top of page
Mundekulla Retreat and Course Center
Mundekulla Retreat and Course Center

VÅR VISION

Att bidra till människors personliga utveckling genom utbildning och inspiration

Mundekulla är ett ekologiskt kurs- och retreatcenter på den småländska landsbygden – området som även Vilhelm Moberg, Carl von Linné och Pippi Långstrump härstammar från. På Mundekulla möts människor för kurser, konferenser och festivaler, med allt ifrån 15 till 200 deltagare och med inriktning på personlig utveckling, mindfulness, kreativitet, natur och vacker närande mat. 

 

Mundekulla är sedan starten för över 20 år sedan byggt på hållbara principer. Med traditionella byggnadssätt och grön energi, samt med fokus på social rättvisa och att främja olika fredsprojekt. Vår största önskan är att inspirera människor med det vi gör och maten vi serverar.

 

Vi vill skapa lärande, konst, inspirerande mat och upplevelser som stannar kvar hos dig länge och som kan delas med nära och kära.

DSCF1080_edited.jpg

EVENTS

En plats för personlig utveckling, kreativitet, fred
och hållbarhet

Varje år besöker mellan 2000 till 3000 personer Mundekulla, med deltagare från de nordiska länderna och hela världen. Vi arrangerar egna evenemang och har också glädjen att få välkomna ett stort antal erfarna arrangörer och lärare som förlägger sina retreats och kurser hos oss, inom områden som mindfulness, yoga, meditation, skogsbad, musik, dans, målning och mycket mer.

Mundekulla Retreat and Course Center
Mundekulla Retreat and Course Center

Några av våra events under 2022

circle%20way%202_edited.jpg

CAMP

Early bird t.o.m.
28 Februari

12 - 17 juli 2022

Mundekulla_webbutval_2017-07-14.jpg

FESTIVAL

Early bird t.o.m.
28 Februari

10 - 14 aug 2022

NYHETER FRÅN SKOGEN

Mundkulla_lowres-134.jpg

FREDSKONSERT FRÅN MUNDEKULLA

SÄNDES 16 JANUARI 2022

Häromdagen hörde Sveriges Radio av sig och meddelade att vår Fredskonsert bestående av 12 tonsatta fredsböner från olika traditioner ska gå som radiogudstjänst på världsreligionsdagen den 16 jan 2022. Konserten spelades in i Mundekulla 2019 går nu i repris.

Bilden på vagnshjulet nedan har blivit symbol för denna konsert och vagnshjulet är placerat som fönster på höloftet i Mundekulla. Varje eker är en symbol för resp. tradition och i mitten möts alla vägar och där råder konsensus och förståelse medan i utkanten av varje eker uppstår stridigheterna då vi tycks vara väldigt långt ifrån varandra. I den tid vi lever i nu är det extra viktigt att hålla sig nära mitten och söka förståelse och försoning framför separation och splittring. Målsättningen är att de 12 sångerna ska komma ut på spotify inom kort samt även många andra härliga Mundekulla sånger.

Läs mer och lyssna i efterhand här.

NYHETER FRÅN SKOGEN

IMG_0392.JPG

MUNDEKULLA COOKS LANSERAS PÅ SVENSKA!

KAN FÖRBESTÄLLAS FRÅN 10 JANUARI 2022 

Efter ett härligt äventyr och med hjälp av allas fantastiska stöd blev boken ”Mundekulla Cooks” publicerad på engelska under 2020. Den första upplagan blev slutsåld, men boken publicerades även på holländska under 2021. Nu kommer den snart på svenska! Den ges ut av Bazar förlag och den svenska versionen heter ”Mundekullas Gröna Kök”. Vi längtar tills den är här!

Boken kan förbeställas från den 10 januari och kommer vara tryckt och färdig för leverans från den 15 mars.

 

Du kan förbeställa boken här.
Läs allt om Mundekullas kök
här.

Mer information om boken och inspirationen bakom den finns på www.mundekullacooks.com

WINNER BEST HOTEL COOKBOOK IN THE WORLD
WINNER BEST VEGETARIAN COOKBOOK SWEDEN  

In the Gourmand World Cookbook Awards 2021

Nyheter

Leaf
Leaf
DSCF9659.jpg

Tack för en underbar sommar!

Från meditation och personlig utveckling till yoga och musik. Vi ser fram emot höstens events!

Massor av tacksamhet och glädjetjut för fantastiska dagar. Det var första gången som jag var hos er. Tänk så härligt att det äntligen blev av. Känner så mycket glädje, det var verkligen helt fantastiskt. 

Helena Blomljus

MUNDEKULLA ECO TOWER

"Mundekulla Ekotorn" erbjuder en fantastisk vy över den vildmark och stillhet som omger platsen 22 meter ovan jord.  På första våningen kommer vi att beskriva mer av vårt hållbarhetsarbete på temat "8 pillars of sustainability" där varje stolpe som bär upp tornet får symbolisera en gren av Mundekullas hållbarhetsfilosofi. Det blir även tre övernattningsrum på de tre första våningarna och ett konferensrum/samlingsrum på toppen.


Välkommen att köpa ett trappsteg i Berndt Elmbergs drömprojekt. Mer info följer snart!

Mundekulla_webbutval_2017-07-59.jpg

"I come into the peace of wild things who do not tax their lives with forethought of grief. I come into the presence of still water. And I feel above me the day-blind stars waiting with their light. For a time I rest in the grace of the world and I am free."

      - Wendell Berry

Mundekulla_huset_2_edited_edited_edited.jpg
bottom of page