KURS: Skogsbad, Certifierad Skogsbadsguide, utbildning

petra Finland Lars_Verket mindre kopiera

Utbildning till Certifierad Skogsbadsguide

(Certified Forest bathing Guide)

30 maj - 5 juni 2022

Kursledare: Petra Ellora Cau Wetterholm

Utbildningsbeskrivning Certifierad Skogsbadsguide

Varmt välkommen till Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute och en professionell utbildning i läkande naturkontakt och konsten att guida Skogsbad.

Utbildningen till certifierad skogsbadsguide är för dig som vill fördjupa din egen, personliga naturkontakt och utveckla en expertis i konsten att guida andra, enligt en vetenskapligt underbyggd teori, metodisk process och väl förankrade, praktiska färdigheter. Det är ett omfattande utbildningsprogram som erbjuder dig en gedigen bas för en egen naturrelation och att utvecklas som professionell guide, med stöd och engagemang från lärare och ledare.Upplägg
 

Online föreläsningar

Utbildningen inleds med 2 halvdagars föreläsningar online. Dessa dagar erbjuder dig en grundläggande introduktion till din studiegrupp/guidecirkel och till skogsbadet som upplevelse, teori, metodologi och vetenskap. På så sätt kommer vi alla rustade med en guidegemenskap och viktiga grundkunskaper inför vår utbildningsvecka.

Utbildningsvecka

 

Utbildningen fortsätter med en intensivvecka för att på heltid erbjuda skogsbadets olika möjligheter och dimensioner, både personligen och professionellt. Vi kombinerar och integrerar en fördjupande naturkontakt med skogsbadets teoretiska och praktiska studier. En utförlig manual och interaktiva föreläsningar erbjuder dig den teori, metodologi och vetenskap som ingår i din expertis. Dessa studier inomhus kombineras med halva dagar i naturen; guidade skogsbad och egen naturtid som varvas med praktisk och upplevelsebaserad kunskap och färdighetsträning i guidningens konst.

Praktikperiod

Utbildningsveckan åtföljs av en 4 månader lång praktikperiod i din hemnatur. Praktiktiden stöds av ytterligare en manual som är särskilt utarbetad för att erbjuda dig en fortsatt, personlig fördjupning av läkande naturkontakt och att bearbeta teori och metodik samt praktiska färdigheter. Här ingår att förbereda, guida och utvärdera egna skogsbad, att träna och utveckla sin guidekompetens och att integrera egna naturupplevelser som del av en fördjupad guidningskonst. Processen stöds av en struktur av löpande inlämningsuppgifter och personlig återkoppling och handledning samt av föreläsningar, gruppsamtal och grupphandledning online tillsammans med din personliga mentor och studiegrupp. Samtliga delar av praktiken är certifieringsgrundande.

Det här utbildningsupplägget erbjuder en unik möjlighet att över en längre tid få stöd i att utforska och utveckla en läkande naturkontakt och guidefärdigheter, både i grupp och på egen hand. Du erbjuds en tydlig, teoretisk grund och metodik som vägleder dig och vävs samman med skogsbadets guidningskonst, på svenska och i en nordisk kultur och natur. Du blir del av ett stort, nationellt nätverk med andra certifierade guider, som är berikande och värdefullt även efter utbildningen. Efter avslutad utbildning finns möjlighet till fortsättningsutbildning och fördjupningar inom institutet.

Här nedan finner du mer information. Det är vår önskan att delge tillräckligt mycket information för att du ska veta vad som kan tänkas passa bäst för dina personliga eller yrkesmässiga önskemål. Om du vill veta mer, har frågor eller önskar ansöka är du varmt välkommen att höra av dig till Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute och Shinrin-Yoku Sweden (www.snfti.com)
 

Petra Ellora Cau Wetterholm

Petra Ellora Cau Wetterholm, huvudlärare på utbildningen, är verksam som legitimerad psykolog, som certifierad natur och skogsterapiguide, utbildare och handledare och som ledare i mindfulnessbaserad metod såsom MBSR och MBCT. Hon är en stark förespråkare för utveckling av skogsbad och skogsterapi och för ett etablerande av naturkontakt i samhället, för vetenskaplig utvärdering och för att integrera naturbaserad behandling inom hälso- och sjukvård. Hon har inriktat sitt arbete som psykolog på neuropsykiatri, mindfulnessbaserad behandling och stressrehabilitering. Andra viktiga influenser är hennes bakgrund inom konstnärligt skapande och de många år hon vistats i heltidsretreat på ett Zenbuddhistiskt tempel.


Hon är grundare och verksamhetsledare för Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute (SNFTI) och det etablerade ”Shinrin-Yoku Sweden”. Hon är även medgrundare till (European) Forest Therapy Institute. Hon har undervisat nationellt och internationellt samt presenterat sitt arbete på ett flertal events och konferenser.

Praktiska detaljer


Upplägg: 2 halvdagars online föreläsning, 7 dagars intensiv professionell utbildningsretreat följt av 4 månaders praktik under handledning + certifieringsprocess

 • Datum: Inledande föreläsningar: 26 & 27 maj, Retreatvecka: 30 maj - 5 juni, Praktiktid: 6 juni - 6 oktober, 2022

 • Tid: Start 26 & 27 maj kl 13.00 - 16.30. Utbildningsvecka: 30 maj kl 16.30 (Ankomst 14.00-16.00), Avslut 6 juni med lunch (ca 13.30). Praktik: föreläsningar, gruppträffar och handledning bokas separat.

 • Pris: 24 800 kr (+moms 6 800kr) Inkluderar: 4 månaders utbildning, 2 manualer, skriftlig återkoppling, personlig handledning samt certifieringsprocess inkl. certifikat och guidemärken, digitalt och broderat.

 • Anmälningsavgift: 5000kr

 • Kost och Logi tillkommer för intensiv-veckan: bokas och betalas separat direkt till kursgården - v.g. se nedan.

Kostnad för kost och logi, 6 dygn (bokas på separat formulär och betalas i receptionen vid ankomst)

Enkelrum med egen dusch/wc: +7500 kr

Enkelrum med gemensam dusch/wc: +6600 kr

Del i dubbelrum med egen dusch/wc: +6300 kr

Del i dubbelrum med gemensam dusch/wc: +5700 kr

Anmälan och registrering

Se nedan eller välkommen till hemsidan: SNFTI


Observera att du anmäler dig i 4 steg:

1) Boka utbildning
För anmälan och mer information var god mejla: contact@snfti.com

 

2) Fyll i ansökningsformulär genom att klicka här: ANMÄLAN

 

3) Betala in registreringsavgift: 5000kr

Shinrin-Yoku Sweden, Plusgiro: 89 49 60-4


4) Boka kost och logi
Fyll i bokningsformuläret för kost och logi genom att klicka här
Kost och logi betalas sedan i receptionen vid ankomst.


Avbokningsregler
Registrering och inbetalning av anmälningsavgift reserverar en plats på utbildningen. Avbokning inom en vecka, ger full återbetalning av anmälningsavgift med ett avdrag på 500 kr för administrativa kostnader. Avbeställning senare än en vecka efter registrering och före 60 dagar före träning, erbjuder återbetalning på 50% med avdrag på 500 kr för administrativa kostnader. Vid allvarliga hälsoproblem erbjuds återbetalning med 50% mot sjukintyg.

*Force Majeur – Om något oförutsett utanför mänsklig kontroll händer, något som är omöjligt att förutse eller förordningar utfärdade av myndigheterna som innebär att kursen måste ställas in och flyttas, gäller överenskommet avtal för bokning och avbokning mellan Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute (SNFTI, Shinrin-Yoku Sweden och utbildningsdeltagaren. SNFTI och Shinrin-Yoku Sweden erbjuder i detta fall, utan extra kostnad ett annat datum då utbildningen kan äga rum istället. SNFTI och Shinrin-Yoku Sweden har inga möjligheter att ersätta eventuella resekostnader för deltagare i händelse av inställd kurs av ovan orsak.

Information mat och boende

 • Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.

 • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.

 • Ta med lakan och handduk. Kan också hyras för 150 kr/set i receptionen.

 • Var och en städar sitt rum. Städning kan köpas för 300 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.

 • Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.

 • Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka diskpass).

 • Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

För mer info om kursen:
www.snfti.com

Samåkning

Välkommen att gå med i vår samåkningsgrupp på Facebook där du kan önska eller erbjuda skjuts till ett specifikt event på Mundekulla.

EVENTET HAR PASSERAT
Skogsbad_edited_edited_edited.jpg

Datum & Tider

Datum 30 maj - 5 juni 2022

Incheckning kl 14.00 -16.30
Kursen inleds kl 16.30

 

Kursen avslutas 5 juni med lunch (ca kl 13.30).

Kontakt

Maila Petra: contact@snfti.com

Petra skogsbad 2_edited.jpg

Kursledare: Petra Ellora Cau Wetterholm

te5_Lars_Verket kopiera_edited.jpg
IMG_9691_edited.jpg
24435222-J7zzl_edited_edited.jpg
te3_Lars_Verket mindre kopiera_edited.jp
IMG_3814 mindre 2.jpg