Nyårsretreat kortare 25158075_2046144418745909_7486644871104273680_n DSC_0001
Boka här >> Fullbokat 

Nyårsretreat, 29 dec 2018 - 1 jan 2019

Det blev fullbokat under nyårsretreaten 2017.

Det blev en mycket uppskattad Nyårsretreat  2017-2018
Här lite feedback...

"Fantastiskt, bästa jag varit på när det gäller allt"


"Fint, äkta, inspirerande. Dessa dagar har gett så otroligt mycket."

"Värme, kärlek och känslan av att alla får plats.
Ni är bra på att se människor och känna in" Underbar helg. Tack!"


"Supernöjd. Var en trasig själ när jag kom hit. Åker härifrån med livsglädje, glatt hjärta och med tillit till 2018"
Tackför en fantastisk Nyårsretreat"


"Det har varit en helt fantastisk helg. Allt har varit underbart bra, Sången, dansen, maten, möten, Spa och bastu. Stort varmt tack för allt. Ni är underbara." 
 

Välkommen till en fin inspirerande Nyårshelg som kan göra en skillnad i ditt liv.

Denna information nedan är från Nyårsretreaten 2017 och vissa ändringar kan ske. 

Välkommen att fira Nyår med oss!

I en upplyftande gemenskap avslutar vi det gamla året och hämtar inspiration till ett nytt härligt år.
Vi släpper taget om det som varit och som tjänat ut så att vi kan gå vidare fria, med lätta steg.
Ge dig tid att stanna upp och vila och få insikt i hur du vill uppleva det nya året  ...
Hur vill du känna dig? Vad längtar du efter innerst inne?
Kanske är inte det viktigaste hur det ser ut i det yttre, utan din inre upplevelse.
Lyssna inåt, skriv ned, kanske färglägg/måla din intention inför det nya året och dela den med andra.
Vi har upplevt att det är mycket enklare att öppna sig för nya möjligheter när vi gör det med fokus och i gemenskap, samt med inspiration och med stöd från varandra.

Vi erbjuder även meditation, avslappning, samtal i cirkel, sång, cirkeldanser, naturvandringar samt att vila och njuta i vår fina relax, och bastu... Vi är  i tystnad under ett dygn som bryts med en festlig Nyårsbuffé med god mat och mysig glädjefylld samvaro på Nyårsaftons kväll. (Var och en deltar på det den önskar)

Vila eftertanke och Eco Spa !
Första dygnet ägnar vi oss åt att reflektera över året som varit och dess lärdomar och insikter, samt vad vi är tacksamma för. Vi släpper det vi vill lämna vilket gör oss redo att gå vidare in i det nya...
Nästa dag tillbringar vi i tystnad. Genom avslappning får du möjlighet att lyssna inåt och känna efter hur du vill uppleva det kommande året...  Du får inspiration till hur du kan skapa ditt liv utifrån dina tankar, intentioner och ditt inre fokus. Tystnaden bryts i samband med Nyårsfesten efter en härlig stund i vårt spa och bastu! Läs mer om vårt Eco Spa Här


Sagt av tidigare deltagare
”Hej och tack för att jag fann glädjen i skogen vid Mundekulla. Jag har levt kvar i Mundekulla och kännt känslan i kroppen när jag lagt mej på kvällen i flera veckor” /Annika

”Tack för en underbar nyårshelg med er. Känner rmig helt lugn och mycket inspirerad, inte minst till bättre matvanor.” / Fredrik

”Jag minns med glädje och värme förra årets nyårshelg. Den styrka och inspiration som jag fick den helgen, har funnits kvar i mig under hela det gångna året och det är inte något jag bara säger, utan något jag verkligen menar" / Lise-Lotte


Retreatledare

Anne Solveig: Retreatledare, Konstnärinna, Musiker 
Anne håller i sköna avslappningsstunder och vägledda meditationer där du får lyssna inåt samt hämta inspiration till hur du vill skapa ditt liv. Hon inspirerar dig till att skapa det liv du vill leva genom tillit, fokus och intention. Tillsammans med Peter håller hon en  vilsam och vacker sångstund (Mindfulness songs). Hon erbjuder även i en kvinnocirkel. Anne har genom åren hållit en mängd retreater i Mundekulla. Hon sjunger, målar och har även skrivit en bok om att samtala i cirkel samt är medgrundare till Mundekulla Retreatcenter. 
 

Peter Elmberg: Beteendevetare, Musiker,  Mindfulnessintruktör
Peter förgyller retreaten med sina "Mindfulness songs" (inspirerade av Thich Nhat Hahn) och cirkeldanser (Mundekulladanser). Han delar med sig av sina erfarenheter när det gäller att ta sig igenom utmaningar och gå vidare i livet samt hur vi genom att agera på vår inspiration kan förverkliga drömmar. 
Tillsammans med Anne håller han en konsert där alla välkomnas att sjunga med och som mynnar ut i dans för dem som vill. Peter erbjuder även en Manscirkel. Peter är en uppskattad föredragshållare och musiker samt förestår även Mundekulla Retreatcenter.
 


Anne Sjöling: Frigörande dans samt receptionen
Ann möter du redan i receptionen där hon välkomnar dig glatt. Hon finns med under retreaten som en trygghet för att se till att din vistelse blir fin när det gäller boende och praktiska saker. Ann leder även ett härligt dans pass med frigörande dans, där vi dansar ut det gamla året och dansar in det nya. Ann är utbildad frigörande dans-ledare och bjuder in till helger med frigörande dans. Hon är även föreståndare på Mundekulla och en fantastisk klippa för verksamheten..

Sofia Hansson - Yoga och massage
Sofia erbjuder mjuk skön yoga med b. la inslag av Yinyoga -  en passiv yogaform som innehåller sittande eller liggande ställningar där du under några minuter varsamt strechtar och mjukar upp din kropp. Yinyoga hjälper dig att öka flexibiliteten, skapa utrymme runt lederna, den drar försiktigt i bindväven samt stretchar muskulaturen. Alla kan vara med. Sofia erbjuder även 30 min massage stunder 300:-/ meddela innan/ begränssat antal. Hon är Yoga lärare, Sjukgymnast och massör samt en viktig del av Mundekulla - teamet.

Berndt Elmberg - Vandring i gammelskogen
Berndt växte upp i Mundekullas grannby, Skallebo och flyttade hemifrån redan i unga år men inköpte gården 1998 och har tillsammans med Peter Elmberg och Anne Solveig skapat Mundekulla Retreatcenter som nästa år firar 20 år och även Berndt firar jämnt!!  Berndt erbjuder en vandring för den som vill då han berättar om de olika byggprojekten, skogs-hanteringen och ekotänket som genomsyrar anläggningen. Mundekulla har pristas mångfaldigt vilket inte minst blir tydligt då blickarna får vila mot det gamla ladugårdstaket som idag är fyllt med solpaneler... Läs om Mundekullas ekoprofil 


Göran Danred
Göran delar med sig tankar och erfarenheter om att ge sig själv egentid. han har vandrat El Camino många gånger och berättar om vad det gett honom. 
Han bjuder även in dig till att reflektera även över "livet som det blev". funderingar, beslut, "fel"-beslut som blev rätt (med andra ögon), motgångar som vändes till framgångar " Göran har varit en fin medhjälpare i Mundekulla sedan en längre tid.


Märit Nyqvist
Bjuder in till fika i vårt Cafe i en mysig hemtrevlig atmosfär i den gamla huvudbyggnaden med öppen brasa och tända ljus och så något gott. Märit finns även behjälplig med andra sysslor under retreaten. Märit är väl hemma i Mundekulla och har haft hand om cafet vid många event. 
 

Tankar av Anne Solveig inför årets Nyårsretreat
Nyårshelgen är en perfekt tid att se tillbaka och tacka för året som gått och allt vi upplevt och lärt, samt sedan kunna släppa taget om det och se framåt. Hur du uppleva det nya året? Vi vill erbjuda dej en möjlighet att stanna upp lyssna inåt, känna efter - Vad längtar jag efter nu i mitt liv? Hur kan jag skapa det mest härliga, glädjefyllda år jag kan tänka mig? Vi skriver även ned våra visioner... Det ligger en kraft i att formulera det vi önskar och längtar efter. Många deltagare på nyårsretreaten har berättar om hur deras visioner blivit till verklighet, vilket jag själv också märkt och förundrats över i mitt liv.
Varmt välkommen till årets Nyårsretreat / Hälsningar Anne Solveig

Nyårsretreat 2017

Tid

29 december- 1 januari
Receptionen öppnar kl 16.00
Kvällsmål serveras 18.30
Kursen börjar 20.00
Avslutning  kl 14.00

Retreatkostnad vuxen: 2800:- 
(Ungdom under 25 år 500:- rabatt )

Kost & logi tre dygn/person:
2000 kr  - 3000 kr se bokningsformulär.
(Alla hjälps åt ett tillfälle med disken )


Är ditt rumsval fullbokat? 
Det kan ev finnas några reservrum.
Maila ann.sjoling@mundekulla.se.

(klicka här för att se rum samt sovalkover)

Långasjö vandarhem
Du kan även bo på trevliga Långasjö Vandrarhem (5 km) bil behövs.boka i tid. 
Du bokar då retreat samt klickar i kost / externt boende under kost och logi.

Boka här >>
Just nu fullbokat ! 

ev plats för volontär, reserv - meddela intresse till info@mundekulla.se

Anmälningsavgiften är 600 kr och ingår i ovan belopp och betalas även om avbokning sker. Se bokningsregler>>
Alla priser inklusive moms.

info@mundekulla.se (0471-50450)

Samåkning >>

Se Faccebookevent >>

"När något känns omöjligt... Dröm om det, längta efter det, samtala om det, tills det känns enkelt och självklart. Utvidga ditt sinne lite mer, öppna upp ditt hjärta på vid gavel, tills alla dina drömmar är lika nära och självklara som dina andetag... Du är kärlek, inom dig ryms oändliga möjligheter, du är en trädgård fylld med de vackraste blommor som bara väntar på att slå ut". Anne Solveig
 

Priser
Vuxen:  2800:-
Ungdom: 500:- rabatt

Kost & logi
(tre dygn/person)
2000 kr - 3000 kr se bokningsformulär.

Fre kl 18.30 - Mån kl 14.00
Receptionen öppnar kl 16.00
Kvällsmål serveras 18.30
Kursen börjar 20.00, Avslutning  kl 14.00