En levande stillhet, 17-19 april 2020 - Fullbelagd

Retreatledare: Björn Natthiko Lindeblad - Inställd

Stötta fonden "Natthikos Vänner"
Med anledning av Björn Natthiko Lindeblads inställda retreater med 200 deltagare startar vi en fond "Natthikos vänner" som ska verka i hans anda och bidra till Mundekullas överlevnad Läs mer>>

Vill du veta mer om Mundekullas kommande verksamhet eller eventuellt nya retreater kontakta gärna oss via e-mail:  info@mundekulla.se​​​​​​​

Varsevarande
Bortom tankarna, känslorna och kroppsförnimmelserna finns en levande stillhet som alltid står på vår sida i livet. I den finns det plats för allt. Den här retreaten syftar till att uppmuntra oss att bli varse den stillheten. Bli vän med den, och växa i tillit till den. Jag kallar den Varsevarande. Vi lär oss att låta Varsevarandet informera vår intuition, stärka vår naturliga empati till oss själva och andra, och hjälpa oss upptäcka vad vi faktiskt är. 

Närvaro och tystnad
Vägen till denna stillhet går genom medveten närvaro i kropp och andning, och genom en meditativ massage av hjärtat. Retreaten kommer att innehålla 4-5 dagliga guidade meditationer, ett föredrag och två dagliga samtalsstunder. Från och med fredag kväll efter middagen fortgår hela retreaten i tystnad, förutom samtalsstunderna. Samtliga meditationer är dock vägledda.  


Retreatledare

Björn Natthiko Lindeblad
Björn Natthiko Lindeblad var buddhistmunk i den thailändska skogstraditionen 1992-2008 och har undervisat i meditation i snart 20 år i ett halvdussin länder. Han arbetar även som talare och är högaktuell just nu med turnén "Nycklar till frihet". Hans "Sommar i P1" från 2012 var ett av den sommarens mest kritikerrosade. Tillsammans med Navid Modiri drev han podden "Björn & Navid", och bland hans övriga bidrag till poddosfären är 4 avsnitt i Framgångspodden de mest uppmärksammade. Björn är en flitig gäst i TV-sofforna, nu senast i Go´kväll den 6 november.

Bland Björns andliga förebilder återfinns Adyashanti, Eckhart Tolle, Byron Katie, Ajahn Sumedho och Ajahn Sucitto. Vill du veta mer om Björn, så besök gärna natthiko.se


Praktiska detaljer

Kurskostnad
Vuxen: 3900 kr - kursledning, admin, bokningskostnad ingår (moms tillkommer för företag)
Ungdom under 26 år: 2500 kr

Kostnad för kost och logi
Enkelrum med egen dusch/wc: +2400 kr
Enkelrum med gemensam dusch/wc: +2000 kr
Del i dubbelrum med egen dusch/wc: +2000 kr
Del i dubbelrum med gemensam dusch/wc: +1700 kr
Del i trebäddsrum med gemensam dusch/wc: +1600 kr
Sovalkov bakom draperi (inkl.madrass, täcke, kudde): +1400 kr


Anmälningsavgift och bokningsregler
Anmälningsavgiften är 600 kronor av den summa som betalas in vid anmälan per person. Avbokning kan göras fram till två veckor före start varpå erlagt belopp förutom ovan nämnda anmälningsavgift återbetalas. Därefter sker återbetalning endast vid uppvisande av läkarintyg.

Reservation
Retreaten blir av under förutsättning att vi inte på grund av hälsoskäl behöver ställa in. I händelse av detta återbetalas hela deltagaravgiften. Ingen reseersättning utgår.

Information mat och boende
- Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.
- Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.
- Ta med lakan och handduk. Kan också hyras för 100 kr/set i receptionen.
- Var och en städar sitt rum. Städning kan köpas för 200 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.
- Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.
- Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

Om Mundekulla
Fridfulla Mundekulla Retreatcenter, ca 1 mil utanför Emmaboda i sydligaste Småland. På Mundekulla får du komma bort från vardagen för en tid och njuta av vacker natur, inspirerande byggnader och utemiljöer, hälsosam vegetarisk mat till 80% ekologisk och närodlad. Allt på Mundekulla genomsyras av en tanke om hållbarhet och att skapa för kommande generationer – inte riva ner. Miljön och atmosfären på Mundekulla är en medskapare till de kurser som arrangeras på platsen.

För mer information
Kontakta Mundekulla på info@mundekulla.se

Hitta till Mundekulla 

Incheckning fre 17 april 
kl 16.00-18.00.

Retreaten avslutas 
sön 19 april kl 16.00.

Vuxen: 3900 kr
Inkl kursledning, admin, bokningsavgift mm
(moms tillkommer för företag)

Ungdom under 26 år 2500 kr
 

Enkelrum med egen dusch/wc: +2400 kr
Enkelrum med gemensam dusch/wc: +2000 kr
Del i dubbelrum med egen dusch/wc: +2000 kr
Del i dubbelrum med gemensam dusch/wc: +1700 kr
Del i trebäddsrum med gemensam dusch/wc: +1600 kr
Sovalkov bakom draperi (inkl.madrass, täcke, kudde): +1400 kr