loading...

 Världen behöver vila och vi med den...

Kay Pollak återkommer den 11-13 juni
Kay är i sitt esse nyss fyllda 83 år och vem vet hur länge han fortsätter ? - Boka redan idag>>

"Helt enkelt en ”life-changing” weekend"  Martin Svedlund

"Kursen är helt enorm! Fantastisk upplevelse"  Torbjörn Frostmyr

"Inspirerande, givande, roligt, utvecklande, tillåtande" Madeleine Eneström

Boka här omgående om du vill vara med >>
 

Kalender  

Läs mer om vår Corona Strategi >>


2-6 juni, Vipassanaretreat med Yin yoga
Staffan Hammers och Weronika Mrowczyk

11-13 juni, Ändra dina tankar och ditt liv
Kay Pollak 

8-11 juli, Frigörande dans Fullbokat
Anne Grundel, Frida Grundel 

13-18 juli, Circle Way Camp 
Kalle och Camilla Grill mfl

13-18 juli el 15-18 juli, Sång & Gång 
Anders Nyberg, Peter Elmberg m.fl

21-25 juli, Kärlek, relationer, mirakel 
Anne Solveig, Tomas Frankell, Gunilla W

6-10 & 11-15 aug, Mundekulla Gathering
23:e året Föreläsningar, workshops  

                                    Se hela kalendern

Hemestra i Mundekulla i sommar

Vi hyr ut "Coronasäkra" stugor för stillhet och återhämtning i Mundekullas kreativa och rogivande miljö med möjlighet till vila och vandringar i kulturlandskap och skog. Du sköter ditt boende och din kosthållning på egen hand. Du får också chans att få en inblick i Mundekullas prisbelönta byggnader och miljö med utsiktstorn och ekologiska lösningar samt möjlighet att besöka närliggande intressanta utflyktsmål i Glasriket och Vilhelm Mobergsbygden såsom Dufvemåla, Korpamoen, Fiddekulla handelsträdgård, Butik Norregård, Glasbruk samt Långasjö med både växthus, badsjö och Klasatorpet där filmen Utvandrarna spelades in och kanske även vandra utmed utvandrarleden?
Läs mer och boka din stuga här >>


Upplev Mundekulla Online

30 timmar & 30 aktiviteter att inspireras av i efterhand!

2020 års festival livestreamades med 4 kameror. Nu kan du uppleva festivalen hemma i tv soffan och inspireras av mängder av inspirerande förläsningar, workshops och konsertser såsom Kay Pollak, Bob Hansson. Sudha, Micke Gunnarsson m.fl.
Köp passet här >> 

Välkommen till paradiset
"Ert Mundekulla är en av de vackraste platser jag skådat. Här bor en sådan vacker själ i ett magiskt landskap. Frid råder i varje lite sten, i varje träd och i djuren. Allt är så fint genomtänkt. Ni har skapat en framtid här.
En värld vi alla blickar framemot, där ekologi och vetenskap samarbetar. Där historiens vingslag spelar i dom gamla golvplanken för oss genom kosmos och ut i världen.Välkommen till paradiset! Framtidens paradis. En ny tid!" 


Malin Berghagen, maj 2003

"Mundekulla Cooks" utnämns till Sveriges bästa kokbok

Mundekullas kokbok "Mundekulla Cooks" utnämndes till "Sveriges bästa vegeteriska kokbok 2020" av organisationen the Gourmand World Cookbook Awards! Den vann även i katergorin "Best Hotel Cookbook Sweden"! Boken har sålt närmare 1000 ex på ett halvår Läs mer >>
 

Mundekulla erhåller hållbarhetspris

Mundekulla Retreat Center har visat att det är möjligt att bygga en framgångsrik verksamhet samtidigt som energi- och klimatfrågorna är centrala. Mundekulla är byggt med återbrukat och miljövänliga material, har solpaneler på taket och restaurangen använder lokala och säsongsanpassade råvaror till sin till största delen veganska meny. Läs mer >>

"Honouring Our Mother Earth" inledde FNs klimatkonferens den 5 juni 2020

Mundekullasången "Honouring Our Mother Earth" släpptes på världsmiljödagen den 5 juni 2020 med närmare 100 artister från över 25 olika länder såväl barn som ursprungsfolk med intentionen att visa att vi är många som står upp för klimatet oavett ålder, kön, kultur, ras, kultur. 
Artister från följande länder medverkar Uganda, Tibet, Brasilien, Frankrike, Nya Zeeland, USA, England, Kina, Kazakhstan, Kurdistan, Senegal, Österrike, Palestina, Kenya, Ungern, Chile, Norge, Danmark, Tyskland, Spanien, Sapmi, Sydafrika, Indien, Iran, Ryssland, Sverige m.fl.
Läs mer >>

Bob-Hansson

23 år av hållbarhet...
Under 2018 firade vi 20-årsjubileum under epitetet "20 years of Sustainability".  Vi har varsamt, med tanke på människa, djur, natur med ett ekologiskt perspektiv byggt upp verksamheten sedan 1998. I matsalen serverar vi vegetarisk mat, baserad på närproducerade och ekologiska råvaror för säsongen. På ladugårdstaket speglas solen i våra solceller, rummen är isolerade med ekologiska material och merparten av byggnadsmaterialet är återanvänt eller kommer från egen skog. Vi planterar lövträd för att öka den naturliga mångfalden. Mundekulla är genuint och det återspeglas i minsta detalj. 
Välkommen til Mundekulla - En mötesplats i tiden
- I Mundekulla möts historia och nutid med siktet på en hållbar framtid. Läs mer>>
- Välkommen att förlägga din kurs, retreat, festival, konferens hos oss. Läs mer >>
- Följ Mundekullas Facebooksida och ta del av info, bilder och events Läs mer>>


Stöd oss gärna via våra olika fonder

1. Mundekullafonden
Mundekulla har förlorat intäkter på drygt 1,5 miljoner kronor pga uteblivna kurser under våren. Antingen ger vi upp eller så tror vi så pass starkt på vårt koncept att vi bestämmer oss för att fortsätta. Vi väljer det sistnämnda och vi behöver hjälp för att lyckas!
Stötta oss gärna oavsett belopp. 
 Läs mer >>

   
2. Natthikos Vänner
Med anledning av Björn Natthiko Lindeblads inställda retreater med 200 deltagare under april startade vi en fond "Natthikos vänner" som ska verka i hans anda och bidra till Mundekullas överlevnad Läs mer>> 


3. Berndt Elmbergs Minnesfond
Berndt Elmberg är medgrundare av Mundekulla Retreatcenter. Han inköpte den förfallna gården 1998 och skapade en modern anläggning på 1500 kvm bestående av restaurang, sovrum, samlingsrum, utkikstorn m.m. Han har arbetat ideellt i 21 år och lagt sina sparade pengar och mer därtill. Berndt insomnade den 28 juli 2019 till följd av cancer. Hans dröm om en levande landsbygd i den bygd han växte upp har förverkligats och allt fler folk flyttar till bygden. Läs mer>>


4. Irene Elmbergs Minnesfond
Med anledning av Irene Elmbergs hastiga bortgång den 8 nov 2017 valde vi i familjen Elmberg att upprätta en fond som ska verka i hennes anda. Deltagare som ännu inte besökt Mundekulla med "mindre god ekonomi" har kunna söka pengar till vissa events därur. Fonden stöttar även ungdomar på olika sätt då Irene hade ett stort engagemang för dessa. Läs mer>>

loading...