loading...

Kärlek, Relationer, Mirakel - 8-12 juli

Anne Solveig och Tomas Frankell, Gunilla Wigertz, Anders Nyberg, Peter Elmberg

"Det finns ett sätt att leva i världen som inte är av världen. Du ändrar inte utseende men du ler oftare. Din panna är fridfull, dina ögon är lugna och de som vandrar  i världen på samma sätt som du känner igen sina egna"  lektion 155
 


Mirakeldagar i Mundekulla
Vi övar mirakelprinciperna i praktiken.Vi fördjupar vår förståelse av vad ett liv i glädjefull tillit innebär. Är vi värda att leva i inre glädje? En Kurs i Mirakler ger ett ett tydligt ja som svar. Men hur gör vi? Vi inspirerar och lyfter varandra i förståelse och erfarenhet.

Inspiration från "En kurs i Mirakler", stillhet, meditation, yoga och sång.

Vi välkomnar dig till några vilsamma och upplyftande dagar med EKIM. Fokuset är på att ta in kursens budskap djupare i vårt liv och se hur vi kan använda oss av det i vardagen för att känna mer inre frid och glädje.. Vi utforskar hur vi kan lyssna och lita mer till den inre vägledningen, vi tittar på förlåtelse och försoning och hur mycket det kan ge oss, samt stärks i att välja nya mer sanna och kärleksfulla tankar. Vi dyker även lite djupare i det kursen kallar ”Heliga” relationer. Det kommer finnas tid till stillhet och att bara vara i tystnad så du får möjlighet att smälta det vi pratat om och låta kursens budskap sjunka in. Dessa dagar vill inspirera dig till att praktisera EKIM:s budskap i ditt liv och när du kommer hem till din vardag. 

Innehåll
Inspiration från "En kurs i Mirakler", meditation, kontemplation, intuitionsövningar, yoga, samtalscirklar och cirkeldanser, speglingar med Tomas och glädjefylld sång samt tid att vara i tystnad... och så fika i det härliga cafet som är öppet på eftermiddagen, bastu nån kväll samt tid att vila, bara vara, umgås, gå promenader, bada i vår lilla sjö m.m.

Körfestival samtidigt - Mirakeldagarna sker i år samtidigt som körfestivalen i Mundekulla vilket ger en möjlighet att vid några tillfällen ta del av sång, musik och cirkeldanser med Anders Nyberg och Peter Elmberg.

Anne Solveig och Tomas Frankell, håller i det huvudsakliga programmet på Mirakeldagarna. Tillsammans skapar de en trygg, avslappnande och inspirerande gemenskap där Mirakler kan ske. "Det ska bli så fint att än en gång få samverka med Tomas. Vi har så roligt tillsammans och den glädjen brukar smitta av sig i kurserna./Anne

Gunilla Wigertz håller två fina workshop bl.a om "Heliga relationer". Gunilla har sedan länge inspirerats av Mirakelkursen och delat med sig av dess budskap. Hon är en uppskattad kursledare och relationscoach. 

Anders Nyberg håller en workshop där han berättar om sin relation till ACIM och erfarenhet av att använda dess budskap i sitt liv. Samt att vi sjunger några sånger ur "A Chorus of Miracles", de texter han tonsatt  från ACIM. Det är en glädje att sjunga med Anders och fint att även ta del av hans inspiration från Mirakelkursen.

Peter Elmberg bjuder in oss till cirkeldanser en eller två morgnar. Ett underbart sätt att mötas sant och äkta. Du kan även sjunga mindfulnessånger med Peter och Anne en morgon, samt att vi är inbjudna att lyssna till en vacker Fredskonsert med 12 fredsböner som Peter har tonsatt.

Ev kommer någon/några fler fina gästlärare till..

Tack Anne o Tomas för en fantastisk mirakelvecka som jag bär med mig i mitt hjärta. Janet Forsberg

Tack!! det har varit så kuul, omtumlande, fantastiskt o inspirerande att få träffa er o alla andra underbara....
En oförglömlig vecka!
 Alva Larby


Upplägg
Du är antingen med Alla Mirakeldagar 8-12 juli eller den 9-12 juli.
Oavsett vilket du väljer är du välkommen att lyssna till ett smakprov av Fredskonserten som erbjuds kl 17.00 på Torsdagen. Hela konserten består av 12 tonsatta fredsböner tonsatta av Peter Elmberg. 

Hela Mirakelretreaten - Det första dygnet 8-9 juli
Vi rekommenderar dig att delta i hela retreaten. Det första dygnet ger vi mer tid till vila, meditation och att vara i tystnad. Vi släpper världen därute och mjuklandar i Mundekulla och denna retreat. Vi påminns om de grundläggande budskapen i Mirakelkursen. En fin introduktion för dig som inte vet så mycket om kursen... och en fin möjlighet att mjuklanda och påminnas om dess grundläggande tankar för dig som studerat kursen en längre tid.

"En kurs i Mirakler" även kallad "EKIM" och "Mirakelkursen" samt på engelska "A Course in Miracles"
Mirakel enligt kursen är det som sker när vi väljer att skifta vårt sinne från rädsla, oro, skuld och dömande till kärlek, tillit, förlåtelse och inre frid

 

Medverkande 2020 (ev kommer fler)

Anne Solveig
Inspiration/workshop, sång och cirkeldans

Anne Solveig är en omtyckt förmedlare av "En Kurs i Mirakler" som delar med sig dess budskap på ett enkelt sätt att använda i vardagen. Anne är även uppskattad för sina livsbejakande sånger och danser. Hon är medgrundare till Mundekulla Retreatcenter där hon verkat och bjudit in till kurser, retreater, cirklar m.m. de senaste 20 åren. De senaste vintrarna har hon tillbringat i Spanien där hon bjuder in till event med Mirakelkursen och även samverkar med Tomas Frankell. Anne erbjuder även årligen en 40-dagars E-Kurs med EKIM som varit hennes viktigaste andliga inspirationskälla genom livet.
www.annesolveig.com
 

Tomas Frankell
Inspiration/workshop, yoga, intuitiv spegling

Tomas har en djup förankring i kursen och har arbetat utifrån den under många år. Han förmedlar dess budskap på ett jordnära sätt med mycket fokus på hur vi kan växa genom relationer samt har en stor erfarenhet av att stödja människor till klarhet kring den egna livssituationen, bl.a med metoden "Intuitiv spegling" . Tomas är även yogalärare och erbjuder sköna yogapass. Han är en välkänd profil inom personlig och andlig utveckling och har sedan början av 80 - talet drivit en rad nyandliga centra i Sverige, bla Café Pan och Deva center. Tomas är författare till tre böcker och en fjärde är på väg som om Intuitionen. Därmed kommer vi säkert få ta del lite extra om hur vi kan använda vår inre vägledning. www.devanews.com
 

Gunilla Wigertz 
Heliga relationer och Guds lärares egenskaper
Gunilla håller en workshop där hon vägleder oss i det EKIM kallar "Heliga relationer" och hur vi kan bjuda in och växa genom dem. Hon kommer även dela med sig om "Guds lärares egenskaper" och hur de är en grund för goda kärleksfulla relationer. Gunilla har haft Mirakelkursen som sin stora inspirationskälla sedan 90-talet  Hon är Relationscoach och föreläser om inre utveckling, konfliktlösning och kommunikation, bl a utifrån Nonviolent Communication. Numera erbjuder hon även en webbkurs för par som vill lyckas i sin relation! www.relationscoachen.nu
 

Anders Nyberg

Workshop med Mirakelkursen och sång
Anders är en av Sveriges mest uppskattade körledare. Han har gjort körarrangemang till närmare 400 sånger, däribland "Mundekulladanserna" med sånger som " A feeling of joy" samt "I am beautiful".  Mirakelkursen har sedan länge varit en mycket viktig inspirationskälla i Anders liv och han kommer dela med sig tankar om den och vad den betytt för honom. Vi får även sjunga med i några av de vackra sångerna från "A Chorus in Miracles". Anders har även samverkat med Kay Pollak och gett inspiration till filmen " Såsom i himlen" 
www.peaceofmusic.com

Peter Elmberg

Fredskonsert, Mindfulnessånger, Cirkeldanser
Peter är musiker och kommer tillsammans med Anne erbjuda en morgonstund med mindfulnessånger samt en  morgonsamling där vi dansar cirkeldanser. Att mötas i cirkeldanserna ger en fin upplevelse av att mötas sant och äkta i  Mirakelkursens anda. Torsdag kl 17.00 är de som vill välkomna på en fredskonsert med de 12 fredsböner från olika traditioner som Peter har tonsatt. Peter är tillsammans med Anne grundare av Mundekulla Retreatcenter och numera huvudansvarig. www.peterelmberg.se
 

Tider priser och info

Tid 
Alla Mirakeldagar: 8 juli kl 18.00 – 12 juli kl 16.00.
Mirakeldagar to - sö : 9 juli kl 17.00 – 12 juli kl 16.00.
(Receptionen är öppen ons och tors kl 15.00. Middag serveras kl 18.00)
(Obs om du kommer på fredag så kom gärna innan 17.00 och lyssna till Fredskonsert.)

Pris
Tältplats, workshops och mat ingår. Rum kan bokas via onlinebokningen
(Inga dagsbiljetter säljes.)

8-12 juli (4 dygn) inkl mat. 
• Vuxen, över 26 år - 4400 SEK, • Ungd, under 25 år -  3800 SEK   
9-12 juli (3 dygn) inkl mat.
• Vuxen, över 26 år - 3500 SEK, • Ungd, under 25 år -  2900 SEK   


Alla Mirakeldagar, 8-12 juli inkl mat.
Boka tidigt rabatt
   
Priser innan 30 juni  - Vuxen: 4200:-    Ungdom: 3600:-
Normalpris efter 30 juni - Vuxen 4400:-  Ungdom 3800:-

Mirakeldagar  9-12 juli inkl mat
Boka tidigt rabatt

Priser innan 30 juni  - Vuxen: 3300:-    Ungdom: 2700:- 
Normalpris efter 30 juni - Vuxen 3500:- Ungdom 2900:-

Rabatt
200:- gemensam rabatt vid bokning av 2 pers eller fler vid samma bokningstillfälle

Mat
Vi serverar ekologisk och vegetarisk mat, vilket ingår i priset. 3 måltider per dag. Fika finns att köpa på plats i "Café Namasté". Vi hjälps åt med disk efter måltiderna

Rum / boende i Mundekulla 
• Tältplats ingår i entrépriset. (Medtag eget tält, liggunderlag, sovsäck)
• Husvagn/Husbil: 600:-/ekipage för hela festivalen, inkl el
• Sovalkov - (1200:-/pers) Inkl madrass, täcke, kudde 
• Enkel, dubbel, trippel och fyrbäddsrum samt stugor uthyres i Mundekulla. 
(boka rum i god tid då körfestivalen pågår samtidigt och därmed begränsat antal rum)
(Vi vill uppmuntra dig att delta i Alla Mirakeldagar, därmed ingen extrakostnad för boende sista dygnet)


Dagsprogram - preliminärt
07.30-08.30   Yoga / Sångmeditation
08.00             Frukost
09.30-11.30   Workshop
11.30-12.30   Workshop/ tid i tystnad
12.30             Lunch
14.00-15.30   Workshop
15.30             Fika
16.30-18.00   Spegling, cirkel/ ledig tid
18.00             Middag
19.30-21.30   Kvällssamling/Sång/ bastu /ledig tid

Förhållningsregler
Mirakeldagarna är alkohol och drogfria.

Övrig info
Bokningsregler - läs mer om bokningsregler
Hitta hit  - Ta tåget till Emmaboda och därefter Mundekulla transfer, 1mil  
Hundhotell - Husdjur kan tyvärr inte medfölja, men det finns ett hundhotell 7 km från Mundekulla

Allmänna frågor
info@mundekulla.se (säkrast via mail)
0471-50450

Välkommen att boka. Rummen går åt snabbt

Gunilla Wigertz medverkar

I november var Gunilla Wigertz och hälsade på i Nerja i Spanien. Hon och hennes man Ulf var initiativtagare till Nätverket Mirakelkursen och bjöd under många år in till Nätverksträffar på Rinkesta slott. Vi är så glada att Gunilla kommer medverka på dessa Mirakeldagar.

Vi sjunger och dansar cirkeldanser

Vi sjunger upplyftande sånger och dansar Mundekullas härliga cirkeldanser... till "A feeling of joy" "I am beautiful" och många fler. 

Mundekulladanser - körhäfte

Körledaren Anders Nyberg medverkar på Mirakeldagarna. Han har gjort körarrangemang till 12 av Mundekulladanserna med text och musik av Anne Solveig och Peter Elmberg. Vi kommer att sjunga och dansa flera av dessa under festivalen. 

A Chorus of Miracles - Anders Nyberg

Lyssna till "There's no vill but Gods, I seek his peace today" och flera andra fina sånger från "A Chours of Miracles" tonsatta texter från Mirakelkursen av Anders Nyberg.