top of page

RETREAT: Mindfulness, kontemplation, Thich Nhath Hanh

Mundekulla_buddha.jpg

Mindfulness Retreat

Grundad i Thich Nhat Hanhs undervisning och Plum Village traditionen

27 - 30 oktober 2022

Kursledare och arrangör: Jem / Chan Phap Ho
 

Allt behöver näring för att leva och frodas


Temat på denna retreat grundas i Buddhas undervisningen om de Fyra näringsämnena, nämligen ätbar mat, sinnesintryck, drivkraft och medvetande.

Denna retreat är grundad i Thich Nhat Hanhs Plum Village tradition av engagerad och tillämpad buddhism. Alla är välkomna att delta oberoende av tidigare erfarenhet, livs- och andliga åskådningar, ålder, etnicitet, kön, eller sexuell orientering. När en grupp människor kommer samman bildas en gemenskap av öppenhet och omsorg, som när glädje, frid, kärlek och frid i oss alla.

Utövandet av medvetenhet, av närvaro är en mänsklig kapacitet. Vi behöver inga trossatser för att öva på att låta våra tankar, ord och handlingar impregneras av närvaro. Vi måste själva omsätta undervisning och instruktioner för att ha våra egna erfarenheter av igenkännande, erkännande, acceptans, omfamning, släpp taget och se på djupet. Detta är en process av läkning och växt.

Under retreaten kommer vi att nära vår medvetenhet i sittande, liggande, stående och gående meditation, delnings grupper där vi lyssnar och delar från hjärtat, måltider i tystnad, tid i natur och i rörelse. Undervisning under retreaten kommer hjälpa oss att förstå hur vad vi när i våra liv och medvetande växer. Vi övar oss att ta god hand om våra utmaningar och låta vår djupa längtan och drivkraft inspirera våra handlingar och övande. Retreaten kommer att ledas av Jem Chan Phap Ho Fredriksson, som varit Buddhistisk munk mellan 2003-2020 och lärare i Plum Village traditionen sedan 2010.

Under denna retreat kommer Emma Dinmali erbjuda övningar i TRE (Tension/Trauma Release Exercises). Dessa är ett fantastiskt sätt att nå djupare avslappning i kroppen samt att lösgöra lagrade känslor. Vår dagliga övning av medveten närvaro kommer bidra till processen TRE inbjuder till, så det är ett utforskande av intervarande.Om Plum Village

PLUM VILLAGE är ett av Europas största internationella retreatcenter för mindfulness träning som ligger i södra Frankrike. Där bor mer än 200 munkar och nunnor. Detta buddistiska kollektiv grundades av Zen mästaren Thich Nhat Hanh som är buddistisk munk, lärare, poet, fredsaktivist och författare från Vietnam. Han har blivit nominerad till Nobels Freds pris av Martin Luther King jr. Varje år besöker tusentals människor från hela världen Plum Village för att få uppleva konsten i att leva mindful och närvarade tillsammans. Idag finns ytterligare 8 retreatcenter i Plum Village traditionen i Europa, Usa, Asien. Alla grundade av Thich Nhat Hanh och hans elever, munkarna och nunnorna. Läs mer www.plumvillage.org

Jem / Chan Phap Ho

Jem (Dharmanamn: Chan Phap Ho) är mannen som lämnade en juristkarriär i Stockholm för att leva som munk i 18 år i Plum Village Community of Engaged Buddhism i Frankrike och Kalifornien. Jem har varit Dharmalärare sedan 2010 och Zen mästaren och fredsaktivisten Thich Nhat Hahn är hans lärare. Under sina år som munk har han träffat och undervisat tusentals medmänniskor som sökt utveckling och guidning i sina liv och inre resor. Det har varit allt från privatpersoner och familjer till företagssessioner för medarbetare på tech-bolagen i Silicon Valley.

 

Hösten 2018 drabbades Jem själv av en stor livsprövning när han diagnostiserades med cancer. Händelsen fick honom att söka sig tillbaka till sina rötter och sedan 2020 har Jem lämnat livet som munk och är återigen bosatt i Sverige. Han har fortsatt vigt sitt liv åt att verka som Dharma lärare och erbjuder olika aktiviteter inom Hjärtats Glädje. Han har nyligen utbildat sig till qigong lärare. Läs mer: Hemsida och Facebook.

 

Emma Dinmali

Emma Dinmali har mediterat sedan tonåren och har förkovrat sig inom olika läkande traditioner i ett tjugotal år. Hon verkar som terapeut och leder workshops och kurser i Familje Konstellationer, EFT (Emotional Freedom Technique) tapping och TRE, under Inre Frihet: Läs mer här

Praktiska detaljer

Kurskostnad

Kurskostnad: 2450 kr (inkl moms). 

Fram till den 27 augusti erbjuds en Early Bird rabatt, kursavgift 2200 kr.

Kostnad för "kost och logi" tillkommer, se nedan.


Kostnad för "kost och logi", tors-sön (betalas i receptionen vid ankomst)
Enkelrum med egen dusch/wc: 3900 kr
Enkelrum med gemensam dusch/wc: 3450 kr
Del i dubbelrum med egen dusch/wc: 3300 kr
Del i dubbelrum med gemensam dusch/wc: 3000 kr
Del i trebäddsrum m gemensam dusch/wc: 2550 kr
Sovalkov bakom draperi (inkl madrass, täcke och kudde): 2400 kr

Betalning och bokningsregler

Betalning av kursavgift enligt ovan kan betalas via Swish 0707389849, meddelande: ”Näring” eller genom överföring till bankkonto (skriv i meddelande i anmälan om du vill överföra betalningen så skickas bankkonto numret till dig). Skriv även under meddelande om du vill få kvitto.

Vid avbokning återbetalas kursavgift minus anmälningsavgift om 300 kr. Detta tillämpas oavsett om deltagare eller kursledare ställer in. Från den 27 september återbetalas kursavgift minus 300 kr endast i fall av sjukdom eller om helgen ställs in. Betalning sker till Hjärtats Glädje, som drivs av Jem (Jerker Fredriksson) som enskild näringsverksamhet, som är F-skatt och moms pliktig.


Att ta med
- Ev. egen favorit meditationskudde eller mysfilt

Information mat och boende

  • Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.

  • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.

  • Ta med lakan och handduk. Kan också hyras för 150 kr/set i receptionen.

  • Var och en städar sitt rum. Städning kan köpas för 300 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.

  • Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.

  • Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka diskpass, working meditation).

  • Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

 

Resa till Mundekulla

Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.

Samåkning

Välkommen att gå med i vår samåkningsgrupp på Facebook där du kan önska eller erbjuda skjuts till ett specifikt event på Mundekulla.

thich.jpg

Datum & Tider

Datum 27 - 30 oktober 2022

Incheckning kl 16.00 -18.00

Middag kl 18.00
Retreaten inleds kl 19.30

Retreaten avslutas vid 15-tiden på söndagen.

Kontakt

Vid frågor, maila Jem: info@hjartatsgladje.se

 

Dagschema


Detta är ett exempel på hur en dag kan se ut
06.00    Morgonstund har guld i mun - vakna
06.30    Guidad sittande meditation, rörelse, läsning
08.00    Frukost (i tystnad)
09.15    Mindfulness workshop
10.30    Undervisning ”Dharma Talk”
11.45    Gående meditation
12.30    Lunch (i tystnad, 30 min)
14.30    ”Deep Relaxation”, vila, (guidad)
15.30    Sharing, dharma delning 
17.00    Eget utövande, fritid
18.00    Middag (i tystnad, 30 min)
20.00    Meditation
21.00    ”Ädel tystnad” njut av tystnad till nästa dag

Feedback från tidigare retreat

Ett stort och varmt TACK till alla er som fixat och genomfört denna fantastiska retreat!

Så vackert med textläsning och sånger.

För mig har dessa dagar gett enormt mycket. Betyget blir minst 10 av 10. / Pepita

Stort tack för denna fantastiska anordnade retraet som hjälpte mig fördjupade mig i min praktik./ 
Frida
 
Stort tack för en mycket fin och givande retreat. Den var så inspirerande, livgivande och mänsklig. 

Broder Jerkers olika föredrag var så inspirerande och tänkvärda. En mycket vis man med en fantastisk ödmjuk hållning till Livet och människorna.

IMG_9272_1 mindre.jpg

Jem / Chan Phap Ho

Emma Dinmali.jpg

Emma Dinmali

bottom of page