Mindfulnessretreat, 30 april - 3 maj 2020

Ledd av munkar till Thich Nhat Hanh i Plum Village traditionen

Detta event kommer att köras online från Mundekulla under ledning av den svenska munken Broder Phap Ho. Det innebär att att du kan ta del av alla föreläsningar och även kommunicera via Zoom. Du får en länk att klicka på inför eventet som gör att du kan delta från din egen dator eller mobil. Mer info inom kort.

”We are already what we want to become"   

Kursledare: Munkarna broder Phap Ho, broder Phap Ly, broder Dao Bi
Arrangör: Anna Rasmussen, Mia Nilsson, Peter Elmberg
Mer information  mia@healingochhalsa.se 

Upptäck och upplev mindfulness som en levande energi, inte ett redskap, utan ett sätt att leva, en konstform, tillsammans som en gemenskap nära jorden. 

Under denna 4 dagars retreat har vi möjlighet att få ta del av visdomen, glädjen, stillheten och gemenskapen från Plum Villages Zen-buddistiska anda. Tre munkar kommer till vackra Mundekulla och delar med sig av sin värme och visdom, för att guida och lära oss om hur mindfulness och medveten närvaro leder till närande och helande i våra liv.

Under retreaten kommer vi att öva oss på att sakta ner och stanna upp och se på det vi möter i livet på djupet.  Vi övar oss i hur vi kan väva samman mindfulness med våra dagliga sysslor/aktiviteter. Vi praktiserar mindfulnessmeditation genom dagen, medan vi äter, sitter, går, arbetar eller njuter av en kopp te i naturen. Vi kommer fördjupa oss i och belysa olika sätt att hantera våra känslor, tankemönster och begär. Det ges tid för ”sharing”, delande i grupp där vi får en möjlighet att dela med oss och öva djupt lyssnande till oss själva och varandra.

Denna retreat skänker tid för vila, avslappning, meditation, enkelhet, lekfullhet, egentid, tid i gemenskap och stunder i naturen. Detta är inget helt tyst retreat men delar av det kommer vara i tystnad. 

Undervisningen sker på svenska och engelska 


Dagsschema
Detta är ett exempel på hur en dag kan se ut, ett mer exakt schema presenteras vid kursstart 

06.00    Morgonstund har guld i mun - Wake Up
06.30    Guidad sittande meditation, rörelse och läsning
08.00    Frukost (i tystnad)
09.15    Mindfulness workshops i grupper
10.30    Undervisning ”Dharma Talk” (kring de ämnen som kursen berör)
11.45    Gående meditation
12.30    Lunch (i tystnad)
14.30    ”Deep Relaxation”, djup avslappning, vila, (guidad)
15.30    Sharing, dharma delning 
17.00    Eget utövande, fritid
18.00    Middag (i tystnad)
20.00    Undervisning, presentation av meditationsövningar
21.00    ”Noble Silence” njut av tystnad till nästa dag efter frukost


Om Plum Village
PLUM VILLAGE och den tradition som munkarna som leder retreaten kommer ifrån, är ett av Europas största internationella retreatcenter för mindfulness träning som ligger i södra Frankrike. Där bor mer än 200 munkar och nunnor. Detta buddistiska kollektiv grundades av Zen mästaren Thich Nhat Hanh som är buddistisk munk, lärare, poet, fredsaktivist och författare från Vietnam. Han har blivit nominerad till Nobels Freds pris av Martin Luther King jr. Varje år besöker tusental människor från hela världen Plum Village för att få uppleva konsten i att leva mindful och närvarade tillsammans. Idag finns ytterligare 8 retreatcenter i Plum Village traditionen i Europa, Usa, Asien. Alla grundade av Thich Nhat Hanh och hans elever, munkarna och nunnorna. För mer nyfikenhet besök; www.plumvillage.org


Retreatledare

Brother Phap Ho
Brother Phap Ho (Broder Jerker) född och uppvuxen i Stockholm. Han har varit munk sedan 2003, har bott i Plum Village och flyttade till Deer Park Monastery i Kalifornien 2006. Han erhöll Dharma lärar lampan från Thay (Thich Nhat Hanh) i början av 2010 och har varit (agerande) abbot i Deer Park sedan hösten 2010, där han fortfarande lever och utövar. Han är gladast i naturen och på retreat. Hans liv och utövande har tagit in ny riktning de senaste 1,5 året, med en cancer diagnos, behandling och läkning.

Brother Phap Ly
Brother Phap Ly kommer från Normandie. Han har levt i Plum Village och Blue Cliff Monastery i New York, under sina 10 år som munk. Det bästa han vet är meditation, barfotagång och tedrickande i naturen. Hans glädje och omsorg har närts av många retreater i barnprogrammet.

Brother Dao Bi
Brother Dao Bi, uppvuxen i Indonesien, har levt i Plum Village sedan 2015. Han är intresserad att utforska de 4 aspekterna av liv i Plum Village traditionen: studerande, utövande, arbete och lek. Han uppskattar att gå djupare i undervisningen genom utövande och samtal med vänner på stigen. Han hjälper gärna till i gemenskapen, till exempel genom att laga mat, göra tempeh, och arbete på kontoret och med hemsidan. Han tycker om att skriva, promenera i naturen och att sjunga.

Praktiska detaljer

Kurskostnad
Kurskostnad: 2500 kr
Kostnad för "kost och logi" tillkommer, se nedan.
Vi önskar göra detta retreat så tillgängligt som möjligt för alla som önskar komma, så skulle ekonomin vara ett stort hinder kontakta Anna 0709-58 55 58.

Med tanke på det stora intresset för denna retreat har vi nu endast sovalkover kvar som boende på Mundekulla (se bild)


Kostnad för "kost och logi", tors-sön (betalas i receptionen vid ankomst)
Enkelrum med egen dusch/wc: 3200 kr
Enkelrum med gemensam dusch/wc: 2900 kr
Del i dubbelrum med egen dusch/wc: 2750 kr
Del i dubbelrum med gemensam dusch/wc: 2450 kr
Del i trebäddsrum m gemensam dusch/wc: 2200 kr
Sovalkov bakom draperi (inkl madrass, täcke och kudde): 2000 kr
Boende utanför Mundekulla på närliggande hotell/vandrarhem: 1800 krAnmälan och betalning
Du bokar genom att anmäla dig till mia@healingochhalsa.se och betala därefter in kurskostnaden till bankgiro 173-0001 eller swish 1231594977.
För frågor ring Anna tele: 0709-58 55 58 eller Mia tele: 0737-60 59 32.

Kost och logi bokas också i samband med din anmälan genom att maila önskat alternativ till mia@healingochhalsa.se och betalas sedan på plats vid kursstart/incheckning på Mundekulla 30 april.

Med tanke på det stora intresset för denna retreat har vi nu endast sovalkover kvar  som boende på Mundekulla (se ovan bild)

Avbokningsregler
Anmälan är bindande. Vid avbokning som sker senast den 30 mars behåller vi en avgift på 1000 kr. Vid avbokning senare än den 30 mars önskas läkarintyg för återbetalning, dock betalar du ändå en avgift på 500 kr. Din kursplats kan överlåtas.

Att ta med
- Ev. egen favorit meditationskudde eller mysfilt
- Lakan och handduk. Kan annars hyras på Mundekulla för 100 kr/set

Information mat och boende
- Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.
- Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.
- Ta med lakan och handduk. Kan också hyras för 100 kr/set i receptionen.
- Var och en städar sitt rum. Städning kan köpas för 200 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.
- Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.
- Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka diskpass, working meditation).
- Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

Hitta hit 

För övriga frågor kontakta
Anna; anna.avin@outlook.com tele; 0709-58 55 58
Mia;  mia@healingochhalsa.se  tele 0737-60 59 32
OM du har frågor ang din bokning: info@mundekulla.se
 
Varmt Välkomna!

Mindfulnessretreat på Drakudden
Våra vänner i Stockholm, Glädjens källa, anordnar detta vackra retreat 23-26 april på Drakudden. Vi samarbetar med att arrangera munkarnas besök i Sverige.
Läs gärna vidare på deras hemsida.
 

Retreatet startar med incheckning kl 16.00 på torsdagen och slutar vid
15-tiden på söndagen.

 

2500 kr
Vi önskar göra detta retreat så tillgängligt som möjligt för alla som önskar komma, så skulle ekonomin vara ett stort hinder kontakta Anna 0709-58 55 58.

Enkelrum med egen dusch/wc: 3200 kr
Enkelrum med gemensam dusch/wc: 2900 kr
Del i dubbelrum med egen dusch/wc: 2750 kr
Del i dubbelrum med gemensam dusch/wc: 2450 kr
Del i trebäddsrum m gemensam dusch/wc: 2200 kr
Sovalkov bakom draperi (inkl madrass, täcke och kudde): 2000 kr