top of page

Liberating dance

July 4 - 7, 2024  (LANGUAGE: SWEDISH)

Course leaders: Anne Grundel and Frida Grundel, Frigörande dans akademin
 

En helg i Medveten närvaro och Frigörande Dans

Mindfulness är att vara medvetet närvarande i kropp och själ – att iaktta och identifiera hur det känns att vara du – just nu. Ett sätt att nå inre frid.


Med hjälp av dansen går du på upptäcktsfärd i kropp och själ, lyssnar till vad som händer, följer impulserna från kroppens egen intelligens – fri i rytmen och rörelserna. Inga krav eller ”måsten”.Bakgrund
Anne introducerade sin metod i Frigörande Dans i Sverige i början av 90-talet, en dansform som idag är väletablerad. Hon har även startat Frigörande Dans Akademin som idag drivs och leds Akademin av Anne, Madeléne och Frida. Ledarutbildningen är självupplevelsebaserad och du kan delta i även om du inte har som intention att bli ledare i Frigörande Dans. Utbildningen, liksom sommarkursen, ger möjlighet till att upptäcka din inre värld – att bli medveten om tankar, känslor och beteenden. En väg att leva ditt liv än mer fullt ut. Den metod som Anne har arbetat fram kallas Sju RörelseRytmer.

Anne Grundel

Anne Grundel är pedagog med mångårig erfarenhet av självkännedom, friskvård, meditation och dans. Hon är även utbildad journalist och lärare med flera års erfarenhet inom båda yrkesområdena. Inom dansen är Anne skolad i England där hon under ett års tid skapade sin egen utbildning. 1993 startade hon Frigörande Dans Akademin och har sedan dess arbetat enbart med dans och medveten närvaro (mindfulness) som kursledare, utbildare och föredragshållare.


Anne är speciellt uppskattad för att i grupperna skapa en tillåtande stämning som inspirerar till medveten närvaro och innerlig glädje. ”Den Frigörande Dansen har berikat mitt liv och hjälpt mig till stärkt självkänsla, innerlig glädje och mod att alltmer vara mig själv. Dansen hjälper mig att stå i kontakt med mitt inre centrum – den enda verkliga tryggheten.


Genom dansen har jag fått bättre hälsa, ökad sinnesfrid och vitalitet – och jag upplever hur mina kursdeltagare berikas på liknande sätt. Genom att andas och dansa fritt, och vara i nuet, i kontakt med kropp och själ blir vi mer levande, öppna och kraftfulla. Mera människor helt enkelt.” Läs mer fridans.nu

Frida Grundel

Frida Grundel gick ledarutbildningen vid Frigörande Dans Akademin år 2017. Hon är utbildad på Kungl. Musikhögskolan och arbetar även som sångerska. Sedan 2019 är hon medarbetare på Frigörande Dans Akademin.


”För mig är dansen ett utforskande i rörelsens oändliga möjligheter, och ett sätt att bli närvarande, stark, skärpt och glad. Genom att dansa bebor jag min kropp fullt ut.”  Läs mer: fridagrundel.com

 

Madeléne Blyckertz

Madeléne gick ledarutbildningen vid Frigörande Dans Akademin år 2014 och har sedan dess delat med sig av sin passion och guidat många deltagare ut på dansgolvet och in i dansens magiska värld. Sedan 2021 är hon medarbetare vid Frigörande Dans Akademin.

”På dansgolvet i de fria rörelserna, med musiken strömmande genom kroppen känner jag mig som mest levande och fri. Kroppen vibrerar, själen tar glädjeskutt och hjärnan vilar.”


Praktiska detaljer

Kurskostnad: 3250 kr

Kost och logi tillkommer, se nedan prisalternativ för olika boenden (betalas direkt till Mundekulla)

Max antal deltagare: 45 personer

Kostnad för "kost och logi", tors-sön (50% betalas vid bokning, re vid incheckning)
Enkelrum med egen dusch/wc: 4350 kr

Enkelrum med delad dusch/wc: 4050 kr

Del i dubbelrum med egen dusch/wc: 3750 kr

Del i dubbelrum med delad dusch/wc: 3450 kr

Del i vikingastuga med delad dusch/wc: 3450 kr
Del i trebäddsrum med egen dusch/wc: 3150 kr

Del i trebäddsrum med delad dusch/wc: 2775 kr

Sovalkov (inkl madrass, täcke, kudde) med delad dusch/wc: 2625 kr

Anmälan

Observera att du anmäler dig i 2 steg:

1) Boka kurs

Kursen kan bokas från den 15 januari. Du bokar genom att anmäla dig till Frida på fridagrundel@gmail.com
Därefter betalar du anmälningsavgiften, 1 250 kr till Frida Grundel.
Handelsbanken. Clearing 6126  Kontonummer 196572398, OBS skriv ditt namn på betalningen. Vänligen observera att det inte går att swisha avgiften.

Resterande kurskostnad 2 000 kr betalas senast 1 juni.

Vid frågor kontakta Frida:

070-110 41 28, fridagrundel@gmail.com 

 

2) Boka kost och logi

Anmälan för boende och mat görs direkt till Mundekulla. Klicka här för välja mellan de olika rumsalternativen. 50 % av kostnaden för kost och logi betalas vid bokning och resterande summa på plats vid incheckningen.

Återbetalningsregler

Vid avbokning kan återbetalning göras, minus 600 kr.Om avbokning sker senare än två veckor före kursstart görs återbetalning endast vid uppvisande av läkarintyg. (Samt minus 600 kr som ovan)Vid eventuell covidrelaterad avbokning, utifrån aktuell uppmaning från Folkhälsomyndigheten, återbetalas dock hela avgiften.

Information mat och boende

  • Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Meddela oss vid bokning om du har några allergier.

  • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst och betala återstående kostnad för kost och logi.

  • Tag med lakan och handduk. Kan även hyras för 150 kr/set i receptionen.

  • Deltagare städar sitt rum efter kurs/retreat. Slutstädning kan köpas för 300 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.

  • Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.

  • Tag gärna med badkläder, samt kläder för skogs/naturvandringar.

Resa till Mundekulla

Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.

Samåkning

Välkommen att gå med i vår samåkningsgrupp på Facebook där du kan önska eller erbjuda skjuts till ett specifikt event på Mundekulla.

Add paragraph text. Click “Edit Text” to update the font, size and more. To change and reuse text themes, go to Site Styles.

Date & Times

July 04 - 07, 2024

Check-in at 14:00 - 16:00

The course starts at 16:00 on Thursday and ends at 2pm on Sunday

Language

English

Contact

For questions about the course:

Anne Grundel: anne.grundel@fridans.nu

Frida Grundel: fridagrundel@gmail.com

The event has passed

2) Book Room Here

Course leader: Anne Grundel

Course leader: Frida Grundel

Gästledare: Madeléne Blyckertz

2) Book Room Here

The event has passed

bottom of page