top of page

EMBODIMENTFESTIVALEN, MUNDEKULLA 26-30 JULI 2023

EMBODIMENTFESTIVALEN, MUNDEKULLA 26-30 JULI 2023

EMBODIMENT FESTIVAL - Facebook Post Landscape (Facebook Event Cover).png

EMBODIMENTFESTIVALENS WORKSHOPS

HALLÅ MOVERS, DREAMERS, YOGIS, DANCERS, BREATHERS, ARTISTS AND UNICORNS 

På festivalens workshops kommer vi att utforska embodiment genom rörelse, lek, andning, det kollektiva fältet, meditation, konst, ljud, naturanknytning – att njuta av våra kroppar i rörelse, stillhet, relaterande och uttryckssätt. Att lyssna och känna, sakta ner och låta gravitationen hålla oss. Det kommer att finnas många olika vinklar, perspektiv och upplevelser att utforska utifrån olika stämningar och intressen.

Workshop-översikt

ANDREAS GEITZ - HANDSTAND & SUSTAINABLE MOVEMENT 
EMELIA KOBERG - CONTACT IMPROVISATION, ACRO & DANCE
LOLÓ GOMEZ ORTEGA - BODYWORK & MASSAGE THERAPY
ASHER MOVEMENT - PRIMAL PATTERNS, PLAY & DYNAMIC YOGA
CANDRA KARLHOLM - FAMILY CONSTELLATION

MATEUSZ KRAWIEC & LEONA FRANTZICH - SOUND HEALING
HALE HEIKKILÄ - MUSICIAN, CONCERT AND SOUND MEDICINE
ANNA HELGESSON - FOREST BATHING, NATURE & MINDFULNESS
SANDRA GEITZ - SOMATIC AWARENESS, NVC & ART THERAPY
LUCY ASHLEY - BREATHWORK
TORSTEN GRIND - PRIMARY PLAY
LEIKA MARK NOPPENAU - EMBODIED YOGA & EMBODIED FLOW
ELKE HENNIG - RHYTMIC MASSAGE
JANA - ALCHEMY OF TOUCH
JASMIN SEPAHZAD - PLAYFIGHT AND AUTHENTIC RELATING
ALFONSO CALABRIA - EMBODIED EATING & MACROBIOTICS
SANDRA GRUNDSTOFF - ECSTATIC DANCE 
ELIN NORDENBERG  - EMBODIED GARDENING & KINSHIP 
VERONICA PETTERSSON - SOMATIC EXPERIENCE & THEATRE
SIMON JAMES DUNNING - MUSICIAN AND JAM CREATOR
PERNILLA FRANZÉN - HUMAN AWARENESS & BODY WISDOM
HANNE PEDERSSEN - ZEN COACHING & SOMATIC MOVEMENT
CHRIS SUTTER - DANCE, INQUIRY, BALLET AND ZEN COACHING
PATRIK BONNIER - MUSICIAN, OPEN STAGE, SOUND AND LIGHT
EVA DUNDER - DANCER, MUSICIAN, SINGER & SONGWRITER
SOFIA HANSSON - YOGA & MULTISTYLE MASSAGE THERAPIST
DIANA BOLO - SINGER,  KIRTAN & MEDICINE SONG
JONAS MARTINSSON - KARATE
LENNART HALLSTRÖM - DJEMBÉ & POLYRHYTMIC SOUND 
STEPHANIE VERSTIFT - SHIATSU, TCM & CO-CREATIVE PAINTING MALOU SWART - VOCAL COACH & SINGER SONGWRITER
3.png
2.png

RÖRELSE & LEK

Workshops som medveten och vild dans, connective och centrerande yoga, balanserande qigong, lekfull acroyoga, att hitta din tyngdpunkt mellan kroppar i kontakt-improvisation, känna in din djurkropp i lekkamp och att skifta perspektiv med handbalans. Medveten rörelse kan ge stöd i att känna vår kropp och ge oss en starkare kroppslig medvetenhet. Leken kan koppla ihop våra kroppar med andras och vår egen energi på ett intuitivt sätt.

2.png

SJÄLV-UTFORSKNING & UTTRYCKSSÄTT

Workshops som att fördjupa sig i meditation, utnyttja din kreativitet inom konst, helande vibrationer, lära känna din kropp i dans och upptäcka din rösts unika uttryck. När vi grundas i våra kroppar, och i nuet, stiger vårt genuina kreativa självuttryck upp som en inre spontan impuls och kan föras fram.

2.png

VISDOM & MEDVETENHET

Föreläsningar och workshops som utforskar ämnen som nervsystemet och hur vi kan självreglera, relatera med andra genom att känna efter i kroppen och bekanta sig med sina egna gränser, embodied vägledning/ledarskap, hur vi kan leva och styra våra handlingar utifrån det som är viktigt för oss, familjekonstellationer och gåvorna från det kollektiva medvetandet, naturanknytning och vilken roll kroppen har för att skapa hälsosamma vanor. Att lära av den visdom och intelligens som kroppen har att erbjuda oss inom alla olika områden av livet.

2.png

GEMENSKAP & FIRANDE

Vi samlas på kvällarna för magiska konserter, sound healing-resor, extatisk dans och öppen scen. Att vara i nuet och fira livet!

2.png

BODYWORK SESSIONER

Under festivalen kommer du att kunna boka och ta bodywork-sessioner, för att tacka och uppskatta ditt vackra hem! Detta kommer att vara ett sätt för dig att jorda, känna, släppa spänningar, slappna av, få kontakt och integrera under festivalen. Du bokar och betalar på plats, läs mer här om våra fantastiska body-workers.

Möt workshopledarna  (fler tillkommer)

WhatsApp Image 2023-02-27 at 12.40.28 PM.jpeg

ANDREAS GEITZ
HANDSTÅENDE,  RÖRLIGHET & SUSTAINABLE MOVEMENT

Rörelse är en av Andreas stora livspassioner, som han lever och lär ut. Han har mer än 20 års erfarenhet av att utforska och utveckla sin egen rörelsekapacitet inom discipliner som styrketräning, calisthenics, klättring och armbalans. Han är också certifierad medicinsk massageterapeut på Axelsons och går för närvarande Somatic Experience Training.

 

Att regelbundet röra på sig är avgörande för vår hälsa och livslängd, men också ett fantastiskt verktyg för självutveckling, att må bra med oss själva och ett kraftfullt sätt för självreglering. Andreas lär ut armbalans, styrka och rörlighet, där han tillämpar principer från FRC-systemet (Functional Range Conditioning).

 

På festivalen kommer Andreas att erbjuda en armbalans-workshop för nybörjare, en styrke- och rörlighetsworkshop, där han pratar om vanor, hur man skapar en hållbar rörelserutin och vikten av att vara stark genom hela rörelseområdet.

EMELIA KOBERG
KONTAKTIMPROVISATION, ACRO YOGA, DANS & LEK

Emelia är en svensk-kanadensisk dans- och performancekonstnär och rörelselärare med bakgrund inom genus, sexualitet, miljörättvisa och utbildning. Hon leder klasser och workshops i Contact Improvisation (CI), improvisation, Acro Yoga och yoga för erfarna utövare, nybörjare, barn och personer med funktionsnedsättning. Emelia är certifierad Acroyogalärare och yogalärare. Hon har studerat vid Stockholms konstnärliga högskola, dans och somatik vid ISLO i Joensuu och internationell utveckling från University of Ottawa.

 

"Jag är intresserad av de oändliga sätten vilka vi kan vara lekkamrater med andra människor, andra levande varelser och mytiska varelser. Att lära sig att vara en entusiastisk lekkamrat är att först visa upp sig själv och sin vilja att utforska, leka och lära. Därifrån kan vi hitta olika verktyg genom akroyoga, dans och andra kreativa metoder för att föreslå, acceptera, initiera, bidra, bevittna, stödja och återgälda."

LOLÓ GOMEZ ORTEGA
BODYWORK & MASSAGE
INDIVIDUELLA SESSIONER

Loló är grundaren av "Hands from Above & Body Gateway to Heart and Spirit". Hon erbjuder hela sessioner som kombinerar flera tekniker.

 

Genom att erkänna Bodywork som en av de finaste konsterna, omfattar arbetet helande och skicklig beröring tillsammans med förståelse för varje kunds unika behov.

 

Med över 18 års erfarenhet av att arbeta med människor över hela världen är Loló certifierad och utbildad i BodyWork & Massageterapi, kinesisk zonterapi, Reiki, Breathwork, Meditation, Yoga, Qi Gong, Pilates, Bioenergetic Movement, Contact Impvisation Dance, Zen Coaching, Familjekonstellation och systemiska rörelser.

 

Loló säger: "Syftet är att återvinna det intelligenta förtroendet för din kropps mysterium. När kroppen inser att medvetenhet och fokus äntligen lyssnar på DEN, slappnar kroppen av och börjar fungera på överraskande nya sätt, vilket ger tillbaka allt förlorat välbefinnande under stunder av omedvetet inre krig."

Lolo pic.jpeg

ASHER MOVEMENT
PRIMAL PATTERNS, LEK, DYNAMISK & KREATIV YOGA

Asher har alltid varit nyfiken på alla sätt vi kan röra oss på, andas, leka, äta, umgås, drömma, få kontakt och skapa som individer och som ett kollektiv.

 

Under festivalen kommer Asher att erbjuda en unik workshop som han gärna kallar Primal Patterns. I workshopen kommer vi tillsammans utforska grundläggande mänskliga rörelser med hjälp av vår egen och varandras kroppar och vilka stockar, stenar och pinnar vi än kan hitta i skogen omkring oss.

 

Asher kommer också att dela dynamiska och kreativa yogaklasser, för att inspirera till glädje och fördjupa din koppling till alla andra underbara människor på festivalen.

 

Förbered dig på lekfullhet och skratt, att andas djupt och att uppleva din kropp på nya och spännande sätt.

Asher pic.jpeg
candra pic new.jpeg

CANDRA KARLHOLM
FAMILJEKONSTELLATIONER

Candra Karlholm är mycket uppskattad för hennes varma, tydliga och skickliga vägledning som facilitator av familjekonstellation. Hon har sedan 2015 tränat mycket med Svagito Liebermeister, och hon organiserar och assisterar även kurser med honom. Candra älskar konstellationsarbete eftersom hon tycker att det är ett så bra sätt att ta reda på exakt vad man behöver se, öppna sig för och lära sig att växa i kärlek och medvetenhet – på ett praktiskt, tydligt och förkroppsligat sätt.

Candra har utforskat och praktiserat metoder för personlig utveckling i 25 år och har lärt sig från några verkligt framstående lärare. Hon är mindfulnessinstruktör och dramapedagog, coach och terapeut. Hon är också en av grundarna av Spread the Word, som anordnar evenemang med Eckhart Tolle, Byron Katie, Deva Premal & Miten med flera.

18-2.jpg

ART OF UNION: MATEUSZ KRAWIEC & LEONA FRANTZICH
SOUND HEALING & MUSIKTERAPI

🔹Art of Union🔹 är en modern version av den uråldriga konsten av sound healing, som innehåller den senaste forskningen inom musikterapi för att förbättra dess terapeutiska och avslappnande effekter. Denna musikupplevelse använder en rad instrument, inklusive Gongs, sångskålar, rytm, röst och ASMR. Musikern Leona Frantzich, ljud- och rörelsekonstnären Mateusz Krawiec

HALE HEIKKILÄ
MUSIKER, KONSERT OCH SOUND MEDICINE

Hale tar oss genom intuitivt skapade ljudlandskap och musik som flödar mellan epoker och seder, som förkroppsligar skapandets helighet och att vara i nuet. Han är en manifestationsalstrare med en mångsidig bakgrund inom klassisk musik såväl som improvisation och intuitivt skapande. Som musiker rör han sig smidigt mellan naturens ljud, olika kulturella traditioner, epoker och seder, inte att förglömma de elektroniska dimensionernas möjligheter.

Sound Medicine - Deep Journey är ett säkert utrymme som intuitivt underlättas av musik, vilket hjälper deltagaren att kapitulera för att uppleva mer. Underlättat främst av musik och ljudlandskap, men också av intuitiv beröring, närvaro och dofter, är utrymmet vanligtvis en stark och känslomässig upplevelse för deltagaren. För någon kan upplevelsen vara en upplevelse av mycket djup och omfattande kroppslig avslappning, för någon som varit i samma tillstånd kan upplevelsen föra tankarna till de saker som vill hitta balans i deltagarens eget liv. Deltagaren kan i bästa fall på kort tid inse mycket om sig själv under evenemanget och få svar på öppna frågor i sitt liv. Denna upplevelse, som skapar en stark och djup inre resa, stärker intuitionen, lyssnandet till den inre rösten, den egna inre visdomen och ökar medkänslan mot den som upplever. Du är välkommen precis som du är.

Foto av Sari Garda

photoBySariGarda2jpg.jpg

ANNA HELGESSON
SKOGSBAD, NATURKONTAKT & MINDFULNESS

Anna är certifierad natur- och skogsbadsguide. Hon kommer under festivalen att bjuda in till att träna skogsbad.

Skogsbad är tillsammans med våra sinnen ett sätt att njuta och utforska en naturplats och dess atmosfär.

Våra sinnen i kontakt med naturen ger oss möjlighet att öppna upp för en djupare närvaro och att bara vara, här och nu.

När vi låter vår kropp och själ slappna av kommer vi också att känna en mer kraftfull koppling till och jordning med naturen.

Anna kommer att guida en grupp på 20 personer till tysta och lugna närvarande aktiviteter.

DSCF3640.jpg

SANDRA GEITZ (ARRANGÖR)
ZEN COACHING, SOMATIC AWARENESS, NVC & ART THERAPY

Sandras energiska och levande ande gjorde rörelse och kreativitet till en central del av hennes liv. Under många år studerade hon dans, som under de senaste 10 åren har gått hand i hand med meditation som en medveten och fri rörelseresa. 2016 hittade hon Zen Coaching, en kroppsorienterad coachningsform, som förde in henne på vägen mot att arbeta med människor och inre transformation. Hon har, och studerar fortfarande Somatic Experience, Familjekonstellationer, Skriv- och Konstterapi, NLP, Nonviolent Communication och Diamond Approach.

Sandra brinner för holistiska perspektiv, platserna där paradoxer möts, utbildning, kreativitet som en resurs för helande och självupptäckt, glädjefullt liv, mänskliga relationer och tillväxt. Hon älskar att undersöka mysteriet med den mänskliga upplevelsen och få kontakt med en djupare mer spontan och autentisk rörelse som stiger upp från våra kroppar som ett sätt att navigera i livet. Under festivalen kommer hon att erbjuda Workshops som utforskar "Talking Bodies", Embodied Writing och Meditation & Dance Journeys.

DSCF0778_edited_edited_edited.jpg

LUCY ASHLEY
ANDNINGSÖVNINGAR

När Lucy hittade yogan blev hon förvånad över vilket fantastiskt verktyg det kan vara. Hennes träning får henne att känna sig lätt. Det har hjälpt henne genom fysiska saker som en löpskada och hjälper henne också att känna sig närvarande och ha ett klart sinne.

Kontakten vi har med oss själva är komplicerad och hon finner att yoga asana och pranayama hjälper till att rensa vägen och göra allt så mycket enklare och med mycket mindre buller, vilket hjälper henne att finna frid inom sig.

Som lärare vill hon vägleda människor i att hitta sin egen magi, hjälpa till att frigöra och återuppliva energi och ge dem förtroende för sina förmågor, både deras sinne och kropp. Andningen är porten till kroppen, bara genom olika andningstekniker kan vi lugna vårt nervsystem och stärka vårt immunförsvar.

Lucy är glad över att kunna erbjuda en underbar närande andningssession!

TORSTEN GRIND
PRIMÄRLEK

Torsten har under hela sitt liv återkommit till frågan: vad händer när jag släpper alla bilder jag bär i mig som motiv för att leva och utvecklas, vad finns kvar om jag inte "gör" något? Det ledde till många intensiva perioder av olika personliga processer inom antroposofi, gestaltterapi, Alexanderteknik, Irisarbete, Krishnamurti och Primary Play, arbetande som lärare, terapeut, projektledare och hantverkare.

Allt var viktigt på sitt sätt och nu har behovet av att få stöd utifrån eller att bli någon tystnat avsevärt och att leva livet i sig har blivit meningen med livet! Det ofullständiga, det tråkiga, det rädda, det arga, det ledsna, det glada, det magiska storslagna, allt hör hemma i livets vackra dynamiska väv och att leka med denna mångfald av livet har blivit en hjärtefråga där "att göra ingenting" är en viktig utgångspunkt.

Nu bjuder Torsten in till "Primärlek", ett kravlöst, tryggt evenemang där vi leker på mjuka madrasser utan ord, i beröring, tumlar runt, tyst, meditativt, kraftfullt eller vilt, där vi kan lyssna på kroppens impulser och i gemenskap utforska vad som vill uttryckas. Det finns plats för alla behov på lekytan, oavsett om jag vill vara mitt i en kokande hög eller i den skyddade zonen för mig själv där jag är oberörbar, det finns inget rätt sätt att leka på! Välkommen!

LEIKA MARK NOPPENAU
EMBODIED YOGA AND EMBODIED FLOW

Leika är en Embodied Flow™-lärare (300 tim), Embodied Yin™-inspirerad lärare (50 tim). Hon har också en bakgrund i Yogic Arts (230 tim) som är en kampsport/dans/vinyasa yogaform. Embodied Flow Somatic Movement Therapy ™ (300 tim) stödjer hennes arbete som kvalitativ, djupgående yogalärare såväl som holistisk terapeut. Kranio sakral är en del av hennes tjänster förutom Energiarbete/healing.

"Det slutar aldrig att förvåna mig hur invecklad vår kropp är. Jagets mysterium är djupt fascinerande för mig. Jag är fortfarande förvånad över hur vi som människor kan kommunicera, manipulera och förvandla våra Body-minds. Människor är så extraordinära och kraftfulla varelser som med utökad medvetenhet och rätt verktyg kan återansluta till det som är dolt och därigenom bli rikare, lättare och mer glada och helade, balanserade varelser.”

"Jag älskar mitt arbete. Det är min dharma och passion.”

Leika kommer att erbjuda två workshops på festivalen:

Embody and Empower your Inner Fire; Somatic Awareness & Embodied Flow & Free Movement.

Embodiment of the Fire Element. TCM, Kashmir Shaivism & Shamanism in one.

leika pic_edited.jpg

ELKE HENNIG
RYTMISK MASSAGE.
SESSIONER.

Elke har varit verksam inom massage- och kroppsbehandlingar i mer än 25 år. Det som väntar dig kan bäst beskrivas som en varm omfamning att sakta ner och släppa taget. Inlindad, oljad och försiktigt vidrörd bjuds kropp och själ in till att LYSSNA. Rytmiska former och rörelser i denna massage samverkar och balanserar detta magnifika Life-Water element som våra kroppar trots allt är! Det finns utrymme för känslor och minnen att uttrycka sig just i sin omedelbara, villkorslösa form.

Elke beskriver sin form av embodiment "Att märka och hitta en väg in, återfå kontakten med  sin egen ursprungliga livsfrekvens". Hon fortsätter att fascineras av människor och kroppens inneboende läkande intelligens, därför söker hon ständigt efter enkelhet och kroppsnärvaro framför alla specialiseringar och tekniker.

Grunden är utövandet av Rytmisk Massage i Tyskland och vid Vidarkliniken och Elke utvecklade ett särskilt intresse för behandlingar för kvinnor under graviditet och förlossning. Vidareutbildning och kurser: Rosenmetoden, Alexanderteknik, Ljudmassage (Peter Hess), Intuitiv massage, Stödjande samtal, Kommunikation som konst.

Välkommen att prova!

Jana - Bodywork Pic.jpg

JANA
ALCHEMY OF TOUCH.
SESSIONER.

Alchemy of Touch är transformerande kroppsarbete. Grundat av Tapesh Paradiso, kombinerar Alchemy of Touch bodyworktekniker anpassade från Myofascial Chi-Release, Rebalansering, Deep Tissue Massage, Joint Mobilization, Yoga Thai Stretches, Digital Pressure Massage, Holistic Bodywork, Visceral Work, Meditation och Energy Work.

Passet arbetar på muskler, fascia, leder och på en energimässig nivå. Triggerpunkter och stillastående energi kan frigöras under resan.

De stela strukturer och mönster i kropp och själ som vi ibland befinner oss i kan mjukas upp.

Med Fluid Touch återgår mer utrymme och flexibilitet till kroppen.

JASMIN SEPAHZAD
PLAYFIGHT, COMMUNITY AND AUTHENTIC RELATING

Playfight är en holistisk praxis som återvinner den oskyldiga och icke-våldsamma egenskapen hos lekfulla slagsmål som är typiska för barn och djur och som har sin grund i mindfulness, känslomässig medvetenhet och autentiskt relaterande.

Playfight är en personlig resa och en stamupplevelse. Vi samlas i en cirkel och Playfightar i mitten. Vi får kontakt, vi relaterar och vi stöttar varandra.

Vi slåss men det finns inga vinnare eller förlorare. Detta är ett utrymme för att ansluta till vår ursprungliga sida, vår inre styrka och visdomen i våra kroppar. Vi tar hand om oss själva och våra gränser och utökar dem med vänlighet och glädje.

Med ett ord: Playfight är "connection".

Jasmin pic.jpg

ALFONSO CALABRIA
FOOD LOVE, EMBODIED EATING & MACROBIOTICS

Alfonso Calabria är en passionerad kock vars världsresor gett honom kunskap och erfarenhet om många världsrätter och smaker.

 

Med ett djupt intresse för traditionell kinesisk medicin, akupunktur och makrobiotika har Alfonso studerat de energimässiga funktionerna hos olika ingredienser och sätt att laga mat. Han älskar att leka med de olika värmande och svalkande egenskaperna hos en måltid, de läkande egenskaperna hos ingredienser och anpassa sin meny till olika tider på året och eventets karaktär.

 

På embodimentfestivalen kommer Alfonso och hans team att ta oss med på en resa för sinnena för att föra embodiments anda till rätterna, fikan och dryckerna som serveras.

DSCF2506_edited.jpg
IMG_7485.jpg

SANDRA GRUNDSTOFF
ECSTATIC DANCE DJ 

Sandra upptäckte Frigörande Dans, yoga och meditation på 90-talet, vid sidan av technofesternas transcendentala potential. Sedan dess har dans som meditation och för att fira livet varit en viktig del av hennes liv sedan dess, och inspirerad av sin kärlek till dans började hon DJ:a 2016.

 

Ecstatic Dance med DJ Grundstoff börjar långsamt och inkännande för att successivt bygga upp i intensitet och landa tillbaka i sensitivitet och stillhet på slutet. Däremellan kommer du att uppleva en mängd känslomässiga och energetiska landskap; lekfullhet, lätthet, salighet, sexualitet, melankoli, raseri, mjukhet, snabbhet, tyngd, allt sammanvävt i ett smidigt och inbjudande flöde.

 

Ecstatic Dance är ett utrymme för att röra sig fritt utan instruktioner, att dyka djupt i dans, utan ord. Intentionen är att skapa en resa där du kan uppleva dig själv och din kropp på olika sätt - en upplyftande resa med plats för många aspekter av att vara människa.

 

Lyssna på några av hennes set: https://soundcloud.com/sandra_grundstoff

 

https://www.facebook.com/grundstoffDJ 
www.dj-grundstoff.com

ELIN NORDENBERG
ODLING, SKOGSTRÄDGÅRD OCH SLÄKTSKAP 

Elin är vår trädgårdsmästare och Skogsträdgårdsentusiast här på Mundekulla. Hon har gått kursen Permakultur-design med Kostersträdgårdar och Lilla skräddaröd gård och jobbar med permakultur sedan flera år tillbaka. Hon går just nu en ettårig utbildning i Matskogsbruk i Stjärnsund. I slutet av 2019, efter att ha avslutat en mycket inspirerande tid på The Ecovillage design-utbildning i Glarisegg, Schweiz, bestämde hon och hennes partner sig för att starta sitt första egna skogsmatprojekt i en ekoby i Tyskland.

Permakultur och specifikt matskogsbruk i kombination med embodiment har varit en startpunkt för Elin i att engagera sig i livet fullt ut. När vi börjar känna vår egen kropp, våra känslor och förnimmelser, kan vi också börja känna vad som finns omkring oss och vi börjar känna jorden. Det är tydligt i de flesta inhemska kulturer att ordet natur är överflödigt, varför skulle vi behöva detta ord? Vi behöver det bara om vi inte känner igen oss själva som tillhörande medskapare i våra ekosystem. Det är hennes önskan för sitt livsverk att väva dessa trådar mellan människa och ekosystem, vilket bidrar till en kultur som är regenerativ snarare än extraktiv. Elin kommer att utforska dessa ämnen under festivalen, med enkla övningar och undersökningar.

VERONICA PETTERSSON
SOMATIC EXPERIENCE & COMMUNITY THEATRE

Veronica kommer att guida dig genom en utforskande resa av ditt nervsystem, med lugna och kreativa övningar, så att du kan få verktygen för att lyssna till och omformulera de berättelser du har i ditt nervsystem.

Veronica har en bakgrund inom Community Theatre där hon har sett berättelsernas helande förmåga – att återknyta till och återförena oss med oss själva, andra och naturen. Hon hämtar också sina kunskaper från många års studerande och utforskande av Somatic Exerincing, playback-teater, symbolspråk, arketyper, transgenerationella berättelser och förkroppsligade intervjuer. Hon är fascinerad av de expansiva ögonblicken när vi kan föra in lätthet, humor och skönhet i våra berättelsers mörkaste vrår.

veronica new pic.jpeg

SIMON JAMES DUNNING
MUSICIAN AND JAM CREATOR

Simon har rest, solat, jammat och varit en del av det musikaliska hjärtat i många communities runt om i världen. Han studerade musik på Dartington Collage – och är multiinstrumentalist, sångare och poet.

Simon har en stor passion för att skapa musik tillsammans med andra och en vacker förmåga  för att hålla ett utrymme där människor känner sig avslappnade och bekväma med att öppna sig och uttrycka sig. Han är inspirerad av regnbågsfamilje-sammankomster och att göra musik till en del av din vardag. Under festivalen kommer Simon att bjuda på musik-jam, mantrasång, informella musikcirklar och magiska musikögonblick.

WhatsApp Image 2023-03-08 at 17.08.20.jpeg

PERNILLA FRANZÉN (ARRANGÖR)
HUMAN AWARENESS, COACHING & KROPPSVISDOM

Pernilla har en bakgrund inom socialt arbete och har gått olika kurser inom personlig utveckling och ledarskap såsom NVC, mindfulness, qigong, Rewiring the Nervous System och Embodied Yoga Principles. Hon är utbildad coach genom Human Awareness och har även utbildat och gett kurser i personligt ledarskap med hästen som lärare.

Tillsammans med mötena med hästarna, är den livserfarenhet som har gett henne den viktigaste kunskapen och embodiment-praktiken kring ämnet hälsa, den resa hon gjorde från "kronisk" sjukdom till hälsa. Bland andra viktiga pusselbitar fann hon en extremt viktig läkande komponent i kroppsbaserade terapier som Feldenkreis och Somatic Experience och även i intuitiv rörelse och qigong. Efter den upptäckten har hon nördat in sig på den polyvagala teorin och hur människor själva kan lära sig enkla verktyg för självreglering.

I Pernillas workshops kommer hon att bjuda in dig att återknyta till din kropps visdom där du kan hitta, utforska och omfamna både din sårbarhet och dina styrkor och hon älskar att dela med sig av verktygen hon själv använder för att grunda sig själv och odla självmedkänsla. Tillsammans med Pernilla kommer du att utforska egenskaperna att säga ”nej” och ”ja” genom Embodied Yoga Principles och även knyta an till både den maskulina och feminina energi som vi alla bär inom oss. Att hantera utmanande känslor som ilska och rädsla är ett annat ämne i hennes workshops.

HANNE PEDERSSEN
ZEN COACHING & CREATIVE SOMATIC MOVEMENT

Hanne är lärare och coach inom Zen Coaching och Somatic Movement. Hon har en bakgrund som artist och har en MA i Creative Somatic Movement – Connection to the Living Body. Hon har också länge studerat the Diamond Approach.

 

Hanne brinner för att stödja individuell och kollektiv transformation genom djupt lyssnande, somatisk närvaro och upplevelsemässig kreativ inquiry.

 

Hon är grundare av Arts and Practices of Bodymind Inquiry (2010) samt en av grundarna för Embodied Transformation Institute (2022). Hanne erbjuder coaching, workshops, program och retreater i Norge och internationellt och även online.

 

Under festivalen kommer Hanne att erbjuda två workshops med embodied self inquiry, en workshop om Authentic Movement om ÄKTA ÖNSKAN och en workshop tillsammans med Leika Mark Noppenau som utforskar DIVINE EROS.

 

Hon kommer också att erbjuda individuella Zen Coaching-sessioner.

www.noori.no

www.bodymind-inquiry.com

CHRIS SUTTER
DANS, INQUIRY, BALETT OCH
ZEN COACHING

Chris passion är livets och mänsklighetens mångfacetterade natur.

 

Fascinationen för människokroppen, äkthet och kreativitet är grundpelare i hans personliga liv och arbete som coach & facilitator under temat "Hedra unikhet & återkomst till helhet".

 

Han är certifierad tränare i International Zen Coaching Community, en del av coachteamet för Zen Coaching Training i Sverige och har en bakgrund inom klassisk balett, ballroom och embodiment-övningar som målning och rörelse.

 

Chris kommer att hålla workshopen "Shake off the Dust" där guidad inquiry, kreativitet och dans smälter samman till en, medan morgonmeditationen "Meet your inner Lover" är tillägnad ett kärleksfullt möte med dig själv i respekt och omsorg.

 

Han kommer att erbjuda individuella Zen Coaching-sessioner under hela festivalen, för att stödja ditt välbefinnande på alla nivåer.

ProfilePic.jpg

PATRIK BONNIER
MUSIKER, ÖPPEN SCEN,
LJUD OCH LJUS

Patrik har en lång bakgrund inom och kärlek till musik, gitarrspel och sång. Han är en guldklimp i att fixa saker, vara praktisk och till hjälp. Han kommer att arbeta bakom kulisserna under festivalen och se till att allt fungerar med ljud och ljus.

Patrik har en lång erfarenhet av att spela musik, sjunga och uppträda. Han kommer att organisera och vara värd för Öppen Scen – att föra människor samman och in i ljuset är en av hans stora glädjeämnen och passioner!

Eva Dunder.jpg

EVA DUNDER
DANCER, ARTIST, MUSICIAN, SINGER & SONGWRITER

Eva Dunder har dansat och uppträtt i hela sitt liv! Hon fann den västafrikanska dansen och djembetrumman 2012 och har sedan dess dansat, uppträtt och hållit kurser på massor av festivaler och kursgårdar runtom i Sverige och i världen.

 

Evas passion och mission i livet är att sprida sprudlande glädje, kärlek, livskonst och inspiration genom dansen, musiken och artisteriet. På festivalen kommer vi att dansa till levande djembetrummor som väcker dansaren i oss och får oss att känna en otrolig urkraft och livsglädje! Att dansa är ett fantastiskt stärkande, helande och glädjefyllt sätt att röra kroppen och generera massor med energi! 

Bli inspirerad av Eva Dunders dans och musik redan nu:
Instagram.com/evadundersol

SOFIA HANSSON
FYSIOTERAPEUT,
YOGALÄRARE & MULTISTYLE MASSAGETERAPEUT

Sofia är legitimerad fysioterapeut, yogalärare och multi-style massageterapeut. Hon drivs av personlig utveckling och har under de senaste åren gått olika workshops och utbildningar för att få en djupare kontakt, med sig själv och människorna och naturen runt omkring.

Sofia är en engagerad och kvalificerad terapeut och har inkluderat sin erfarenhet av energiläkning i sitt bodywork för att fördjupa healingen och agera på mer subtila nivåer. När hon gör det upplever klienterna hennes förmåga att nå bortom den fysiska kroppen, ett utrymme där mer djupgående och mer långvarig läkning kan ske.

Sofia använder ett brett antal massagetekniker för att öka kroppsmedvetenheten och frigöra de myo-fasciala blocken så att energin i din kropp kan röra sig mer fritt. Hon arbetar djupt och alltid i kontakt med dina egna gränser och din andning.

I passet: Tillfälle och möjligheter att uppleva en friskare kropp, mer frihet, mer energi, mer liv, styrka och inre frid.

DIANA BOLO
SINGER & SONGWRITER, KIRTAN & MEDICINE SONG

Diana Bolo är en sångerska och låtskrivare som ser det som sitt livsuppdrag att ge människor möjlighet att ljuda och sjunga. Hon började skriva sin egen musik efter att ha varit operasångerska i flera år. Den heliga musikvärlden är hennes favoritmiljö eftersom den har mycket mer frihet jämfört med stelheten i akademisk sång. Diana delar med sig av sina medicinsånger på engelska och Kirtan-mantran i Europa och Centralamerika.

Upptäck Diana Bolos musik:
https://linktr.ee/dianabolo

thumbnail_image0.jpg

JONAS MARTINSSON
KARATE

Efter fem år utomlands, varav tre år i Japan med träning som huvudfokus, driver Jonas en karatedojo i Varberg där Budo har en central roll. Målet är att utveckla kropp, sinne och tekniker på ett harmoniskt sätt där alla tre delar följs åt under hela livet. Genom kontinuerlig träning lär du dig att vara motståndskraftig mot de utmaningar som ligger framför dig, och även tidigare negativa erfarenheter som orsakar till exempel PTSD hanteras på liknande sätt.

Jonas intresse för träning har alltid varit stort då han växte upp i en familj där idrotten stod i centrum, främst ishockey. Efter skador slutade han spela hockey och i början av 2000-talet letade han efter något annat. Under den perioden bodde han i Stockholm och till skillnad från landsbygden där han växte upp var utbudet överväldigande och han provade olika kampsporter. Tyvärr kände han att många var helt tävlingsinriktade och saknade en helhet, både ur ett självförsvarsperspektiv och mental utveckling. Till slut hittade Jonas helheten han saknade med Goju Ryu och sensei Björn Jonzon, och träningen med dem var inspirerande och stilen utmanande att utforska.

Sedan dess har Jonas deltagit i flera nationella och internationella läger och seminarier. Under 2011-2013 bodde han i Okinawa och tränade under stormästaren Morio Higaonna och sensei Katsuyama Yamashiro. Jonas har instruktörslicens via IOGKF Sverige. Han är godkänd MMA-instruktör steg 1 av SMMAF.

Jonas picture.jpg

LENNART HALLSTRÖM
DJEMBÉ, POLYRYTMISKA LJUD & SAMSKAPANDE

Lennart Hallström är djembe-lärare, afrikansk dans-musiker och teambuildingledare sedan mer än 25 år. Lennarts djembe-workshops är baserade på den moderna djembe-traditionen och börjar på nybörjarnivå med de grundläggande slagen som sakta avancerar in i hela ensemblens polyrytmiska ljud. Ingen tidigare erfarenhet krävs – alla kan vara med! Djembes tillhandahålls för alla.

 

Mer info på webbplatserna www.djembe.se (svenska) och www.djembecenter.se

STEPHANIE VERSTIFT
SHIATSU, KINESISK MEDICIN, OCH SAMSKAPANDE MÅLNING

Första gången Stephanie upplevde en shiatsumassage visste hon att hon måste lära sig metoden. Med den kom en symfoni av visdom – från att få kontakt med din kärna (hara) till medvetenhet om livets cykler och rytmer inom oss och i naturen. Hon älskar att arbeta med enkla stretchningar, övningar och akupressurpunkter för avlastning, avslappning, uppladdning och läkning. Stephanie studerade shiatsumassage och traditionell kinesisk medicin vid Academie Qing-Bai i Nederländerna, speciellt om de Fem Elementen och hur de kan hjälpa oss att förstå vårt fysiska och känslomässiga välbefinnande.

Med sin bakgrund inom samskapande, kultur, facilitering och förändring (University of Amsterdam), såväl som sin djupa kärlek till konst och uttryck, älskar Stephanie att utnyttja kollektiv visdom och genialitet genom konstnärliga uttryck. Inspirerad av Hilma af Klints ”De tio största”, kommer hon att vara värd för en gemensam målarworkshop på festivalen där vi kommer att leka med färg, abstrakt form och naturliga former och bjuda in även ljud och rörelse. Vi kommer tillsammans måla en tavla på stora pappersdukar (3,28×2,40) på golvet. En vacker övning för alla sinnen i medskapande, att hålla löst, ge utrymme, omfamna överraskning och flow.

MALOU SWART
RÖSTCOACH & SINGER SONGWRITER

Att vara en fantastisk sångare tror jag innebär att vara tryggt kopplad till alla de delar av dig som har samband med med din röst. Jag får dig att sjunga och uttrycka dig på sätt som du aldrig trodde var möjligt. Vi tar kontakt med dina (dolda) känslor, din livshistoria och stärker ditt sinne. Så att du, i kombination med rätt tekniker, kan stötta dig själv och sjunga på ett autentiskt sätt som berör mångas hjärtan, inklusive ditt eget.

När jag var ung testade jag flera professionella sammanhang för att växa vokalt, t ex en berömd holländsk TV-kör och en utbildning på en musikalisk akademi. Men jag kände mig aldrig riktigt säker och huvudfokus låg alltid på perfektion av sångtekniker. Samtidigt som jag var den känsliga person jag fortfarande är, bottnade min passion för musik i de känslor jag upplevde när jag sjöng, och jag visste innerst inne att jag behövde övervinna mig själv, mina begränsande övertygelser, min osäkerhet och den självkritiska sidan, för att att börja blomstra. Men de tävlingsinriktade miljöerna jag rörde mig i fick mig inte att känna mig säker nog att se på det. Så jag lärde mig bra sångteknik, men trodde fortfarande inte att jag var bra på att sjunga.

Jag började göra det inre arbetet, att läka de trasiga delarna inom mig. Genom att göra yoga, mindfulness, reiki, familjekonstellationsarbete och mycket mer. Jag studerade religionsvetenskap och tog en magister i andlig omsorg. Sedan dess har jag gradvis klivit in i min kraft, och min röst har expanderat med mig. Nu vid 37 oroar jag mig inte längre för att sjunga med rätt teknik. Mitt främsta mål är att gå all in. Närhelst jag sjunger. Vad jag än sjunger. Och att njuta av åkturen.

DSC09837-bewerkt-6- HRb3k.jpg

SARA VITALE
FOTOGRAFERING – FESTIVALEN OCH INDIVIDUELLA FOTON

Det Sara älskar mest med fotografering är att skapa en koppling mellan sig själv och personen framför henne, och försöka fånga hans/hennes själ. När hon ser någon börjar hennes sinne leta efter det bästa sättet att föra in den personens skönhet och livlighet i bilden. Sara längtar efter att komma tillbaka till Mundekulla och ta bilder på alla vackra energier som omger oss.

FOTOSESSION PÅ FESTIVALEN
Varje plats i Mundekulla är en fantastisk foto-bakgrund. Från de vackra höga träden till de gamla stora stenarna. Vi kan tillsammans ha en 30 minuters fotograferingssession i detta paradis, vilket resulterar i 5 bilder (utvalda av mig och inklusive efterproduktion) för 1000 kr.

IG-profil: @bound_withnature

Låt oss hitta sambandet mellan människor och natur. Det skulle vara fint om du ta med dig kläder som: Hudfärgad topp/ linneskjorta- klänning / stora byxor - lång kjol - linnebyxor

Klädfärger: Vit - hudfärgad - beige - brun - olivgrön (mitt råd är att ha kläder i mjuka enfärgade färger)

Självklart får du gärna bära det du känner dig mest bekväm med!

DSCF4798.jpg

En dag på festivalen

07.00 - 08.00 ~ Morgonövning
Vakna upp på ett mjukt sätt – med vackra morgonmeditationer, yoga eller qigong

08.15 - 09.00 ~ Frukost

10.00 - 11.00 ~ Gemenskapstid

Samling i en morgoncirkel för att mötas och gå igenom

de roliga möjligheter som finns under dagen

11.15 - 13.00 ~ Utforskning, upptäckter och lek
Första omgången av parallella workshops i allt från måleri till hur man står på händerna, från föreläsningar om nervsystemet till familjekonstellationers visdom, skogsbad och qi gong

13.00 -14.00 ~ Lunch, Mindful and Embodied Eating

 Vårda din kropp med hälsosam och fantastiskt god vegansk eller vegetarisk mat gjord på lokala och ekologiska produkter.

14.00 - 15.00  ~ Tid att vara

Ligga i solen, fika, bada i sjön, promenera i skogens grönska, njuta av blomsterfälten och spendera tid tillsammans

15.00 -16.30 Utforskning, upptäckter och lek
Andra omgången av parallella workshops

16.45 -18.45 Utforskning, upptäckter och lek
Tredje omgången av parallella workshops

19.00-19.45 ~ Middag

20.30 - 22.30 ~ Kvällsmys och firande
Konserter, öppen scen och extatisk dans

22.30 - 07.00  Vila och återhämtning 
Njut av nattens djupa tystnad och känslan av solen som aldrig riktigt vill lägga sig

DSCF4459.jpg
DSC01476.jpg
Practical info

PRAKTISK INFO OCH BOKNING

Embodimentfestivalen på Mundekulla, i södra Sverige

Onsdag 26 juli - söndag 30 juli


Incheckning och ankomst från kl. 16.00 den 26 juli
Middag kl. 18.00; Öppningscirkel kl 20.00
Festivalen avslutas klockan 15.00 söndagen den 30 juli.

Bokning & Boende
Festivalbiljetter kostar från 4400 kr inkl. tältplats & mat.
Detta inkluderar festivalbiljetten på 2000 kr + tältplats & mat 2400 kr.
Volontärbiljetter kostar från 3400 kr inkl. tältplats & mat (se nedan).

 

Kom-med-en-vän-rabatt! Tillgänglig till 30 juni!

När du bokar tillsammans med en vän får ni automatiskt 200 kr rabatt per person vid utcheckningen!Vill du uppgradera till en annan typ av boende?
Se totala priser nedan inkl. biljett, mat och boende:

Husbil eller husvagn utan el: 4700 kr
Husbil eller husvagn med el: 4800 kr
Sovalkov med delat badrum: 5200 kr
Del i trebäddsrum med delat badrum: 5400 kr
Del i fyrbäddsrum med eget badrum: 5800 kr
Del i Vikingstuga med delat badrum: 5900 kr
Del i dubbelrum med delat badrum: 5900 kr
Del i dubbelrum med eget badrum: 6300 kr
Enkelrum med delat badrum: 6600 kr
Enkelrum med eget badrum: 7100 kr

Vill du vara volontär? 

Som volontär får du bra rabatt på din biljett. En volontärbiljett kostar 3400 kr istället för 4400 kr (inkl festivalavgift, mat och tältplats). Som volontär kommer du att bidra med 12,5 timmars arbete totalt, cirka 2,5 timmar per dag. Vissa dagar kan det vara mer jobb och vissa dagar mindre. Tillsammans med din del av teamet sätter du arbetsschemat för festivalen. Sysslorna kommer att bestå av försköning och städning av allmänna utrymmen samt diskning efter måltiderna.

Du kan hitta mer info och boka din volontärbiljett, här.

Bokningsavgift

I festivalbiljetten, som betalas vid bokning, ingår en bokningsavgift på 800 kr/person. Bokningsavgiften återbetalas ej. Resterande avgift återbetalas vid avbokning senast två veckor före lägret. Därefter sker återbetalning endast mot uppvisande av läkarintyg.


Mat och praktisk info

  • Mundekulla serverar ekologisk, vegansk eller vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar eller har allergier. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.

  • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen och betala för eventuellt uppgraderat boende vid ankomst.

  • Ta med egna lakan och handdukar eller hyr på Mundekulla för 150 kr/set vid incheckning.

  • Deltagarna städar sina rum efter festivalen, eller köper denna tjänst för 300 kr per rum, som kan bokas vid ankomst eller vid utcheckning. För icke utförd slutstädning av deltagare debiteras en avgift på 400 kr.

  • Det är inte tillåtet att använda levande ljus på rummen.

  • Husdjur får inte tas med till anläggningen, men det finns ett hundhotell 7 km från Mundekulla

  • Det kan vara trevligt att ta med kläder för naturvandringar.

Alkohol- och drogfritt

Mundekulla är ett alkohol- och drogfritt center. Med undantag för kaffe och choklad :)) Annars har vi nolltolerans. Vi ber alla att respektera detta. Ingen alkohol eller droger kommer att serveras eller tillåtas i lokalerna, inte heller att vara påverkad av något av dessa ämnen. Om du upptäcks påverkad kommer vi att be dig lämna festivalen och området omedelbart. 

Allmän information

Vi rekommenderar att du läser denna allmänna information innan ankomst.

Resa till Mundekulla
Mundekulla är beläget utanför Emmaboda i Småland. Endast 3 timmar med direkttåg från Köpenhamn.
Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.

Samåkning

Välkommen att gå med i vår samåkningsgrupp på Facebook där du kan önska eller erbjuda skjuts till ett specifikt event på Mundekulla.

Frågor?

Skriv till Pernilla på info@mundekulla.se

EVENTET HAR PASSERAT

EVENTET HAR PASSERAT

EVENTET HAR PASSERAT

bottom of page