Mindfulness för män, 5-8 maj 2021

Kursledare: Jerker "Chan Phap Ho" Fredriksson, Peter Elmberg 

Retreaten är Corona anpassad vad gäller avstånd, matservering och retreatupplägg Läs mer här>>

Skicka en intresseanmälan till info@mundekulla.se

Världen behöver vila och vi med den...
I tider av yttre oro blir det allt viktigare att stilla sitt sinne och finna lugn inombords för att hantera de utmaningar vi står inför. Vi (inte minst män) uppmuntras ofta i vår tid att vara drivande, ansvarstagande, våga satsa och ta risker. Med denna retreat vill vi skapa en grogrund för att hitta lugnet i vardagen och gärna uppmuntra till en egen praktik. Retreaten vänder sig till oss som identiferar oss som män oavsett om du är en driven företagare eller ännu inte känner att du hittat ditt driv och kall i livet...

Vad är mest betydelsefullt för mig i livet ?
Tillsammans kommer vi på olika sätt att träna oss att komma tillbaka till oss själva och denna stund. Vi kommer att kombinera meditation, undervisning och delningar med musik och tid i naturen. Tillsammans kommer vi att närma oss vår erfarenhet att vara män i denna tid.
Vi kommer att fråga oss: Hur förhåller jag mig till min kropp? När jag ser mig i spegeln vem ser jag? Vilka sidor av mig uppmuntrar omgivningen? Vilka sidor visar jag helst? Vilka sidor av mig själv undanbedes från omgivningen? Vilka sidor av mig försöker jag dölja från andra och mig själv? Vad är det jag finner mest betydelsefullt i livet? 
Vi kommer utforska kropp, känslor, relationer och arbetsliv, allt för att öka förståelse och kärlek, så att vi kan fortsätta i en förnyad riktning med fördjupad frihet och avsikt. Välkomna till denna nya retreat modul som kommer att välkomna maximalt 16 manliga deltagare. 
Retreaten sker på svenska och leds av Peter Elmberg och Jerker "Chan Phap Ho" Fredriksson
(Läs mer nedan)

Retreatledare

Peter Elmberg är Beteendevetare, Mindfulnessinstruktör och verksamhetschef på Mundekulla där han regelbundet erbjuder olika kurser och arrangemang. Han flyttade till en liten stuga i Mundekulla på 10 kvm för drygt 20 år sedan där han levde i självvald ensamhet i tre år som sedan mynnat ut i verksamheten på Mundekulla. Hans studier i Indianhistoria har bla inspirerat till ekologiska satsningar och verksamheten som helhet.
www.peterelmberg.se    Lyssna till Radiointervju >>     
Se fb inlägg >>

Jerker (Chan Phap Ho) Fredriksson växte upp i Stockholm. Han började meditera under sin studietid i Lund. 1997 tog han sin jur kand examen. Resor ledde honom till pilgrimsorter och i maj 2002 anlände han i Plum Village där han var munk mellan 2003-2020. Mellan 2006 och 2020 bodde han i Deer Park Monastery, där han var abbot under åren 2010-2020.  Han var varit mentor åt yngre munkar och även håller många mindfulnessretreater för män samt genom munklivet levt en stor del av sitt liv i manlig gemenskap. Efter att ha varit sjuk i cancer 2018-2019, från vilket han  tillfrisknat har han bestämt sig för att fortsätta att leva i Sverige där han fortsätter utöva och undervisa (Läs mer Hemsida och Facebook). 

Om Plum Village
Jerker har praktiserat Mindfulnes i "Plum Village gemenskapen" i 18 år vilket är ett av Europas största internationella retreatcenter för mindfulness som ligger i södra Frankrike. Där bor mer än 200 munkar och nunnor. Detta buddistiska kollektiv grundades av Zen mästaren Thich Nhat Hanh som är buddistisk munk, lärare, poet, fredsaktivist och författare från Vietnam. Han har blivit nominerad till Nobels Fredspris av Martin Luther King jr. Varje år besöker tusentals människor från hela världen Plum Village för att få uppleva konsten i att leva mindful och närvarade tillsammans. Idag finns ytterligare 8 retreatcenter i Plum Village traditionen i Europa, Usa, Asien. Alla grundade av Thich Nhat Hanh och hans elever, munkarna och nunnorna. Läs mer www.plumvillage.org

Praktiska detaljer

Kurskostnad
Ord pris: Vuxen, 3400 kr / Ungdom (under 25 år), 2700 kr
Kostnad för "kost och logi" tillkommer

Kostnad för "kost och logi", tors-sön 
Enkelrum med egen dusch/wc: 3300 kr
Enkelrum med gemensam dusch/wc: 3000 kr
Del i dubbelrum med egen dusch/wc: 2800 kr
Del i dubbelrum med gemensam dusch/wc: 2500 kr
Del i trebäddsrum m gemensam dusch/wc: 2200 kr
Sovalkov bakom draperi (inkl madrass, täcke och kudde): 2000 kr

Att ta med
- Ev. egen favorit meditationskudde eller mysfilt
- Lakan och handduk. Kan annars hyras på Mundekulla för 100 kr/set

Anmälan 
Anmälan aktiveras i februari
För frågor och intresseanmälan info@mundekulla.se  

Information mat och boende
- Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.
- Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.
- Ta med lakan och handduk. Kan också hyras för 100 kr/set i receptionen.
- Var och en städar sitt rum. Städning kan köpas för 200 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.
- Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.
- Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka diskpass, working meditation).
- Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

Hitta hit 
 
Varmt Välkomna!
 

Middag kl 18.00
Retreaten inleds kl 19.30

Incheckning från kl 16.00 på torsdagen och slutar vid
15-tiden på söndagen.

Vuxen: 3400 kr
Under 25 år: 2700 kr

Enkelrum med egen dusch/wc: 3300 kr
Enkelrum med gemensam dusch/wc: 3000 kr
Del i dubbelrum med egen dusch/wc: 2800 kr
Del i dubbelrum med gemensam dusch/wc: 2500 kr
Del i trebäddsrum m gemensam dusch/wc: 2200 kr
Sovalkov bakom draperi (inkl madrass, täcke och kudde): 2000 kr