
Maten på Mundekulla
Goda, friska, vackra, balanserade och kreativa rätter med bra ingredienser.
På Mundekulla tror vi att god mat inte behöver vara komplicerad. Vi tror faktiskt att de enklaste livsmedel kan vara de godaste, varmaste och närmaste oss. Allt du behöver är dina händer, ditt hjärta, din hjärna och din nyfikenhet. Den viktigaste ingrediensen är kärleken och omsorgen när måltiden förbereds.
Vi arbetar hårt för att berika varje retreat och festival med vacker mat som ger näring åt såväl kropp som sinne. Vårt mål: att göra vegansk och vegetarisk mat som gör alla glada på ett sätt som hjälper oss att vårda jorden.
VEGANSKT OCH VEGETARISKT
För att ta hänsyn till miljön serverar vi i allmänhet en vegansk bas som är proteinrik och vi har valfria vegetariska sidorätter. När vi serverar vegetariska rätter erbjuder vi alltid veganska alternativ.
LOKALT OCH EKOLOGISKT
80% av ingredienserna vi använder är ekologiska och/eller lokalt odlade. När det är möjligt möjligt köper vi våra råvaror från lokala bönder, till exempel Solmarka Gård och Hällasjömåla Gård. Vi har också börjat bygga vår egen ekologiska grönsaksträdgård.
ALLERGIER OCH DIETER
På Mundekulla kan vi inte tillgodose specifika dieter, till exempel Keto eller Raw, men vi serverar alternativ för allergiker och personer med överkänslighet mot till exempel gluten, nötter och laktos. Informera oss gärna om särskilda behov minst en vecka innan din vistelse.
MUNDEKULLA COOKS VANN ETT PRIS I GOURMAND COOKBOK AWARDS
År 2020 gavs den första Mundekullakokboken ut! Med hjälp av en fantastisk crowdfunding finansierad av alla som älskar Mundekullamaten. Vi är stolta över att boken vann två Gourmandpriser för Bästa hotellkokbok i världen 2021 och Bästa vegetariska kokbok Sverige.
Nu finns den på svenska! Den ges ut av Bazar förlag och den svenska versionen heter ”Mundekullas Gröna Kök”.
Du kan beställa boken här.
Mer information om boken och inspirationen bakom den finns på: www.mundekullacooks.com
_edited.jpg)

"Food can bring people together in a way nothing else can"
- Yotam Ottolenghi
MUMS... :)
