RETREAT: Mindfulness, Qigong, Dharmaundervisning, TRE, EFT

Mundekulla_buddha.jpg

Livskonst i Nuet

Modet att möta lycka och lidande

14 - 17 april 2022

Kursledare: Jem (Chan Phap Ho) och Emma (Dinmali)

Livskonst i nuet

Modet att möta lycka och lidande

I Påsk kommer Emma (Dinmali) och Jem (Chan Phap Ho) tillbaka till Mundekulla retreatcenter för att tillsammans leda en 3 dygns resa i läkning och växt.

Jem kommer erbjuda meditationer och qigongövningar, samt Dharmaundervisning och mindfulnessövningar i dagliga livet. Allt detta leder oss till närvaro med ett ökat lugn och klarhet i vårt förhållande till livet och dess skiftningar. Emma kommer erbjuda sessioner i TRE (Tension and Trauma Release Exercises), vilket hjälper oss att djupdyka in i kroppen för att tillåta frisläppning av djup spänning, som hjälper kropp och nervsystem att balanseras. Emma kommer också visa oss EFT tapping (Emotional Freedom Technique), som hjälper oss att lugna nervsystemet och lager för lager komma i kontakt med våra föreställningar om oss själva och livet.

Denna resa kommer erbjuda tid för sång och dans. Vi kommer att öva gående meditation utomhus, samt ha dagliga tillfällen att dela med andra deltagare från hjärtat. Vi kommer inkludera en ceremoni för att hjälpa oss gå vidare med fördjupat MOD, KLARHET och KÄRLEK. Välkomna att göra oss sällskap.

Undervisningen sker på svenska.

Se en kort video om kursens upplägg här

Och för en längre beskrivning av kursen, klicka här.


 

Jem (Chan Phap Ho)

Jem (Chan Phap Ho) är mannen som lämnade en juristkarriär i Stockholm för att leva som munk i 18 år i Plum Village Community of Engaged Buddhism i Frankrike och Kalifornien. Jem har varit Dharmalärare sedan 2010 och Zen mästaren och fredsaktivisten Thich Nhat Hahn är hans lärare. Under sina år som munk har han träffat och undervisat tusentals medmänniskor som sökt utveckling och guidning i sina liv och inre resor. Det har varit allt från privatpersoner och familjer till företagssessioner för medarbetare på tech-bolagen i Silicon Valley.

 

Hösten 2018 drabbades Jem själv av en stor livsprövning när han diagnostiserades med cancer. Händelsen fick honom att söka sig tillbaka till sina rötter och sedan 2020 har Jem lämnat livet som munk och är återigen bosatt i Sverige. Han har fortsatt vigt sitt liv åt att verka som Dharma lärare och erbjuder olika aktiviteter inom Hjärtats Glädje. Han har nyligen utbildat sig till qigong lärare. Läs mer om Jem: Hemsida och Facebook.

 

Emma (Dinmali)

Emma (Dinmali) har mediterat sedan tonåren och har förkovrat sig inom olika läkande traditioner i ett tjugotal år. Hon verkar som terepeut och leder workshops och kurser i Familje Konstellationer, EFT (Emotional Freedom Technique) tapping och TRE, under Inre Frihet. Läs mer om Emmas arbete här.


Praktiska detaljer

Kurskostnad

2450 kr (inkl moms)

Early bird pris till den 20 februari 2200 kr

Kostnad för "kost och logi" tillkommer, se nedan.


Kostnad för "kost och logi", tors-sön (betalas vid incheckning)
Enkelrum med egen dusch/wc: 3750 kr
Enkelrum med gemensam dusch/wc: 3450 kr
Del i dubbelrum med egen dusch/wc: 3150 kr
Del i dubbelrum med gemensam dusch/wc: 2850 kr
Del i trebäddsrum m gemensam dusch/wc: 2550 kr
Sovalkov bakom draperi (inkl madrass, täcke och kudde): 2400 kr

Betalning och anmälan

Betalning av kursavgift enligt ovan kan betalas via Swish 0707389849, meddelande: ”Modet” eller genom överföring till bankkonto (skriv i meddelande i anmälan om du vill överföra betalningen så skickas bankkonto numret till dig). Skriv även under meddelande om du vill få kvitto.

Vid avbokning återbetalas kursavgift minus anmälningsavgift om 300 kr. Detta tillämpas oavsett om deltagare eller kursledare ställer in. Efter den 13 mars återbetalas kursavgift minus 300 kr endast i fall av sjukdom eller om helgen ställs in. Betalning sker till Hjärtats Glädje, som drivs av Jem (Jerker Fredriksson) som enskild näringsverksamhet, som är F-skatt och momspliktig.

Information mat och boende

  • Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.

  • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.

  • Ta med lakan och handduk. Kan också hyras för 150 kr/set i receptionen.

  • Var och en städar sitt rum. Städning kan köpas för 300 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.

  • Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.

  • Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka diskpass, working meditation).

  • Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

Resa till Mundekulla

Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.

Samåkning

Välkommen att gå med i vår samåkningsgrupp på Facebook där du kan önska eller erbjuda skjuts till ett specifikt event på Mundekulla.

EVENTET HAR PASSERAT
IMG_9691_edited.jpg

Datum & Tider

Datum 14 - 17 april 2022

Incheckning kl 16.00 -18.00

Middag kl 18.00
Retreaten inleds kl 19.30

Retreaten avslutas vid 16-tiden på söndagen.

Kontakt

För frågor om anmälan och retreaten:

info@hjartatsgladje.se

Feedback från tidigare retreat
 

”En kraftfullt, inspirerande helg med många djupa insikter som förändrade min riktning i livet. Jag kan varmt rekommendera Emma som ledare. Hon ledde gruppen på ett mjukt, tillåtande och hållande sätt, skapade tillit, samtidigt som ledarskapet var mycket tydligt.”

”Det var en väldigt fin retreat. Jag känner en sån genuin omtanke och stöd från Jem som retreat ledare. Han lyckas också hitta ord på det som så många av oss kan ha svårt för att hitta men ändå omedelbart känns igen när de sägs och hörs. En väldigt bra vägledare in i tystnaden och varandet. Orden som kommer från honom bara fördjupar tystnaden och varandet.”

IMG_9272_1 mindre.jpg

Kursledare: Jem (Chan Phap Ho)

Emma Dinmali.jpg

Kursledare: Emma (Dinmali)