Sångkurs Tänk mindre - Känn mer!  27-29 september 2019

Kursledare: Gunnel Mauritzson

FULLBOKAD! ÄR DU INTRESSERAD AV ATT STÅ PÅ RESERVLISTA VID HÄNDELSE AV AVBOKNING ELLER VETA MER OM KOMMANDE KURSER, SKICKA MAIL TILL GUNNEL, se anmälan

Visst är det lätt ibland att tanken hindrar? På den här kursen får du utforska din röst och träna på att lära känna den – genom att känna mer.
 
Vem
Kursen riktar sig till dig som har sjungit en del, antingen själv hemma, i kör eller mer professionellt som solist. Det räcker långt att du längtar efter att nå djupare i ditt uttryck, både röst-, textmässigt och musikaliskt. Du behöver dock vara så pass trygg i ditt eget sjungande så du kan tänka dig att sjunga solo inför gruppen och arbeta korta pass individuellt med gruppen som publik och supportergrupp.

Vad
Kursen syftar till att lära sig att lita på att kroppen är klok och att ”kroppen kan”. Genom att känna in och känna efter övar vi på att bli mer medvetna om vad vi kan skala bort av det som hindrar oss så rösten blir mer fri, följsam, dynamisk och tonsäker.

Hur
Under kursen får du

  • Utbyta erfarenheter, tankar och idéer kring sång och rösten med andra som ägnar sig åt sång på olika sätt.
  • Lära dig några nya sånger framförallt med utgångspunkt i folkmusik- och visagenren.
  • Göra övningar med röst, kropp och andning för att utveckla, fördjupa och förädla din sång.
  • Sjunga sånger du valt själv och som du kan utantill inför gruppen (bör helst vara sånger inom folkmusik/visa). Du får också lite coachning för att förbättra något i sången som du själv skulle vilja komma vidare med.
  • Sjunga tillsammans med andra med olika bakgrund och röstklanger, sjunga i stämmor, improvisera och leka med rösterna.


Observera!
Innan du slutgiltigt anmäler dig vill kursledningen att du skickar ett mail med kort info om varför du vill gå kursen och lite om din sångerfarenhet sedan tidigare. Se viktigt info angående anmälan längre ner.
Stärkande skog
Stärkande skog
Hälsosam vegetarisk mat
Hälsosam vegetarisk mat
Underbara rum och lokaler
Underbara rum och lokaler


Kursledare

Foto: Martin Skoog Foto: Martin Skoog

Gunnel Mauritzson
Gunnel Mauritzson växte upp i en musikalisk familj på Gotland och har studerat musik både på Folkhögskola på Gotland och i Malung samt vid Musikhögskolorna i Stockholm och Piteå. Hon har frilansat som musiker, sångerska och pedagog i över 30 år. En av de första grupperna var den gotländska folkmusikgruppen Gunnfjauns kapell med flera skivor och turnéer i Sverige och utomlands. 1996 kom första solo-CD:n som senare belönades med Lars Gullin-stipendiet.

Gunnel har efter det belönats med flertalet utmärkelser och stipendier och hon har samarbetat med många av de främsta musikerna inom folkmusik och jazz i Sverige. Sedan 1998 arbetar hon också som sånglärare vid folkmusikinstitutionen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, en tjänst varifrån hon för närvarande är tjänstledig för att istället erbjuda sina gåvor till Mundekulla Retreatcenter.


Praktiska detaljer

Kurskostnad
Kurskostnad, grundkurs: SEK 1600–2500 (Du betalar efter förmåga).
Kostnad för kost och logi tillkommer, se nedan.


Kostnad för kost och logi, fre-sön (betalas i receptionen vid ankomst)
Enkelrum med egen dusch/wc: 2200 kr
Del i dubbelrum med egen dusch/wc: 1900 kr
Del i dubbelrum med delad dusch/wc: 1700 kr
Del i trebäddsrum med egen dusch/wc: 1700 kr
Sovalkov bakom draperi (inkl.madrass, täcke, kudde): 1400 kr


Anmälan och mer info
1) Skicka ett mail till Gunnel enligt nedan
Innan du slutgiltigt anmäler dig vill kursledningen att du skickar ett mail till gunnel@mundekulla.se med kort info om varför du vill gå kursen och lite om din sångerfarenhet sedan tidigare. Vänta alltså med att betala in anmälningsavgiften till du fått svar med bekräftelse att du är ”antagen” till kursen.

2) Efter bekräftelse från Gunnel
För att bekräfta din anmälan behöver du sätta in anmälningsavgiften som är halva kurskostnaden. Kurskostnaden är 1600–2500 kr för hela helgen och du betalar efter förmåga till bankgiro: 5340-8381. Resterande kursavgift ska betalas innan kursstart.

Du behöver också skicka ett mail till gunnel@mundekulla.se med info om vilket boendealternativ vi skall boka åt dig samt om du har några allergier och är vegan eller laktos- och/eller glutenintolerant. Betalning för kost och logi betalas på plats i Mundekulla i samband med incheckning.


Avbokning
Om du anmält dig och inte kan delta i kursen får du om möjligt erbjudande att delta vid ett annat tillfälle istället*. Finns det inte möjlighet till det får du mot uppvisande av sjukintyg tillbaka hela anmälningsavgiften utom 150 kr i administrativ avgift. Vi avbokning utan sjukdom utgår ingen återbetalning av anmälningsavgiften. Du har alltid möjlighet att ge bort din plats till en annan deltagare i samråd med kursledning.

Reservation
*Det krävs minst 7 deltagare för att kursen skall kunna genomföras.


För mer information
Kontakta Gunnel på gunnel@mundekulla.se eller tel 0761-91 59 80.


Information mat och boende
- Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.
- Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.
- Ta med lakan och handduk. Kan också hyras för 100 kr/set i receptionen.
- Var och en städar sitt rum. Städning kan köpas för 200 kr per rum.
- Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.
- Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka diskpass).
- Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.
- Söndag 29 sep är det möjligt att välja till ett Frigörande danspass med Ann Sjöling (kostnad 200 kr inkl frukt). Anmälan kan göras på plats.
- Det är möjligt att boka en extra natt sö-mån. Kontakta Gunnel om du är intresserad av detta alternativ. Behöver bokas i förväg, helst en vecka innan.


Om Mundekulla
Fridfulla Mundekulla Retreatcenter, ca 1 mil utanför Emmaboda i sydligaste Småland. På Mundekulla får du komma bort från vardagen för en tid och njuta av vacker natur, inspirerande byggnader och utemiljöer, hälsosam vegetarisk mat till 80% ekologisk och närodlad. Allt på Mundekulla genomsyras av en tanke om hållbarhet och att skapa för kommande generationer – inte riva ner. Miljön och atmosfären på Mundekulla är en medskapare till de kurser som arrangeras på platsen.

Hitta hit 

Fre 27 sep incheckning
kl 16.00-18.00.
Kl 18.00 serveras middag.
Därefter kurs med avslutning sön 29 sep kl 16.00.           Extra tillägg: Frigörande dans med Ann Sjöling sö kl 18-20

Grundkurs: SEK 1600–2500 (Du betalar efter förmåga)


 

Enkelrum med egen dusch/wc: 2200 kr
Del i dubbelrum med egen dusch/wc: 1900 kr
Del i dubbelrum med delad dusch/wc: 1700 kr
Del i trebäddsrum med egen dusch/wc: 1700 kr
Sovalkov bakom draperi (inkl.madrass, täcke, kudde): 1400 kr