loading...

Mundekullafestivalen 7-11 aug, 2019 - Mer info inom kort

Här nedan kan du läsa om 2018 års Mundekullafestival.
Mer information om 2019 års festival kommer inom kort.

 

Mundekullafestivalen 8-12 aug 2018

Årets tema: "Reconciliation & Celebration"  

20 års jubileum, 1998-2018 !

Reconciliation & Celebration 
Årets festival uppmärksammar Mundekullas 20 års jubileum. Vi erbjuder därmed en extra festivaldag i lite lugnare tempo för dig som vill integrera festivalen ytterligare. Dessa biljetter går under benämningen "Jubileumsbiljett" från ons-sön. Det finns även möjlighet köpa "festivalpass" tors kväll.sön samt även Efterhängs biljett i två extra dagar (Inga dagsbiljetter säljes) 
För att ett bra firande ska kunna äga rum är det även viktigt att leva i "försoning" dvs leva med det som är.. med de utmaningar vi står inför både som individer och som kollektiv. Flera av årets musiker och föreläsare kommer att beröra detta tema på olika sätt. Välkommen som du är och med allt du är på temat "Försoning och Firande"

Dagarnas upplägg
Välkommen till en helg full av dans, musik, möten, kreativitet, dans, yoga, mindfulness, akrobatik, meditation, föreläsningar, Mundekulladanser, relationsworkshops, barnaktiviteter, konstutställningar, föreläsningar samt inte minst härliga konserter om kvällarna med artister från när och fjärran.
Många besökare har uttryckt sin uppskattning över Mundekullas idylliska miljö med källsjöar att bada i, bastu, kulturlandskap, vackra byggnader med helhetstänkande och givande möten!
Under årets Mundekullafestival firar vi utvecklingen av platsen och livet i sig med fokus på en hållbar livsstil och möten mellan människor! Som deltagare på Mundekullafestivalen blir du automatiskt en aktiv medskapare snarare än en passiv åhörare. Under dagtid erbjuds workshops och på kvällarna spelar artister från när och fjärran. 

Bakgrund
Genom åren har massor av härliga artister, workshopledare och inte minst besökare bidragit till den goda stämningen som årligen återskapas på Mundekullafestivalen. Det har varit en spännande resa från ett förfallet ’ödehus’ som vi köpte 1998 till den verksamhet som successivt utvecklats genom åren där genuin byggnadstradition kombinerats med ekologiskt nytänkande. Även ekologisk mat har varit en viktig ingrediens samt hållbar skogsvård och vår senaste satsning med solpaneler på hela ladugårdstaket...  
Festivalen kryddas av möten över generationsgränser såväl som nationsgränser samt stad och landsbygd. Det är en alkohol/drogfri tillställning för alla åldrar och har dessutom fått pris för Sveriges miljövänligaste festival. Läs mer om vår miljöprofil
-Lyssna till Världsartisten Dan Reeds hyllning till Mundekulla Lyssna 

20 years of sustainability
Vi lever i en tid då många känner oro för framtiden men då också mycket positivt sker och olikheter kan samspela mot en större och rikare helhet. Samtidigt som världen öppnas upp så tenderar även de negativa nyheterna att fånga oss medan vi glömmer bort att faktist se den ständiga hoppfulla utvecklingen som sker i vår omvärld. Mundekullafestivalen blundar inte för utmaningarna vi står inför men blundar inte heller för de möjligheter som ständigt står på lut. Festivalen har varit en inspirationskälla för många och erbjudit mängder av berikande möten och har initierat många andra projekt runt om i landet, sedan starten för 20 år sedan,

En extra dag !
Med anledning av vårt 20-årsjubileum erbjuder vi möjligheten att komma en dag extra dvs från den 8-12 (Jubileumspass, ons-sön) till subventionerat pris eller liksom tidigare år den 9-12 (Festivalpass, tors-sön). Dessutom kan du stanna kvar en extra dag på "Mundekulla Efterhäng" den 12-13 aug. 

Thomas Di Leva- Jubileumskonsert (ons kväll, 8 aug)
För dig som väljer att köpa jubileumspass (el kvällspass) har du möjlighet att uppleva en konsert med Thomas Di Leva på onsdagkvällen. Thomas är en man som hyllats, ratats, ifrågasatts och hyllats igen och anklagats och kritiserats för att återigen hyllas... Oavsett vad har han fortsatt att leverera och gå sin egen väg... inte för att passa in utan för att göra något meningsfullt av "sin stund på jorden". Kanske är det just därför han berör så många människor. En styrka hos Thomas är att han ända sedan starten har lyckats hålla huvudet högt och följa sitt hjärta, utan att göra avkall på sin unika omisskännliga personlighet och vision. Efter hans stora genombrott blev han utsatt för både trakasserier och stenkastning på scenen under sina uppträdanden, varpå han säger "att det var då han lärde sig att dansa”. Thomas är ett lysande exempel på att vända motgång till framgång och förvandla utmaningar till möjligheter, men framför allt är han en fantastisk artist, sångare och låtskrivare.

Sacred Earth (Australien) – Mantra konsert och workshop 
Vi är glada över att få återse 2017 års succé på musikfestivalen i form av Mantragruppen ”Sacred Earth” som är en Australiensk framgångssaga med fler än 250.000 sålda skivor. Sångerskan Prems färgstarka röst berör människor oavsett ålder och livsväg. Hennes keyboardspel och sånginsatser förstärks av Jethros vackra gitarr, sång och flöjtspel. De som lyckats få en biljett till någon av (de ofta slutsålda) livekonserterna på deras världsturneer är väl medvetna om att det inte bara är en traditionell konsert som passiv åhörare som väntar utan där både delaktighet i sång och stillhet erbjuds, och där såväl tårar som smittande leenden sprider sig i publiken. De erbjuder bla en konsert samt  en “Mantra & Meditation” workshop på torsdag dagtid på temat "finding deep peace through the practice of Mantra singing, ceremony and meditation" samt en workshop vid namn “Free Your Voice” and exploration of the voice through mantras and songs for the earth" Läs mer

anna tv 11

Anna Christoffersson – Soulig konsert!
Anna är en av Sveriges mest älskade jazz- och soulartister samt prisbelönad kompositör. Sedan debuten har hon släppt fyra kritikerrosade album, bl.a. två Grammisnominerade duosamarbeten med Steve Dobrogosz och solodebuten ”One”. Hon har också gästat på många album inom gospel, hiphop, folkmusik, pop. Anna har turnerat i tre världsdelar, och spelat på allt från klubbspelningar till festivaler, radio, TV, kyrkor, arenor, och högtidliga konserter. Hon har givit ut bla 'Ett Svar' till förmån för Naturskyddsföreningen och gav 2017 ut sin låt och video 'Förlåt?' i samband med #metoo - uppropet som behandlar egna erfarenheter av trauma för att stötta andra att gå vidare i det. På Mundekulla blir det en speciell solospelning, intimt och nära. 
’’Total kontakt med sin publik’’ Folkbladet,     ’’En exceptionell sångerska’’ Dan Backman, SvD 
”Hon är soul, jazz och pop, kan bita ifrån som Aretha Franklin och smeka som Lisa Nilsson, men låter allra mest som sig själv.
Det bästa jag hört på mycket, mycket länge”,
 Martin Nyström , DN    Lyssna på låten "Sweet Fragile Girl"

Bob-Hansson

Bob Hansson – workshop och poesi
Bob Hansson är författare till nio böcker och debuterade 1998 med "Heja Världen". År 2010 mottog han SRs stora novellpris, samma år blev han även utnämnd till Yttrandefrihetens hjälte. Inom svensk poesi pratas det ibland om "ett före och ett efter Bob Hansson", då han var den första poet i sin generation som nådde en bredare publik, inte minst genom sina scenframträdanden. Troligen har ingen annan svensk poet samarbetat med så många musiker däribland Joakim Thåström, Ola Salo, Fläskkvartetten, The Nomads, Olle Ljungström och Staffan Hellstrand. Han uppförde 2010 monologen "Om lycka" på Dramatens stora scen samt har inte minst medverkat på Mundekulla Musikfestival ett otal gånger !! På festivalen gör han ett uppträdande samt en workshop på temat "Kärlek - Hur fan gör man, så här gör man?" inspirerat av en av sina böcker. 

Bob-Hansson

Massive Vibe Live! (Uk)  Konsert  "a magical mystical tour"
Supersköna och grooviga "Massive Vibe Live" från England kommer till årets festival full av entusiasm och smittande energi!
10-mannabandet som reser världen runt med sina sköna grooves som får såväl myggor som getingar, rådjur, älgar samt inte minst festivalbesökare att "Go bananas" i Mundekullaskogen. Föreställningen är bortom det mesta som skådats med storbildsskärm, upplyftande texter och musik som rör sig över många olika genres genom munspel, trombone, saxofon, trumpet, cello, piano, elktroniska beats, rap, sång, dansare och en unik visull upplevelse..
Bring it on! eller som de själva säger "Get ready for a powerful explosion of great cheer and wonder!"  Se videoklipp 
 

Thomas Frankell – Intuition, försoning samt Livsyoga
Vi är tacksamma att Tomas Frankell medverkar på årets festival. Liksom en del andra av årets deltagare var Tomas med i Mundekullas begynnnelse och "satte tonen" med sina fina yogaläger. Nu kommer han åter och är både äldre och visare. Missa inte hans föreläsning och yogapass !  Kan intuition leda oss till själsfrid? Tomas, som fördjupat sig i intuitionens område under många år, berättar om sina erfarenheter och slutsatser kring det som brukar kallas: själens språk. Hans syn är att utvecklandet av vår intuition är nyckeln till att förstå syftet med våra liv och vad vi är här för att lära. Vi mediterar, samtalar för att växa i intuitiv förståelse. Tomas håller även en workshop med fokus på "En kurs i Mirakler" tillsammans med Anne Solveig 
Tomas är en föregångare och förgrundsgestalt inom personlig utveckling i Sverige sedan 80-talet och fortfarande en välkänd profil. Han har drivit många centra i Stockholm och introducerade Kundaliniyoga i Sverige under 1980- och 1990-talen. Idag arbetar han framförallt utifrån intuition och A Course in Miracles (ACIM).

diane.maui_

Diane Paterson (Usa) – Konsert  
Vid en Hawaiiresa, januari 2008 uppenbarade sig en färgstark frihets- och miljöaktivist samt eminent sångerska och gitarrist vid namn Diane Paterson. När vi senare fick höra att hon skulle ut på Europa turne sommaren 2008 var det givet att hon skulle besöka Mundekullafestivalen där hon gjorde succé. Därmed är det extra kul att hon återigen kommer tillbaka till Mundekulla, nu för fjärde gången. Upplev en karismatisk sångerska och exceptionell musiker som vandrar den väg hon är ämnad att gå. Det är omöjligt att lämna denna konsert oberörd. Diane kommer med ny skiva och energi och erbjuder även en workshop vid namn "Magic for manifestation" Räkna med en konsert som väcker engagemang även hos den mest slumrande skogsmullen. Lyssna>>
-Diane Patterson -”The American Folk Goddess” returns to Mundekulla.. YES!!

Peter Elmberg – Konsert och workshops 
Peter startade Mundekulla Musikfestival tillsammans med Anne Solveig 1999 med intentionen att skapa en drogfri festival med lyssnande publik för artister som skriver egen musik. Peter läste Indianhistoria som en del av hans Universitetsstudier i USA 1996 och därefter flyttade han till en liten stuga på 10 kvm i Mundekulla för ett år av självvald ensamhet. Verksamheten har sedan dess successivt vuxit för varje år. Under Festivalen ger Peter en Fredskonsert bestående av 12 tonsatta fredsböner tillsammans med Jan Eric och Lars Magnus samt leder morgonsamlingarna en manscirkel vid namn "Man in mission" som bygger på en kurs han utarbetat. Peter har tillsammans med Anne Solveig skrivit musikalen Hemstannarna som turnerat för fulla hus i Södra Sverige och bla jämförts med "Kristina från Duvemåla. Under årets festival ger han ett litet smakprov av uppföljaren vid namn Hitkommarna tillsammans med bla Sarbast Hasan Läs mer

Lou Rossling – föreläsning
Lou Rossling har blivit utnmämnd till Sveriges bästa talare 2003 och nyligen utnämndes hon till en av Sveriges 10 bästa talare någonsin Läs mer  Lou inspirerar oss att ta tag i våra liv, att se glädjen och möjligheterna hos var och en. Med sitt starka engagemang inom barn- och ungdomsverksamheten berättar hon om episoder ur sitt liv, där öppenhet och positivism varit avgörande när rädsla och kontroll velat ta överhand. 
Lou är i grunden pedagog, i dag är hon en älskad föreläsare och inspiratör i arbetslivet. Hon får oss att både skratta och gråta, när hon på sitt engagerade sätt talar om hur avgörande skeenden i barndomen kan påverka våra liv som vuxna.

Pär_Holmgren_2014

Pär Holmgren – Klimatföreläsning 
Pär Holmgren är en av landets främsta klimatexperter vars föreläsningar alltid engagerar, utmanar och inspirerar. Pär har en förmåga att visa på de utmaningar vi står inför men även de möjligheter vi har! Vi känner oss hedrade att han finns på plats då årets temat just handlar om hållbarhet. Pär talar om jordar som utarmas och jorden likaså. Den biologiska mångfalden minskar. Klimatet förändras, och försämras därmed för matproduktionen i världen, som dessutom ska räcka till allt fler människor. Hur ska vi använda den odlingsbara marken i fortsättningen? Kan jordbruket bidra till att bromsa och begränsa klimatförändringarna? Pär Holmgren, var under många år meteorolog på SVT, men har sedan 2009 jobbat på heltid med hållbarhetsfrågor, och har sedan snart tre år varit anställd hos Länsförsäkringar som naturskadespecialist. Pär är även medförfattare till boken Mat och Klimat som tydligt betonar vikten av en grönare kost för såväl klimatet som för hälsans skull.

Anne Solveig  – "Sunday Summit " - "Mirakelkursen" och "Shine Sister" 
Söndag är traditionellt den "heliga dagen" att vila och hämta andlig inspiration. Hur kan vi hitta nya former för det?  Anne Solveig, Peter Elmberg  m. fl bjuder in till en vacker "Sunday Summit - andaktsstund" på Söndag fm i en upplyftande Mundekulla-anda med sång, musik, meditation och inspirerande budskap. En stund att i gemenskap sjunga, meditera, summera och smälta festivalen samt ta med oss inspiration hem. Kanske leder denna stund till fler "Sunday Summits" 
Anne erbjuder även en workshop tillsammans med Tomas Frankell, med fokus på grunderna i "En kurs i Mirakel" och hur vi kan tillämpa dess budskap i vardagen. Samt en workshop för kvinnor under temat "Shine Sister" tillsammans med Eva Cederblad, med kvinnocirkel och stärkande inspiration. Annes uppskattade sånger som "A feeling of Joy," " I am beautiful" m.m. sjungs även på morgonsamlingen och skapar en känsla av glädje och samhörighet. Hon har gett ut CD:n "Shine sister" samt skrivit boken "Kvinnocirkeln" och är medgrundare av verksamhete på Mundekulla Retreatcenter, tillsammans med Peter Elmberg. läs mer

ladda ned

Sebastian Mullaert (Aka Minilogue)  Elektronisk dansmusik
Vi är glada över ett unikt besök i form av Sebastian Mullaert som sedan fler år tillbaka turnerar världen runt både som elektronisk live artist och dj. Sebastian har sysslat med olika former av musik sedan 7 års ålder och de senaste 20 åren framförallt med elektronisk dansmusik där han varit del av de båda legendariska grupperna Son Kite och Minilogue.  Sebastian är en flitig meditatör som vill inspirera människor att låta musiken få oss att lämna intellektets hemvanda miljö för att öppna upp till större perspektiv. Sebastian spelar även musik i samband med lunchen på temat "Lunch beat".  Här följer en kort recension av hans musik och gärning "When you listen to Sebastian Mullaert’s music you will feel something enchanting, a resonance that delivers truth, integrity and reminds us to simply be. The Swedish artist has a distinct approach to life, as well as music, which is centred around tranquillity, stillness and the convergence of Zen meditation, nature and creativity. Lyssna på Sebastians musik

Foto

Inez Berete Rubin  Det inre fredsarbetete (Om inre försoning) Föreläsning/workshop
Är de möjligt att uppleva inre fred, stillhet och villkorslös kärlek i det dagliga livet? Hur kan i så fall vägen dit se ut? För Inez Berete gick vägen via inre förlåtelse, självförlåtelse och försoning. Efter ett mordförsök med livshotande skador som följd fick hon gåvan att minnas förlåtelsens kärlekshandling till oss själva. Det ledde till att hon kunde förlåta förövaren och fick uppleva att allt lidande transformerades och avslutades. Den glädje och stillhet som då infann sig var bortom ord. Det är en stark och berörande föreläsning där publiken får ta del av Inez Beretes kunskap och erfarenhet om vad förlåtelse, självförlåtelse och försoning innebär och vägen dit. Om hur förlåtelsen av sina föräldrar hör ihop med den egna självförlåtelsen för att kunna uppleva inre fred. Leder workshopen ”Guidad försoningsmeditation” tillsammans med JanEric Ström, musiker. Inez Berete har skrivit boken ”Försoningen 120 stygn senare” och medverkat i SVT:s program ”När livet vänder”. Läs mer           

Anne Solveig

Staffan Taylor – När viljan att lyckas är större än rädslan för att misslyckas..
När Staffan Taylor ringde för att söka sitt första sommarjobb hoppades han att ingen skulle svara. När han talade inför andra människor började hjärtat rusa och kallsvetten blänka i pannan. Hur ska man lyckas uppnå sitt mål om man redan förberett sig för att det nog inte kommer att gå? Hur ska man få fram sitt budskap om man inte vågar tro på sig själv? Staffan började träna på att våga. Han utmanade sig själv steg för steg. Idag är Staffan en av Sveriges mest bokade unga föreläsare och talat på skolor och företag så som IKEA, Handelshögskolan i Stockholm, Lunds Universitet & Reebok. och är helt övertygad om att drömmarna tar oss framåt medan rädslor håller oss tillbaka. Nyckeln för framgång säger han själv handlar om att träna både sitt yttre men även inre jag och att sätta sig själv i ett tillstånd han kallar ON-mode. Han brinner för att hjälpa andra att nå sin fulla potential som ledare, medarbetare och medmänniska. Staffan har en otrolig förmåga att beröra och inspirera som påminner oss hur mycket vi faktiskt kan förändra och att allting börjar med oss själva.. Läs mer>> 

Eva Cederblad – Shine Sister, Sångmeditation- Bhajans, Cirkeldans
Eva är en underbar sångerska och musiker som har skrivit en mängd egna sånger med vackra texter. Hon är utbildad cirkeldans-ledare och van körledare samt leder ofta sångmeditationer och Bhajans med indiska instrument. 
Tillsammans med Anne Soveig (Mundekulla) erbjuder hon under festivalen en "Shine sister workshop" med sång och inspiration. Eva håller även en sångmedition i Sanctuary samt en workshop med cirkeldanser. Eva hör till den skara artister som bidragit och förgyllt många av Mundekullafestivalerna genom åren. 

diane.maui_

Pêl Rostam (Kurdistan/Iran/Sverige) – Försonings och nomad workshop
Försoningsworkshop: De som nådde frid i sitt hjärta, de som läkte sina sår, de som befriade sig från en sjukdoms makt, de som tillfrisknade från traumatiska upplevelser, de som hittade ut ur mörkret..  Alla som har funnit frid inombords och fått tillgång till sin fulla kraft har nått dit genom att välkomna inre försoning och inre förlåtelse i sitt liv. I denna workshop under festivalen kommer vi att bekanta oss med begreppet försoning och praktisera en kortare förlåtelseakt.
Nomadisk workshop: Sedan den nomadiska människan slog sig ner inom bofasthetens murar började hon förlora en del av sin naturlighet. Nu är vi vana att se naturen genom ett yttre förhållningssätt. Vi ser dess skönhet, vi blir hänförda och ibland tappar vi andan. Det är vackert så. Och det finns ännu ett steg. Nomadens steg som upplever naturen också inifrån. Vid denna vandringsworkshop skapar vi naturglädje tillsammans med inspiration från Nomadens livsväg.
Bakgrund:  Pêl Rostam är född och uppväxt nomad i den kurdiska delen av Irak. Han har varit med om krig, förföljelse, flykt, krasch och kärlek. Pêl är aktuell med boken NOMAD FÖR EN DAG, VANDRINGSMEDITATIONER TILL DITT URSPRUNG.

lennart

Stephanie Verstift  Shiatsu massage workshop
Stephanie Verstift kommer från Holland med bor i Sverige sedan flera år. Utöver att hon är en Mundekullas huvudkock i samt en kär medarbetare så är hon även konstnär, musiker och inte minst massör.
Hon bjuder in till en Shiatsu massage workshop vilket innebär att man arbetar parvis med att ge varandra massage under Stephanies ledning. Du behöver inte komma som par utan kom som du är så sköter denna emininta dam resten och ser till att du både får lära dig att ge massage men också ta emot. Du kan även beskåda hennes konst i den stora samlingslokalen.
Kanske får vi även höra Stephanie sjunga på öppna scenen?
- Stephanie offer a shiatsu massage workshop. Welcome to join in. Come alone or with a friend /partner.

lasse

Lasse Rydström – Att uppleva frid i sitt inre.. 

Lasses liv som brevbärare i Kalmar förändrades i 35-40-års-åldern pga olika personliga händelser som ledde fram till en upplevelse av inre försoning. Idag är han en flitigt anlitad samtalspartner, föreläsare och kursledare som inte lämnar någon oberörd. Lasses lugn och klarsyn inspirerar och väcker tankar om livet bortom det vi ser och upplever i vardagen. Han inspirerar oss att reflektera över vår livsresa och ger även en glimt från livet på "andra sidan". Välkommen till ett föredrag fyllt av allvar, humor och värme samt reflektioner och tankar om försoning och frid i vårt inre...
Lasse föreläste på Mundekulla i dess begynnelse och har varit en nära vän sedan dess, därmed känns det lite extra kul att han är med oss igen vid 20-årsjubileumet.

Sofia Nylander  Föreläsningskonsert " Att acceptera den man är"

"Sofia Nylander skriver musik i gränslandet mellan pop och visa. Om det fantastiska i att vara en människa i världen och om det kluriga i att vara en människa i samhället. Om dansande partiklar, nazister, ett vasstrå som vajar för vinden och om den där gången du vet när Jesus träffade en transtjej."
Välkommen på en spännande musikföreläsning om modet att vara sig själv.. Att acceptera den man är och att bli accepterad är inte självklart för alla. För Sofia Nylander, 30, tog det 20 år innan hon fullt ut vågade erkänna för sig själv och andra att hon var en tjej född i en killkropp. – Det har varit en jättetuff resa för mig att komma ur känslan av att det bara är en börda att bära, och att det är något fel på mig. Det är egentligen först de senaste två åren som jag känner fri från det där, och jag är mer trygg i mig själv.  

AL_KristinaPalten_IMG_5820 small (1)

Klas Parknäs –"Den läkande leken" om att möta essensen i existensen (Föreläsn/film)
"Ett barn växer inte för att något nytt kommer till. Ett barn växer för att det i glädje och lek får undersöka allt fantastiskt vi redan Är. När vi ger oss en vuxenlekplats får vi möjlighet att fortsätta den fantastiska under-sökningen. Leka men också läka. I ett intresse får vi interagera med vårt esse... inspirationen. Nå inspirationen i leken och ta med den i alla andra områden i livet. Konsten är som bäst arenan att få umgås med källan till konsten. Konst är lek kidnappad av egot. Begåvning är inte resultatet utan en handling, att be om sin gåva. Alla utan undantag kan det dom älskar." Klas är konstnären, som gjort sig känd för sin konst, men också sin förmåga att inspirera. Resan har gått från teater via opera till måleriet. I sin atelje har han i 25 år undersökt. Inte konsten utan källan till konsten. Klas är även författare till boken "Tillvarataget". Filmen "Berättelsen Ur en Målning. (8 min) visas i samband med föreläsningen samt ”Försoning med Jordelivet” En konstmeditation. Vi visar även en dokumentärfilm om Klas kom våren 2017 vid namn  "Den du redan Är"

Jenny Wessel – Yoga, Nia Dans och konsert
Jenny Wessel leder bla Yoga under festivalen. Dansen liksom Yogan har ett självklart inslag på Mundekulla festivalen och i år erbjuds bla Nia Dans under ledning av Jenny Wessel. Jenny växte upp i närheten av Mundekulla och bor numera i Göteborg där hon driver det popluära och välbesökta "Nia Movement Center". Nia är ett sätt att bli vältränad och frisk bestående av ett enhetligt rörelsekoncept, som arbetar med element från kampsporter, dans och avslappning. Jenny har även en stor passion för röst och sång med stark förmåga att beröra människor och hon har under våren spelat in en skiva och äntligen får vi höra henne Live med stöd av superproffsen LArs Magnus ÖSterberg och Björn Bohlin
Jenny och Björn håller även en kurs på Mundekulla sista helgen i nov. Läs mer >>
-Join Jenny in Yoga, Nia Dance and a wonderful concert togehter with Björn Bohlin

Björn Bohlin – Yin Yoga, Nia Dans och Bhajans
Björn Bohlin är en fantastisk musiker och människa som har 41 års erfarenhet som musiker i Göteborgs Symfonikerna.
Björn älskar att skapa musik i stunden. Han är en begåvad musiker som har en väldigt när relation till alla sina instrument så som Didgerido, flöjter, engelskt horn och hans ständiga följeslagare Oboen som är Björns huvudinstrument.
Björn har förmågan att ta dig in till magins landskap med sina toner.
Han bidrar bla på Jenny Wessels yoga, Nia och bhajans pass samt håller en kurs i Mundekulla tillsammans med Jenny sista helgen i november Läs mer>>
-Björn is a great musician who supports Jenny Wessel on her Yoga, Nia Dance and Bhajans

Sarbast Hasan (Kurdistan)  Konsert

Sarbast kommer från den Syriska delen av Kurdistan och är en enastående sångare samt spelar instumentet Saz. Han förmedlar sin kulturs historia och händelser ur sitt eget liv, om sin flykt men även kärleken till sitt folk, till sin mamma och kvinnan... på ett berörande sätt. Även om man som åhörare inte förstår ett ord av det som sjungs känns det ända in i märgen att han berör det som är viktigt för oss människor oavsett ursprung och härkomst. När han bodde i staden Aleppo såg han de första flygplanen som bombade staden och tog i samma stund beslutet att fly från landet, utan att veta vart. Alla hans övriga syskon bodde redan utomlands och sorgen var stor både hos honom och föräldrarna när han begav sig mot Europa och slutligen Sverige där han idag driver sin egen frisersalong i Kalmar. Hans föräldrar har nyligen tvingats fly från den kurdiska staden Afrin som bombats under vårvintern. Sarbast medverkar även i Mundekullas (Peter Elmbergs) senaste musikal "Hitkommarna". Han gestaltar sin berättelse i musikalen som gjort succé under vårens föreställningar. Lyssna

Anne Solveig

Ann Sjöling  Frigörande dans
Ann är utbildad frigörande dans lärare av Anne Grundel (Frigörande dans akademin) och leder danspass under festivalen. Från det lugna till det vilda - dansa fritt till härlig musik!
Ann är en kär medarbetare som även välkomnar dig i receptionen och ser till att du har det bra under Festivalen.
För några år sedan tog hon ett nytt kliv i sitt liv då hon flyttade från sitt invanda liv i Stockholm till ett nytt liv på landet där hon nu bor i den lilla byn Bredalycke, Mundekullas grannby.
- Ann is a great co worker in Mundekulla in charge of the reception who also offer dancing sessions

Jan Eric

Jan Eric Ström – konserter
Jan Eric Ström är utan tvekan festivalens "mesta" artist som medverkat på flest festivaler och kompat flest musiker och skapat magi som berört Mundekulla publiken med sitt vackra gitarrspel om och om igen. Sedan utbildningen på musikhögskaolan har Jan Eric varit gitarrlärare i Hässleholms kulturskola som fått många positva utnämnanden mycket tack var Jan Erics engagemang och bejakande av sina elever. Numera ägnar han sig bara åt musiken och framförallt sin egen musik. Under festivalen får vi bla höra honom framföra egna låtar samt kompa sin musikaliska dotter Perla. Han medverkar även på morgonsamlingarna med Peter Elmberg och Lars Magnus Österberg samt som kompmusiker, bla vid Berte Rubins försoningsföreläsning. Det går inte att låta bli att bli berörd när Jan Eric tar ton. Lyssna här    

Anja Thorkelsson – Mindfulness och Konstruktiv Journalistik
Efter att ha arbetat inom journalistik hela livet och senaste 11 åren som kanalchef för Sveriges Radio Kalmar väljer nu Anja att fördjupa sig inom konstruktiv journalistik. Ett journalistiskt förhållningssätt som ger utrymme för fler perspektiv och som utgår från att människor är komplexa, kompetenta medborgare även om de befinner sig i svåra situationer och som vill veta vad som är relevant, varför saker och ting sker och varför människor uppför sig som de gör. Lyssna till en inspirerande föreläsning med möjlighet till reflektion och samtal kring journalistikens inflytande över såväl yttre som inre tillstånd och en mer ansvarstagande journalistik, lyssningsexempel och en kort film om vad som är möjligt när vi sätter ljuset på människans kapacitet och möjligheter istället för att som så ofta ge näring åt människans "dumheter" som kommit att kallas "nyheter".
Anja är även utbildad mindfulnessinstruktör vilket hon erbjuder några morgnar.

anders2

Berndt Elmberg  vandring i hållbarhetens tecken 
Berndt växte upp i Mundekullas grannby, Skallebo och flyttade hemifrån redan i unga år men inköpte gården 1998 och har tillsammans med Peter Elmberg och Anne Solveig skapat Mundekulla Retreatcenter. Under 2018 firar verksamheten 20 år och även Berndt firar jämnt!!  Berndt ställde sig frågan "Vad ska jag göra med resten av mitt liv?" och resultatet upplever ni i form av Mundekulla Retreatcenter. Berndt erbjuder en vandring då han berättar om de olika byggprojekten, skogs-hanteringen och eko tänket som genomsyrar anläggningen. Mundekulla har pristas mångfaldigt vilket inte minst blir tydligt då blickarna får vila mot det gamla ladugårdstaket som idag är fyllt med solpaneler... Läs om Mundekullas ekoprofil 

Sheba and Diane (USA) – #metoo circle gathering
Diane Patersson är inte bara en fantastisk artist utan även en viktig röst i samhällsdebatten. Tillsamman med Sheba håller hon en workshop/cirkel kring "me too och engemanget för jämställdhet samt kring temat försoning..
Så här beskriver de själva sin Workshop: "Sheba Love and Diane Patterson are calling a circle gathering in response to #metoo, as the train has left the station with what we have all known ! Please come as your highest selves , sharing old stories , creating solutions ,as we reweave these strands of sexuality into beautiful patterns our children will be able to enjoy ! The time for ‘We’ is now, for new ideas from these tragic old stories ! Please feel our universal call-and-cry for much needed change !These gatherings are happening all around the world as we reshape the paradigm!! Let us seek together solutions, and let us answer such questions as, What have womyn, and men, done to keep themselves upright?"

ladda ned

Från Rullstol till Nytt Liv  ord och ton av Camilla Uddgren och Lars-Magnus
Camilla är hälsopedagog, beteendevetare, fil.mag i religionsvetenskap med inriktning mindfulness samt en uppskattad coach och artist. Camilla har även arbetat med stand-up shower, revyer, manus, coaching, konflikthantering, yogaevent och längre utbildningar inom näringslivet. Som ung vägrade hon att acceptera läkarnas dom och kämpade sig fri från en vardag av ständig smärta, rullstol och färdtjänst. Under sina föreläsningar och shower berättar Camilla om sin egen kamp, om vikten av att leva med barnasinnet kvar, magin i mötet med andra och behovet av att leva i glädje som drev henne framåt. Hennes egen kamp som kroniskt sjuk till frisk och levnadsglad ger dig förståelse för att allt är möjligt och inspirerar till ett autentiskt liv i linje med vad din själ vill, både privat och på jobbet. Tillsammans med musikern Lars-Magnus Österberg bjuder Camilla på en fartfylld, gripande och tankeväckande föreläsning i ord och ton baserad på hennes egen livsresa. Läs mer

lennart

Lennart Hallström  Djembeworkshop
Lennart driver sedan drygt 20 år tillbaka en av Sveriges främsta Djembeskolor som genom åren utbildat tusentals människor i västafrikanska trumrytmer. Han arbetar med utgångspunkt i Stockholm men vi är glada för att han nyligen flyttat ner till Mundekullabygden och förgyller den Småländska själen med sköna trumrytmer och inte minst årets musikfestival. Välkommen att spela djembe för vuxna och ungdomar! Lennart kompar även olika artister under festivalen samt erbjuder en spännade ljudresa/konsert med Anders Grossman på Didjeridu vid namn Jordton som hade sin premiär konsert på Mudnekulla för närmare 20 år sedan Läs mer 
- Lennart offer drumworkshops during the festival as well as supports different musicans on theit concert. He also does a concert with Anders Grossman on Didjeridu and Peter Forster with their concept Jord Ton (Earth tone)

perlsjane

Perla Ström – Konsert
Varje år skapar vi utrymme för någon av de yngre artister som brukar besöka festivalen och har sjungit på öppna scenen. I år faller valet på Perla som efter musikgymnasiet rest och testat olika jobb i städer. Ett sökande som har gett erfarenheter och intryck som hon sen i höstas börjat sammanfatta i egna texter och melodier. Hela livet har hon varit omgiven av musik och musiker, både i familjen och bland vänner och hon har gått "Sång & Vokal" på Högalids folkhögskola.  
Under festivalen delar hon med sig av sina sånger och sin personliga stil. Med bedårarnde röst och tänkvärda texter som berör såväl ungdomar som vuxna och kretsar kring att finna sin väg i livet, vägval och modet att lyssna och ge uttryck för sin egen röst. Se video

- Perla has participated at the festival since early childhood years. Now its time for her to enter the "big" stage"

ladda ned

Lars-Magnus Österberg  pianosongs
Lars-Magnus Österberg är pianist och klaviaturspelare från Göteborg och en av festivalens flitigast återkommande musiker. 
I en solokonsert improviserar och sjunger han med egna kompositioner som utgångspunkt bla baserade på Skriften "A course in miracles". Det är blir nära och meditativt.  Lyssna, sjung med och vila
Lars-Magnus spelar också till/medverkar också som musiker till andra artister däribland Camilla Uddgren samt Jenny Wessel och på morgonsamlingarna med Peter Elmberg och Jan Eric Ström.
Till vardags arbetar Lars-Magnus som Kantor i Biskopsgårdens församling och är även en aktiv musiker på världsmusikscenen i Göteborg med omnejd. 

bild

Cecilia & Petra Andersson  Fördomar, utmaningar och försoning
Vi lever i en tid fylld med fördomar, både mot oss själva men också mot andra. Fördomar skapas ofta av okunskap och rädslor. Det krävs mod att våga se dessa fördomar och att bli accepterad och sedd för den man är. Vi bär alla på något som ger oss utmaningar i livet, i vissa fall är det synligt och uppenbart för andra medan det i många fall är något vi bär med oss inombords. Detta ger oss ofta ofrivilliga prövningar och vi ställs inför andras fördomar. Vi kan bli ifrågasatta och lämnade utanför gemenskapen. Systrarna Cecilia och Petra pratar om hur det är att leva med synliga och dolda hinder. Cecilia var gåendes fram till sena tonåren då hon successivt började använda rullstol. Petra har blivit utbränd och handskas med ångest och depression. Detta har präglat deras personliga resa och synen på livet. Som systrar har de också följts åt i svårigheter och utmaningar samt hittat en väg till försonin gmed sitt öde.

nina

Nina Granbom - Mindfulness Walking (med tisteln som vägledare) 
Nina vandrar sin egen väg i livet och hon har bla vandrat flertalet ggr utmed Camino de Compostela samt Italien och på Öland, både på egen hand samt genom resor hon arrangerar. Nina är initiativtagare till kurscentret Klostret i Kalmar och har en unik förmåga att kombinera entreprenörskap, mindfulness och inre reflektion. Under festivalen erbjuder Nina en Mindfulnessvandring där Irene Elmberg (Moder Mundekulla) utgör inspirationen. Irene avled hastigt hösten 2017 och var under alla år en viktig person bakom kulisserna i skapandet av Mundekulla Retreatcenter. Irene verkade hela sitt liv för den "lilla människan" och en av hennes sysslor på Mundekulla var hennes idoga arbete med att ta bort tistlar, vilket gör att det idag går att röra sig fritt på området barfota! Efter Irenes bortgång gjorde Nina reflektionen att Irenes insats i livet inte bara handlade om att plocka tistlar från Mundekullamarken utan snarare att plocka tistlar från människors hjärtan som hon mötte utmed vägen. Nina utgår från vad tisteln kan ställa till med när den får fäste i våra hjärtan och hur vi kan befria oss ifrån dem vilket följs av en Mindfulness vandring där vi drar upp tistlar. Läs mer om Irene

eidrup

Thomas Eidrup - saxofon, kompbans
Thomas har spelat olika instrument sedan barnsben men började spela saxofon först som 20-åring.
Han växlar mellan instrument och schangergränser och ingår i ett nätverk av tillfälliga och återkommande konstellationer och ses flitigt på scenerna i Kalmar med omnejd, ofta tillsammans med nysvenskar och i världsmusik sammanhang.
Samarbetet med Peter Elmberg och Mundekulla sträcker sig över många år och nu senast som medverkande i Världsmusikalen Hitkommarna med flertalet nysvenskar på scen som gjort succe på Kalamr och Växjö teater under det gångna året. Thomas har en passion att med musikens hjälp bidra till en lite humanare värld.
Vi ser honom bla kompa Peter, Perla, Sofia och Sarbast 

AL_KristinaPalten_IMG_5820 small (1)

Anders Grossman  Teaterworkshop och didgeridoo konsert med Jordton
Anders Grossman är utbildad dramapedagog och arbetar till vardags med drama och teater med ungdomar, däribland individer med utmaningar i bagaget där teaterformen visat sig vara en bra metod för att lära sig mer om sig själv och sina behov.  Under helgen erbjuder Anders ”Dramaworkshop” för både ungdomar och vuxna med betoning på det som kallas för Forumteater. Forumteater är ett bra sätt att belysa svåra ämnen, att lära sig se förtryck och orättvisor och öva på att förändra och säga ifrån. Anders spelar även Didgeridoo med Lennart Hallström i konsertform i deras gemensamma projekt vid namn Jordton. Kanske vill du även sprela didgeridoo. Det ryktas om att ha n har bilen full med instrument !

AL_KristinaPalten_IMG_5820 small (1)

Clinton Pereira (SA) - Permakultur odlingar på Mundekulla 
Clinton är Mundekullas glädjespridare med bred kunskap och kompetens inom många områden. Han är utbildad arkitekt i sitt hemland Sydafrika men intresserade sig alltmer för hållbarhetsfrågor, arkitektur och hållbart byggande vilket förde honom till norra Europa och slutligen Mundekulla. Hans största engagemang på Mundekulla är ekologiska odlingar med inspiration från Permakultur som börjar ta form på området. Lyssna till honom berätta på den avslutande visionsstunden och se Mundekulla transformeras utifrån en fortsatt hållbarhetsideologi mot framtiden 
Clinton är även en orginell musiker och sångare som förgyller många av våra besökares uppplevelse på Mundekulla och hans smittande glädje lämnar ingen oberörd! 
Lyssna till honom sjunga här 

Gunnel Mauritzson – Sång och presentatör
Gunnel Mauritzson är en av Sveriges främsta folksångerskor och har under 30 år varit aktiv musiker samt lärare, och tidigare studierektor, på folkmusikinstitutionen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Sedan ett halvår tillbaka bor hon och berkar på Mundekulla till mångas stor glädje.
Under festivalen ser vi henne på scenen som preesntatör och med olika sånginsatser samt att hon utgör en viktig del av navet under festivalen. Hon är även producent för Mundekullas årliga Folk- och Jazzdagar helgen innan midsommar som just går under rubriken "In the spirit of Lars Gullin”. (Lars Gullin var en av Sveriges största jazzmusiker genom tiderna och han bodde under senare del av sitt liv i Emmaboda (Mundekullabygden).  Läs mer om festivalen på www.mundekullajazz.se samt om Gunnel på www.gunnel.nu (Gunnel medverkar även i Mundekullas musikaler Hemstannarna samt Hitkommarna). Gunnel arrangerar även nästa års Körfestival på Mundekulla. 

Arturs Koskins (LG) - Bygga ovan molnen med hållbarhet!
Arturs har byggt det ena unika ekoprojektet på Mundekulla efter det andra såsom Vikigastugor, timmerstugor, vår 250 kvm storasamlingslokal som är helt innesluten av återanvänt glas. Det senaste projektet är ett 22 m högt utsiktstorn med tillhörande rum (under byggnation). Se bilder >>
All byggnation går i linje med Mundekulla hållbarhetsarbete och ekoprofil Läs mer här 
Under helgen kommer han att visa och berätta om tornet för den som vågar sig upp där och samtidigt se till att inte för många bestiger det ... samtidigt!! Han berättar även kort på den avlutande visionsstunden om Mundekulla olika byggprojekt.

AL_KristinaPalten_IMG_5820 small (1)

Konstutställning 
Linda och Anny Ursjö är ett ett härligt team (mor och dotter) som flyttat till Mundekullabygden och som bidrar till årets festival på olika sätt. Efter deltagandet på olika kreativa workshops i fjol började Anny måla för egen del. Sedan dess har över 200 bilder tillkommit och glädjande nog har Anny en konstutställning vid årets festival.
Stephanie från Holland som även bor och verkar på Mundekulla ställer ut  ut i samma lokal. 
Även Anne Solveig har ett eget galleri på området. 
Annys mamma Linda möter du bla i receptionen tillsammans med Nina Granbom och Mundekullas Föreståndare Ann Sjöling

AL_KristinaPalten_IMG_5820 small (1)

"Sunday Summit" 
På Söndag fm bjuder vi in till en vilsam "Andakts och inspirationsstund" i Mundekulla-anda. En fin gemensam start på söndagen med fokus på Reconciliation och Celebration - försoning och firande. Vi lyssnar till några av helgens föreläsare och musiker som delar med sig en liten stund var utifrån ett inspirerande tema och vacker sång och musik. Vi stillar oss, sjunger tillsammans och smälter helgens upplevelser och känner in vad vi tar med oss hem.  Det blir en fin summering och en ny start på livets fortsättning efter festivalen, under ledning av Anne Solveig. Medverkande är bl.a Tomas Frankell, Berete Rubin, Eva Cederblad, Peter Elmberg, Jan Eric Ström, GUnnel Mauritzson som delar med sig i ord och ton.
(Kanske leder denna stund sen till fler Sunday Summits, det känns om det finns behov av det i vår tid).

Visionsträff "Ecoliving- Dela med dig av ditt projekt" 
Av tradition brukar vi erbjuda en visionscirkel mot slutet av festivale då olika prsoner delar med sig av olika hållbarhets projekt. Detta året utgår vi från Mundekulla och får lyssna till Mundekullas teamets visinoner och tanakr inför framtiden samt andra projekt i liknande anda. 
När vi blivit 'boostade' av allehanda inspiration vill vi fånga inspiration och lyssna till varandra och det vi/du önskar ge näring åt. En cirkel då vi lyssnar til varandra och en del träder fram med sina egna personliga berättelser... 

Kanske ser du även möjligheter att bidra till Mundekullas utveckling?

ladda ned


- Barn och ungdomar på Mundekulla -

- Varje år erbjuds ett rikt program för barnen på Mundekulla med allt från cirkusskola, målning, barnteater,
kreativt skapande, ungdomscirkel Läs mer nedan om några av programpunkterna.

anders2

Bi-Ma Andén  Samtalscirkel för ungdomar
Bima Andén bär en äldre kvinnas visdom med ett stort engagemang för ungdomar. Hon har bla drivit en skola och varit engagerad i många olika projekt för människors och inte minst ungdomars utveckling och välmående. En metod hon ofta använder sig av är samtals cirkeln (baserad på indianernas samtalsteknik). Samtalscirkeln bygger på man sitter i en cirkel och skickar runt en pinne och den som håller i den får tala till punkt utan att bli avbruten innan pinnen skickas vidare till nästa person. Under helgen bjuder hon in ungdomar att samtala med hjälp av denna metod kring olika teman. 
Detta är en bra teknik i att öva sig att lyssna på andra men även ta mod till sig att tala och uttrycka sina egna tankar, vilket ofta resulterar i en djupare samstämmighet med övriga cirkeldeltagare. Ofta upplever man att det är intresserantare att lyssna än att själv berätta. 


Magnus Bengtsson – Cirkusskola  
En av festivalens stora hjältar och stora inspiratörer är Magnus Bengtsson som erbjuder Cirkusskola för barn, ungdomar ... och vuxna!
Medan alla vuxna förkovrar sig i allmän klokskap och utvecklande aktiviteter erbjuder Magnus något som kallas för lek, akrobatik, stå på händer, jonlering och annat skoj som de flesta vuxna helt tappat bort på vägen.
Dessutom blir det en avslutande uppvisning på söndagen för alla åldrar (små som stora…)
Detta är definitivt något av höjdpunkten på festivalen, åtminstone om barnen får välja!  Se klipp

Flera andra workshops inom kreativitet, didjeridu, sång, måleri erbjuds !

anders2

Skapande för barn  Ann Helen Franksson, Anders Grossman, Sofie Petersson 
Ann Helen Franksson är uppvuxen i Mundekullas grannby Bredalycke och arbetar på en kulturskola för barn i Kalmar. 
Hon kommer bla att göra talking sticks och drömfångare med barnen under festivalen med naturesn grenar och skapelser. Följ med ut på äventyr för att sedan skapa magi tillsammans. Hon erbjuder även måler och skapande.
Anders Grossman är utbildad dramapedagog och arbetar till vardags med drama och teater med ungdomar, däribland individer med utmaningar i bagaget där teaterformen visat sig vara en bra metod för att lära sig mer om sig själv och sina behov. (Läs mer om Anders ovan) Tillsammans med Sofie Petersson erbjuder han även "Lekstund för barn": Kreativa lekar och samarbetsövningar för barn, rita och måla på temat "Barnens drömvärld" rekommenderad ålder 4-8 år. Missa inte att se barnens utställning som växer frma på Logen under helgen. 

Tid
I år utökar vi med en extra dag för den som vill . Första konserten äger rum kl 19.00 respektive kväll
Jubileums Pass: 8 aug kl 16.00 - 12 aug kl 16.00. (Ons - Sön) 
Festival Pass: 9 aug kl 17.00 - 12 aug kl 16.00 (Tors - Sön)

Mat
Alla måltider ingår i biljetten. Vi serverar ekologisk och vegetarisk mat. Fika finns att köpa på plats i "Café Namasté".

Priser och rabatter 
Tältplats, workshops, konserter och mat ingår. Inga dagsbiljetter säljes.
- 400:- rabatt vid bokning av 3 pers eller fler vid samma bokningställfälle. Kostnaden dras automatiskt vid  bokningen.

Program 
Se hela programmet här (Dagspass säljes ej)

Ons 8 aug     (Endast onsdag kväll se nedan/Jubileumskonsert)
19.00             Invigning 
19.15-20.15   Konsert - Thomas Di Leva
20.30-21.30   Konsert- Perla och Jan Eric Ström
21.30-22.00   Öppen Scen - Ta med ditt instrument
22.15-23.00   Konsert -  Diane Paterson Se hea programmet
 

Vi hedrar Irene Elmberg som lämnade jordelivet 8 nov 2017  Läs mer

Jubileumspass - inkl mat, 8-12 aug  Starkt reducerat pris - Boka här
• Vuxen, över 26 år   3900:- 
• Ungd, 15-25 år        3200:- 
• Barn, 4-14 år           1600:-
 

Priser på plats
-Vuxen:3950:-    Ung:3250:-    Barn:1650:-

 

Festivalpass - inkl mat, 9-12 aug
Från tors kl 17.00 - Boka här 
• Vuxen, över 26 år   3300:- 
• Ungd, 15-25 år        2700:- 
• Barn, 4-14 år           1300:- 


Priser på plats  
-  Vuxen: 3350:-   Ungdom: 2750:-    Barn: 1350:-

Jubileumskonsert - 8 aug (Kl 19-23.00)
Ingår i jubileumspasset Boka här
• Vuxen, över 26 år   295:- 
• Ungd, 15-25 år        195:- 
• Barn, 4-14 år           95:- 


Möjlighet att köpa till mat
Denna konsert ingår i Jubileumspasset

 

Efterhäng 12-13 aug
För Jubileum/Festivalpassbokare Boka här
• Vuxen, Ungdom över 15 år: 650:-
 Inga barnbiljetter säljes. Tältplats och mat ingår. Rumskostnad  tillkommer för den som vill

Kan ej köpas separat 
Sön kl 19:00 - mån kl 14:00

Mundekullas nya konsertlokal "Naturum"
Mundekullas nya konsertlokal "Naturum"

Övernattning
Boende på Mundekulla
Tältplats ingår i entrépriset. Sovsal samt ett fåtal rum uthyres och bokas i bokningsformuläret. (Samma pris oavsett typ av biljett) 
Se bilder på våra rum här >

Hotell och vandrarhem i närområdet
Spelmanshuset (6 km) 070-725 42 63 
Långasjö Vandrarhem (6 km) 0471-50310
- Grimsnäs Herrgård B&B (8 km) 0478-20400
- Moshult Vandrarhem (8 km) 0763-134839
- Hotell Amigo, Emmaboda (10 km) 0471-12550
- Ödevata Fiskecamp (17 km) 0471-50430
- Korrö Vandrarhem (22 km) 0477-34249
- Kosta Boda Art Hotell (30 km) 0478-348 35

Lyssna till "Festivalgeneralen" Peter Elmberg berätta om 20 års jubileumet

Förhållningsregler
-Man behöver inte föranmäla sig till workshops, utan det är först till kvarn som gäller
-Musikfestivalen är drogfri dvs att alkohol/droger inte brukas, medtages eller säljs på plats
-Vi älskar djur och har ponnyhästar och katt. Egna husdjur kan inte medtagas men hundhotell finnes enl nedan

Facebook
Följ uppdateringar och nyheter på Festivalens Facebooksida

Feedback
"Just hemkommen från en helt fantastisk Musikfestival. Så mycket värme och medmänsklighet. Blir så otroligt stärkt av alla människor och som tillsammans skapar en magisk helg. Detta kommer jag leva på länge! Tusen tack ! / Christina Gustafsson" Läs mer feedback

Övrig info
Bokningsregler - Läs våra bokningsregler
Hitta hit  - Ta tåget till Emmaboda och därefter Mundekullataxi, 1 mil á 150:-/bil, 0471-10100
Hundhotell - Husdjuren kan tyvärr inte medfölja, men det finns ett hundhotell 7 km fr Mundekulla

Allmänna frågor
info@mundekulla.se (säkrast via mail)
0471-50450

Volontär
Vill du vara volontär på festivalen? Maila info@mundekulla.se

Arrangör
Mundekulla Retreatcenter, Peter Elmberg Produktion. Tack till Musik för fred, Musik i Syd och Sensus Studieförbund

Jubileumspass: 8-12 aug
Ons kl 16:00 - Sön kl 16:00
Festivalpass: 9-12 aug
Tors kl 17.00 - Sön kl 16.00
Jubileumskväll: Ingår i Jubileumspass
Ons käll 8 aug, kl 19-23.00
Efterhäng: 12-13 aug
"Häng kvar en extra dag" Läs mer>> 

  8-12 aug 
• Vuxen, över 26 år   3900:- 
• Ungd, 15-25 år        3200:- 
• Barn, 4-14 år           1600:- 
Se fler priser här här ovan 
och i bokningsformuläret
Boka här>>


Priset höjs på plats

Tältplats ingår i entrépriset. Sovsal, rum och stugor uthyres i Mundekulla och bokas i bokningsformuläret.
(Först till kvarn.)

Det finns även vandrarhem och hotell i nära anslutning till Mundekulla vilket förutsätter egen bil/cykel