Vi planerar att köra denna retreat live eller online hösten 2020
Maila intresseanmälna till info@mundekulla.se
(se info från vårens online retreat nedan)

 

Mindfulnessretreat Online, 30 april - 3 maj 2020

Ledd av Brother Phap Ho - munk hos Thich Nhat Hanh i Plum Village traditionen

Kursledare: Munken Broder Phap Ho
Arrangör: Anna Rasmussen, Mia Nilsson, Peter Elmberg
Mer information  mia@healingochhalsa.se 

”We are already what we want to become"   

Retreaten "We are already what we want to become" lever vidare online, 30 april - 3 maj!

Vi byter form till gratis online-retreat!  

Det är med glädje i hjärtat vi berättar att vi funnit ett sätt att praktisera, lära tillsammans och sprida dharma, trots att vi behövt ställa in vårt fysiska retreat ~ för allas bästa i dessa tider!

Istället för att träffas på Mundekulla har vi nu möjlighet att mötas via Zoom, en digital platform för videomöten, där vi kan utöva och njuta av det vackra som mindfulness träning har att ge. Vi anser att detta är en gåva, då vi får en chans att ta träningen och lärorna nära vårt dagliga liv, samtidigt som vi gör det i gemenskap.

I våra hjärtan har retreaten redan börjat, och då vi tidigare har erfarenhet av sammankomster online, vet vi att gemenskapen i praktiserandet kan vara minst lika stödjande även om det fysiska mötet uteblir. Bortom tid och rum är vi alla nära, och detta är för oss en väldigt vacker del i praktiserandet, som nu symboliseras i både det stora och lilla i vår gemensamma värld!

Retreatet ser nu ut som följande:

Kursledare: Broder Phap Ho (Broder Jerker)  Läs mer om honom längre ner på sidan.
Kursen sker nu enbart på svenska.  

Lördagen den 25 april
Vi sänder ut en introföreläsning, där Broder Jerker går igenom lite kort information angående praktiserandet, som en förberedelse. I detta utskick kommer även Dharmatexter att sändas ut. Föreläsningen och texterna är för er att begrunda när det passar er, innan 30 april.

Tisdagen den 28 april
Kl 18.00 håller Anna och Mia ett introduktions-möte på zoom, för dem som önskar delta i detta för att lära sig grunden i denna teknik samt om ni har övriga frågor inför retreaten. Vi sänder ut en länk via mail med information om hur ni tar er in på mötet. För detta behövs telefon eller dator med stabil uppkoppling (dator är att föredra). 


Retreaten 30 april - 1 maj:

Torsdag

19.00 Inledande kvällsmöte (LIVE). Detta möte håller rum för Välkomnande, mer information, meditation samt inledandet av Nobel Silence.

Vi sänder även ut länkar till morgonövningar samt guidad djupavslappning.

Fredag och lördag
07.00   Wake up och morgongympa (följ länk eller eget praktiserande)
08.00   Morgonmeditation & läsning (LIVE)
09.00   Frukost i tystnad
10.00   Dharma & intro till gående meditation (LIVE)
11.30   Gående meditation
12.30   Lunch i tystnad
14.00   Djupavslappning (följ länk eller eget praktiserande)
16.00   Sharing, möte i grupper (LIVE) arrangörer håller rum
18.00   Middag i tystnad
19.30   Kvällsmeditation & övningar (LIVE)
21.00   Nobel silence, njut av tystnad till efter frukost dagen efter

Söndag
07.00 Wake up och morgongympa (följ länk eller eget praktiserande)
08.00 Morgonmeditation & läsning (LIVE)
09.00 Frukost i tystnad
10.00 Dharma med Frågor & svar
Avslutning, avtackning och lyckönskningar!

Vi föreslår och ber alla att delta i LIVE sessionerna. Övriga övningar görs i den mån ni har möjlighet att utöva!

Känner ni i hjärtat att denna retreat är för er, då är ni mer än hjärtligt välkomna att dela denna levande energi, denna konstform med mindfulness som livsstil tillsammans med oss!

Donation
Onlineretreaten är gratis, men vi håller en öppenhet för stödjande donation. Donationen går i så fall till de utgifter vi har/haft för retreatet, till Mundekulla samt till Plum Village.

Om Plum Village
PLUM VILLAGE och den tradition som munkarna som leder retreaten kommer ifrån, är ett av Europas största internationella retreatcenter för mindfulness träning som ligger i södra Frankrike. Där bor mer än 200 munkar och nunnor. Detta buddistiska kollektiv grundades av Zen mästaren Thich Nhat Hanh som är buddistisk munk, lärare, poet, fredsaktivist och författare från Vietnam. Han har blivit nominerad till Nobels Freds pris av Martin Luther King jr. Varje år besöker tusental människor från hela världen Plum Village för att få uppleva konsten i att leva mindful och närvarade tillsammans. Idag finns ytterligare 8 retreatcenter i Plum Village traditionen i Europa, Usa, Asien. Alla grundade av Thich Nhat Hanh och hans elever, munkarna och nunnorna. För mer nyfikenhet besök; www.plumvillage.org


Retreatledare

Brother Phap Ho
Brother Phap Ho (Broder Jerker) född och uppvuxen i Stockholm. Han har varit munk sedan 2003, har bott i Plum Village och flyttade till Deer Park Monastery i Kalifornien 2006. Han erhöll Dharma lärar lampan från Thay (Thich Nhat Hanh) i början av 2010 och har varit (agerande) abbot i Deer Park sedan hösten 2010, där han fortfarande lever och utövar. Han är gladast i naturen och på retreat. Hans liv och utövande har tagit in ny riktning de senaste 1,5 året, med en cancer diagnos, behandling och läkning.

Praktiska detaljer

Donation
Onlineretreaten är gratis, men vi håller en öppenhet för stödjande donation. Donationen går i så fall till de utgifter vi har/haft för retreatet, till Mundekulla samt till Plum Village.

Anmälan
Du bokar genom att anmäla dig till mia@healingochhalsa.se

För övriga frågor kontakta
Anna; anna.avin@outlook.com tele; 0709-58 55 58
Mia;  mia@healingochhalsa.se  tele 0737-60 59 32
 

För datum, se texten ovan.

 

Onlineretreaten är gratis, men vi håller en öppenhet för stödjande donation.

Onlineretreat