top of page

WORKSHOP: Isbad, Wim Hof-metoden, Hälsa, Andningsövningar

Isbad med Wim Hof-metoden

Med coach Björn Karlsson

1-dags Wim Hof Fundamentals Workshop (26 feb 2023).
 

Vi är otroligt glada att kunna bjuda in dig till isbad enligt den berömda Wim Hof-metoden, tillsammans med WHM certifierad instruktör Björn Karlsson! Följ med oss på en 1-dagars Wim Hof Fundamentals Workshop den 26 februari 2023. Och för de som vill utforska vidare och dyka djupare in i metoden, finns det också en komplett Wim Hof Metods-helg den 14–16 april 2023. (läs mer här). 

 

Vi har isbadat här i Mundekulla under många år i de omgivande vattnen – och vi ser fram emot att dyka djupare in i de olika andningsteknikerna, de färdigheter och tankesätt som kan stödja vår exponering för kylan och vetenskapen bakom hälsofördelarna. Hitta mer info och bokningsalternativ nedan.

1-dags Wim Hof Fundamentals Workshop 

Kom och låt den certifierade WHM-instruktören Björn Karlsson lära dig Wim Hof-metodens 3 pelare: andningsteknik, köldexponering och mindset/engagemang. Ta reda på hur du kan använda syre och kyla för att optimera både kropp och själ, och lär dig om den underliggande fysiologin.

Workshopen är begränsad till 25 deltagare för att garantera en kvalitet som möjliggör riklig personlig uppmärksamhet och feedback skräddarsydd för din specifika situation.
Oavsett om du vill förbättra din mentala eller fysiska prestationsförmåga, lindra symtom relaterade till en sjukdom eller bara är nyfiken på att ta reda på vad Wim Hof-metoden handlar om – en WHM-workshop erbjuder något för alla.

Programmet inleds med en introduktion till Wim Hof-metoden följt av ett andningspass och sedan ett (valfritt) isbad. Mot slutet finns utrymme för reflektion och Björn finns där för att svara på frågor under hela workshopen.

WHM-instruktörer har sina egna inriktningar och det finns en viss variation mellan de olika kurserna. Björns specialisering som han använder i sitt arbete med Wim Hof-metoden är stressreducering, kost/näring och träning.

Om du inte har någon tidigare erfarenhet av köldexponering, rekommenderar vi att du avslutar dina duschar med kallt vatten under dagarna före workshopen. Detta kan vara överväldigande till en början, men försök bara slappna av, fokusera på din andning och låt den få en kontrollerad, stadig rytm.

Vem vänder sig denna workshop till?

 

Denna workshop passar alla, men kräver en grundläggande hälsonivå. Av försiktighetsskäl avråder vi från deltagande under graviditet, eller om du har epilepsi. Personer med kardiovaskulära problem eller andra allvarliga hälsotillstånd bör alltid rådfråga en läkare innan Wim Hof-metoden påbörjas.

Instruktören: Björn Karlsson

Björn är en Wim Hof-instruktör från Kalmar, 43 år gammal med en son på 9 år. Träning och kost har varit hans sanna passion så länge han kan minnas, men det var inte hans yrke. Att bli Wim Hof-instruktör har givit honom otroligt mycket och att kunna inspirera andra till bättre hälsa är något han brinner för. Att varje gång få vara närvarande med en annan människa när dom upptäcker något helt nytt och ofta omvälvande för första gången inom sig.

"Efter att jag själv gått igenom utmattningssyndrom för två år sedan på grund av alltför hektiska 20 år i IT- och projektledningsverksamhet upptäckte jag själv de genomgripande effekterna av Wim Hof-metoden. Förutom att få tillbaka energin och minska stressen upptäckte jag också snabbt att mina symptom av astma försvann och mitt problem med kalla vita fingrar under vintertid försvann helt. Idag behöver jag inte ens handskar när jag leker i snön med min 9-åriga son.

Jag insåg också att jag verkligen älskar att inspirera andra till bättre hälsa både fysiskt och mentalt. Jag bestämde mig för att ge mig ut på resan mot en ny karriär för att bli hälsocoach och bli en certifierad Wim Hof-instruktör. Jag är övertygad om att vem som helst kan ta tillbaka kontrollen över sin hälsa precis som jag gjorde, och är superglad över att hjälpa dig på din egen resa."

Läs mer om Björn här

Läs mer om Wim Hof-metoden här

Vi ser fram emot att ses!

Resa till Mundekulla

Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.

whm_certified_instructor_logo_mono.png
20210612_141247.heic

Praktisk information

1-dags Workshop

Wim Hof Method Fundamentals
 

Söndag 26 februari 2023

10.00 ­–15.00  (eller 16.00 med bastu)
Mundekulla 101, Långasjö (Kalmar Län)

Pris:1100 kr, inkl. lunch, fika & is :)

Dubbel-biljett: Köp en dubbel-biljett för 1900 kr

(spara 150 kr per person).

Är du redo? Tag med:

- Badkläder
- Handduk
- Badtofflor
- Bekväma och ej åtsittande kläder

Kontakt

För frågor om workshopen, maila Björn på
info@coachbjorn.se 

 

För frågor om bokning, matallergier eller Mundekulla, maila Pernilla på info@mundekulla.se

Programöversikt

10:00

Ankomst: registrering/ hälsodeklaration
 

10:15

Introduktion till Wim Hof-metoden och dess tre pelare/komponenter
 

10:30

Berättelsen och bakgrunden om Wim Hof och er instruktör för dagen Björn Karlsson. Kort round the table, er deltagare och era förväntningar för dagen
 

11:00

Teori kring Wim Hof andning och praktiska andningsövningar
 

12:15

Paus med Lunch och samtal/reflektioner kring andningsövningen

13:00

Teori kyla: kring att utsättas för kyla

Mindest: teori och praktisk övning

14:00

Ombyte till badkläder och kallbadsövning (valfritt) - Bastu efter

14:45–15:00

Summering av dagen, samtal och frågestund

Valfritt – 15:00 –16:00

Bastu finns tillgänglig ytterligare en timme för de som önskar vara kvar en stund och umgås, samtala eller bara landa i sina tankar och upplevelse

bottom of page