Arbetshelg på Mundekulla, 24-26 maj 2019

"Work is love in action"

Välkommen på en givande helg
Nu är det dags för en arbetshelg med gemenskap, musik och möten på Mundekulla!
Vare sig du har varit här hos oss många gånger eller kanske ännu inte besökt oss men är nyfiken på vårt utbud och platsen i sig, så är du varmt välkommen till en helg där vi i fin gemenskap upplever sång, musik och möten samt gör olika sysslor på gården.

Work is love in action
Gården i Mundekulla inköptes 1998 och de första arrangemangen ägde rum sommaren 1999, dvs för 20 år sedan. Det har krävts och krävs ständigt mycket arbete för att Mundekulla ska vara en välkomnande och fungerande plats. På Mundekulla ser vi positivt på begreppet "arbete" och "arbetsgemenskap", dvs att vi skapar något fint och angeläget tillsammans som kommer andra till glädje, därav har vi myntat begreppet "Work is love in action".
Idag utgörs Mundekulla Retreatcenter av drygt 1500 kvm byggnation med mängder av spännande och ekologiska lösningar samt aktiviteter med såväl internationell som nationell och lokal inriktning med ca 2000 årliga besökare på kurser, retreater, konferenser och festivaler. Vi har målmedvetet arbetat utifrån hållbarhetstänkande utifrån devisen "Tänk 7 generationer framåt" inom såväl mat, byggnation, naturvård samt kursinnehållet. Läs mer>>

Helgens upplägg
Under helgen ingår du i en mindre arbetsgrupp som leds av någon av Mundekullapersonalen såsom målning, trädgårdsskötsel, städning, matlagningshjälp, putsa fönster mm. På morgnar och kvällar erbjuds meditation, konserter, musik, dans, öppen scen mm. Du betalar ett subventionerat pris för kost och logi och bidrar med olika sysslor ca 10-12 timmar under helgen från fredag kväll till sönd em, dvs med ganska mycket vila och samvaro.
På söndag em kl 14.00 är du välkommen att vara med som publik på radioinspelningen av de 12 Fredsbönerna som Peter Elmberg (Mundekullas grundare) tonsatt . "Gudstjänsten i Radio P1" kommer att spela in konserten som radiosänds den 22 sept 2019 (dagen efter FNs fredsdag). Läs mer>>  

Anmälan
Anmäl dig via online formuläret>> (Begränsat antal deltagare)
Det går inte att vara med denna helg utan att ingå i arbetsgemenskapen. Då hänvisar vi istället till vårt övriga kursutbud.)

Anne Solveig

Ann Sjöling - Ansvar för städgruppen, Frigörandedans
Ann är fd lärare från Stockholm samt utbildad frigörandedansledare 
genom Frigörandedans akademin och leder ett Frigörande danspass under helgen samt håller i städgruppen. Ann har blivit en viktig medarbetare och är numera förståndare för verksamheten, då hon för några år sedan flyttade från sitt invanda liv i Stockholm till landet där hon nu bor i den lilla byn Bredalycke, Mundekullas grannby.

Anne Solveig

Märit Nyqvist – städ, cafe
Märit ingår i städgruppen med Ann Sjöling samt bjuder in till fika i vårt Café i en mysig hemtrevlig atmosfär i den gamla huvudbyggnaden på lördagseftermiddagen.
Även Cafét kommer att städas inför den stundande sommarsäsongen och Märit finns även behjälplig med andra sysslor under helgen.
Märit medverkar ofta på Mundekulla som caféansvarig, t ex på Folk- och Jazzdagarna, Körfestivalen och Mundekullafestivalen, men bor till vardags i Skåne.

file-3

Clinton Pereira – Odlingsansvarig
Clinton är Mundekullas glädjespridare med bred kunskap och kompetens inom många områden. Han är utbildad arkitekt i sitt hemland Sydafrika men intresserade sig alltmer för hållbarhetsfrågor, odling och hållbart byggande vilket förde honom till Europa och Mundekulla. Hans engagemang på Mundekulla är vaktmsätare samt ekologiska odlingar (permakultur) med tillhörande växthus som börjar ta form på området. Han kommer att behöva ett par personer tll sin hjälp. Clinton är även en orginell musiker och sångare som förgyller många besökares uppplevelse. Lyssna till honom sjunga här 

Anne Solveig

Göran Danred – Måla Ladugården mm
Göran har varit en ständig trotjänare på Mundekulla de senaste 10 åren. Sedan Berndt Elmberg har trappat ner har Göran kommit in som "Mundekullas ålderman" och kunnig inom det mesta på gården samt även att möta och stödja människor på deras livsresa.
Under helgen kommer han bl.a. att arbetelseda en grupp att måla ladugården. Göran har vandrat El Camino i Spanien många gånger vilket han gärna berättar om. Göran bor i tillvardags i Kullen utanför Helsingborg.

lennart

Stephanie Verstift – Köksansvarig
Stephanie Verstift kommer från Holland med bor i Sverige sedan flera år. Utöver att hon är en fantastisk kock i Mundekullaköket  så är hon även konstnär, musiker och massör. Hon är även en duktig projekledare som brinner för hållbarhetsfrågor samt driver Mundekullas volontärprogram för dig som vill vara långtidsvolontär.
Stephanie kommer att behöva lite hjälp i köket vilket är en unik möjlighet för dig som vill veta mer om den vegetariska kokkonsten. 

arturs

Arturs Koskins – Tornbygget coh försköning
Arturs har byggt det ena unika projektet efter det andra på Mundekulla sedan 2007 såsom Vikigastugor, timmerstugor, en stor samlingslokal i glas samt inte minst utsiktstornet med tillhörande rum (under byggnation). Lyssna till honom berätta om de fascinerande byggnaderna som tagit form på Mudnekulla genom åren samt
hjälp honom att städa upp området runt tornet inför sommaren.

Gunnel Mauritzson – Körledare
Gunnel Mauritzson är en av Sveriges främsta folksångerskor och har under 30 år varit aktiv musiker samt lärare och studierektor på folkmusikinstitutionen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Numera arbetar hon på Mundekulla!! Hon leder den lokala kören som ska vara med och sjunga stämsång på radioinspelningen den 26 maj kl 14.00. Alla som kommer på arbetshelgen är välkomna att sjunga med som publik vid denna konsert men kören är för de som varit med och övat under våren. Gunnel producerar även Mundekullas årliga Folk- och Jazzdagar innan midsommar. www.mundekullajazz.se 

Peter Elmberg – Musik, radioinspelning
Peter läste Indianhistoria som en del av hans Universitetsstudier i USA 1996 och därefter flyttade han till en liten stuga på 10 kvm i Mundekulla (föräldararnas hembygd). Verksamheten har successivt vuxit för varje år. Peter är utbildad beteendevetare och kallar sig "Ekoprenör" samt är en aktiv musiker.
Peter kommer att sjunga lite på kvällarna under helgen samt deltar vi inspelningen av Fredskonserten på söndag kl 14.00.

Anne Solveig – Sång 
Anne har de senaste 20 åren bjudit till en mängd retreater, kurser och kvinnoevent. Hon har även skrivit mängder av sånger som kommit att symboliserar "Mundekulla känslan". I "Galleri Anne Solveig" kan du ta del av Annes målningar. Hon har gett ut CD:n "Shine sister" samt skrivit boken "Kvinnocirkeln" och är medgrundare av verksamheten på Mundekulla Retreatcenter, tillsammans med Peter Elmberg. Läs mer  Anne är med en stund på fredag kväll och sjunger 

Jan Eric

Jan Eric Ström – konsert (inspelning)
Jan Eric Ström är utan tvekan en av Mundekullas "mesta" artister som under 20 års tid förgyllt Mundekulla med sin musik på olika events och skapat magi med sitt vackra gitarrspel. Sedan utbildningen på musikhögskolan har han varit gitarrlärare men numera ägnar han sig bara åt musiken och framförallt sin egen musik. Han har varit med och tonsatt de 12 fredsbönerna som spelas in under söndagen och kanske får vi även höra honom framföra sin egen musik under helgen. Det går inte att låta bli att bli berörd när Jan Eric tar ton. Lyssna här    

ladda ned

Lars-Magnus Österberg  konsert (inspelning)
Lars-Magnus Österberg är pianist och klaviaturspelare från Göteborg som medverkat mycket på Mundekulla genom åren till vår och våra besökares förtjusning. Lars-Magnus har varit med och tonsatt och arrangerat låtarna som framförs i samband emd radiosinspelningen på söndag eftermiddagen men visst vore det fint att få höra honom framföra lite av sina egna alster under helgen också. Den som lever får se.. och inte minst för dig som deltar denna helgen. Till vardags arbetar han som kantor i Biskopsgårdens församling och är även en aktiv musiker på världsmusikscenen i Göteborg med omnejd. 

Fre kl 18.30 - Sön kl 16.00
Receptionen öppnar kl 17.00
Maten serveras 18.30

Starkt reducerat pris för kost och logi
(Städ och bäddning kan köpas till)
 

 Ingen kostnad
Konserter, meditation, morgonaktiviteter, fredskonsert ingår