Mat

Klimatsmart vegetarisk mat
Minst 80% av all mat som serveras i Mundekulla är ekologiskt odlad. Under sommar och höst köper vi in närodlade grönsaker från Solmarka Biodynamiska Gård strax öster om Mundekulla samt vi är på gång att nu även odla en del på egen hand. Vi serverar hälsosam, klimatsmart mat tillagad av duktiga kockar.

Med omsorg och kärlek
Vi värnar om din hälsa samt vill medverka till en värld med respekt och kärlek till andra levande varelser ... Därmed erbjuder vi hälsosam balanserad vegetarisk mat, varav det mesta även är veganskt... Till frukost finns alltid veganska alternativ. 

Två matsalar
-Vår restaurang utgörs av en cirkelformad matsal som kan ta emot upp till 70 gäster. Vi större grupper (100 pers) serveras maten i vår största lokal 'Kreativum'.
-För den mindre gruppen erbjuder vi ibland vår trevliga gammaldags matsal i 1820-tals stil där det höst, vinter och vår ofta lyser av tända ljus och en sprakande brasa.

Mundekullas kockar
På våra kurser, retreater och festivaler serverar vi vegetarisk mat, där Stephanie Verstift är vår huvudkock. 
På våra konferenser kan vi även tillgodose andra önskemål än det vegetariska köket. Maten tillagas då av Sune Markmann som driver ett Krav-certifierat kök. Sune har rört om i många grytor bl.a. på Hotell Borgholm, Restaurang Spisen, Halltorps Gästgiveri och numera Grimsnäs Herrgård.

Boende

Våra rum
Vi erbjuder smakfullt inredda rum med bekväma sängar med huvudsakligen egen dusch och toalett. Alla rum är byggda på 2000-talet och är därmed moderna och fräsha dessutom byggda i trä och målade med ekologisk linoljefärg. Vi har isolerat med olika ekologiska material såsom träfiber, ull, ekobiber mm och en del av rummen är uppkallade efter typ av isoleringsmaterial såsom Ulla (Isolerat med ull), Lina (Lin), Hampus (Hampa), Emil (Kutterspån), Ferdinand (Kork).

Anläggningen
Anläggningen genomsyras av ekologiskt tänkande, värme och omsorg där dåtiden möter framtiden. Vi värnar om såväl den yttre miljön som människors inre välmående. Huvudbyggnaden är ett varsamt restaurerat hus från 1820-talet, gården består av ytterligare 4 modernt inredda byggnader på sammanlagt 1500 kvm som omges av ett vackert och mångskiftande kulturlandskap.

Vi är alla helt överens om att det var en väldigt trevlig, avkopplande vistelse vi hade hos er.
Härlig natur, perfekt boende, god mat och sist men inte minst ni själva."  
                     
IKEA gänget / Eva Svensson

"Tack för en underbar tid, underbar personal och underbar miljö och mat."
BOF, Jönköping

"En underbar eftermiddag med avkoppling, underbar mat och god service. Lycka till med alla planer, vi kommer gärna tillbaka"
Föreningen Q-märkt

"Tack för den goda maten, trevligt bemötande och en fantastisk miljö"
Studiefrämjandet, Småland

"Ett underbart ställe med god mat och varma badtunnor"
Kustbevakningen, Region syd