top of page
Mundekulla garden. Picture by Sara Vitale.

Maten på Mundekulla

Goda, friska, vackra, balanserade och kreativa rätter med bra ingredienser.

På Mundekulla tror vi att god mat inte behöver vara komplicerad. Vi tror faktiskt att de enklaste livsmedel kan vara de godaste, varmaste och närmaste oss. Allt du behöver är dina händer, ditt hjärta, din hjärna och din nyfikenhet. Den viktigaste ingrediensen är kärleken och omsorgen när måltiden förbereds.

 

Vi arbetar hårt för att berika varje retreat och festival med vacker mat som ger näring åt såväl kropp som sinne. Vårt mål: att göra vegansk och vegetarisk mat som gör alla glada på ett sätt som hjälper oss att vårda jorden.

 

VEGANSKT OCH VEGETARISKT

För att ta hänsyn till miljön serverar vi i allmänhet en vegansk bas som är proteinrik och vi har valfria vegetariska sidorätter. När vi serverar vegetariska rätter erbjuder vi alltid veganska alternativ.

LOKALT OCH EKOLOGISKT 

80% av ingredienserna vi använder är ekologiska och/eller lokalt odlade. När det är möjligt möjligt köper vi våra råvaror från lokala bönder, till exempel Solmarka Gård och Hällasjömåla Gård. Vi har också börjat bygga vår egen ekologiska grönsaksträdgård.

ALLERGIER OCH DIETER

På Mundekulla kan vi inte tillgodose specifika dieter, till exempel Keto eller Raw, men vi serverar alternativ för allergiker och personer med överkänslighet mot till exempel gluten, nötter och laktos. Informera oss gärna om särskilda behov minst en vecka innan din vistelse.

MUNDEKULLA COOKS VANN ETT PRIS I GOURMAND COOKBOK AWARDS

År 2020 gavs den första Mundekullakokboken ut! Med hjälp av en fantastisk crowdfunding finansierad av alla som älskar Mundekullamaten. Vi är stolta över att boken vann två Gourmandpriser för Bästa hotellkokbok i världen 2021 och Bästa vegetariska kokbok Sverige.

 

Nu finns den på svenska! Den ges ut av Bazar förlag och den svenska versionen heter ”Mundekullas Gröna Kök”.

Du kan beställa boken här.

Mer information om boken och inspirationen bakom den finns på: www.mundekullacooks.com

Mundekulla Cooks cookbook - kokbok
Leaves 3

"Food can bring people together in a way nothing else can"

      - Yotam Ottolenghi

MUMS... :)

From the Mundekulla forest
bottom of page