loading...

Nyårsretreat, 29 dec 2018 - 1 jan 2019


"Fantastiskt, det bästa jag varit på när det gäller allt"

"Fint, äkta, inspirerande. Dessa dagar har gett så otroligt mycket."
 

Välkommen till en fin inspirerande Nyårshelg som kan göra en skillnad i ditt liv.

Bjud dig själv på en vilsam, inspirerande upplevelse där allt är serverat och du kan ge tid och fokus till den viktigaste personen i ditt liv – dig själv och hur du vill att ditt nya år ska se ut. Du deltar i det du vill.
 
Välkommen att fira Nyår med oss!
I en upplyftande gemenskap avslutar vi det gamla året och hämtar inspiration till ett nytt härligt år. Vi släpper taget om det som varit och som tjänat ut så att vi kan gå vidare fria, med lätta steg.
Ge dig tid att stanna upp och vila och få insikt i hur du vill uppleva det nya året
Hur vill du känna dig? Vad längtar du efter innerst inne? Kanske är inte det viktigaste hur det ser ut i det yttre, utan din inre upplevelse. Vi vägleder dej på denna ”resa” att lyssna till dej själv och det som känns glädjefullt och bra för dig…  och sedan skriva ned eller med färger och bilder uttrycka din intention inför det nya året.

Det är mycket enklare att öppna sig för nya möjligheter när du ger det tid och fokus i en lugn vacker och inspirerande miljö samt i gemenskap med andra...

Sång, musik, meditation, avslappning, inspiration, samtal, frigörande dans, vila, Eco Spa, relax, bastu, mysigt café, och en härlig Nyårsbuffe
 
Vi är i tystnad under ett dygn som bryts med en festlig Nyårsbuffé med god mat och mysig glädjefylld samvaro på Nyårsaftons kväll. 
 
Upplägg - Vila, reflektion, ny inspiration och EcoSpa
Första dygnet ägnar vi oss åt att reflektera över året som varit och dess lärdomar och insikter, samt vad vi är tacksamma för. Vi släpper det vi vill lämna vilket gör oss redo att gå vidare in i det nya. Nästa dag – Nyårsafton - tillbringar vi i tystnad fram till kvällen. Du får möjlighet att lyssna inåt och känna efter hur du vill uppleva det kommande året samt du får inspiration till att skapa ett liv med mer glädje. Tystnaden bryts i samband med Nyårsfirande.


Sagt av tidigare deltagare

"Värme, kärlek och känslan av att alla får plats.
Ni är bra på att se människor och känna in" Underbar helg. Tack!"

"Supernöjd. Var en trasig själ när jag kom hit. Åker härifrån med livsglädje, glatt hjärta och med tillit till 2018" Tackför en fantastisk Nyårsretreat"

"Det har varit en helt fantastisk helg. Allt har varit underbart bra, Sången, dansen, maten, möten, och bastu. Stort varmt tack för allt. Ni är underbara." 


”Hej och tack för att jag fann glädjen i skogen vid Mundekulla. Jag har levt kvar i Mundekulla och kännt känslan i kroppen när jag lagt mej på kvällen i flera veckor” /Annika

”Jag minns med glädje och värme förra årets nyårshelg. Den styrka och inspiration som jag fick den helgen, har funnits kvar i mig under hela det gångna året och det är inte något jag bara säger, utan något jag verkligen menar" / Lise-Lotte


Retreatledare

Anne Solveig: Retreatledare, Konstnärinna, Musiker 
Anne håller i sköna avslappningsstunder och vägledda meditationer där du får lyssna inåt samt hämta inspiration till hur du vill skapa ditt liv. Hon inspirerar dig till att skapa det liv du vill leva genom tillit, fokus och intention. Tillsammans med Peter håller hon en  vilsam och vacker sångstund (Mindfulness songs). Hon erbjuder även i en kvinnocirkel. Anne har genom åren hållit en mängd retreater i Mundekulla. Hon sjunger, målar och har även skrivit en bok om att samtala i cirkel samt är medgrundare till Mundekulla Retreatcenter. 
 

Peter Elmberg: Beteendevetare, Musiker
Peter förgyller retreaten med sina "Mindfulness songs" (inspirerade av Thich Nhat Hahn) och cirkeldanser (Mundekulladanser). Han delar med sig av sina erfarenheter när det gäller att ta sig igenom utmaningar och gå vidare i livet samt hur vi genom att agera på vår inspiration kan förverkliga drömmar. 
Tillsammans med Anne håller han en konsert där alla välkomnas att sjunga med och som mynnar ut i dans för dem som vill. Peter erbjuder även en Manscirkel. Peter är en uppskattad föredragshållare och musiker samt förestår även Mundekulla Retreatcenter.
 

Ann Sjöling: Frigörande dans samt receptionen
Ann möter du redan i receptionen där hon välkomnar dig glatt. Hon finns med under retreaten som en trygghet för att se till att din vistelse blir fin när det gäller boende och praktiska saker. Ann leder även ett härligt dans pass med frigörande dans, där vi dansar ut det gamla året och dansar in det nya. Ann är utbildad frigörande dans-ledare och bjuder in till helger med frigörande dans. Hon är även föreståndare på Mundekulla och en fantastisk klippa för verksamheten.


Göran Danred - att växa som människa
Göran delar med sig tankar och erfarenheter från sin egen inre resa att växa som människa... samt att ge sig själv egentid. Han har vandrat El Camino många gånger och berättar om vad det gett honom. Göran har varit en fin medhjälpare i Mundekulla sedan en längre tid och ger sig ofta tid till de lite djupare samtalen.


Märit Nyqvist
Bjuder in till fika i vårt Cafe i en mysig hemtrevlig atmosfär i den gamla huvudbyggnaden med öppen brasa och tända ljus och så något gott. Märit finns även behjälplig med andra sysslor under retreaten. Märit är väl hemma i Mundekulla och har haft hand om cafet vid många event. 
 

Tankar av Anne Solveig inför årets Nyårsretreat
Nyårshelgen är en perfekt tid att se tillbaka och tacka för året som gått och allt vi upplevt och lärt, samt sedan kunna släppa taget om det och se framåt.  Vi vill erbjuda dej en möjlighet att stanna upp lyssna inåt, känna efter - Vad längtar jag efter nu i mitt liv? Hur kan jag skapa det mest härliga, glädjefyllda år jag kan tänka mig?  Det ligger en kraft i att formulera och skriva ned det vi önskar och längtar efter. Många deltagare på nyårsretreaten har berättar om hur deras visioner blivit till verklighet, vilket jag själv också märkt och förundrats över i mitt liv.
Varmt välkommen till årets Nyårsretreat / Hälsningar Anne Solveig

Nyårsretreat 2019

Tid

29 december - 1 januari
Receptionen öppnar kl 16.00
Kvällsmål serveras 18.30
Kursen börjar 20.00
Avslutning  kl 14.00

Retreatkostnad vuxen: 2900:- 
Boka i tid vuxen: 2700 t.om 29 nov

(Obs boka i god tid om du vill vara säker på plats samt rum) 

(Ungdom under 25 år 500:- rabatt )

Kost & logi tre dygn/person:
2250 kr - 3250 kr se bokningsformulär.
(Alla hjälps åt ett tillfälle med disken )

Hitta hit (vägbeskrivning, taxi m.m.)

(klicka här för att se rum samt sovalkover)

Boka här inom kort >>

Anmälningsavgiften är 600 kr och ingår i ovan belopp och betalas även om avbokning sker. Se bokningsregler>>
Alla priser inklusive moms.

info@mundekulla.se (0471-50450)

"När något känns omöjligt... Dröm om det, längta efter det, samtala om det, tills det känns enkelt och självklart. Utvidga ditt sinne lite mer, öppna upp ditt hjärta på vid gavel, tills alla dina drömmar är lika nära och självklara som dina andetag... Du är kärlek, inom dig ryms oändliga möjligheter, du är en trädgård fylld med de vackraste blommor som bara väntar på att slå ut". Anne Solveig
 

Vuxen:  2900:- 
Boka tidigt: 2700:- t.om 30 okt
Ungdom: 500:- rabatt

(tre dygn/person)
2250 kr-3250 kr kr se bokningsformulär.

Boka här inom kort

lör kl 18.30 - tis kl 14.00
Receptionen öppnar kl 16.00
Kvällsmål serveras 18.30
Kursen börjar 20.00, Avslutning  kl 14.00