Sångretreat Våga Vara – Våga sjunga, våga vara sann!
6-8 november 2020

Alla har en röst. Vill du komma närmare just din röst?  
 
Vem
Den här kursen riktar sig till alla som vill utmana sig själva att våga dyka djupare i sitt uttryck och sin sångröst. Intresserade på alla nivåer kan delta, både du som inte har sjungit mycket, eller som fått höra att du inte ”kan” sjunga, och du som har sjungit en hel del men utan prestationskrav vill hitta en djupare förankring mellan kroppen och rösten och ett ärligare uttryck. Samt alla ni som längtar efter en retreat med fokus kring sångrösten och med tid även för vila, rekreation och inspiration. 

Vad
Kursen syftar till att utveckla kontakten mellan kropp och röst samt att träna på att skala av de skydd vi lagt på som hindrar oss att vara mer ärliga och sanna i vårt uttryck. Under retreaten möts deltagare på olika nivåer för att upptäcka och utforska sina egna individuella röster och tillsammans med andra nå djupare oavsett tidigare erfarenhet av sång. Tanken är här att även du som inte riktigt vågat sjunga skall få mod till det och du som sjungit men känner att du inte vågat vara helt ärlig skall få mod att komma närmare din kärna.

Hur
Retreaten vaggar oss genom dagar av stillhet och stunder med skratt. Tanken är att du ska få utbyta erfarenheter, tankar, känslor och idéer kring sång med andra. Sjunga sånger, visor, böner, ramsor tillsammans på olika språk och med olika uttryck. Göra övningar med röst, kropp och andning för att utveckla och fördjupa rösten och sången. Hämta inspiration, hitta kreativitet och finna vila på olika sätt, bl a genom röstyoga, naturvandring, sharings, övningar i närvaro och uttryck och egna stunder med meditation och tystnad i vacker miljö. Du får också sjunga tillsammans med andra med olika bakgrund och röstklanger, improvisera och leka med rösterna och uppleva de olika känslolägena sången kan väcka, både glädje med många skratt samt vemod och allvar. Du kommer att få lära dig nya sånger men det kan också finnas utrymme för att du kan dela med dig av sånger som du kan sedan innan. Kanske går vi till någon plats i skogen och sjunger för träden. Vissa moment eller måltider kan komma att ske i tystnad. 

Stärkande skog
Stärkande skog
Hälsosam vegetarisk mat
Hälsosam vegetarisk mat
Underbara rum och lokaler
Underbara rum och lokaler


Kursledare

Foto: Kristin Lidell Foto: Kristin Lidell

Gunnel Mauritzson
Gunnel Mauritzson växte upp i en musikalisk familj på Gotland och har studerat musik både på Folkhögskola på Gotland och i Malung samt vid Musikhögskolorna i Stockholm och Piteå. Hon har frilansat som musiker, sångerska och pedagog i över 30 år. En av de första grupperna var den gotländska folkmusikgruppen Gunnfjauns kapell med flera skivor och turnéer i Sverige och utomlands. 1996 kom första solo-CD:n som senare belönades med Lars Gullin-stipendiet.

Gunnel har efter det belönats med flertalet utmärkelser och stipendier och hon har samarbetat med många av de främsta musikerna inom folkmusik och jazz i Sverige. Sedan 1998 arbetar hon också som sånglärare vid folkmusikinstitutionen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, en tjänst varifrån hon för närvarande är tjänstledig för att istället erbjuda sina gåvor till Mundekulla Retreatcenter.
Gästlärare för enskilda moment kan förekomma.


Praktiska detaljer

Kurskostnad
Kurskostnad: 1600-2200 kr (du betalar efter förmåga)
Kostnad för kost och logi tillkommer, se nedan.

Kostnad för kost och logi (bokas i anmälningsformuläret och betalas i receptionen vid ankomst)
Enkelrum med egen dusch/wc: +2200 kr
Enkelrum med gemensam dusch/wc: +2000 kr
Del i dubbelrum med egen dusch/wc: +1900 kr
Del i dubbelrum med gemensam dusch/wc: +1700 kr
Sovalkov bakom draperi (med madrass, täcke, kudde): +1400 kr


Anmälan
Du bokar till retreaten i två steg:
1. Inbetalning kursavgift:
Genom att betala in halva kursavgiften som anmälningsavgift till Gunnel Mauritzsons bankgiro. Kurskostnaden är valfritt belopp mellan 1600- 2200 kr för helgen. Du betalar efter förmåga och till bankgiro: 5340-8381. Ange ”Sångretreat” på din inbetalning. Resterande kursavgift ska betalas innan kursstart. *

2. Bokning kost & logi:
Du bokar boendealternativ i bokningsformuläret. (Betalning för kost och logi betalas sen på plats i Mundekulla i samband med incheckning.)

Mundekullabidrag: För personer med begränsad ekonomi, såsom arbetslösa, studenter, sjukskrivna, finns ett begränsat antal "Mundekullabidrag" på 300 kr att söka. Bidraget kan bara erhållas en gång och kan sökas genom att skicka ett mail till gunnel@mundekulla.se innan du gör din bokning av kost&logi. Om du har möjlighet att få bidraget får du besked om det samt en rabattkod som du skriver in i din anmälan. Kostnaden regleras vid incheckning. Bidraget kan inte erhållas i efterhand.

Avbokning
Om du anmält dig och inte kan delta i kursen får du om möjligt erbjudande att delta vid ett annat tillfälle istället. Finns det inte möjlighet till det får du mot uppvisande av sjukintyg tillbaka hela anmälningsavgiften utom 200 kr i administrativ avgift. Vid avbokning utan sjukdom utgår ingen återbetalning av anmälningsavgiften. Du har alltid möjlighet att ge bort din plats till en annan deltagare i samråd med kursledning. Om kursen mot förmodan skulle behöva ställas in får du tillbaka kursavgiften. Ingen reseersättning utgår.

Reservation
*Det krävs minst 7 deltagare för att kursen skall kunna genomföras.


För mer information
Kontakta Gunnel på gunnel@mundekulla.se eller tel 0761-91 59 80.
Du kan även läsa mer på Gunnel Mauritzson - sångkurser på facebook här: Facebooksida

Information mat och boende
- Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.
- Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.
- Ta med lakan och handduk. Kan också hyras för 100 kr/set i receptionen.
- Var och en städar sitt rum. Städning kan köpas för 200 kr per rum.
- Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.
- Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka diskpass).
- Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

Om Mundekulla
Fridfulla Mundekulla Retreatcenter, ca 1 mil utanför Emmaboda i sydligaste Småland. På Mundekulla får du komma bort från vardagen för en tid och njuta av vacker natur, inspirerande byggnader och utemiljöer, hälsosam vegetarisk mat till 80% ekologisk och närodlad. Allt på Mundekulla genomsyras av en tanke om hållbarhet och att skapa för kommande generationer – inte riva ner. Miljön och atmosfären på Mundekulla är en medskapare till de kurser som arrangeras på platsen.

Hitta hit 

Fre 6 nov incheckning
kl 16.00-18.00.
Kl 18.00 serveras middag.
Därefter kurs med avslutning sön 8 nov kl 16.00.

Kurskostnaden är valfritt belopp mellan 1600- 2200 kr, du betalar efter förmåga.
 

Enkelrum med egen dusch/wc: +2200 kr
Enkelrum med gemensam dusch/wc: +2000 kr
Del i dubbelrum med egen dusch/wc: +1900 kr
Del i dubbelrum med gemensam dusch/wc: +1700 kr
Sovalkov bakom draperi (med madrass, täcke, kudde): +1400 kr