar och andning.


Vem vänder sig denna weekend till?

Denna workshop passar alla, men kräver en grundläggande hälsonivå. Av försiktighetsskäl avråder vi från deltagande under graviditet, eller om du har epilepsi. Personer med kardiovaskulära problem eller andra allvarliga hälsotillstånd bör alltid rådfråga en läkare innan Wim Hof-metoden påbörjas.


Fredag

Check-in för boende öppnar kl 16:00.

Registrering & hälsodeklaration öppnar kl 17:00.

Schemalagt program för kvällen startar kl 17:30.

Söndag

Check-out 15:00 - 16:00

Kurs- och boendekostnad

För hela helgen, inkl mat och boende:

Enkelrum med egen dusch/wc: 5600 kr

Enkelrum med delad dusch/wc: 5400 kr

Del i dubbelrum med dusch/wc: 5200 kr
Del i dubbelrum med delad dusch/wc: 5000 kr

Sovalkov med delad dusch/wc: 4450 kr

Husbil / Tent: 4200 kr.

Är du redo? Tag med:

- Badkläder
- Handduk
- Badtofflor
- Bekväma och ej åtsittande kläder.

bottom of page