Circle Way Camp,  16-21 juli 2019

Honouring the ancestors

16:e gången
– Indiansk visdom – tillbaka till Cirkeln – tillbaka till naturen – tillbaka till community
See English page

"Tänk 7 generationer framåt innan varje viktigt beslut" / Indianskt Ordspråk


Honouring the ancestors
För 16:e gången arrangeras denna lägervecka i Mundekulla baserat på Indianen Medicine Storys förfäders principer och förhållningssätt. Å^rets läger sker till minne av Indianen Medicine Story, som somnade in 89 år gammal sommaren 2018 som undervisat i Europa och USA under närmare 40 år. Principerna bygger på indianernas sätt att leva tillsammans (med bl.a. cirkelsamtal/talking stick) vilken blivit allt mer vanligt i västvärlden på senare år. Lägret erbjuder föreläsningar, workshops och samtalscirklar med sikte på en hållbar framtid.
Lyssna till Medicine Story berätta om Circle Way>>

"The Circle Way handlar om hur vi kan förhålla oss till livet, naturen och alla levande varelser på ett sätt som bidrar till en bättre värld." 

Lyssna på program i Radio P1 hur samtalet med talpinnen fungerar >>

Innehåll
Ta med familjen, vännerna, dina barn och far- och morföräldrar till tidernas inspirationsvecka med målsättningen att bidra till en helande kultur med siktet på 7 generationer framåt...
Under lägret blir det också tillfälle till sång och dans, vila och bad samt barnaktiviteter. Alla deltar både genom att ta emot och att ge; deltagarna hjälps åt med vissa enklare sysslor.


 Veckan erbjuder dig att komma tillbaka:

– till naturen:

• Möten i härlig miljö
• Seminarier och samtal kring hållbar utveckling
• Camping eller rum med dusch och toa
• Bad i källsjö
• Restaurang med ekologisk vegetarisk mat


– till cirkeln:
• Grunden för att leva tillsammans i glädje
• Originalinstruktionerna
• Workshops och aktiviteter för alla åldrar
• Att stödja genom att lyssna, parsamtal
• Kvinno/Manscirkel och barnaktiviteter


– till community:
• Berättelser kring lägerelden
• Musik och rörelse 
• Mindfulness
• Öppen Scen
• Cirkeln av de äldre


Circle Way-upplägget
• Presentation av cirkelns väg för dem som är nya inför den
• Att lyssna på barn, varandra och hur man använder talpinnen
• Varför vi behöver varandra - det kloka med att leva i gemenskap
• Om att leka och odla glädjen i livet
• Delning och självutveckling - cirklar för personlig utveckling 

 
Språk
Engelska och Svenska

För mer info
Maila Kalle och Camilla Grill

Dagarnas upplägg (med reservation för ändring)

Morgonmöte (morgon)
Alla välkomnas att vara med i en samtalscirkel (klan), om 5-6 personer. En timme varje morgon (kl. 08.00-09.00) lyssnar vi till varandra och delar tankar utifrån var och ens livssituation.

Storcirkel (förmiddag)
Varje förmiddag (kl. 10.00-13.00) samlas vi i den stora cirkeln och inspireras av Medicine Story och Ellika till ett kvalitativt liv med goda samtal. Föreläsningspass varvas med aktiva samtal på olika teman.

Barn/ungdomsaktiviteter (morgon/förmiddag)
De barn/ungdomar som vill bildar en eller flera barngrupper. För de lite äldre barnen (från ca 6–7 år och uppåt) erbjuds utomhusaktiviteter under förmiddagarna medan de vuxna samlas i den stora cirkeln. Barn som hellre vill delta i storcirkeln är givetvis välkomna.

Valbara workshops (eftermiddag)
• Mans- och kvinnocirklar – Medicine Story och Ellika
• Att leva tillsammans i ekoby – Daniel Casey och Stephen Hinton
• Hållbart företagande med Peter Elmberg

Kvällssamlingar
• Sång, musik och dans
• Klanaktiviteter
• Svetthydda

Dagsprogram, ungefärligt
08.00   Klanmöte – samtalscirkel i smågrupper
09.00   Tid för frukost
10.30   Storcirkel (med parallell barnaktivitet)
13.00   Lunch i Mundekullas restaurang 
15.00   Workshops
18.00   Fri tid inkl. middag
20.00   Kvällssamling

- Handledare -

Camilla Måne  – workshop, värd
Jag är en 35-årig kvinna, en dedikerad prästinna, mamma, socionom och konstnär. Min passion är att skapa gemenskap och hålla i grupper/cirklar där människor möter sitt eget inre och speglar sig i varandra. Cirklar där människor växer och vågar dela med sig mer av sig själva.  Jag har medarrangerat flera Circle Way-läger och hållit i ett antal workshops kring cirkelns betydelse och hur vi kan återknyta till naturens rytmer som människor. Jag har gått en Prästinneutbildning i Glastonbury, England, för att djupare förstå kraften av ceremonier och människans djupa förankring i naturen. Jag leder en kvinnocirkel som träffas varje fullmåne för ceremonier. Under flera års tid har jag även medverkat i kvinnoretreater och Gudinnefestivaler med konst, musik och workshops. Jag upplevde Circle Way lägret första gången 2005. Sedan jag och Kalle träffades, 2008, har vi varit gemensamt engagerade och medverkande i Circle Way-lägren. Vi har medskapat flera läger i Sverige och ett på Hawaii. 2016 höll vi för första gången i ett eget läger, på Lyckebo gård i Umeå. Till vardags håller vi i en cirkelsamtals-grupp som ses varannan söndag. För mig är budskapet enkelt men starkt i detta läger. Gemenskap och känslomässig närhet skapar förståelse, respekt och kärlek. I möten med andra växer vi och utmanas och hur vi än väljer att leva så behöver vi människor varandra. Det finns så mycket som förenar och när vi möts i detta mänskliga kan vi också se tydligare vad som är unikt för varje individ och låta det ta plats! Vi är alla som små skattkistor för varandra!
 Jag har en hemsida där du kan se min konst och läsa reflektioner kring naturens och livets cykler.

Kalle Grill – workshops, värd
Jag träffade på Circle Way första gången i slutet av 90-talet vid ett läger i Hälsingland. Den starka gemenskapen och människors fria och avslappnade inställning gjorde stort intryck på mig. Det blev sen många läger och på 10-talet var jag ofta medarrangör till lägret på Mundekulla. Det känns väldigt fint att jag och Camilla nu har vårt eget läger och att det därmed återigen erbjuds ett Circle Way Camp i norra Sverige. Till vardags jobbar jag som lektor vid Umeå universitet. Jag är docent i filosofi, vilket betyder att jag forskat vidare ett tag sedan min doktorsavhandling blev klar 2009. Jag har forskat om frihet, rättvisa, mänskliga relationer och hur vi ska värdera framtiden och framtida generationer. Jag undervisar stora och små grupper och handleder studenter på alla nivåer upp till doktorand-nivå. Jag är också förståndare för kandidatprogrammet i filosofi och samhälls-analys.
 Vid sidan av mitt universitetsjobb är jag utbildad filosofisk rådgivare och arbetar med livs- filosofiska teman, med både enskilda och grupper. Bland annat startade jag och en vän 2008 föreningen Filosofigruppen Sherpa som arrangerat ett 60-tal filosofiska salonger i Stockholm. Jag har själv lett många filosofiska salonger och caféer för allmänheten, och även workshops, kurser och retreats. Jag har även haft uppdrag som konferencier och som samtalsledare inom chefsutveckling. Jag sitter i advisory board för Svenska sällskapet för filosofisk praxis.
 Jag brinner särskilt för mäns personliga utveckling. Jag har lett etablerandet av den nordiska grenen av den internationella mansrörelsen ManKind Project och medverkat på flera av denna förenings intensiva helgkurser - New Warrior Training Adventure. Sedan sex år tillbaka är jag också med och leder manshelgen Man in Mission på Mundekulla kursgård.
Jag har en hemsida där det står mer om mina olika aktiviteter. Där kan du också lyssna på mina radioprogram som gått i Sveriges radio P1:s Tankar för dagen.

Ellika Linden – workshops
Ellika Lindén har tillsammasn med Medicine Story varit eldar för otaliga Circle Way Camps runt om i Europa de senaste 30 åren.
Hon är en svensk författare boendes i Köpenhamn och producent av barnpjäser, som också skapar scenografi och dockor för barnteater.  Hon har framförallt arbetat mycket med och stöttat många kvinnor genom åren. Läs mer

Peter Elmberg – Mundekulladanser
Peter är Musiker, Beteendevetare, Mindfulness instruktör, Social entreprenör, grundare och Vd på Mundekulla. Utbildad i Indian Historia på University of Lacrosse, USA (1996-1997). Baserat på sin egen resa erbjuder han aktiviteter och musikinslag, cirkeldanser (Mundekulladans). Via sitt musikförlag har han skrivit över 700 sånger. Peter leder Mundekulladanser, leder sina Mindfulness songs och berättar om verksamheten i Mundekulla ur ett Omställningsperspektiv.   www.peterelmberg.se 


Honouring the Ancestors - Honouring Medicine Story

Medicine Story – In remembarnce of..
Årets läger sker till minne av Manitonquat/Medicine Story (USA) som var en berättare, en äldre av Assonet Band of Wampanoag Nation of Massachusetts. Författare till tio publicerade böcker. Han har under hela sitt liv utvecklat verktyg för att skapa ett mänskligare samhälle grundat på läror de äldste i First Nations och utforskning av hans CIRCLE WAY läger. Under drygt 30 år har han erbjudit läger baserat på hans förfäders visdom - den Indianska traditionens lära. Läs mer

NYUTKOMMEN BOK med MEDICINE STORY
Lek och lyssna! : att möta barn med värme och respekt

I Lek och lyssna reflekterar stamäldsten Manitonquat över det viktiga bandet mellan barn och vuxna. Han ger också konkreta tips på hur vi kan bli bättre på att möta barn med värme och respekt, så att vi kan utvecklas, lära av varandra och ha roligt tillsammans. Boken tar sin utgångspunkt i The Circle Way, en modell som inspirerats av de nordamerikanska ursprungsbefolkningarnas levnadssätt och traditioner. Den förklarar inte bara hur vi kan bli bättre på att se våra barn som de underbara varelser de är, utan också hur vi kan stötta varandra i en av våra viktigaste och mest utmanande uppgifter. The Circle Way handlar helt enkelt om hur vi kan förhålla oss till livet, naturen och alla levande varelser på ett sätt som bidrar till en bättre värld.  info samt beställ


Praktisk info

Priser
Tältplats, kost, workshops och konserter. OBS! Inga dagsbiljetter säljes.
Tis kl 18.00 - Sön kl 16.00 (Incheckning från kl 15:00)

• Vuxen, över 26 år 5500:-
• Ungd, 15-25 år 4200:-
• Barn, 4-14 år 2250:-

Mat
Vi serverar ekologisk och vegetarisk mat. (glutenfri och vegansk) som ingår i entrepriset

Övernattning
Tältplats ingår i entrépriset. Rum uthyres och bokas i bokningsformuläret. 
-Tältplats - Gratis
-Husbil/husvagn, 500:-
-Sovalkov & madrass, 800:-
-Bädd i dubbelrum med gemensam dusch och toa - 2900:-
-Bädd i dubbelrum med egen dusch och toa - 2200:-
-Enkelrum med egen dusch och toa - 3500:-
-Extra madrass (barn) i ovan rum - 100:-

-Info och bokning-


Bokningsregler

Hitta hit

Kontakta oss här

-Hålltider-
16-21 juli
Tis kl 15.00- sön kl 16.00
(Ankomst fr mån kl 13)

-Kurskostnad+kost+tältplats-
• Vuxen, över 26 år  -
• Ungd, 15-25 år  -
• Barn, 4-14 år  -

-Kost-
Vi serverar ekologisk och vegetarisk mat. 

OBS! Alkohol- och drogfritt

- Övernattning -
Tältplats ingår i entrépriset. Rum kan bokas i bokningsformuläret.

Språk
Engelska och svenska

För mer info
Maila Kalle och Camilla Grill

Camilla & Kalle Grill - Värdpar för årets läger
Camilla & Kalle Grill - Värdpar för årets läger
Mundekullas Vikinga By
Mundekullas Vikinga By

Tisdag kl 13.00 - Söndag 16.00

• Vuxen, över 26 år 5500:-  
• Ungd, 15-25 år 4200:- 
• Barn, 4-14 år 2250:-   

0-3500 SEK
Beroende på typ av rum
Tältplats ingår i priset