Mundkulla_highres-132_edited.jpg

Mundekulla Retreatcenter har nu hittat sin nya ägare vilket vi kommer informera mer om längre fram.

Unikt tillfälle att förvärva en av Nordens största kursgårdar!

Mundekulla retreatcenter erbjuder kurser och events med några av Sveriges och världens främsta kursledare inom sitt slag. Anläggningen består av ca 1200 kvm uppvärmd yta med moderna sovrum och samlingssalar fördelade på 6 byggnader, med sängplatser för över 100 personer. Retreatcentret är beläget i vacker natur med såväl skog med vandringsstigar samt ängsmark och badsjöar med många möjligheter till aktivitet och avkoppling.

 

Mundekulla är beläget på den Småländska landsbygden med utmärkta kommunikationer i och med närheten till Emmaboda, 10 minuter från centret, där tåg regelbundet inkommer från hela landet. Intresset ökar konstant för det vi erbjuder och det har aldrig funnits så stora möjligheter för verksamheten som nu!

Efter 25 år med denna fantastiska verksamhet söker jag en ny ägare till Mundekulla Retreatcenter att förvalta och driva vidare i liknande anda. Det har varit en fantastisk och meningsfull resa att lägga grunden till detta paradis. Jag ser fram emot att se verksamheten utvecklas vidare mot nya mål och att jag för egen del ska få mer tid för familjen, musiken och egna projekt.

 

Peter Elmberg, grundare

Mundekulla fin bild besk 2.jpg

Lyssna till Mundekullateamet berätta om Mundekulla

Leaf

Om verksamheten

Utöver kursverksamhet bedrivs även odlingar, skogsvård samt ett EU-projekt för ungdomar som genomgår en utbildning inom hållbarhet under 8 mån (mars-okt).

Kokboken ”Mundekullas Gröna kök” (Bazar förlag) utnämndes till ”Sveriges bästa vegetariska kokbok 2021” och ”Världens bästa kokbok inom hotell och restaurang 2021” och den finns även på engelska och holländska. 


Mundekulla Ekotorn är en unik byggnad 25 m hög som håller på att slutföras med syfte att hyras ut veckovis fördelaktigt med beräknad årsomsättning på 500.000 kr.

Lyssna mer här.

Fastigheten ägs av en enskild firma och verksamheten drivs via ett aktiebolag som omsätter ca 4-5 miljoner ett normalår.


Det finns även en ideell förening kopplad till verksamheten. Läs mer här.


Möjlighet att även förvärva skogsfastighet om 57 ha samt ett torp med 4 stugor som kan köpas till. Skogsfastigheten innehåller vacker löv-/tallskog och naturstigar samt en vildmarksby med ställplatser för husbilar.

Bakgrund

 

1997 flyttade Peter till familjens sommarstuga i Mundekullas grannby för ett års eremitliv. Året efter införskaffades den vackra 1800-tals gården i Mundekulla av Peters föräldrar som båda växte upp i grannbyn. Kort därefter anslöt Anne Solveig som bar en dröm om en kursgård.

 

Gården restaurerades varsamt under 2 års tid och redan i begynnelsen arrangerades byggnadsvårdsmässor för att inspirera till hållbar byggnation, som lockade upp till 2000 personer om dagen, samt den årliga Mundekullafestivalen i augusti som i år anordnas för 24e året. Verksamheten har utvecklats för varje år utifrån devisen hållbarhet i alla led.

 

Läs mer om Mundekullas historia och en reflektion från grundaren Peter Elmberg här.

 

Flertalet utmärkelser genom åren

Mundekulla har mottagit ett flertal utmärkelser för sitt arbete med hållbarhet.

Läs mer här.

Mundkulla_highres-78_edited.jpg

MUNDEKULLAS ANLÄGGNING I KORTHET


> Events med 15-300 personer
 

> 1200 kvm uppvärmd yta fördelat på 6 större byggnader.


> 4 multifunktionella samlingsutrymmen

> Sängplatser för över 100 personer, husbilsplatser och tältplatser.

> Snabbt wifi

> 25 m högt unikt Ekotorn med sovrum
och utsiktsplats

> Skog med vackra vandringsstigar

> Ängsmark och badsjöar

> Drivs under devisen ”Hållbarhet i alla led”

Lyssna till Mundekullas grundare

Leaf
Leaf

Ta en titt på omgivningarna

SAMLINGSRUM, FÄLT, HÄNGMATTOR, RUMMEN, BASTU, ETT TORN OCH MÅNGA UNDERBARA PLATSER RUNT OMRÅDET.

"Välkommen till paradiset. Ert Mundekulla är en av de vackraste platser jag skådat. Här bor en sådan vacker själ i ett magiskt landskap. Frid råder i varje liten sten, i varje träd och i djuren. Allt är så fint genomtänkt. Ni har skapat en framtid här. En värld vi alla blickar framemot, där ekologi och vetenskap samarbetar. Där historiens vingslag spelar i dom gamla golvplanken för oss genom kosmos och ut i världen. Välkommen till paradiset! Framtidens paradis. En ny tid!"

Malin Berghagen

Tillgänglighet vid funktionshinder: En del lokaler ligger på andra våningen med trappuppgångar som används vid större kurser men ett flertal samlingsrum ligger på första plan och vi har en hiss till samlingssalen (Kreativum). Vi har fyra handikappanpassade toaletter.

Map lands.png
Map 3.png
Map 1.png

Kartor

PÅ DE HÄR KARTORNA FÅR DU EN ÖVERSIKT ÖVER MUNDEKULLAS BYGGNADER OCH OMGIVNING.