Nia, Återhämtande Yoga & Meditativ Sång, 12-15 nov 2020

Livs Levande i Rörelse och Stillhet

kursen arrangeras av Nia Movement 
Ledare Jenny Wessel och Emma Stålvik
 

Denna långhelg erbjuder en möjlighet att få kontakt med din rörelseglädje, din livskraft och upplevelsen av inre stillhet.

Vi kommer under dagarna flöda mellan härliga, livsbejakande Nia-stunder och mjuk, återhämtande Yoga. På kvällarna möts vi i meditationens och stillhetens tecken genom sång, ljud och vibrationer. Nia lockar fram känslan av rörelseglädje och välbehag som finns inneboende i alla kroppar.

Den yoga vi kommer utföra tillammans är inspirerad av Yin Yoga och Yoga Restorative. Det blir en mjuk, avslappnande yoga där du får möjlighet att varsamt möta dig själv. Denna helg passar för alla, oavsett tidigare erfarenhet av rörelse, yoga eller sång. Du behöver inga förkunskaper.
Bara komma som du är. 


Deltagare säger

”När jag möte Nia så kände jag verkligen att jag hittade hem till mig själv. En upplevelse av full kontakt med hela mig själv som människa. Både min fysiska kropp, mina tankar, mina känslor och min själ landade in i en underbar förening. Nia tillåter mig vara i min storhet, i min kraft, i min lekfullhet, i min sårbarhet. I hela mig själv."

Nia
Nia är en holistisk rörelseform som kombinerar rörelser från Yoga, Tai Chi, Dans och Kampsport. Ett dynamiskt och livsbejakande möte mellan öst och väst till inspirerande musik. Hjärtat i Nia är välbehag och rörelseglädje. Alla kan vara med på Nia. Du anpassar rörelserna så att de utgår från din kropp och dina behov. Rörelserna i Nia öppnar upp för dig att leva i kontakt med allt du är!

Yin Yoga & Restorative Yoga
Mjuka yoga-former där du varsamt öppnar upp och återhämtar kroppen. Ett stort fokus ligger på vila och avslappning. Genom mjuka, vilsamma och lugna positioner kan du möta din kropp och dig själv med inkännande och varsamhet. Du får möjlighet att stanna upp lyssna inåt till din kropp och ditt inre. 


Meditativ Sång & Soundhealing
Kom i kontakt med din inre stillhet genom sång, ljud och olika instrument. Sången och instrumenten skapar vibration i din kropp som öppnar upp och skapar avslappning. Du behöver inte kunna sjunga för att delta.
 


Retreatledare

Jenny Wessel
Jenny är en av grundarna till Nia Movement. Hon delar med sig av kraftfulla och lekfulla Nia-pass, Yin Yoga samt Yoga Somatics. Jenny är Cert Nia Black Belt Instructor och 5 Stages Instructor. Rörelse har alltid varit en självklar del i hennes liv och när hon mötte rörelseformen Nia blev hon direkt förälskad. Nu har hon arbetat med Nia i 20 år. Jenny har en stor passion för röst och sång. Hon har en röst med stark förmåga att beröra människors hjärtan. Förutom rörelse, leder Jenny Meditativ Sång. Meditativ sång handlar om att med hjälp av din röst låta din kropp och ditt sinne landa in i ett meditativt tillstånd.

Emma Stålvik
Emma är en av grundarna till Nia Movement. Hon leder Nia, Zumba och Yin Yoga. Hennes Nia-klasser är själfulla med mycket energi, livsglädje och närvaro. Hon leder Yoga på ett mjukt och utforskande sätt, med plats för stillhet och djup inre kontakt. Emma har arbetat med rörelseformen Nia i snart tjugo år och är Cert. Nia Brown Belt Instructor utbildad av Nia-grundarna Debbie och Carlos Rosas. Hon är även utbildad i Yoga Somatics, Yin Yoga och Återhämtande Yoga.

Allmän info
Retreaten startar med incheckning kl. 16.00 på torsdagen och slutar vid 15.00-tiden på söndagen.

Anmälan och betalning
- Du bokar genom att anmäla dig till info@niamovement.se och därefter betala in Kursavgiften till pg 436 515-1   

Att ta med
-Yogamatta (det finns även meditationskuddar på Mundekulla)
-Sängkläder och handdukar (kan annars hyras på Mundekulla vid ankomst för 100 kr.

Anmälningsavgift och avbokningregler
Anmälan är bindande. En anmälningsavgift på 500 kr bekräftar din bokning. Resterande belopp betalas via faktura en månad före helgkursen. Vid avbokning som sker senast den 12 oktober behåller vi din anmälningsavgift. Vid avbokning senare än den 12 oktober krävs läkarintyg för återbetalning, dock betalar du ändå anmälningsavgiften på 500 kr. Din kursplats kan överlåtas.

Information mat och boende
- Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.
- Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.
- Ta med lakan och handduk. Kan också hyras för 100 kr/set i receptionen.
- Var och en städar sitt rum. Städning kan köpas för 200 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.
- Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.
- Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka diskpass).
- Vi hjälps åt att städa kurslokalen innan hemfärd.
- Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

Info med anledning av Covid 19:
- Vi ber dig ta med egen yogamatta, filt och vattenflaska.
- Lokalen där vi kommer ha Nia och Yogan är en rymlig lokal.
- Det finns oxå gott om plats vid alla måltider att sitta med avstånd.
- Stanna hemma även vid förkylningssymptom.
- Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder.
- Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.
- Det finns endast 20 platser.

För mer info
info@niamovement.se eller 031-14 40 01
Läs mer på arrangörens hemsida www.niamovement.se
 

Torsdag kl 16.00
- Söndag kl 15.00

Enkelrum med egen dusch/wc: 3225 kr 
Enkelrum, gemensam dusch/wc: 2925 kr 
Del i dubbelrum med egen dusch/wc: 2700 kr 
Del i dubbelrum, gemensam dusch/wc: 2325 kr 
Del i trebäddsrum med egen dusch/wc: 2325 kr 
Del i trebäddsrum, gemensam dusch/wc: 2175 kr