loading...

Raw Life Festival,  20-22 juli + Raw Life Retreat 23-24 juli 2018

En mötesplats för hälsosam livsstil för 7:e året
 

Välkommen att vara volontär. Läs mer och anmäl dig här >> 

Varmt välkommen till Raw Life Festival & Retreat på Mundekulla!

Från peruansk streetfood till svensk klassisk råkost med Sveriges hetaste matkreatörer. Men Raw Life Festival är mycket mer än bara ekologisk raw food mat!
En mötesplats med hälsa som livsstil. Från Outdoor Camp och yoga till workshops som ”att sätta mål och nå de”, ”Man in mission”, improteater, lunchbeat, avslappnande gong bad, natur- och örtvandringar, jojk, konsert… och mycket mer!

Medverkande - Läs mer om alla medverkande nedan
(Med reservation för ändringar)


Raw Life Festival pågår mellan fredag 20 juli kl 16.00 till söndag 22 juli kl 16.00 därefter följer Raw Life Retreat där vi blickar mer inåt, får fördjupande kunskaper och ännu mer inspiration och motivation till att leva ett mer levande liv.

Raw food som medicin?
Visste du att en växtbaserad kost ofta är överlägsen både mediciner och kirurgi när det handlar om att förebygga och behandla några av västvärldens vanligaste dödliga sjukdomar? Och att kosten har en avgörande betydelse för om vi utvecklar en ärftlig sjukdom eller inte? Vetenskapliga studier visar hur vi både kan förebygga och behandla bland annat hjärt-kärlsjukdomar, Alzheimers, depression, diabetes och flera former av cancer med hjälp av kosten. 
I en tid då naturen står i högsta blom, då det finns mängder av ätliga växter att njuta av kombinerar vi raw food rätter kryddade med örter och blad från naturen. Detta är en enastående möjlighet att låta dig bli inspirerad av maximal raw food kreativitet och spännande gästlärare/talare! Festivalen vänder sig till både till dig som aldrig testat raw food och till dig som idag äter denna hälsosamma kost. 

Cafe Namasté
Under helgen kan du besöka vårt underbara Cafe Namasté med läckra rawfoodkakor i den gamla mangårdsbyggnaden. Se ett prov på våra läckerheter här
 

Medverkande workshopledare 2018

lennart

Lars Frölander föreläsning
Lars Frölander är OS-guldmedaljör, flerfaldig världsmästare i simning och numera vegan.
Under många år led han av infektioner och allergier. I slutet av 1999 började simmaren Lars Frölander sin hälsoresa, med att ta bort all mjölk. Han märkte snabbt förbättringar både på hälsan och i bassängen. Men det skulle inte sluta där, senare lade han om till helt växtbaserad kost. Idag fortsätter han verka i idrottens och hälsans tjänst med att inspirera och sprida viktig kunskap. Lars håller en inspirerande workshop under festivalen.

Erica Palmcrantz Aziz – Matdemonstrationer
Erica Palmcrantz Aziz  har precis släppt sin egna kombucha och fortsätter vara raw food världens drottning!
Med 10 böcker internationellt publicerade om raw food och hållbart leverne toppar hon lifestyle listorna. Hon driver den populära bloggen Raw food by Erica, är grundare av utbildningen Raw Life Education och har föreläst, utbildat och inspirerat om raw food i över 13 år. I år kommer Erica bjuda in till workshop om … ostar – under festivalen. Och under retreatet kommer du kunna fördjupa dig i allt om adaptogener. Så här beskriver hon själv sin resa med Raw Food. "Jag vill sprida magin i raw food utan pekpinnar och rädsla för att göra fel utan istället visa hur vi kan leva i överflöd, glädje och uppleva det som är, med större närvaro. Raw food har hjälpt mig att balansera mitt blodsocker, lugna min krånglande och uppblåsta mage, få massor av energi, få en ökad flexibilitet i kroppen, få och bibehålla min naturliga vikt, få en lenare hud, smakupplevelser, bli gladare och komma mer i kontakt med mitt hjärta.

lennart

Dan Uhrbom  Örtavandring 
Dan Uhrbom kallas av många för mannen som kan allt om naturens apotek.  Han gör succé vart han än kommer med sina enorma kunskaper om vad naturen har att erbjuda. Hans kurser VildaVäxtVandringar om naturens och kvantfältets gratis rikedomar är fullbokade. Nu kommer han äntligen till Mundekulla och Raw Life Festivalen - och finns även med under retreatet.

lennart

Victoria Vesterlund  Rawveganse
Victoria Vesterlund är influencer med populära bloggen rawvegan.se, instagram rawveganse och YouTube kanalen rawveganse. Hon är utbildad rawlife educator och rawfood kreatör. Victoria brinner för att sprida och inspirera om rawfood och veganglädjen och vill nå ut till så många som möjligt och hjälpa andra att leva hälsosammare. Under festivalen kommer hon föreläsa om hur man groddar, tips för att lyckas på bästa sätt, lära ut vad som är lämpligt att grodda, vilka frön du behöver blötlägga längre eller upphetta. Det kommer vara fokus på näringsläranär hur man bäst ökar upptaget av det vi äter och hur man gör maten mer lättsmält - och godare!

Elin teilus

Elin Teilus Konsert & Sapmi Healing
Elin Teilus är sångerska och jojkare med rötter i samiska Udtja. 
Med innerlig och kraftfull röst från det vilda bjuder Elin på jojkar, sånger, berättelser från förr och nu och magiska improvisationer inspirerade av naturen, människor, djur. Du får möta kallkällans klara vatten, vindens sus och renarnas kallande i jojkens sätt att minnas det levande här och nu. Med en tro på allts liv helighet och relation omfamnar hon nuet med en röst som beskrivits som bortom denna värld. Elin ger även workshops, meditationer, håller skapande projekt för barn och vuxna. Just nu är hon aktuell med inspelningen av sin skiva och turnerar med musikteatern Biejvve bájttá för barn om samerna och deras kultur. Hon medverkar även i Mundekullas musikaler Hemstannarna och Hitkommarna som turnernat runt i södra Sverige under senare år. 

Sam-Aziz-3

Sam Aziz – Yoga
Sam började praktisera Ashtanga Yoga 2004 men är även inspirerad av andra yogastilar. Sam har under lång tid undervisat på olika anläggningar både i Göteborg och internationellt. Han medverkar årligen på retreat i egen regi och workshops tillsammans med andra erfarna yogalärare. Sam har en idrottslig bakgrund, främst från brottning som han utövade i 20 år. Han har ett stort intresse för kroppens självläkningsförmåga och har under senare år intresserat sig särskilt för lugnare former av yoga såsom Yin Yoga och Restorative Yoga liksom för sittande meditation. Yoga för Sam är: självkännedom, närvaro och nyfikenhet.

regina_rojas

Regina Rojas Peruansk streetfood, föreläsning, matlagningsworkshop
Regina Rojas och Lovely Raw bjuder in till nya smaksensationer för många av oss – nämligen peruansk streetfood. Det peruanska köket anses vara ett av världens mest originella kök tack vare dess influenser från såväl Asien, Afrika och Europa. Regina är utbildad rawfood kock och erbjuder både catering och matlagningskurser via Medborgarskolan. Regina brinner för superfood och näringslära. Hon står för några av måltiderna under Raw Life Festivalen 20-22 juli och håller workshop.

Peter Elmberg Man in mission
Efter att ha läst Indianhistoria i USA flyttade Peter från Lund till en liten stuga på 10 kvm i Mundekulla 1997 för ett år av självvald ensamhet. Året därpå inköptes den förfallna gården i Mundekulla där han tillsammans med sin pappa Berndt och Anne Solveig skapat Mundekulla Retreatcenter som nu firar 20 år på temat "20 Years of Sustainability". Efter ovan nämnda studier i Indianhistoria möttes han av ordspråket "Tänk sju generationer frammåt innan varje viktigt beslut" vilket verksamheten i Mundekulla byggts kring med allt från hållbar byggnation, solceller, återanvändning, ekologisk mat mm.
Läs mer på www.eco-living.se
Peter håller en workshop för män utifrån hans kurskoncept vid namn "Man in mission" samt delar med sig av sina Mindfulness songsinspirerade av Thich Nhat Hanh (Plum Village mindfulnesscenter). 

Kristina Turner - Urban Goddess
A SUSTAINABLE WORLD STARTS WITH A SUSTAINABLE YOU
Kristina erbjuder en workshop för kvinnor på temat ”Urban Goddess Sisterhood" om att stärka kvinnor och inspirerar till en hållbar livstil och livssyn...
Börja lägga på minnet namn på din mamma, mormor, mormorsmor - så långt tillbaka du kan komma - redan nu!
Den långa livslinjen som du är en del av..

Lennart Hallström –  Djembe jam
Lennart har levt på Raw Food inspirerad kost under 30 års tid pga etiska grunder. Han blev nyfiken hur långt han kunde gå och levde även bara på frukt under 3 år och på olika juicer under 1 år. Under festivalen har du möjlighet att samtala kring temat "Kostomläggning - tips och råd". Lennart driver sedan drygt 20 år tillbaka en av Sveriges främsta Djembeskolor som genom åren utbildat tusentals människor i västafrikanska trumrytmer vilket erbjuds inför varje lunch  form av djembejam och Lunchbeat. Thomas Kompar även Elin Teilus konsert. Han har nyligen flyttat till Mundekullabygden och förgyller den Småländska själen med sköna trumrytmer. 

Camilla Lindberg Gong bad
Camilla arbetar med yoga, meditation, gong, rawfood, näring, hälsocoachning och massage.  Under festivalen erbjuder hon "Gongbad" vilket inte har något med vatten att göra. Du som detlagare får ligga skönt på golvet och uppleva ljudet från Gongens (stora cymbaler) vibrationer som sköljer genom kropp och sinne, och känslan av att man badar i ett hav av ljud. Vibrationerna som bildas har visat sig skapa djup avslappning, hälsa och välmående. Ljudet tar dig bortom tankesnurret och sinnet kapitulerar. Tankar och känslor stillar sig och sinnet blir lugnare. På så vis minskar stresspåslagen i kroppen och de självläkande systemen kan fungera mer normalt. Camilla upplevde gongarna under en yogalärarutbildning för 10 år sedan och sedan dess är deras magiska ljudvibrationer självklara följeslagare. Ha gärna mjuka, varma kläder och ta gärna med en filt eller två att bädda in dig i.

lennart

Jörgen Krantz improvisationsteater
Jörgen Krantz är Improvisationsteaterskådespelaren som specialiserat sig på praktisk kommunikation och det nyfikna mötet mellan människor.
Under festivalen kommer Jörgen att skapa möjlighet till möten mellan främlingar och vänner i form av den enkla och lekfulla metoden – Om vi var vänner… Ovvv handlar om att i ett kort samtal på ett lekfullt sätt, utforska både sig själv och en medmänniska med stöd av öppnande och nyfikna frågor och uppgifter att prata om och lösa tillsammans. Och till sist avslutar man samtalet tillsammans i meningen ”Om vi var vänner så skulle vi…”! Syftet med Ovvv är att upptäcka hur det lätt det är att skapa en vän-ligare värld om man bara tänker tanken!

kristfrid

Kristfrid Warner – matlagningsworkshop - dessert
Kristfrid Warner är utbildad raw food kock med gedigen erfarenhet av att tillaga och ständigt skapa nya, läckra matkreationer. Hon har ett nära samarbete med Erica Palmcrantz Aziz, framför allt genom utbildningen Raw Life Education där hon jobbar som assisterande lärare och köksansvarig. Kristfrid har haft många uppskattade kurser och events genom åren och förfinar ständigt sin förmåga att förena njutning, lyx och sinnlighet samtidigt som kroppen får optimal näring och energi. Hon låter smaker, former och färger bli ett verktyg för att komma i kontakt med våra kroppar och vår inre längtan. 
Kristfrid är även en duktig sångerska med underfundiga texter, utbildad inom visgenren vilket hon låter oss inspireras av på den öppna scenen under festivalen. 

lisa

Annette Ericsdotter – Projektledare

Projektledare för årets festival är Annette Ericsdotter som driver företaget TGIM – Thank God It´s Monday. Hon har producerat events, föreläsningar och workshops i Sverige och internationellt sedan mitten av 90-talet. Med kända personliga varumärken, internationella konferenser och festivaler samt klassiska lanseringar och kampanjer är målet att driva medvetna, hållbara produktioner. Raw Food har varit en stor del av hennes vardag och varit ett viktigt inslag av många av hennes arrangemang. Läs mer på www.tgim.se

Allmän information

I din bokning ingår alla måltider och tältplats under din vistelse. Enkelrum, dubbelrum, sovsal eller plats för husvagn/husbil erbjuds till en extra kostnad. Alla arrangemang på Mundekulla är alkohol- och drogfria. 
Vi erbjuder wi-fi, dock ej dator eller TV.
 

Festivalbiljett (20-22 juli)
I festivalbiljetten ingår tältplats och mat.

 •  Vuxen, 22 år>: 2950 SEK
 •  Ungdom 15-21 år: 2250 SEK
 •  Junior 7-14 år: 995 SEK
 •  Barn 4-6 år: 795 SEK
 •  Bebis 0-3 år: Gratis


Pris för Logi (hela festivalen 20-22 juli, säljes ej dygnsvis)

 • Campingplats (eget tält eller dylikt) Gratis
 • 1 husvagn-/husbilsplats inkl. el + 500 SEK
 • 1 madrass i sovalkov, bakom draperi, inkl. täcke, kudde + 700 SEK
 • 1 del i trebäddsrum med delad dusch/wc + 1000 SEK
 • 1 del i dubbelrum med delad dusch/wc + 1100 SEK
 • 1 del i 4-bäddsrum med egen dusch/wc + 1000 SEK
 • 1 del i dubbelrum med egen dusch/wc + 1300 SEK
 • Enkelrum med delad dusch/wc + 1400 SEK
 • Enkelrum med egen dusch/wc + 1600 SEK
 • Extra madrass till barn 0-14 år + 300 SEK 

Raw Life Retreatbiljett inkl logi (22-24 juli)
 • 1 st Tältplats inkl aktiviteter och rawfood + 1795 SEK
 • 1 husvagn-/husbilsplats inkl. el, aktiviteter och rawfood + 1895 SEK
 • 1 madrass i sovalkov, bakom draperi, inkl. täcke, kudde, aktiviteter och rawfood + 1900 SEK
 • 1 del i trebäddsrum med delad dusch/wc, inkl aktiviteter och rawfood + 2100 SEK
 • 1 del i 4-bäddsrum med egen dusch/wc, inkl aktiviteter och rawfood + 2200 SEK
 • 1 del i dubbelrum med delad dusch/wc, inkl aktiviteter och rawfood + 2300 SEK
 • 1 del i dubbelrum med egen dusch/wc, inkl aktiviteter och rawfood + 2500 SEK
 • Enkelrum med delad dusch/wc, inkl aktiviteter och rawfood + 2800 SEK
 • Enkelrum med egen dusch/wc, inkl aktiviteter och rawfood + 3000 SEK
Övrig information
Vid frågor maila: rawfood@tgim.se
Gå med i Festivalens Facebook grupp >>

Volontär
Läs mer och anmäl diig som volontär här >>

Arrangör
Mundekulla i samarbete med Thank God Its Monday (TGIM)
Projektledare: Annette Ericsdotter 
Mail >>

Tack till
Clear Life (Tom Lidström) - Raw Food Entreprenör som driver hälsobutik på nätet
Rawfoodmiddagar - erbjuder inspirerande Knytmiddagar, Recept och Webshop.
Rawfood by Erica - Rawfoodinspiratören och författaren Erica Palmcrantz Aziz 
Raw Life Chef - Janne Larsen en av initiativtagarna till Festivalen


Bakgrund
Mundekulla har varit medarrangörer på en årlig Raw Food Festival åren 2012-2016 i samarbete med bla Janne Larsen (Dk), Erik Karlsson, Henning Byö (Dk). Raw Life Festival arrangerades av Tom Lidström och Pontus Kristensson 2011-2012 på Ängsbacka Kursgård. Vi slog ihop dessa båda festivaler i samband med förra årets festival (2017) i samarbete med Annette Ericsdotter (TGIM) 

Raw Life Festival
20/7 - 22/7

Receptionen öppnar kl 16.00
Fred kl 18.00- Sön kl 16.00

Raw Life Retreat
23-24/7
Sön 18.00-tis kl 16.00

Festivalbiljett 20-22 juli
inkl kost+tältplats
 

Vuxen, 22 år>: 2950 SEK
15-21 år: 2250 SEK
7-14 år: 995 SEK
4-6 år: 795 SEK
0-3 år: Gratis

Logi 20-22 juli
Campingplats (eget tält eller dylikt): Gratis 
 Husvagn, sovalkov eller rum: 500-1600 SEK
(Se mer ovan)

Priser för Raw Life Retreat 23-24 juli

Retreaten är exklusivt för de som deltagit på Festivalen
(Se mer ovan)

Se en kortfilm från 2013 års festival

Se Chris Kendalls video från 2016

Se ett klip från den första Raw Food Festivalen