Mundekulla förfestival 30 maj 2019

Peter Elmberg och Jan Eric Ström

Förfestivals kväll med Peter Elmberg & Jan Eric Ström 

Välkommen till en kväll med musik och möten i Mundekullaanda med Peter Elmberg (Grundare Mundekulla Retreatcenter) - sång, gitarr och Jan Eric Ström - Gitarr, sång
Kvällen erbjuder Mindfulness sånger och Mundekulladanser, mingel möten, öppen scen och gemenskap i Mundekullaanda (ta med ditt instrument)


Bakgrund
Mundekulla Retreatcenter ligger i sydöstra Småland (utanför Emmaboda). En förfallen gård inköptes av familjen Elmberg 1998 och den har genom åren utvecklats till ett av Sveriges främsta retreatcenter med drygt 2000 besökare per år. Allt byggnation, mat. skogsvård och den dagliga driften sker utifrån hållbar utgångspunkt under devisen "Tänk 7 generationer framåt" vilket även är temat för årets Mundekullafestival 7-11 aug som lockar ca 300 besökare årligen från när och fjärran.

Mindfulness songs
Mindfulnesssångerna som framförs under kvällen är inspirerade av den Vitnamesiske buddhistmunken Thich Naht Hahns (Plum village, Frankrike) som Peter skrev och tonsatte under sitt besök där i jan 2014. De är enkla att sjunga med i och bjuder in till vila och reflektion. (Låtarna håller fn på att spelas in.)

Mundekulladanser
Ett annat kännetecken för Mundekulla är Mundekulladanserna (Heartdance, Cirkeldans) som är ett sätt att genom sång, musik och rörelse skapa kontakt och uppleva gemenskap.

12 peaceprayers
Peter och Jan Eric har även tonsatt 12 fredsböner från olika traditioner och Jan Eric har massor av bra låtar med tänkvärda texter som delas under kvällen.

Öppen Scen
Ett stående inslag på Mundekulla är den öppna scenen där nya förmågor för möjlighet att dela med sig av någon sång. Ta med ditt instrument eller lyssna på andras bidrag

Mundekullafestivalen
Läs mer om Mundekullafestivalen med boka tidigt rabatt tom 31 maj
(Dagen efter detta event www.mundekullafestivalen.se

Kommande Förfestivals turne med Peter Elmberg och James Twyman
• 2 aug kl 19.00, Sankt Gertrud, Malmö  Läs mer>>
• 3 aug kl 19.00, Nia Movement Center, Göteborg Läs mer>>
• 4 aug kl 16.00, Birkagården, Stockholm Läs mer>> 
 

Medverkande

Peter Elmberg
Peter föreläser ger konserter om försoning och att tro på och våga agera utifrån sina drömmar. Han är beteendevetare, mindfulnessinstruktör samt kallar sig ”ekoprenör”. Efter studier i indianhistoria i USA grundade han Mundekulla Retreatcenter 1998 under devisen ”Tänk 7 generationer framåt innan varje viktigt beslut”. Peter har uppmärksammats inte minst av Dalai Lama för sin musik och sitt fredsarbete. Peter har skrivit drygt 1000 sånger och spelat in drygt 20 skivor.

Jan Eric

Jan Eric Ström 
Jan Eric Ström är utan tvekan Mundekullafestivalens "mesta" artist som medverkat på flest festivaler och kompat flest musiker och skapat magi som berört Mundekullapubliken med sitt vackra gitarrspel om och om igen. Under kvällen får vi bl a höra honom framföra egna låtar samt bidra på Mindfulness sångerna och Mundekulladanserna och kanske någon artist på Öppna scenen. 
Jan Eric lämnar ingen oberörd när han tar ton. Lyssna här    

Praktiska detaljer

• 30 juli kl 18.30-21.00
Gaia Center, Höör

 

Pris: 200:-
Pris på plats (om biljetter finns kvar) 225:- 
Köpta biljetter återbetalas ej