top of page
IMG_3538.JPG

TORSDAG 28 SEPTEMBER – SÖNDAG 1 OKTOBER 2023

The Hilma Project

En retreat för kvinnor för att skapa, sjunga och måla tillsammans

The Hilma Project växte fram från en längtan efter att vara med kvinnor och skapa ett utrymme av kreativitet, mjukhet, vänlighet och vördnad för naturens och världens skönhet. I The Hilma Project träffas vi för att sjunga, skapa, måla och bara vara. Under denna retreat blir måleriet ett vackert sätt att tona in på något som är större än oss själva.

Under fyra dagar kommer vi att sjunga kirtan, knyta an till naturen och måla inspirerat av Hilma Af Klints stora verk – på stora pappers- och textilark – med både akryl och traditionella äggoljetempera-färger som vi blandar själva som en del av resan.

3.png

"Första gången jag såg målningarna av Hilma Af Klint i verkligheten kände jag något som är svårt att beskriva – människorna i museihallen var fascinerade, i harmoni med varandra och på något sätt i samklang. Hilma af Klints målningar verkar tala ett universellt språk som går utanför kultur, ålder, estetiska preferenser och ansluter direkt till en plats inom oss där vi kan känna vår egen mänsklighet.

Barn skrattade, ett äldre par satt på en bänk, en man grät och många tog en paus för att förundras över de vackra färgerna, formerna och skrifterna som talade från de stora målningarna på väggarna. Det kändes som att vara en del av något heligt och att vara djupt omhuldad."

- Stephanie Verstift

MVI_3527 - frame at 0m8s.jpg

RETREATEN

Retreatens flöde

Under retreaten kommer vi långsamt gå från ett individuellt experimenterande och uttryck mot ett mer kollektivt uttryck, och slutligen till en form där man till och med kan känna att tavlan målar sig själv. Detta är ett vackert sätt att öva närvaro, tona in, omfamna stillheten och bli en del av något större än oss själva. 

Vi kommer att utforska färger, former, olika material och olika penslar. Vi kommer att använda både akryl och äggoljetempera-färger – som är ekologiska traditionella färger som vi kommer att blanda själva. Musik, berättande, natur och rörelse kommer att tillföra olika kvaliteter och sätt att tona in med varandra och ge en rikedom och inspiration.

IMG_3505.JPG

EN LITEN HISTORIA

Hur allt började

Det började med tanken: "Ska vi bara måla en hel dag tillsammans? Lägga ett stort papper på golvet, ta med alla våra färger, skapa musik, ta med ljus och vacker mat. Och se vad som händer?"

 

Det var magiskt.

Och då tänkte vi: "Tänk om vi skulle göra det här med många kvinnor? Det skulle vara så vackert!"

Det är därför vi är här. Och vi hoppas att du vill följa med oss på denna resa.

 “I come into the peace of wild things who do not tax their lives with forethought of grief. I come into the presence of still water. And I feel above me the day-blind stars waiting with their light. For a moment I rest in the grace of the world, and am free.” - Wendell Berry

Blue Flower Front
IMG_3553.JPG
MVI_3456 - frame at 0m8s_edited.jpg
IMG_3583_edited.jpg

Stephanie har alltid varit fascinerad av konst och kreativa uttryck från hela världen. Under sin utbildning i kulturantropologi och ”Liberal Arts & Sciences” studerade Stephanie olika konsttraditioner, symboler och världsbilder; och hur de genom historien har berikat och gett mening åt våra liv.

Hon älskar att föra människor samman och utnyttja en kollektivt kreativ genialitet. Som handledare arbetade hon med många grupper för att skapa visioner och samskapande projekt. Hon är inspirerad av naturen och de fem elementen i traditionell kinesisk medicin, som ett vackert sätt att ansluta till de naturliga kretsloppen inom och omkring oss.

MÅLA

Stephanie Verstift
Kreativ handledning

LJUD

Anneli Elofssen
Musik & Ljud

Anneli har en djup kärlek till ljud och att utforska dess djup och helande egenskaper. Från övertoner och kirtan, till trummor och harmonium.

Under The Hilma Project kommer Anneli att ta oss med på olika ljudresor – genom att sjunga tillsammans, meditativ träning och att tona in. Med mjukhet och styrka, hjärta och stillhet.

 

Utöver sin kärlek till musik är Anneli även Kundaliniyogalärare.

EMBODIED KREATIVITET

Sandra Geitz
Rörelse & ord

Kreativitet är kärnan i Sandras liv. Under många år studerade hon kreativt skrivande, poesi och dans, som de senaste 10 åren gått hand i hand med meditation.

Sandra brinner för embodiment och kreativitet som en resurs för helande och självupptäckt; där spontana uttryck kan uppstå ur en inre tomhet, djup känsla och tacksamhet – som både förbinder oss med och ger tillbaka till livet. Sandra studerar Somatic Experience och har en bakgrund inom kroppsorienterad Coaching, Konstellationsarbete, Konst- & Skrivterapi och närvarobaserad grupphandledning."

IMG_3483.JPG

VI KOMMER ATT VARA I MUNDEKULLA-SKOGEN

Praktisk info och bokning

The Hilma Project på Mundekulla, i södra Sverige

Torsdag 28 september – söndag 1 Oktober


Incheckning och ankomst mellan kl. 16.00 - 18:00 den 28 september
Middag kl. 18.00; Öppningscirkel kl 20.00
Retreaten avslut
as klockan 15.00 söndagen den 1 oktober

Språk: En mix av engelska och svenska.

Kursavgift (inkl. material: färg, papper, osv)
Kursavgift: 2500 kr

Bokning & Boende (inkl. 3 ekologiska vegetariska måltider och fika per dag)
Enkelrum med eget badrum: 4050 kr (totalpris: 6550 kr)

Enkelrum med delat badrum: 3750 kr (totalpris: 6250 kr)
Del i dubbelrum med eget badrum: 3450 kr (total
pris: 5950 kr) 
Del i dubbelrum med delat badrum: 3200 kr (total
pris: 5700 kr) 
Sovalkov med delat badrum: 2450 kr (total
pris: 4950 kr) 

Early birds!

Boka innan1sept och får 500 kr rabatt. Använd rabattkoden: EarlyBird500

Bokningsavgift

I kursavgiften, som betalas vid bokning, ingår en bokningsavgift på 800 kr/person. Bokningsavgiften återbetalas ej. Resterande avgift återbetalas vid avbokning senast två veckor före eventet. Därefter sker återbetalning endast mot uppvisande av läkarintyg.


Mat och praktisk info

  • Mundekulla serverar ekologisk, vegansk eller vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar eller har allergier. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.

  • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen och betala för eventuellt uppgraderat boende vid ankomst.

  • Ta med egna lakan och handdukar eller hyr på Mundekulla för 150 kr/set vid incheckning.

  • Deltagarna städar sina rum efter festivalen, eller köper denna tjänst för 300 kr per rum, som kan bokas vid ankomst eller vid utcheckning. För icke utförd slutstädning av deltagare debiteras en avgift på 400 kr.

  • Det är inte tillåtet att använda levande ljus på rummen.

  • Husdjur får inte tas med till anläggningen, men det finns ett hundhotell 7 km från Mundekulla

  • Det kan vara trevligt att ta med kläder för naturvandringar.

Alkohol- och drogfritt

Mundekulla är ett alkohol- och drogfritt center. Med undantag för kaffe och choklad :)) Annars har vi nolltolerans. Vi ber alla att respektera detta. Ingen alkohol eller droger kommer att serveras eller tillåtas i lokalerna, inte heller att vara påverkad av något av dessa ämnen. Om du upptäcks påverkad kommer vi att be dig lämna festivalen och området omedelbart. 

Allmän information

Vi rekommenderar att du läser denna allmänna information innan ankomst.

Resa till Mundekulla
Mundekulla är beläget utanför Emmaboda i Småland. Endast 3 timmar med direkttåg från Köpenhamn.
Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.

Frågor?

Skriv till Stephanie på stephanie@mundekulla.se

Practical Info
IMG_3577.JPG
IMG_3568.JPG
bottom of page