loading...

Mer info om 2021 års körfestival kommer under hösten
--------------------------------------------------------
Mundekullas körfestliga sångdagar, 8(9)-12 juli 2020

"...A feeling of Mundekulla."                                          

Kursledning: Anders Nyberg, Gunnel Mauritzson, Peter Elmberg mfl

Läs här om våra strategier angående corona och covid 19 >>

Välkommen att boka. Rummen går åt snabbt
500:- rabatt vid bokning av 4 personer
el. mer vid samma bokningstillfälle

Sång för kropp och själ. Vandra runt Mundekullas naturliga skogssalar, sjung på djupet, från rötterna och ända till himlen under sol och regn. Samlas i kvällsljuset i stora Naturum för samtal och sång.

Körfestivliga sångdagar... 
Efter några nedstängda månader på Mundekulla på grund av den rådande pandemin, har vi nu kommit fram till att vi glädjande nog kan välkomna er till dessa kördagar och att vi kommer att genomföra dem på ett sätt som känns tryggt för alla och i en något omstöpt och lite mer stillsam form med sång, dans och möjlighet till yoga - inomhus med god distansering, med mycket av aktiviteterna utomhus och i ett något mindre format. Men vi ser också detta som en exklusiv möjlighet att i en något mindre grupp sjunga tillsammans på ett ännu djupare sätt. Det blir fysiskt ointimt men musikaliskt och själsligt nära. Vi använder oss även av naturen som klangrum och medskapare.  Körledare blir Anders Nyberg, med sångliga bidrag av Peter Elmberg och Gunnel Mauritzson, dans med Ann Sjöling och yoga med Anna Rasmussen. Vi samverkar även med kursen ”Kärlek, relationer, mirakel” med Anne Solveig m fl som går parallellt. Vi kommer att vara en något mindre grupp som inte överstiger det max antal på 50 totalt med den andra gruppen på platsen, vilket är reglerat av myndigheterna. Det kommer också att vara färre ledare detta år vilket är tråkigt då vi kommer att sakna våra tidigare sångpartners, men i gengäld ser vi det som en möjlighet att få dyka djupare och komma än närmare sångens hjärta. En av de allra förnämaste av gåvor är kanske när vi kan se begränsningar inte som hinder utan som en väg för nya möjligheter.

Sången på Mundekulla
Sång, musik och körsång har varit stående inslag på Mundekulla Retreatcenter sedan starten 1998. Våra uppskattade sång och gång-veckor som innefattades av sång och vandring med konserter utmed vägen gjorde succé och nådde sin kulmen år 2012, när vi vandrade från Trondheim till Köpenhamn under fem månader med sångens glada budskap under fötterna, på temat the path. Körfestivalen på Mundekulla springer ur dessa sångvandringar med några av de körledare och aktörer som varit ett viktigt inslag på Mundekulla genom åren.

"A feeling of Mundekulla"
Vi erbjuder körworkshops med såväl kända melodier som nyskrivna verk i fantastisk miljö, i en anrik kulturbygd i ljusa Småland en stenkast från Vilhelm Mobergs hemby. Vi hämtar inspiration från Afrika, vår egen folkliga tradition samt Mundekulla.Varje dag inleds med stilla samlingar med mindful songs eller yoga för den som vill samt daglig uppstart för kroppen, själen och sången.  Festivalen erbjuder även möjlighet till bad och berikande möten. Välkommen på egen hand, tillsammans med familj, vänner och/eller körmedlemmar (Rabatt vid bokning av 4 pers eller mer vid samma bokningstillfälle).

Vår naturliga röst?
Vad är det första som sker när ett barn föds? Det skriker högljutt utan en tanke på om det var vackert,
högt, lågt, opassande eller illalåtande. Vår röst är det mest naturliga vi bär med oss från livets start och samtidigt är det många av oss som är rädda för att använda detta redskap fullt ut... Välkommen på en inspirerande festival med sången i fokus för alla åldrar och oavsett bakgrund och förkunskaper. 

Årets upplägg
Du kan antingen vara med på Hela festivalen den 8-12 juli eller lilla festivalen den 9-12 juli.
För dig som medverkar på hela festivalupplevelsen (8-12 juli) kommer vi under första dygnet (8-9 juli) under ledning av Peter Elmberg och Gunnel Mauritzson att lära oss några av sångerna i "Mundekullas fredskonsert" som radiosändes den 22 sept 2019. Konserten består av 12 tonsatta fredsböner, ett program skapat av Mundekullas grundare Peter Elmberg (i samarbete med Jan Eric Ström och Lars Magnus Österberg). Det blir även tid för vila och reflektion och det första dygnet avslutas med en mindre sångstund tillsammans med de som deltar på den resterande festivalen (Lilla festivalupplevelsen) och deltagarna i Mirakelfestivalen som pågår samtidigt. 

Lilla festivalupplevelsen inleds med ovan nämnda "Sångstund" kl 17.00-18.00 på torsdagen den 9 juli och på kvällen startar kördagarna på allvar med alla deltagare och avslutningen äger rum söndag 12 juli kl 16.00

Gå med i Körfestivalens Facebookgrupp och få inspiration inför 2020 års festival

Edo, Gunnel, Anders,Marit, Peter - ledare körfestivalen 2019
Edo, Gunnel, Anders,Marit, Peter - ledare körfestivalen 2019
liselotte

Anders Nyberg
Anders är en av Sveriges mest uppskattade körledare och hans svenska folkmässa ”Himmelen inom” har sjungit sig in i den Svenska körsjälen. Anders var även kapellmästare för den svenska gruppen Fjedur. Han har studerat kördirigering vid Musikhögskolan i Stockholm för Eric Ericsson och komposition för Bengt Hallberg, men de viktigaste musikaliska influenserna kommer från lokala folkmusiker i Dalarna och sitt andra hemland Sydafrika. Under senare år har han erbjudit workshops på temat "Song for Mandela" (Sång Får Man Dela). Han har gjort körarrangemang till närmare 400 sånger, däribland "Mundekulladanserna" samt hans senaste projekt "A Chorus of Miracles" som vi får ett smakprov av på en workshop tillsammans med Tomas Frankell och Anne Solveig (se nedan). Han startade även "Sång i Dalgång" på 90-talet då han vandrade med en kör runt Siljan och gav konserter. Konceptet utökades med "Sång i Strandgång" i samarbete med Gunnel Mauritzson och sedemera "Sång och Gång" på Mundekulla i samarbete med Peter Elmberg. Anders och Peter arrangerade en sångvandring 2012 (Trondheim till Köpenhamn) i 5 månader med 25 konserter som fortsatt i Tyskland. Läs mer>> 

Gunnel Mauritzson
Gunnel Mauritzson med ursprung från Gotland är en av Sveriges främsta folksångerskor och har under 30 år varit aktiv musiker samt lärare, bl a både pedagog och studierektor på folkmusikinstitutionen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Gunnel har en sällsynt förmåga att plocka fram det bästa och skönaste i människors röster. Kanske blir det också något från vår folkskatt i form av traditionella visor eller dansanta melodier. Gunnel har spelat in flera skivor och blivit uppmärksammad som en av folkmusikens och jazzens förgrundsfigurer i Sverige, bl a har hon gjort uppmärksammade tolkningar av Lars Gullins musik. Gunnel är även medproducent för Mundekulla Körfestival och tidigare för Mundekulla Folk- och Jazzdagar under rubriken "In the spirit of Lars Gullin”. Gunnel medverkade även i Mundekullas musikaler Hemstannarna och Hitkommarna och är numera en av medarbetarna i Mundekullateamet. 

Anne Solveig

Ann Sjöling  Frigörande dans
Ann är utbildad frigörande dans-lärare av Anne Grundel (Frigörande dans-akademin) och leder danspass under festivalen. Från det lugna till det vilda - dansa fritt till härlig musik! Välkommen att dansa fram sången.
Ann är en kär medarbetare som även välkomnar dig i receptionen och ser till att du har det bra under festivalen.
För några år sedan tog hon ett nytt kliv i sitt liv då hon flyttade från sitt invanda liv i Stockholm till ett nytt liv på landet där hon nu bor i den lilla byn Bredalycke, Mundekullas grannby och idag kan vi konstatera "Utan Ann Sjöling, inget Mundekulla".

Peter_8793

Peter Elmberg
Peter har sysslat med Musik sedan mitten på 80-talet, gjort otaliga konserter, och är grundare av Mundekulla Retreatcenter. Peters låt ”Now is the time” utnämndes till ”Tidernas bästa låt” och skivan ”Songs for Tibet” med delar av Sveriges artistelit spelades in 2008 för att uppmärksamma Tibets fredliga förhållningssätt. Han har även skrivit "Folkmusikalen Hemstannarna" tillsammans med Anne Solveig (medskapare av Mundekulla) samt "Världsmusikalen Hitkommarna" där nysvenskar gestaltar sina berättelser samt mängder av andra sånger som bidragit till att sätta Mundekulla på kartan. Han har funnit musikalisk inspiration på resor i Västafrika och låtar där du välkomnas att sjunga med. Han delar även med sig av sina Mindfulness Songs samt 12 tonsatta fredsböner från olika traditioner samt leder morgonsamlingarna med de uppskattade Mundekulladanserna (Cirkeldans). Peter är beteendevetare och 1996 läste han Indianhistoria i USA och därefter flyttade han till en stuga på 10 kvm i Mundekulla för ett år av självvald ensamhet.

AL_KristinaPalten_IMG_5820 small (1)

Anna Rasmussen - Hatha Yoga
Anna leder Hatha yoga vissa morgnar under festivalen
År 2006 på en ö i Thailand kom Annas riktiga möte med yogans värld och sedan dess har yogan varit en del av hennes liv.
Hon utbildade sig år 2007 till Viryayoga lärare i Stockholm och senare också inom barnyoga och yinyoga.
Hon bär på en kärlek inför yogans många olika delar, de fysiska positionerna, andetaget, meditationen, återhämtningen och livsfilosofin i dess helhet som hon upplever ger stöttning till en rikare vardag. Anna bor i Ronneby och håller med jämna mellanrum kurser i Yoga och meditation samt anordnar events med yogalärare som hon inspireras av. Till vardags jobbar hon inom kyrkan med människor som står långt utanför arbetsmarknaden, där kunskaperna inom yogans olika grenar är till stor hjälp och genomsyrar det arbete hon utför. 

AL_KristinaPalten_IMG_5820 small (1)

Anne Solveig - Sångstund och ACIM inspiration
Anne Solveig finns på plats och håller i Mirakeldagarna samtidigt som dessa Sångdagar sker... Hon är en omtyckt förmedlare av verket "A course in miracles" (ACIM) som inspirerat miljontals männinskor runtom i världen, Bl.a Kay Pollak som hämtat inspiration därifrån till sina böcker och till filmen "Så som i himlen" Anders Nyberg är också mycket inspirerad av ACIM och har tonsatt flera fina budskap ur denna kurs i de vackra sångerna i  "A Chorus of miracles" Vi kommer tillsammans att sjunga dessa sånger med båda grupperna en kväll. 

Anne sjunger även mindfulnessånger med Peter för båda grupperna en morgon .. och vi får ta del av några av hennes livsbejakande sånger. Anne är medgrundare till Mundekulla Retreatcenter tillsammans med Peter  www.annesolveig.se
 

Tid 
Hela festivalen: 8 juli kl 18.00 – 12 juli kl 16.00.
Lilla festivalen: 9 juli kl 17.00 – 12 juli kl 16.00.
(Receptionen är öppen ons och tors kl 15.00. Middag serveras kl 18.00)

Pris
Tältplats, workshops och mat ingår. Rum kan bokas via onlinebokningen
(Inga dagsbiljetter säljes.)

Stora festivalupplevelsen, 8-12 juli (4 dygn)
• Vuxen, över 25 år - 4000 SEK, • Ungd, under 26 år -  3400 SEK   
Lilla festivalupplevelsen, 9-12 juli (3 dygn)
• Vuxen, över 25 år - 3100 SEK, • Ungd, under 26 år -  2500 SEK   

Boka tidigt rabatt. Obs! begränsat antal platser på 2020 års festival.
Hela festivalen, 8-12 juli
Priser innan 31 dec  - Vuxen: 3600:-    Ungdom: 3000:- 
Priser innan 1 mars   - Vuxen: 3800:-    Ungdom: 3200:- 
Priser innan 30 april - Vuxen: 4000:-    Ungdom: 3400:-    
Priser innan 30 juni  - Vuxen: 4200:-    Ungdom: 3600:-
Ord pris efter 1 juli -   Vuxen: 4400:-    Ungdom: 3800:-

Lilla festivalen, 9-12 juli
Priser innan 31 dec   - Vuxen: 2700:-    Ungdom: 2100:- 
Priser innan 1 mars   - Vuxen: 2900:-    Ungdom: 2300:- 
Priser innan 30 april - Vuxen: 3100:-    Ungdom: 2500:-    
Priser innan 30 juni  - Vuxen: 3300:-    Ungdom: 2700:- 
Ord pris efter 1 juli -   Vuxen: 3500:-    Ungdom: 2900:-


Rabatt
500:- rabatt vid bokning av 4 pers eller fler vid samma bokningstillfälle

Mat
Vi serverar ekologisk och vegetarisk mat, vilket ingår i priset. 3 måltider per dag. Fika finns att köpa på plats.
Vi hjälps åt med disk efter måltiderna.


Övernattning
Boende på Mundekulla 
Tältplats ingår i entrépriset. Sovsal samt ett fåtal rum uthyres och bokas i bokningsformuläret. Se bilder på våra rum här >
• Tältplats ingår i entrépriset. (Medtag eget tält, liggunderlag, sovsäck)
• Egen husvagn/husbil: 600:-/ekipage för hela festivalen, inkl el
• Sovalkov - (1200:-/pers) Inkl madrass, täcke, kudde 
• Enkel, dubbel, trippel och fyrbäddsrum samt stugor uthyres i Mundekulla. 

Dagsprogram
Dagsprogrammet ser ut enl följande
07.30-08.30   Mindfulness songs, meditation eller Yoga
08.00             Frukost
09.30-10.30   Morgonsamling

11.00-12.30   Körworkshop
12.30             Lunch
14.00-15.30   Körworkshop
15.30             Fika
16.30-18.00   Körworkshop
18.00             Middag
19.30-21.30   Kvällssamling/Sång


Förhållningsregler
-Festivalen är alkohol och drogfri
-Vi älskar djur och har bl a ponnyhästar och getter. Egna husdjur kan inte medtagas men hundhotell finnes enl nedan.

Feedback
"Just hemkommen från en helt fantastisk festival. Så mycket värme och medmänsklighet. Blir så otroligt stärkt av alla människor och som tillsammans skapar en magisk helg. Detta kommer jag leva på länge! Tusen tack !" / Christina   Läs mer feedback

Övrig info
Bokningsregler - Läs våra bokningsregler
Hitta hit  - Ta tåget till Emmaboda och därefter Mundekulla transfer, 1mil  
Hundhotell - Husdjur kan tyvärr inte medfölja, men det finns ett hundhotell 7 km från Mundekulla

Allmänna frågor
info@mundekulla.se (säkrast via mail)
0471-50450

Volontär
Vill du vara volontär på festivalen? Maila info@mundekulla.se

Arr. Mundekulla Retreatcenter i samarbete med Mundekulla Ideella förening.
Tack till Sensus Studieförbund

Gå med i Facebook gruppen där vi sprider aktuell info

Anders Nyberg har gjort körstämmor till Mundekulladanserna 

 Hela festivalen, 8-12 juli 2020
Ons kl 18:00 - Sön kl 16:00

Lilla festivalen, 9-12 juli 2020
Tors kl 18.30 - tors kl 16.00

Incheckning från kl 15.00 båda dagarna

Hela festivalen, 8-12 juli (4 dygn)
• Vuxen, över 25 år - 4400 SEK, 
• Ungd, under 26 år -  3800 SEK   
Lilla festivalen, 9-12 juli (3 dygn)
• Vuxen, över 25 år - 3500 SEK, 
• Ungd, under 26 år -  2900 SEK   
Tältplats och mat ingår 
Rum kan bokas via onlinebokningen.


Prissättning
Hela festivalen, 8-12 juli
Pris före 31 dec Vx: 3600:- Ungd: 3000:- 
Pris före 1 mars Vx: 3800:- Ungd: 3200:- 
Pris före 30 april Vx: 4000:- Ungd: 3400:-  Pris före 30 juni Vx: 4200:- Ungd: 3600:-
Ordpris från 1 juli Vx: 4400:-Ungd: 3800:-
Lilla festivalen, 9-12 juli
Pris före 31 dec Vx: 2700:- Ungd: 2100:- 
Pris före 1 mars Vx: 2900:- Ungd: 2300:- 
Pris före 30 april Vx: 3100:- Ungd: 2500:-   Pris före 30 juni Vx: 3300:- Ungd: 2700:-Ordpris från 1 juli Vx: 3500:-Ungd: 2900:

Boende 8 el 9-12 juli 
0 - 2950:- (Beroende på rumstyp)
Kursavgift inkl kost tilkommer

Tältplats ingår i entrépriset. Rum, sovsal, husvagnsplats kan bokas via formuläret