Medverkande

Några personer som medverkat på Mundekulla genom åren (alfabetisk ordning)

Malin Berghagen – Yogaretreat, Musikfestival, Mundekullaforum
Malin berör de flesta som kommer i hennes väg och hon har inspirerat mängder av människor att börja med Yoga. Hon föreläser även på företag och för privatpersoner om att hitta redskap till ett bättre liv. Malin har medverkat både på Yogaretreater, Musikfestivaler samt Mundekullaforum under åren 2005-13.
"Ert Mundekulla är en av de vackraste platser jag skådat!" / Malin Berghagen

Nanne Bergstrand - Mundekullaforum
Nanne Bergstrand har gjort det omöjliga möjligt och skapat stjärnor av Kalmarbygdens söner i rollen som coach för Kalmar FF. Han föreläser om ledarskap och livsfilosofi, att jobba med olika personligheter mot ett gemensamt mål utifrån mottot: ”Vinnare är de som vunnit över sina egna rädslor.” Nanne Bergstrand medverkade på "Mundekullaforum - Ledarskap i en ny tid"  2009.

Marie Bergman - Konsert, Sång workshop
Marie fångade publiken med storm vid hennes uppträdande på Mundekulla Musikfestival 2007, då hon även erbjöd en mycket uppskattad röst workshop där hon lyckades förmå flera människor som aldrig vågat ta ton att sjunga av glädje från sitt djupaste inre - med kraften från jorden sträcker vi oss mot solen...
"Åh vilken härlig publik, det här gör mig riktigt glad!" / Marie Bergman

Py Bäckman - Konsert
Py är en riktig krutgumma med många örhängen på sin repertoar såsom "Stad i ljus", "Gabriellas Sång" (från Såsom i himlen) samt inte minst "On the roof of Heaven" från Skivan "Songs for Tibet". Hon har även skrivit en del sånger till den nya Psalmboken. Py sjöng så det stod härliga till på 2008 års Musikfestival.
"Wow vilket ställe, och vilken publik, Hit kommer jag gärna igen! / Py Bäckman

Thomas Carlzon - Främjande ledarskap i en ny tid
Thomas har varit verksam inom IKEA i närmare 40 år och är idag VD för moderbolaget IKEA AB i Sverige. Han brinner för lokal-/regional utveckling såväl som det globala perspektivet och belyser människans potential i den stora världen  - Grundpelarna i IKEAS framgångssaga! Thomas medverkade på Mundekullaforum 2010.

Thomas Di Leva - Konsert, Retreat
Thomas behöver kanske ingen närmare presentation, men han är definitivt en person som inte lämnar någon oberörd. Vi är tacksamma över att ha fått erbjuda både retreater 2004, 2005, 2010 samt konserter på Musikfestivalen 2005 och 2012 med Thomas. Thomas står för mod, ärlighet och engagemang.
"Mundekulla är framtidens mötesplats!" / Thomas di Leva

Dogge Doggelito - föreläsning/konsert
Dogge nämns ofta som en av dem som förde hiphopen till Sverige genom sitt band Latin Kings. Idag är han soloartist, vars texter ofta handlar om hur det är att möta rasism och utmaningar i vardagen. Han har besökt Mundekulla 2011 på en helg för ungdomar, som mist en nära anhörig då han berättade om livet efter att hans fru gick bort i cancer 2004. Han medverkade även på Mundekulla Musikfestival 2012.
"De e gott å chilla på Mundekulla !"/ Dogge Doggelito

Sanna Ehdin - Föreläsning, Musikfestival
Sanna anses vara "den främsta företrädaren för den nya hälsovågen" och utsågs till Sveriges populäraste föreläsare av Veckans affärer 2002. Hennes böcker har sålts i 600 000 ex. däribland "Den självläkande människan". Sanna föreläste och deltog i panelsamtalet "Klimatet och Freden" på 2008 års Musikfestival.
"Tack det var så härligt hos er och jag kände mig så välkommen!" / Sanna Ehdin

Stefan Einhorn, Mundekulladialogen
Stefan är läkare, professor och författare samt professor i molekylär onkologi vid Karolinska institutet. Han är även överläkare vid Radiumhemmet och ordförande i Karolinska institutets etikråd. Därutöver är han verksam som författare och medlem i Sveriges Författarförbund. Stefan medverkade med bla KG Hammar, Anita Goldman och Patricia Tudor Sandahl på Mundekulladialogen 2010 på temat "Etik i vår tid".

Sven Hagströmer - Ekonomi och Entreprenörskap
Sven bildade i början av 1980-talet finansbolaget Hagströmer, sedermera Hagströmer & Qviberg. Han
har ett stort engagemang för entreprenörskap och har på senare år synts i många sammanhang där han stöttat nya entreprenörer däribland i SVT:s satsning Draknästet. Sven medverkade på ledarskapsdagarna vid namn Mundekullaforum 2009.

K-G Hammar - Musikfestival, Mundekulladialogen
K-G var ärkebiskop 1997-2006 och en engagerad samhälls-debattör med tolerans som ledstjärna. Han kämpade för avskrivning av de fattigaste ländernas skulder, tolerans mot människor av annan religiös tro och för homosexuellas rättigheter. K-G medverkande bla i samtalet "Klimatet och Freden" på Musikfestivalen -08 samt Mundekulladialogen 2010 och på sångvandring mellan Trondheim och Köpenhamn som arrangerads av Peter Elmberg (Mundekulla) och Anders Nyberg.

Bob Hansson - Workshop, Musikfestival
Engagerad estradör, poet, författare, artist som berör och vågar gå på djupet. Många är vi som inspirerats av Bob Hanssons makalösa energi och galna upptåg. Håll i hatten och följ med i Bobs värld och finn inspiration i skapandet av din egen ! Bob medverkade på Musikfestivalerna 2005, 2006, 2009.

Pär Holmgren - Klimatföreläsning, Musikfestival
Pär är SVTs Meterolog samt författare till flera böcker om klimatet samt en kompetent och engagerande föreläsare. Eftersom ekologin står i centrum för verksamheten i Mundekulla var det glädjande att Pär medverkade på 2008 års Festival med en föreläsning samt i panelsamtalet "Klimatet och freden". Pär arrangerar även en årlig Elmopedsturne som startade i Mundekulla våren 2013.
"Mundekulla - Där solen lyser med lite mer värme" / Pär Holmgren

Björn J:son Lindh - Musikfestival
En av Sveriges mest  intressanta och nyskapande musiker som trakterar flöjten som få. Han har skrivit filmmusik och en rad experimentella och uppskattade skivor genom åren.  Tillsammans med Janne Schaffer gav han en vacker konsert på Musikfestivalen 08. Han medverkar även på Peters låt "A song for Tibet"
"Tack för att jag fick spela i Mundekulla, ett oförglömligt minne"/ Björn J:son

Ebba Lindsö - Livet, makten och konsten att vara sig själv
Ebba är Civilekonom, journalist samt tidigare chefsredaktör för Affärsvärlden, Vd för TT, Svenskt Näringsliv och Respect. Hon medverkade på Mundekullaforum 2010 på temat "Medvetet ledarskap" kring maktspel, kvinnligt ledarskap, balansen mellan det professionella och personliga samt ger sin syn på medvetet och hållbart ledarskap.
"Fantastisk anläggning, detta borde alla Stockholmare få uppleva" / Ebba Lindsö

Peter Lundblad - Konsert
Vid Peter Lundblads Mundekullabesök fick vi honom att sjunga "Ta mig till skogen" istället för "Ta mig till havet" som kommit att bli hans största sång samt även en svensk klassiker. Peter gjorde en strålande sommarkonsert på Mundekulla äng sommaren 2003, samt höll även en kursdag om kreativitet.
"Jag återkommer gärna till denna vackra idyll i Småland!" / Peter Lundblad

Claes Malmberg - Retreat
En av Sveriges roligaste och mest träffsäkra komiker, som dessutom konverterat till Buddhismen. Tillsammans med sin Tibetanska Lama har han medverkat på två Buddhistiska retreater i Mundekulla år 2004 och 2005. Claes är en person som alltid stått upp för den lilla människan.
"Mundekulla har lyckats förena det bästa av två världar"/ Claes Malmberg

Meja – Musikfestival
Mejas karriär startade 1993 med "Legacy of Sound", där hon skrev musiken tillsammans med Anders Bagge. Drygt 10 år senare spelades sången “It’s All About the Money” på radiostationer över hela världen och nådde nr 1 på Billboardlistan och top 10 på European Radio Top 50 Chart. Numera är Meja även verksam som konstnär och hon medverkade på Musikfestivalen i Mundekulla 2013.

Tommy Nilsson - Musikfestival
1988 kom hans första stora hit i Sverige. "Allt som jag känner", som efterföljdes av ”En dag”. Han har också medverkat i Musikalen "Sound of Music" samt skrivit text och musik till "Trollkarlen från Oz". Tommy gjorde en underbar konsert på Mundekulla äng i samband med Musikfestivalen 2006. Regnet öste ned och det åskade. Tommy fortsatte och bjöd upp dem som ville att sitta på scenen.
"Tack för en oförglömlig konsertupplevelse på Mundekulla äng" Tommy Nilsson

Lama Pema Geshe - Retreat
Dalai Lamas nära medarbetare Pema Geshe erbjuder årligen en inspirerande retreat i Mundekulla. Han har lång erfarenhet av att undervisa och kan tala om den tibetanska buddhistiska läran på ett sätt som gör den begriplig och praktiskt användbar också för människor i väst.
"Thanks for inviting me! Mundekulla is one of my favourite places" / Lama Pema

Kay Pollak - Att växa genom möten och välja Glädje!
Kay Pollak är en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare i ämnena ledarskap och personlig utveckling. Han är författare till de båda bästsäljande böckerna ”Att växa genom möten” och ”Att välja Glädje”. Han är också filmregissören till den Oscarsnominerade succéfilmen ”Så som i Himmelen”. Kay medverkade på Musikfestivalen 2013.

Roger Pontare - Musikfestivalen
Roger hedrar ursprungsfolken både genom sin klädsel och sitt förhållningssätt till livet. Hans välbekanta röst ger doft av skog och öppna ängar, m.a.o. en ypperlig artist för Musikfestivalen i Mundekulla, som han invigde år 2009! Roger är en av Sveriges mest färgstarka artister som hävdar att "man måste vara sig själv och följa sin inre övertygelse.
"Mundekulla Musikfestival är en av Sveriges bästa musikscener!" / Roger Pontare

Dan Reed – Konsert
Dan Reed är mest känd som sångare och frontman i rockbandet Dan Reed Network. Under 80- och 90-talet turnerade de flitigt och jämfördes med bla Bon Jovi, fast Dan Reeds indianska och filippinska rötter hördes tydligt i musiken. Trots stora framgångar så fann han inte det han sökte i glamouren som omgav honom och under flera år på 90-talet bodde han med Tibetanska munkar. Dan gav en oförglömlig konsert på Mundekulla Musifestival 2012.
"I will definatly come back to Mundekulla, it's a wonderful audience here!"/  Dan Reed

Lou Rossling - Inre ledarskap
Lou Rossling är en mycket omtyckt pedagog och en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare, utnämnd till Årets Talare 2003. Lou inspirerar oss att ta tag i våra liv, se glädjen och möjligheterna hos var och en, samt inte minst att leda oss själva till ett rikt och meningsfullt liv. Lou medverkade på "Mundekullaforum – Ledarskap i en ny tid" 2009.
"Mundekulla är en underbar plats som jag gärna återkommer till" /  Lou Rossling

Anna Sahlene – Musikfestival
Anna Sahlin (Sahlene) har medverkat i såväl Melodifestivalen, Let's Dance, Så ska det låta, Bingolotto samt spelat huvudrollen i Musikalen Footloose. Men framförallt har hon en riktigt bra soulröst med klös i, som även får den mest omusikaliske att börja intressera sig för musik! Hon bidrog bla till en makalös stämning, då hon förgyllde Musikfestivalen 2012.

Patricia Tudor Sandahl - Mundekulladialogen
Patricia är författare, fil.dr i pedagogik, fil.lic. i sociologi, legitimerad psykolog och psykoterapeut samt retreatledare. Patricia gav en uppskattad föreläsning på Mundekulladialogen 2010 då även Stefan Einhorn,
Kg Hammar och Anita Goldman medverkade kring det övergripande temat "Etik i vår tid".

Janne Schaffer - Konsert, föreläsning
Det finns inte mycket i musikväg som Janne inte gjort. Han har haft en stark inverkan på både Ted Gärdestads, Abbas musik och inte minst Trazan och Banarnes samt medverkat på över 4 800 inspelade låtar, däribland på Peter Elmbergs låt  "A song for Tibet". Janne medverkade på 2007 & 2008 års festival.
"Tack för en fin festival, jag kommer gärna och spelar igen" / Janne Schaffer

Agneta Sjödin - "En kvinnas resa"
Agneta är en av Sveriges mest uppskattade programledare som jobbat med både "små och stora stjärnor". Utöver programledarskapet i tv, är hon även författare till tre uppmärksammade böcker. Agneta föreläste i Mundekulla under rubriken "En kvinnas resa" på Musikfestivalen 2009.
"Tack för fantastisk festival, det var värt varje minut. Känner mig glad i hela hjärtat" / Agneta Sjödin

Tina Thörner - "Drottning bland kungar"
En av världens främsta kartläsare inom Rallysporten och tillika kvinna. Föreläsningen "Drottning bland kungar" gav definitivt mersmak på den internationella utbildningshelgen för kvinnor i Mundkeulla på temat 'Women for sustainability' i samarbeta med BTH (Blekinge Tekniska Högskola).

Peter Wahlbeck - Standup comedy
Humor och allvar med en av Sveriges främsta komiker! Peter är även författare, manusförfattare, konstnär med galleri i Halmstad, skådespelare samt entreprenör med ständigt nya strängar på sin lyra. Wahlbeck har på senare år medverkat i vissa nya humorprogram såsom "Grillad" och "Roast på Berns". På fredagarna sänder han radioprogrammet Karlavagnen i P4 riks. Peter har medverkat vid tre musikfestivaler.

Övriga
Bo Ahrenfelt - Leg. läkare, psykiater, ledarutvecklare medverkade på Mundekullaforum -09
Andre De Lang - Fantastisk sångare från Sydafrika, Musikfestivalerna -07, -08
Thomas Enhager- "Sveriges mest intressanta föreläsare" (Veckans Affärer), Musikfestivalen -07
Pia Enochsson - Generalsekreterare på Glesbygdsverket, Byggnadsvårdsmässan -02
Jennifer Fergusson - Sydafrikansk sångerska invald i parlamentet när Mandela frigavs, -08
Antoon Geels - Prof. i religionshistoria vid Lunds universitet föreläste på Mundekulla -09
Patrik Grahn - Landskapsarkitekt och forskare på SLU i Alnarp, Landsbygdskonferensen -04
Erik & Sigvard Gustafsson - Finurliga Månskensbönder, Byggnadsvårdsmässan -01
Emil Jensen - En enastående konsert kring på temat Musik, Komik, lyrik, Musikfestivalen -09
Gerald Jood - Varm och inspirerande sångare från Sydafrika, Musikfestivalen -06
Kultiration - Markus Berg och delar av reggaebandet Kultiration, Musikfestivalen -07, -08
Daniel Lemma - Skrev "If I used to love her" till filmen Jalla Jalla. Medverkade på Musikfestivalen -07
Anders Linder - Konsert samt föreläsning om Gudinnans återkomst, Musikfestivalen- 04
Krister Linder - En av Sveriges mest unika sångare, Musikfestivalen -05, -06.
Margareta Melin - Poet med diktsamlingen ”Himmelriket bär vi inom oss”, Musikfestivalen -06
Simone Moreno - Brasiliansk sångerska som livade upp Musikfesfestivalen -11
Ingemar Mundebo - Berättade om sin barndom i Mundekulla, Byggnadsvårdsmässan -99
Harry Månsus - Brobyggare och initiativtagare till Brommadialogen. Kursdag -04
Anders Nyberg - Medverkat på Sång & Gång, Sångvandringen the Path, Musikfestivaler 2006-2012
Kenneth Olofsson - Livscoach åt toppchefer inom näringslivet föreläste på Musikfestivalen -08
L-E Samuelsson & Ulf Schenkmanis - Sände "Trädgårdsdags", Byggnadsvårdsmässan -00, -02
Ingemar Simonsson - Inspirerande och nytänkade präst, Mundekulladagarna -01, -02
Uno Svenningson - En av Sveriges mest unika sångröster medverkade på Musikfestivalen -09
Fredrik Swahn - Karsimatisk sångare och musikalartist medverkade på Musikfestivalen -08
Medicine Story - Indian som erbjudit ett årligt sommarläger med Ellika, 2003-2008
Urban Turban - Ett superhäftigt band som tolkade Beatles, Musikfestivalen -07
Thomas Wiehe - En av Sveriges bästa akustiska gitarrister, festivaler och retreater 2002-2008
Zifa - Blandar pop med afrobeats och skapar skönt gung. Musikfestivalen -04,-06
Talasi Örting - Livscoach samt leder heartdance med en härlig energi. Musikfestivaler 2001-2006

Närmare 500 personer har medverkat genom åren. Av utrymmesskäl kan vi inte ta med alla.