top of page

Planera din aktivitet

"Här i Mundekulla är det aldrig tråkigt", säger ordspråket. Det är sant. Det finns inget behov av den finaste underhållningen när det finns ett överflöd av utrymme, natur, tystnad och omsorg.

Du kommer inte att hitta en TV i ditt sovrum (eller någon annanstans), men du kommer att hitta en otrolig sömnkvalitet. Du hittar inte byggnader av stål och betong, men du hittar charmen i gammalt trä som låter dig andas, och uppleva resultaten från våra experiment med ull, hampa, kork, linne att isolera. Dina stövlar kan bli smutsiga, medan ditt sinne kommer att lysa upp. Några av våra gäster säger att de inte bara upplever bättre sömnkvalitet, utan också lägre stressnivåer och en hälsosammare vilopuls. Så ta hänsyn till detta när du planerar för dina aktiviteter. Mundekulla räknar timmar och dagar på en annan skala. Du kanske vill börja din dag, varje dag, med en längre skogspromenad eller lite meditation i mindfulnessträdgården eller i helgedomen. Ät din frukost först därefter. Simbassängen är öppen året runt. Ja, på vintern kan du be om en yxa för att bryta upp isen, medan njutningen av att andas och kyla är oöverträffad. Det finns många stigar som inbjuder till att tillbringa tid i tystnad eller bara koppla av eller läsa en bra bok. Löpning är lika bra eftersom Mundekulla också är hem för "Mundekulla 3 Days of Running festival", med Glasriket Ultra 50k, och Halvmaraton, 10k och 5k utmaningar. Ved kommer från vår egen mark. Samtidigt som vi ser till att skogen utvecklas enligt våra egna idéer, håller vi den säker för dig, och veden vi försiktigt tar ut går antingen in i våra egna byggnader eller så använder vi den till brasorna. Ja, Mundekulla har sin charm.

För den som önskar ett mer skräddarsytt program ska man vara medveten om att Mundekulla är kärnan i Glasriket. Det är en av de vackraste och mest attraktiva turistregionerna i Sverige. Här finns cykelleder, löparspår, glasverkstäder, slott, kanotpaddling, fiske, stränder, charmiga lokala butiker och butiker.

Mundekulla ligger mindre än en timme från Kalmar, Karlskrona, Växjö och lite mer från Älmhult, men också nära till alla de ikoniska Astrid Lindgren-platser som du med största sannolikhet känner till från din barndom (t.ex. Pippi Långstrump).

Kontakta vårt EcoLodge-team för att hjälpa dig att kurera din skräddarsydda vistelse och utforska aktiviteter på boendet och i hela området. De kommer mer än gärna att koppla dig till lokal musik och andra föreställningar, yogatränare och guida dig till cykelleder och fiskedammar och mycket mer för att göra din vistelse så unik som du önskar.

Kontakt:

Info@mundekulla.se

Tel: +46735038919

bottom of page