top of page

mån 01 apr.

|

Mundekulla Conference & Retreat Center

Retreat Self-Compassion

Tickets are not on sale
See other events
Retreat Self-Compassion
Retreat Self-Compassion

Tid och plats

01 apr. 2024 19:00 – 06 apr. 2024 23:00

Mundekulla Conference & Retreat Center , 361 95 Mundekulla, Sweden

Om evenemanget

Retreat leader: Mumina Katarina Lundblad, Camilla Sköld

Rabatt 2000 kr på ordinarie pris om du anmäler dig 24/2 - 1/3.​

Självmedkänsla, inquiry och rörelse – tyst retreat

Temat under dessa dagar är att säga ja till det som är precis som det är, stund för stund. Självmedkänsla inbjuder till att möta oss själva med trygghet, tillåtelse, värme, kärlek och förståelse så att vi kan lugna och trösta oss själva när vi har ont och är sårade.

Inquiry, utforskande frågor är ett kraftfullt meditativt verktyg för ökad medvetenhet, klarhet och självförståelse. Det innebär att fråga inåt utan att veta svaret. Att utforska med nyfikenhet, svara spontant och praktisera ”not knowing”. Vi utforskar specifika frågor parvis och skriftar regelbundet par. Genom närvaro, villighet och mod i mötet med den andre kan vi spegla och bli speglade.

För att understödja processen växlar vi mellan rörelse och stillhet, ljud och tystnad. Självmedkänsla, meditation och trauma-sensitivitet är bärande element genom hela retreaten. Vi stannar upp tillsammans med hjälp av tystnaden i naturen och genom att pausa får vi möjlighet att tillåta att öppna upp och släppa. Vi kommer att ha sharings i grupp för att stödja processen.

Exempel på frågor som vi utforskar: Vem är jag? Är jag ärlig mot mig själv? Vad hindrar mig från att vara ärlig mot mig själv? Vad är jag öppen för att släppa taget om? Vad längtar jag verkligen efter? Vad har jag för värderingar om mig själv och andra? Reflektiv meditativ dialog ”inquiry” är ett av dem bärande elementen i mindfulness- och medkänslofokuserad metodik.

"Metoden att fråga inåt är att vända sinnets utåtriktade uppmärksamhet tillbaka till sin egen källa, hjärtat." Ramana

För vem

Till alla som har nyfikenhet och villighet att möta sig själv och andra i en atmosfär av värme, naturlighet och lekfullhet. I denna retreaten kommer vi att utforska med ord genom inquiry en meditativ teknik. Förutom dessa moment är retreaten i tystnad.

Du kommer som privatperson eller arbetar med människovårdande yrken. Kanske håller du på att utbilda dig till lärare i mindfulnessbaserad och medkänslofokuserad metodik, då ger denna retreat behörighet.

Utbildning som likställs med egenterapi​

Ta kontakt med utbildningsansvarig på terapeututbildning för information om våra kurser i mindfulness, MBSR och självmedkänsla, MSC uppfyller kraven på egenterapi. Varje utbildningsinstitut har sina egna regler.

Camilla Sköld Camilla är med Dr i neurovetenskap och leg Sjukgymnast, har grundläggande psykoterapeututbildning med relationell inriktning, är grundare av Center for Mindfulness Sweden, CFMSweden. Hon har lärarcertifiering i Mindfulnessbaserad Stress Reduction, MBSR och är en bland ett mindre antal i världen med certifiering i att utbilda MBSR-lärare med utbildning från Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School, numera Mindfulness Center at Brown University i USA. Hon är initiativtagare till och kursansvarig för Mindfulnessbaserad Stresshantering på Karolinska Institutet, som sedan 2007 erbjuds inom ramen för alla grundutbildnings-programmen. Detta var den första kursen i mindfulnessbaserad metodik vid en medicinsk fakultet i Sverige. Läs mer här.

Mumina Katarina Lundblad

Katarina är internationellt certifierad lärare i mindfulness, MBSR (mindfulnessbaserad stressreduktion, originalprogrammet av Jon Kabat Zinn) vid Center for Mindfulness i Massachusetts, USA. Hon är socionom, meditationslärare och har grundläggande psykoterapiutbildning. Katarina är också lärare i Mindful Self-Compassion och Mindful Eating samt är författare till böcker om mindfulness. Läs mer här.

Praktiska detaljer Retreatkostnad 5900 kr inkl moms privatpersoner

5900 kr exkl moms företag och organisationer

​​

Rabatt 2000 kr på ordinarie pris om du anmäler dig 24/2 - 1/3.

3900 kr inkl moms privat personer 3900 kr exkl moms företag och organisationer

Kostnad för "kost och logi" (betalas på plats vid incheckning) Enkelrum med egen dusch/wc: 7250 kr Enkelrum med delad dusch/wc: 6750 kr Del i dubbelrum med egen dusch/wc: 6250 kr

Del i dubbelrum med delad dusch/wc: 5750 kr

​​

För aktuella rumsalternativ, se arrangörens hemsida.

Bokas i samband med din anmälan och betalas till Mundekulla vid incheckning.

Antal platser max 50 deltagare

​​

Betalning och avbokning Se arrangörens hemsida för betalnings- och avbokningsregler.

​​

​​

Om kosten I kosten ingår frukost, lunch, fika och kvällsmat. Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter. Om du har några speciella allergier ange det i formuläret när du anmäler dig. För frågor om maten kontakta info@mundekulla.se.

​​

Information boende

  • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.
  • Ta med lakan och handduk. Kan också hyras för 150 kr/set i receptionen.
  • Var och en städar sitt rum. Städning kan köpas för 300 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.
  • Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.
  • Som en övning i praktisk närvaro hjälper deltagarna till med disken efter varje måltid (enstaka diskpass)
  • Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

​​

​​​

Samåkning

Välkommen att gå med i vår samåkningsgrupp på Facebook där du kan önska eller erbjuda skjuts till ett specifikt event på Mundekulla.

Dela detta evenemang

bottom of page