Ny kurs planeras  2017 - Läs mer om 2016 års kurs nedan
Skicka en intressanmälan till info@mundekulla.se
 

Yoga- och meditationsretreat, 15-17 okt 2016

Arrangör: Eva-Lotta Runfors

Kursen är under planering

Om retreaten
 En retreat innebär att lämna sitt vardagliga liv med stress, krav och distraktioner. På denna retreat kan vi stanna upp för att ägna tid åt oss själva och utöva yoga, meditation och pranayama tillsammans. Övningarna är energigivande, avstressande och hjärtöppnande och fokus är på närvaro, acceptans och att släppa taget om det ständiga tankebruset. Retreaten är i tystnad fredag kväll till söndag förmiddag vilket innebär att deltagarna inte samtalar eller på andra sätt kommunicerar med varandra. Under yogapassen går det däremot bra att ställa frågor till yogaläraren. Deltagarna ombeds lämna in sina mobiltelefoner vid ankomst, detta för att ge ännu en dimension i detta med att släppa på olika distraktioner och det blir då ännu lugnare och skönare energi totalt sett på retreaten. Det ges även möjlighet att vila och gå på härliga skogspromenader i den vackra naturen runt Mundekulla.

Retreaten riktar sig i första hand till dig som har praktiserat någon form av yoga eller meditation tidigare. OBS! Det är viktigt att du meddelar om du är gravid eller står under någon behandling. Du bör ha fått rekommendation att gå på yoga av din läkare i sådana fall.

Upplägg
Vi andas oss igenom sköna yogasekvenser både med stabilitet, mjukhet, stillhet & flow med inspiration främst från Hathayoga men även Yinyoga och lite Qi Gong. Pranayama (andnings-övningar) stillar andningen och sinnet vilket underlättar för meditation.

Meditationsövningarna har jag bl.a. hämtat inspiration från Hathayoga, Mindfulness & lärare som Adyashanti (varit på flera av hans tysta meditationsretreater). Känn ingen prestation utan du följer med i din egen takt och vilar när du känner för det.

På retreaten delar jag också med mig av yogafilosofi och egna livserfarenheter av yoga och meditation.


Deltagare säger

”Yoga- och meditationsretreaten i tystnad med Eva-Lotta på Mundekulla var magisk. Eva-Lottas guidning i yogaövningar och meditationer var enkla att ta till sig och djupgående. Mundekulla är en fantastisk plats! Eva-Lottas yoga och meditation och platsen tillsammans med tystnaden gav mig de förutsättningar jag behövde för att komma närmre mig själv. Såhär flera veckor efter retreaten känner jag mig fortfarande mer i balans, har större tålamod och acceptans och jag känner mig generellt mer tillfreds och har en större inneboende glädje än före retreaten. Tack Eva-Lotta!”

"Både min mor och jag vill tacka så mycket för retreaten, det var verkligen en helt fantastisk upplevelse. För mig innebar retreaten en välbehövlig lucka som gav mig utrymme att få en paus och hitta tillbaka till lugnet."


Om läraren

Eva-Lotta Runfors har undervisat yoga & meditation sedan 2006. Hon har främst utbildat sig hos yogaläraren Daniel Strausser (som i sin tur utbildat sig av yogamästare i Indien) men hon har även hämtat mycket inspiration från yogaläraren Sky. Eva-Lotta har också en yinyogalärarutbildning genom Biff Mithoefer. Hon känner stor ödmjukhet och tacksamhet inför yoga & meditation som hjälpt henne göra ett radikalt skifte i livet och som blivit en livsstil som hon praktiserar dagligen. Eva-Lotta är även utbildad mindfulnessinstruktör och hon åker regelbundet på 5-7 dagars tysta meditationsretreater bl.a. med lärare som Adyashanti som fungerar som en stor inspirationskällor för henne. Eva-Lotta brinner för att, utöver att lära ut olika tekniker som kan göra stor skillnad för att upprätthålla välbefinnande och balans i vardagen, inspirera människor till att hitta kontakten med sitt hjärta och leva ett mer autentiskt liv."

Läs mer på www.eva-lotta.nu/eva-lotta/


 

Allmän info
Retreaten startar med incheckning kl.16.00-16.30 på fredagen och slutar vid 15.00-tiden på söndagen. Det serveras vegetarisk mat på Mundekulla. Vi hjälps åt med diskning i samband med måltiderna samt städning av våra rum & kurslokal innan hemfärd.

Pris yogaretreat (Betalas i förskott till Eva-Lotta)
1850 kr inkl alla yoga pass och meditationer

Kost & logi (Betalas på plats)

  • Enkelrum med egen dusch och toa inkl kost 2000 SEK
  • Del i dubbelrum med dusch och toa inkl kost 1700 SEK
  • Del i dubbelrum med gem. dusch och toa inkl kost 1400 SEK
  • Del i medeltidsstuga med gem. dusch och toa inkl kost 1400 SEK
  • Sovalkov/sovsal 1200 SEK 


Totalpris yogaretreat
1850 kr 

Anmälan & betalning

  • Anmäl dig genom att klicka på "Boka här" - knappen nedan.
  • Betala in 1850 SEK till bg 5791-8344 (bokning innan 31 juli 1.450 kr) senast en vecka efter anmälan.
  • Vid avbokning innan 16/9 erhålles retur av retreatavgift förutom en bokningskostnad på 500 SEK.
  • Vid avbokning efter 16/9 erhålles retur av retreatavgift minus 500 SEK endast vid uppvisande av giltigt läkarintyg.
  • Betalning för kost och logi sker på plats direkt vid incheckning på fredagen till Mundekulla, men bokas via Eva Lotta i samband med anmälan.


Att ta med
Ta med egen yogamatta, (meditationskudde finns på plats), sängkläder och handduk (kan även hyras på plats för 100 SEK samt yogakläder för flera yogapass. Det kan vara skönt med en lite varmare tröja samt varma sockor.

För mer info

Kontakta 070-529 16 42 / info@eva-lotta.nu
Läs mer på www.eva-lotta.nu

Varmt välkommen
Eva-Lotta & Mundekulla-teamet

Fre kl 16.00 - Sön kl 15.00
Receptionen öppnar kl 16 
Första yogapasset kl 17

1850 SEK
 

Enkelrum med egen dusch och toa inkl kost  2000 SEK
Del i dubbelrum med dusch och toa inkl kost 1700 SEK
Del i dubbelrum med gem. dusch och toa inkl kost 1400 SEK
Del i medeltidsstuga med gem. dusch och toa inkl kost 1400 SEK
Sovalkov/sovsal 1200 SEK