top of page
Peter, Anne, Martin, Galina.JPG

MUNDEKULLA RETREATCENTER HAR NU HITTAT SINA NYA ÄGARE

Vi har glada nyheter. Efter 25 år av fantastiskt arbete, musik, gemenskap och kärlek, Peter och Anne 'pass on the stick' till Martin och Galina. Två underbara människor som kommer att fortsätta Mundekulla med visionen av hållbarhet, biodiversitét, personlig utveckling och välmående. Och teamet? Följer med!

Peter och Anne 'pass on the stick' till Martin och Galina

Leaf

Peter Elmberg och Martin Studer har gemensamt meddelat att Mundekulla Kurs Retreat Konferens AB säljs till Bluerain Partners Group AG, från och med den 1 januari 2023. Bluerain Partners Group är ett familjeföretag bildat i Schweiz, som ägs av Martin och Galina Studer-Maloshenko, och kommer att fortsätta att arbeta med teamet som redan bidragit till Mundekulla Kurs Retreat Konferens Center under Peters ledning.


Peter Elmberg: “Efter 25 år med detta vackra center är jag mycket tacksam över att ha hittat nya förvaltare i Martin och Galina, som kommer att driva denna unika plats i en liknande anda. Samtidigt har de ambitionen att utforska nya vägar. Det har varit en fantastisk och meningsfull resa att lägga grunden för en plats för kreativitet och personlig utveckling. Jag ser fram emot att se verksamheten utvecklas vidare mot nya mål och att jag för min del kommer att ha mer tid för min familj, musiken och för att driva mina egna projekt, däribland att fortsätta arrangera en del events på Mundekulla.“

Martin Studer fortsätter: “Från början fascinerades vi av den vision och omsorg som fastighetens designers, Berndt Elmberg, Peter Elmberg och Anne Solveig lade in i det övergripande konceptet för denna unika verksamhet. Mundekulla ska fortsätta att vara en underbar plats för fred där människor kan dra sig tillbaka och få ny energi. I en tid av klimatförändringar och global oro, samt social omvandling på många sätt, ser vi ett tydligt behov av platser som Mundekulla. Mundekulla passar perfekt in i vår egen riktning och engagemang.”

Mundekulla Kurs Retreat Konferens AB kommer att fortsätta att positivt påverka växande och utveckling för många olika grupper av människor. För att starta 2023 på en solid boknings-status avtalades permanenta kontrakt med det berörda teamet och alla kontrakt som förhandlades fram av den tidigare ägaren med kunder och andra affärspartners kommer bestå.

Om framtidsplanerna för Mundekulla kommenterade Martin Studer: “Det är vår ambition att utveckla centret för enskilda gäster såväl som för affärsteam, som vill utveckla hållbara modeller för framtiden. Dessutom tror vi att fastigheten kan utvecklas till att bli en förebild för biologisk mångfald. Vi hoppas att Mundekulla kommer att nå bortom Småland, Sverige, och även utanför landet.“ Och han betonade: “Det är vårt åtagande att utveckla denna mycket speciella plats i en takt och på ett sätt som är lämpligt som en integrerad del av lokalsamhällena runt Emmaboda, som kan bidra till välståndet och attraktiviteten i denna underbara region i Kalmar län. Mundekulla utvecklades till vad det är idag under 25 år. Vi ger oss nu ut på en resa för de kommande 25 åren. »

Läs hela pressmeddelandet här på svenska eller här på engelska

Mundekulla fin bild besk 2.jpg

Lyssna till Mundekullateamet berätta om Mundekulla

Leaf

Om verksamheten

Utöver kursverksamhet bedrivs även odlingar, skogsvård samt ett EU-projekt för ungdomar som genomgår en utbildning inom hållbarhet under 8 mån (mars-okt).

Kokboken ”Mundekullas Gröna kök” (Bazar förlag) utnämndes till ”Sveriges bästa vegetariska kokbok 2021” och ”Världens bästa kokbok inom hotell och restaurang 2021” och den finns även på engelska och holländska. 


Mundekulla Ekotorn är en unik byggnad 25 m hög som håller på att slutföras med syfte att hyras ut veckovis fördelaktigt med beräknad årsomsättning på 500.000 kr.

Lyssna mer här.

Fastigheten ägs av en enskild firma och verksamheten drivs via ett aktiebolag som omsätter ca 4-5 miljoner ett normalår.


Det finns även en ideell förening kopplad till verksamheten. Läs mer här.


Möjlighet att även förvärva skogsfastighet om 57 ha samt ett torp med 4 stugor som kan köpas till. Skogsfastigheten innehåller vacker löv-/tallskog och naturstigar samt en vildmarksby med ställplatser för husbilar.

Bakgrund

 

1997 flyttade Peter till familjens sommarstuga i Mundekullas grannby för ett års eremitliv. Året efter införskaffades den vackra 1800-tals gården i Mundekulla av Peters föräldrar som båda växte upp i grannbyn. Kort därefter anslöt Anne Solveig som bar en dröm om en kursgård.

 

Gården restaurerades varsamt under 2 års tid och redan i begynnelsen arrangerades byggnadsvårdsmässor för att inspirera till hållbar byggnation, som lockade upp till 2000 personer om dagen, samt den årliga Mundekullafestivalen i augusti som i år anordnas för 24e året. Verksamheten har utvecklats för varje år utifrån devisen hållbarhet i alla led.

 

Läs mer om Mundekullas historia och en reflektion från grundaren Peter Elmberg här.

 

Flertalet utmärkelser genom åren

Mundekulla har mottagit ett flertal utmärkelser för sitt arbete med hållbarhet.

Läs mer här.

Mundkulla_highres-78_edited.jpg

MUNDEKULLAS ANLÄGGNING I KORTHET


> Events med 15-300 personer
 

> 1200 kvm uppvärmd yta fördelat på 6 större byggnader.


> 4 multifunktionella samlingsutrymmen

> Sängplatser för över 100 personer, husbilsplatser och tältplatser.

> Snabbt wifi

> 25 m högt unikt Ekotorn med sovrum
och utsiktsplats

> Skog med vackra vandringsstigar

> Ängsmark och badsjöar

> Drivs under devisen ”Hållbarhet i alla led”

Leaf

Ta en titt på omgivningarna

SAMLINGSRUM, FÄLT, HÄNGMATTOR, RUMMEN, BASTU, ETT TORN OCH MÅNGA UNDERBARA PLATSER RUNT OMRÅDET.

"Välkommen till paradiset. Ert Mundekulla är en av de vackraste platser jag skådat. Här bor en sådan vacker själ i ett magiskt landskap. Frid råder i varje liten sten, i varje träd och i djuren. Allt är så fint genomtänkt. Ni har skapat en framtid här. En värld vi alla blickar framemot, där ekologi och vetenskap samarbetar. Där historiens vingslag spelar i dom gamla golvplanken för oss genom kosmos och ut i världen. Välkommen till paradiset! Framtidens paradis. En ny tid!"

Malin Berghagen

Tillgänglighet vid funktionshinder: En del lokaler ligger på andra våningen med trappuppgångar som används vid större kurser men ett flertal samlingsrum ligger på första plan och vi har en hiss till samlingssalen (Kreativum). Vi har fyra handikappanpassade toaletter.

Map lands.png
Map 3.png
Map 1.png

Kartor

PÅ DE HÄR KARTORNA FÅR DU EN ÖVERSIKT ÖVER MUNDEKULLAS BYGGNADER OCH OMGIVNING.

bottom of page