Filosofisk retreat  6-8 oktober 2017

Arrangör: Kalle Grill och Jan Aronsson

Filosofiskt retreat med Kalle Grill och Jan Aronsson!  
Vi utforskar gemensamt ett antal livsfilosofiska teman som Människans natur och Att förstå sin omvärld. Övningar och korta föreläsningar stimulerar till samtal och eftertanke, utan att förorda givna svar. Fokus ligger på rofull dialog i olika format. De natursköna omgivningarna inbjuder till möten med naturen och vår inre tankevärld.

Retreaten riktar sig både till dig som inte har tidigare erfaranhet av filosofi eller filosofisk praxis, och till dig som arbetar med filosofi som akademiker eller filosofisk praktiker och vill fördjupa dina färdigheter i reflektion med andra.

Max antal deltagare är 24.

Ledare

Kalle och Jan är båda pionjärer inom filosofisk praxis i Sverige - en rörelse som främjar filosofiska samtal utanför den akademiska världen. Detta är deras första gemensamma filosofiska retreat. Tulsa Jansson var tidigare tilltänkt som ledare men har fått förhinder. Vi är mycket glada att ha lyckats boka Jan i hennes ställe.

Kalle Grill är docent i filosofi och universitetslektor vid Umeå Universitet. Han är utbildad inom filosofisk praxis i Oslo och är verksam som samtalsledare och filosofisk rådgivare vid sidan av sitt arbete vid universitetet.

Kalle medverkar återkommande i P1:s program Tankar för dagen.  

Läs mer på www.kallegrill.se

Jan Aronsson har en magisterexamen i praktisk filosofi och är legitimerad existentiell psykoterapeut och handledare. Han är en filosofisk frilansare som arbetat med filosofisk praxis sedan 1998. Han har stor erfarenhet av att arbeta filosofiskt med grupper inom organisationsutveckling, handledning och utbildning. 

Läs mer på www.insikt.nu

Kost och logi
Mundekulla serverar ekologisk, hälsosam, vegetarisk kost, mestadels lokalt odlad. Kursdeltagarna turas om att hjälpa till med disken.

Logi finns av olika slag men utbudet av respektive slag är begränsat så först-till-kvarn gäller (se nedan). För rum som saknar wc/dusch finns detta i nära anslutning till rummet.

Medtag lakan och handduk, eller hyr för 100:-/set i receptionen vid incheckningen.
Alla städar sina rum (eller betalar för städning på plats). Stearinljus får ej användas i sovrummen.

Övrig information

  • Vi rekommenderar kläder och skor för skogspromenad.
  • På lördagskvällen finns möjlighet att nyttja den traditionella vedeldade bastun, med intilliggande näckrosdamm.

Receptionen öppnar för ankomst kl 16 på fredagen.

Avslut söndag kl 16.00.

1800 kr

Arbetslös elller heltidsstuderande 1200 kr 

Enkelrum med egen wc/dusch 2100 kr
Del i dubbelrum med egen wc/dusch 1700 kr
Enkelrum med gemensam wc/dusch 1900 kr
Del i dubbelrum med gemensam wc/dusch 1400 kr