top of page

KURS: Frigörande dans, medveten närvaro

Dancing in Park_edited.jpg

Frigörande dans i mindfulness

6 - 9 juli 2023

Kursledare: Anne Grundel och Frida Grundel
Gästledare: Madeléne Blyckertz

 

En helg i Medveten närvaro och Frigörande Dans
 

Mindfulness är att vara medvetet närvarande i kropp och själ – att iaktta och identifiera hur det känns att vara du – just nu. Ett sätt att nå inre frid.


Med hjälp av dansen går du på upptäcktsfärd i kropp och själ, följer impulserna från kroppens egen intelligens, utforskar rytm och rörelse utan krav på prestation.

Frigörande Dans är din egen dans i medveten närvaro. Ett verktyg för stärkt självkännedom, en meditation i rörelse. Kroppen vill gärna röra sig och den har oändliga möjligheter.Bakgrund

Anne introducerade sin metod i Frigörande Dans i Sverige i början av 90-talet, en dansform som idag är väletablerad. Hon har även startat Frigörande Dans Akademin som idag drivs och leds Akademin av Anne, Madeléne och Frida. Ledarutbildningen är självupplevelsebaserad och du kan delta i även om du inte har som intention att bli ledare i Frigörande Dans. Utbildningen, liksom sommarkursen, ger möjlighet till att upptäcka din inre värld – att bli medveten om tankar, känslor och beteenden. En väg att leva ditt liv än mer fullt ut. Den metod som Anne har arbetat fram kallas Sju RörelseRytmer.

Anne Grundel

Anne Grundel är pedagog med mångårig erfarenhet av självkännedom, friskvård, meditation och dans. Hon är även utbildad journalist och lärare med flera års erfarenhet inom båda yrkesområdena. Inom dansen är Anne skolad i England där hon under ett års tid skapade sin egen utbildning. 1993 startade hon Frigörande Dans Akademin och har sedan dess arbetat enbart med dans och medveten närvaro (mindfulness) som kursledare, utbildare och föredragshållare.


Anne uppskattas för att i grupperna skapa en tillåtande stämning som inspirerar till medveten närvaro och innerlig glädje.

”Den Frigörande Dansen har berikat mitt liv och hjälpt mig till stärkt självkänsla, innerlig glädje och mod att alltmer vara mig själv. Dansen hjälper mig att stå i kontakt med mitt inre centrum – den enda verkliga tryggheten.


Genom dansen har jag fått bättre hälsa, ökad sinnesfrid och vitalitet – och jag upplever hur mina kursdeltagare berikas på liknande sätt. Genom att andas och dansa fritt, och vara i nuet, i kontakt med kropp och själ blir vi mer levande, öppna och kraftfulla. Mera människor helt enkelt.”   Läs mer fridans.nu

Frida Grundel

Frida Grundel gick Frigörande Dans Akademin år 2017. Hon är även utbildad på Kungl. Musikhögskolan och arbetar som sångerska och rytmikpedagog.

”För mig är dansen ett utforskande i rörelsens oändliga möjligheter. Den gör mig närvarande, skärpt och glad. Genom att dansa bebor jag min kropp, den blir min egen.”  Läs mer www.fridagrundel.com

 

Madeléne Blyckertz

Madeléne är en allkonstnär med bred erfarenhet från flera olika branscher. 

2014 gick hon ledarutbildningen och har sedan dess delat med sig av sin passion för dansen och guidat många deltagare ut på dansgolvet.

"Med dansen som redskap upplever jag att jag kommer närmare mig själv, jag får en känsla av innerlighet och förnöjsamhet i livet.”


Praktiska detaljer

Kurskostnad: 3250 kr
Kost och logi tillkommer: Se nedan

Max antal deltagare: 40 personer


Anmälan

Observera att du anmäler dig i två steg.

1) Kursen kan bokas från 5 december 2022. Du bokar genom att anmäla dig till Frida Grundel. Detta gör du på fridagrundel@gmail.com

 

Därefter betalar du 1250 kr till Frida Grundel. Resterande kurskostnad betalas senast 15 juni. Handelsbanken. Clearing 6126  Kontonummer 196572398, OBS skriv ditt namn på betalningen. Eller Swish: 070 -1104128.

2) Boende och mat

Bokas direkt till Mundekulla, i separat formulär, klicka här.
Om du har speciella önskemål om boendet, t.ex. om du önskar ett specifikt rum, meddelar du det i formuläret. Du anger också namnet på eventuell rumskamrat. Meddela även eventuella allergier i avsett fält.

Kostnad för "kost och logi", per person för 3 dygn (bokas i separat formulär och betalas vid incheckning)
Enkelrum med egen dusch/wc: 4150 kr
Enkelrum med delad dusch/wc: 3850 kr
Del i dubbelrum med egen dusch/wc: 3550 kr
Del i dubbelrum med delad dusch/wc: 3250 kr
Del i trebäddsrum med delad dusch/wc: 2800 kr
Sovalkov bakom draperi (med madrass, täcke, kudde): 2650 kr

För dig som vill stanna kvar en extra natt på Mundekulla finns nu möjlighet till det. Du bokar den i formuläret där du också ser priset.

Information mat och boende

  • Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.

  • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.

  • Tag med lakan och handduk. Kan också hyras för 150 kr/set i receptionen.

  • Deltagare städar sitt rum efter kurs/retreat. Slutstädning kan köpas för 300 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.

  • Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.

  • Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

Resa till Mundekulla

Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.

Samåkning

Välkommen att gå med i vår samåkningsgrupp på Facebook där du kan önska eller erbjuda skjuts till ett specifikt event på Mundekulla.

EVENTET HAR PASSERAT
EVENTET HAR PASSERAT
Naturrum bild.jpg

Datum & Tider

Datum 6 - 9 juli 2023

Incheckning kl 14.00 -16.00.

Kursen startar kl 16.00 på torsdagen och

slutar kl 14.00 på söndagen.

Kontakt

 

För frågor om kursens upplägg:

Anne Grundel: anne.grundel@fridans.nu

Frida Grundel: fridagrundel@gmail.com

Anne Grundel.jpg

Kursledare: Anne Grundel

Frida.jpg

Kursledare: Frida Grundel

Madelene foto.JPG

Gästledare: Madeléne Blyckertz

EVENTET HAR PASSERAT
2) BOKA RUM HÄR
bottom of page