Mindfulness-baserad Retreat, 1-6 sep 2020

Kärleksfull vänlighet, acceptans och försoning är bärande fundament under retreaten som vi utforskar och möter i olika meditativa övningar.

Veckans upplägg
Att öppna oss för livet som det är just nu, att öppna hjärtat är den röda tråden som kommer att leda oss igenom hela retreaten. Vi utforskar att lyssna, verkligen lyssna till oss själva och vila med det som är. Kärleksfull vänlighet, acceptans och försoning är bärande fundament under retreaten som vi utforskar och möter i olika meditativa övningar. Vi välkomnar gamla mönster av kamp och flykt och ser på det genom hjärtas förståelse liksom vi möter gamla vanor och beteende som kan komma upp i tystnaden. Vi kommer att göra meditativa övningar i vacker natur som stödjer tillit i att allt är som det skall vara.

Förkunskap: Någon erfarenhet av Mindfulness.

Retreaten ger behörighet i lärarutbildningen i MBSR och MSC Teacher Training.
 

Ungefärligt dagsprogram

 • 06.30 – 08.00 morgon meditation
 • 08.00 – 09.30 frukost (hjälper till med disk)
 • 09.30 – 12.00 meditationspass
 • 12.00 – 14.00 lunch
 • 14.00 – 17.00 meditationspass
 • 17.00 – 18.00 måltid
 • 18.00 – 20.00 kvällspass

Retreatledare
Kontakta oss gärna om du undrar över något

Camilla Sköld
Leg Sjukgymnast och med dr i neurovetenskap. Camilla är grundare av Center for Mindfulness Sweden, CfMS, och lärare i MBSR från Center for Mindfulness i USA. Camilla är också utbildad i Mindfulness Based Cognitive Therapy mot återfall i depression och är certifierad lärare i Samayoga enligt Yoga Alliance. Hon undervisar både på Center for Mindfulness i Sverige och i USA och är också kursansvarig för Mindulnessbaserad Stresshantering på Karolinska Institutet som erbjuds inom ramen för alla grundutbildningsprogrammen (ex läkar-, sjukgymnast-, psykolog- och logopedprogrammen osv) och inom vissa fördjupningsprogram. kontakt@cfms.se

Katarina Lundblad
Är internationellt certifierad lärare i mindfulness, MBSR (mindfulnessbaserad stressreduktion, originalprogrammet av Jon Kabat Zinn) vid Center for Mindfulness i Massachusetts, USA. Hon är socionom, meditationslärare och har grundläggande psykoterapiutbildning. Katarina är också lärare i Mindful Self-Compassion och Mindful Eating samt är författare till böcker om mindfulness.
info@levnu.net

Ankomst och avslutning
Retreaten inleds med gemensam middag den 1/9 kl 17.00. Fint om du kan komma innan så du hinner installera dig. Incheckning öppen på Mundekulla från kl 16.00.

Vi avslutar retreaten den 6/9 kl 14.00 efter gemensam lunch.

Kurskostnad
6400 kr inkl moms för privatpersoner och exkl moms för företag/org, kost & logi tillkommer, se nedan.

Antal platser
Antalet platser är begränsade. Din plats garanteras när du har betalt kursavgiften som faktureras i samband med anmälan. Mat och boende betalas när du är på plats på Mundekulla kursgård, se nedan.

Betalningsvillkor
Din plats till retreaten garanteras när du har betalt retreatavgiften. Vid återbud senast fyra veckor före retreat-starten återbetalas hela retreatavgiften minus 20% i administrationskostnad. Bokar du av senare än fyra veckor före starten får du stå för hela retreatavgiften. Faktura kommer att skickas till dig på den adress som du skrivit i din anmälan.Boende och kost
Bokas i samband med din anmälan och betalas till Mundekulla vid incheckning.
(Incheckning från kl 16.00.)

 • Enkelrum med dusch/wc inkl kost 5 350 kr
 • Enkelrum med gemensam dusch/wc inkl kost 4 850 kr
 • Del i dubbelrum med dusch/wc inkl kost 4 600 kr
 • Del i dubbelrum med gemensam dusch/wc inkl kost 4 100 kr
 • Sovalkov bakom draperi, inkl madrass, täcke och kudde 3 350 kr

Om kosten
I kosten ingår frukost, lunch, em fika och kvällsmat. Endast kvällmat ingår första dagen. Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och tar hänsyn till gluten- och laktosallergiker. Om du har några speciella allergier ange det i formuläret när du anmäler dig. För frågor om maten kontakta, info@mundekulla.se


Anmälan:
Fyll i anmälningsformuläret på sidan - Anmälan online
För frågor gällande anmälan kontakta Elisabet Lee, elisabet@levnu.net, 073-385 36 43.

Övrig information
- Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.
- Tag med lakan och handduk. Kan också hyras för 100 kr/set i receptionen.
- Deltagare städar sitt rum efter kurs/retreat. Slutstädning kan köpas för 200 kr per rum vid ankomst. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.
- Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.
- Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka pass).
- Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.
 

Tisdag kl 17.00 - Söndag kl 14.00
(Incheckning tis från kl 16.00)

6400 kr (+moms för företag)
kost & logi tillkommer

Från 3350-5350 kr
(Se ovan under Boende och kost)