Turné inför Mundekullafestivalen, 2, 3, 4 aug 2019

 "12 Peace Prayers" med Peter Elmberg, "The Passion of St. Francis" med James Twyman och "Revolutionary Songs" med Diane Patterson

James Twyman och Peter Elmberg
 

Turné med James Twyman och Peter Elmberg feat. Diane Patterson

James Twyman, bestsellerförfattare från Hay House har under året turnerat i USA med sin föreställning om Franciskus av Assisi för utsålda hus. Nu sätts den upp i Europa för första gången!
Peter Elmberg, musiker och grundare av Mundekulla framför några av de 12 fredsbönerna från olika traditioner som delades på ett fredsmöte i Assisi 1980 som Peter varit med och tonsatt.
Diane Patterson är en återkommande gäst på Mundekulla som med sitt kraftfulla uttryck och sin geniala musikalitet leverar musik som engagerar, entuasimerar och inte lämnar någon oberörd

Gästartister: Jan Eric Ström medverkar i MalmöSvensk samiskan Elin Teilus och Jenny Wessel i Göteborg och Hanzano i Stockholm.


• 2 aug kl 19.00, Sankt Gertrud, Malmö feat. Jan Eric Ström Läs mer>>
• 3 aug kl 19.00, Nia Movement Center, G-borg feat. Elin Teilus, Jenny W Läs mer>>
• 4 aug kl 16.00, Birkagården, Stockholm feat. Hanzano Läs mer>>


-Om musikalen "The Passion of St. Francis"
James Twyman är en engagerad fredsaktivist som turnerat världen över med sin musik inte minst till krigshärjade områden. Han har alltid varit passionerad över Den heliga Franciskus av Assisi, dels har han valt att bli en franciskanermunk själv, men inte minst har han gjort en musikal om Franciskus liv och fn turnerar han med denna föreställning i USA. (Föreställningen kommer även att sättas upp på en av Broadways mindre secener under 2020). Föreställnignen framförs för första gången i Europa i samband med denna turnén. James Twyman har även tonsatt samma fredsböner som Peter gjort vilka härstammar från ett fredsmöte i Assisi 1986 (se nedan).

Bakgrund
Franciskus av Assisi, (1182-1226) var en italiensk tiggarmunk. Hans pappa var en rik tyghandlare, och mamman härstammade från en adelssläkt i Provence. Franciskus livsdröm var att bli riddare men efter  en stark andlig upplevelse valda han att leva bland de spetälskesjuka och ägnade sig åt att reparera kyrkobyggnader samt tiggeri och att ge så mycket han kunde åt de nödlidande; själv levde han i största försakelse. Människor slöt bredvid Franciskus, och kallade sig ”de små bröderna” Bröderna tilldrog sig stora skaror åhörare till sina predikningar. Franciskus natursyn präglades av att han såg Guds skapelse i den; fastän han periodvis levde som eremit var inte naturen en flykt från verkligheten, utan en plats där Guds kärlek manifesterades. 

-Om fredsbönerna "12 Peace Prayers"
Fredskonsertern består av 12 fredsböner från olika traditioner inspirerat från ett fredsmöte i Assisi 1986 tonsatta av Peter Elmberg i samarbete med Jan Eric Ström och Lars Magnus Österberg. Varje sång inleds med att bönen läses på svenska och sedan framförs den på engelska. Varje sång erbjuder allsångsparti som som är enkelt att sjunga med på.  Läs mer www.12peaceprayers.com

Bakgrund
Johannes Paulus II (dåvarande Påven i Rom) bjöd in representanter från 12 olika religioner till Assisi år 27 okt, 1986 (Fransiscus hemby). Alla ombads ta med sig en fredsbön från sin tradition som delades i samband med en gemensam fredsceremoni. Han bjöd in till ytterligare två möten, dels 1993 efter kriget i Jugoslavien  samt 2002 efter terrordåden i New York då med en tydlig avsikt om att samlas för ta avstånd från krig i religionens namn. Benedictus XVI bjöd in till det fjärde mötet i Assisi den 27 okt 2011, 25 år efter det första mötet.  

Medverkande

James Twyman
Med filmer som Moseskoden, Indigo och Redwood Highway har James gjort sig känd över hela världen. Hans böcker, filmer och musik har getts ut av Hay House i USA och fått stor spridning. Tillsammans med Gregg Braden, Lisa Natoli, Dr. Wayne Dyer, Debbie Ford, Doreen Virtue har James arbetat i stort sett i världens alla hörn. James är också känd för sitt arbete som fredsmäklare i bl.a. Syrien, Israel/Palestina, Nordkorea m fl med musiken som redskap.

Peter Elmberg
Peter föreläser ger konserter om försoning och att tro på och våga agera utifrån sina drömmar. Han är beteendevetare, mindfulnessinstruktör samt kallar sig ”ekoprenör”. Efter studier i indianhistoria i USA grundade han Mundekulla Retreatcenter 1998 under devisen ”Tänk 7 generationer framåt innan varje viktigt beslut”. Peter har uppmärksammats inte minst av Dalai Lama för sin musik och sitt fredsarbete. Peter har skrivit drygt 1000 sånger och spelat in drygt 20 skivor.

Diane Patterson
Upplev en karismatisk sångerska och exceptionell musiker som väcker engagemang även hos den mest slumrande skogsmullen. Vid en Hawaiiresa, januari 2008 uppenbarade sig en färgstark frihets- och miljöaktivist samt eminent sångerska och gitarrist vid namn Diane Patterson. När vi senare fick höra att hon skulle ut på Europaturné sommaren 2008 var det givet att hon skulle besöka Mundekullafestivalen där hon gjorde succé under senare år. Därefter har det blivit återkommande uppskattade besök på Mundekulla och nu är det dags för turné.

Svensk Samiskan Elin Teilus
medverkar på Göteborgskonserten

James Twyman - St Francis songs

Peter Elmberg - 12 peace prayers

Diane Patterson - Revolutionary Songs

Praktiska detaljer

• 2 aug kl 19.00
Sankt Gertrud, Östergatan 7B, Malmö

• 3 aug kl 19.00
Nia Movement Center, Linnéstaden, Nordostpassagen 55, Göteborg

• 4 aug kl 16.00
Birkagården, Karlbergsvägen 86B, Stockholm

Pris per konsert:
200:-
Pris på plats (om de finns kvar)
225:- 
Vid betalning på plats: Swish eller kontant (gärna jämna pengar)
Köpta biljetter återbetalas ej

Arr. Mundekulla Retreatcenter och Love it