Vandrarhem och hotell i närheten av Mundekulla

Det finns många fina vandrarhem och hotell i närheten av Mundekulla. Här kan du läsa mer om dem.
 

Långasjö vandrarhem (6 km)
Vandrarhemmet är inrett i de gamla kyrkstallarna, en 60 m lång rödmålad länga, som ligger naturskönt, mitt i det småländska lilla samhället Långasjö. Här erbjuds du prisvärd övernattning i historisk, unik, gemytlig atmosfär, med vänligt bemötande. I Huvudbyggnaden finns 5 ingångar med 2 rum i varje, ett tvåbäddsrum (2 enkelsängar) och ett familjerum (3-5 bäddar) samt gästkök med TV-hörna. I den lilla entrén mellan rummen finns dusch och toalett. I Brygghuset, precis bakom längan, finns 3 små rum, med totalt 7 bäddar, toa och dusch. På övervåningen finns ett stort allrum med köksdel och öppen spis. Gratis wifi finns tillgängligt. Framför längan kan du parkera din bil. Vi har också 2 stugor att hyra. Det finns cyklar att hyra.

Hemsida: klicka här
Telefon: 0471-503 10
Mail: langasjo.vandrarhem@gmail.com


 

Spelmanshuset (7 km)
Spelmanshuset är namnet på denna kurslokal för musik och annan kulturell verksamhet sedan 2018. Byggnaden är ursprungligen ett gammalt församlingshus ostört beläget en liten bit in i skogen strax utanför samhället Långasjö strax söder om Emmaboda i Småland. I Spelmanshusets lägenhet finns förutom badrum och kök ett sovrum med 6 sängar och bordsplats för sju personer samt en sovalkov med 2 sängar och bordsplats för två. Enkel självhushållning är möjlig både i samlingssalens köksdel och i köket på övervåningen. På den stora gårdsplanen finns gott om utrymme för parkering.

Hemsida: klicka här
Telefon: 070-725 42 63
Mail: info@spelmanshuset.se


 

Grimsnäs Herrgård B&B (8 km)
Huvudbyggnaden är från 1850, men gården har funnits sen mitten av 1500-talet. Här bor du bekvämt mitt i naturen och kan njuta av fågelkvitter. Vi har personligt inredda rum med sköna resårsängar bäddade med svala manglade lakan. Alla rum i herrgården har handfat och spegel (Rum 1. har egen toalett & dusch). Några steg bort finns toaletter & duschar. På övre våningen finns ett trivsamt sällskapsrum. Micro-kök med kylskåp och kaffemaskin. I Magasinet finns sju rum, varav 2 med egna toalett/duschrum och 5 med handfat och spegel inne på rummet och med delade toalett/duschrum. Här finns även ett stort trevligt kök samt en skön hörnsoffa, TV och trådlöst internet. Gratis Wi-Fi. Gratis parkering.

Hemsida: klicka här
Telefon: 0705-19 09 09
Mail: info@grimsnas.se


 

Moshults Vandrarhem (8 km)
Moshults Vandrarhem är ett prisvärt boende i lantlig, kulturhistorisk miljö med skog och djur inpå knuten. Här kan du njuta av lugnet, tystnaden och naturen och sova gott mellan nymanglade lakan. Du behöver inte ta med dig varken lakan eller handdukar, det ingår i priset. Vi har totalt 38 fasta bäddar fördelat på tre byggnader. Huvudbyggnaden, Annexet och Stugan. Rummen är av olika karaktär, enkelrum, tvåbäddsrum, dubbelrum (dubbelsäng), familjerum (dubbelsäng+våningssäng). Gästkök, grillplats och en stor trädgård. Gott om utrymme för parkering.

Hemsida: klicka här
Telefon: 0763-13 48 39
Mail: info@moshultsvandrarhem.com


 

Hotell Amigo, Emmaboda (10 km)
Hotell Amigo är beläget centralt i Emmaboda. Det finns 26 rum, restaurang och inomhuspool. Gratis wi-fi och gratis parkering.

Hemsida: klicka här eller här
Telefon: 0471-125 50


 

Pensionat Prästgården (15 km)
Välkommen att bo i Pensionat Prästgården, ett B&B med hög standard och 6 stora ljusa sovrum med egen dusch och toalett. Bo i huvudbyggnaden eller annexet. Här finns även en trevlig balkong med söderläge.
Pensionatet är beläget i Vissefjärda.

Hemsida: klicka här
Telefon: 073-037 73 10
Mail: Farid@Guedragolf.com
 

Ödevata Gårdshotell och Fiskecamp (17 km)
Sann lantkänsla med personlig service. Välkomna till hjärtat av Ödevata. Hotellet är vackert belägen med en fantastiskt utsikt över sjön på flera håll. Vårt gårdshotell består av 12 helt nyrenoverade rum. Alla rum med egna privata badrum. På båda planen finner ni ett välutrustat självhushållskök med TV/ samlingsrum. Alla rum har bra resårsängar som man lätt kan ha tätt tillsammans likt en dubbelsäng eller dra isär till två enkelsängar. 4 familjerum, 6 dubbelrum och två enkelrum. När du kommer är er säng bäddad och det finns handdukar på rummet, det ingår frukost och att vi städar ditt rum efter din avresa.

Hemsida: klicka här
Telefon: 0471-504 30
Mail: info@odevata.se

 

Korrö Vandrarhem (22 km)
Mitt i strömmande Ronnebyån ligger Korrö, den lilla historiska hantverksbyn som erbjuder en exklusiv upplevelse. Välj mellan Hotellboende med frukost inkluderat (Hotellboende i vår mysiga Herrgård eller Annex) eller Vandrarhemslogi (Här tar ni med egna lakan, egen frukost och städar själva. Men allt går givetvis att köpa till...)

Hemsida: klicka här
Telefon: 0470-342 49
Mail: info@korro.se 

Kosta Boda Art Hotell (30 km)
Ett av Sveriges ledande spa och designhotell med inriktning på konstglas. Beläget mitt i hjärtat av Glasriket, Småland. Kosta Boda Art Hotel är hotellet som exploderar i färg form och njutning, tillverkat i glashyttan ett stenkast bort, designat av världsberömda formgivare från Kosta Boda. Alla rum är utrustade med luftkonditionering, minibar, kaffebryggare, värdeskåp, telefon, toalett, badkar eller dusch, hårtork, väckningstjänst, strykcenter samt badrock och tofflor. Välkomna till ett unikt boende med hög komfort och design, sprunget ur glaset sedan 1742. Gratis wifi.

Hemsida: klicka här
Telefon: 0478-348 30
Mail: info@kostabodaarthotel.se