EVENT: Julbord, hemlagat, vegetariskt

Julbord i december
3, 4, 10, 11, 17 och 18 december 2022
Arrangör: Mundekulla i samarbete med Torstamåla gård
Varmt välkomna till vegetariskt julbord i Mundekulla
​
I år öppnar Mundekulla i samarbete med Torstamåla gård upp portarna och hälsar er alla hjärtligt välkomna till ett hemlagat, vegetariskt julbord med lokala produkter och i hållbarhetsanda. Tillsammans skapar vi en vacker plats i värmen i det Gamla huset, i samvaro och firande.
​
Vi kommer servera mat lagad från grunden fylld med kärlek och omtanke.Här kommer finnas rätter som Hällandsklångkål, Juliga göttbullar, klassisk västerbottenpaj, Mundekullas egna bröd, saffranscheesecake och massor av andra utsökta rätter.
Raffa är ekologisk trädgårdsmästare med en passion för skönheten i enkel och traditionell smakrik mat. Hon kommer att bjuda på sina familjerecept och hennes värme och omsorgsfullhet med detaljer ger en perfektion till maten.
Alfonso är Mundekulla-kocken, känd från alla kurser, festivaler och konferenser som hålls i lokalerna. Han har en passion för naturligt jästa bröd, medelhavsstil i matlagningen blandat med en stark asiatisk influens som är grunden i Mundekullas kök.
Till dessa kvällar vill de bidra med en blandning av ett traditionellt julbord med ett vegetariskt tillvägagångssätt, med närproducerade råvaror och ge gästerna en helt underbar upplevelse.
Det blir musik, varma drycker och kalla hemgjorda alkoholfria drycker, en mysig öppen spis, likasinnade och en trevlig stund.
Om du kommer långväga ifrån och skulle vilja övernatta har vi rum tillgängliga under dessa nätter.
Om du tar med barn har vi ett rabatterat pris för dem också.
​
Ta med vänner och familj och följ med in i en äldre gemytlig miljö med sprakande brasa och levande ljus, värme och live-undehållning. Samtidigt som du bidrar med ett lite hållbarare alternativ!
​
​
Maten på Mundekulla
Goda, friska, vackra, balanserade och kreativa rätter med bra ingredienser.
​
Veganskt och vegetariskt
För att ta hänsyn till miljön serverar vi i allmänhet en vegansk bas som är proteinrik och vi har valfria vegetariska sidorätter. När vi serverar vegetariska rätter erbjuder vi alltid veganska alternativ.
​
Lokalt och ekologiskt
80% av ingredienserna vi använder är ekologiska och/eller lokalt odlade. När det är möjligt möjligt köper vi våra råvaror från lokala bönder. Vi har också börjat bygga vår egen ekologiska grönsaksträdgård.
​
Allergier och dieter
På Mundekulla kan vi inte tillgodose specifika dieter, till exempel Keto eller Raw, men vi serverar alternativ för allergiker och personer med överkänslighet mot till exempel gluten, nötter och laktos.
​
Maten på Mundekulla har fått mycket uppskattning genom åren och vi har nu även gett ut en kokbok med de mumsiga recepten: ”Mundekullas Gröna Kök”. Den utnämndes till ”Sveriges bästa vegetariska kokbok” 2020 för att året efter koras till ”Världens bästa kokbok” av den franska organisationen ”Gourmand Cookbook Awards” .
​
​
Varmt välkomna!
​
Praktiska detaljer
Pris
Vuxen: 495 kr per person
Barn: 350 kr per person
​
Plats
"Gamla huset" – den ursprungliga mangårdsbyggnaden från 1820-talet.
Anmälan
Vänligen boka på telefon 0760-155532 eller alfonso@mundekulla.se.
Ange namn och antal.
​
Övernattning
Om du kommer långväga ifrån och skulle vilja övernatta har vi rum tillgängliga under dessa nätter. Kontakta Alfonso för mer information.
​
Resa till Mundekulla
Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.
​
Samåkning
Välkommen att gå med i vår samåkningsgrupp på Facebook där du kan önska eller erbjuda skjuts till ett specifikt event på Mundekulla.
​
​

Datum & Tider
​
Lördag 3 dec kl 16.00 - 19.30
Söndag 4 dec kl 16.00 - 19.30
​
Lördag 10 dec kl 16.00 - 19.30
Söndag 11 dec kl 16.00 - 19.30
​
Lördag 17 dec kl 16.00 - 19.30
Söndag 18 dec kl 16.00 - 19.30
​
​
Kontakt
​
För frågor och anmälan kontakta Alfonso:
Tel: 0760-155532
​




